| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1840] Názory 18411850 z 31954  [Dalších 30104 >>]
macčí,Matyáš04,Richard08 25822

Re: Re: Bodycka

24.6.2005 14:11:39
Tak možná zase sám usnul :-))))
No někdy se to povede,takže Laďce hezký víkend na chaloupce.Zdravím Cacandu a gratulace k sezení,Filípek je šikula.
LenceB krásně jsem se zasmála, perfektní historka a Sylvo krásné fotečky ze srazíku,museli jste si to moc pěkně užít.
Kate vy jste tedy zubatci,my nemáme zatím nic ... koukám,že také moc dobře nespíte :-(((
Tak já jdu zase žehlit,než mi ta domácnost spadne na hlavu
macčí,Matyáš04,Richard08 25822

Re: Re: Re: Re: Re: Bodycka

24.6.2005 14:00:08
Zdravím všechny,
dítě spinká tak jsem nakoukla,
BODYCKA - my máme s krátkým rukávem a s lodičkovým výstřihem,ale já jsem známý drsoň.Mates nosil body,tepláky a tričko s dlouhým rukávem,pak mikinku.Je to ale asi tím,že máme spoustu věcí ze sekáčku a tam moc bodyček s dlouhým rukávem nebylo.Body dávám stále,aby neměl holá zádíčka.Pokud ho obléknu jen do trička,tak má během chvilky holá záda a to nejde.Trička používáme hojně tak od 4-5 měsíce,předtím prakticky jen dupačky (ve spod s bodyčkem ).Doma máme také velkou zimu a Mates se prostě otužil.
MASO mám doma knihu POLÉVKY A KAŠIČKY pro nejmenší od MUDr. Hofhanzlové a ta píše ,že maso (a vejce ) by se nemělo dávat do 1 roku,pak během 2-3 roku pouze 1x týdně ..... tolik citace z knihy ...... my máme zatím masíčko 1x týdně ( krůta,kuře,králík )s vejcem zatím počkáme (samozřejmě budeme dávat jen žloutek,s bílkem počkáme ještě dlouho - stačil mi odstaveček z deníku atopického dítěte :-(((
Jinak paní doktorka doporučuje nedávat ani brambor a banán každý den .... brambor je u nás prakticky v každém jídle jako základ,ale protože suroviny na bezlepkovou obilnou kaši zatím nemám,tak se nedá nic dělat.Trochu mě mrzí,ža se u nás na vsi nedá koupit např. čerstvý špenát a jiná zajímavá zelenina - jen klasika,nebo opačný extrém je tropické ovoce.
tak dítě už zase nespí a řve .... já se asi picnu,ach jo začal teď hodně špatně spinkat a usínat - snad to zase přejde
Andrea + 2 holky 20023

Re: Re: Re: Re: Bodycka

24.6.2005 12:25:01
Taky jsem si rikala, ze tricka nebudu ani porizovat (jen to co podedime po neteri), ze jsou neprakticka.
*Kate 12933

Re: Re: Re: Bodycka

24.6.2005 11:56:19
Nazdárek!

Hlasím se taky do klubu přátel body s dlouhým rukávem - nemá to chybu, a souhlasím s Cacandou, že ten obálkový výstřih není ideální, dítě v tom má hrozně odhalený hrudník. Ale fakt nechápu, jak někdo může dávat takovému děcku tričko - štěpánka by si okamžitě začala rozepínat plenku. lezlo by jí to z gatí ... prostě trička mi tu leží nepoužitá.

Lenko B. - no to je teda příhoda! A jak to udělala? Podrobnosti, podrobnosti!

Laďko, závidím chaloupku, blééé. Nemůžu si na Kladně zvyknout, chci zpátky do Luhačovic, fňuk.

Maso - no my jsme teď pod vlivem mojí matky - dětské sestry dávaly obden maso, obden žloutek, ale uz0návám, že to je asi moc, udělám jí nějaké čistě zeleninové dny, ale maso nechám tak 4x do týdne. Asi.

Na večeři dávám to samé co v poledne. Po kaši spala totíž hůř než normálně, po polévce je to trochu lepší.

I když zrovna včera byla polévka a dítě nespalo prakticky vůbec, jsem tak unavená, že mi cuká oko.

Zapomněla jsem se "pochlubit", že Š. má venku už 6.zub. Takže normálně ukusuje banán, hm, a teď mě právě rafla do ramene, jdem obědvat.
Andrea + 2 holky 20023

24.6.2005 11:31:29
Ja bych taky rekla, ze s dlouhym jsou lepsi, v loznici mame celkem chladno a celkove je asi pro mimo lepsi kdyz neni pretopeno a ty rucicky ma prece jen hodne ven. To s tema patentkama na strane je dobry, taky mam pocit ze ten druhej styl se musi roztahnout. Diky za radu.
Sylva & Matyáš, 21.11.04 17950

