| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: fotky 222.6.2005 19:41:49
Evidentně to nevyšlo, omlouvám se :-(
|
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
fotky 222.6.2005 19:41:16
Tak to tedy zkouším:
< img src=http://rodina.cz/scripts/album/photo.ASP?id=468674&from_fid=3512&from_kid=18887 > |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
fotky22.6.2005 19:37:06
Gothic, Laďko, nakoukla jsem do deníčku, máte krásné kluky, gratuluji. Zkusila jsem tam přidat alespoň něco málo od nás.
|
| Gothic | 22573 |
|
|
Re: Re: Re: lezení22.6.2005 19:35:22
Jani u nas sme uspavali na fit-lopte do asi 4m, potom sme skusili davat do postielky, ked plakal, tak sme ho vybrali, pritulili a zacal sam zaspavat, to trvalo asi 2,5m a ako sa naucil posadit a postavit, tak prave ho to vzdy zobudi, ako sa tam prevracia, tak sa posadi a place, pri kojeni uz tiez na vecer moc nechce zaspat. No snad sa to zlepsi. :-)
Postielka pri posteli je super riesenie, aspon sa vyspis, My mame jednoizbovy byt a ked spaval s nami, tak sa stale budil, sparvili sme mu izbicku