Re: Re: Re: Bodycka

24.6.2005 11:28:11
Ahoj holčičky,
tak vás zdravím po delší době. Jen tak zběžně jsem prolistovala stránky dozadu a všechny vás chválím. Teda hlavně vaše prcky. Jsou krásný a šikovný! Mates teda ještě moc neleze. Jsou to jen takový náznaky, o moc se neposouvá, spíš se točí okolo své osy. Ale nijak mi to nevadí, myslím že moc pozadu není.
Verísek už vám tu psala o našem minisrazíku, tak jen potvrzuju, že to bylo fajn, s Matýskem jsme si to moc užili. Verunka je slečna přesně podle jeho gusta, jak jste si mohly všimnout. Bylo to vážně super a doufám, že to brzy zopakujeme.
Zdravím po dlouhé době Janu s Bětuškou. Moc vám to oběma sluší.
Cacando, Filípek rozhodně sedí a je to krásný. Je to šikulka.
Gothic, vy jste opravdu borci! Když mi tchýně tvrdila, že se Marek v půl roce sám postavil, tak jsem jí nevěřila a v duchu si myslela cosi o její pomatený mysli, ale jak tak koukám, tak ono to možný je.
A u Mišky od Adusky je to taky podobné, že? Prostě Slováci jsou nějak před náma.:-)
A k těm bodyčkům... Taky jsme přes zimu používali vlastně jen ty s dlouhým rukávem. A přes to dupačky nebo overálek. A když jsme šli ven, tak jsem mu většinou dala už jenom teplou kombinézu, čepici, rukavice, šup s nim do fusaku a šlo se. A když byla jó zima, tak ještě přes něj deku.
Laďka+2 25367

24.6.2005 11:07:39
Ahoj hokly, tak dneska zdravíme před tím než odjedeme na tři dny na chaloupku. Už se těším, napustím Davídkovi bazéna budeme se válet.

Anderko já sháněla bodyčka s dlouhým rukávem a se mnou celá moje rodina. Je to snad to nejlepší co Davídek nocil. Měl to i pod dupačkama i pod overálkem i k punčocháčkům(to byla naše nejoblíbeněší kombinace) když bylo chladněji, tak jsemmu na to dala tenkej kabátek.

Adýsku: 2 pomaz. másla
2 šlehačky
20dkg cukru písek(ale je to jedno
toto všechno vyšlehat do tužšího krému
2 sáčky piškotů, uvařit a nechat vychladnout rozpustnou kávu, trochu rumu

kladeš na pekáč nebo do nějaké formy piškoty, zakapeš kávou s rumem, tak aby piškoty byly tmavý od té kávy, ale aby neplavaly, to pak není moc dobrý, potřeš krémem, a tak opakuješ, poslední vrstva je krém, posypeš hořkým kakaem a DOBROU CHUŤ. Jo a musíš to nechat vychladit, aby to šlo krájet.

Jinak holky u nás perfektní novinky, Davídek v postýlce už nechce ležet, ale jen stojí, začal to dělat ze dne na den a u nás v posteli to stejný, stojí a mlátí do zdi a hróóóózně se tomu směje. A taky kamkoliv odejdu, tak hnedka leze za mnou a volá na mě, no je to fakt sranda. Mimo jiné mě neustále vypíná počítač, asi ho štve, že tu sedím.

Jo a někdo se tady ptal kolikrát v týdnu se má dávat maso. Já to taky nevím, můžete někdo poradit??? Díky moc. Mějte se a užívejte krásnýho počasí.
Cacanda+Filip 11/04+Klára 3/08 19700

Re: Bodycka

24.6.2005 10:33:50
Adrejko, urcite bodycka s dlouhym rukavem. S kratkym davam az teprve ted, pri tech nejvetsich vedrech a to jeste kdyz je malej fakt ve stinu. Bodycka s dlouhym rukavem se mi osvedcila uplne nejvic a v podstate je davam nejcasteji dodnes. Ze znacky rozhodne Prince Oliver a WWW.
Jeste jestli muzu, tak nejlepsi jsou body na zapinani na patentku vzadu ci na raminkach. Takovej ten obalkovej vystrich neni moc dobrej (moje zkusenost), protoze se po vyprani roztahne a miminku se pak porad pri vrteni odhalujou raminka.
Andrea + 2 holky 20023

Bodycka

24.6.2005 10:02:35
Ahojky holky,
lezu vam sem z listopadovek 05 a prosim o radu. Co se vam spis osvedcilo pro mimco pres zimu - bodycka s dlouhym rukavem nebo kratky a eventualne neco pres to??? Diky za radu a uzivejte si leta.
Andrea
Aďuška+Miška 04+Patrik 07 13434

Re: Ahojte holky

23.6.2005 23:05:17
Ahojte,

boli sme sa dnes kulturne vyzit v divadle,teraz som len tak nakukla objavila som tu staronovu "tvar" - JANU s BETUSKOU :-),snad si aj ty na mna pamatas :o).Mas doma krasne diecatko! :-)Len som ta chcela pozdravit a padam.
[<<Předchozích 1840] Názory 18411850 z 31954  [Dalších 30104 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.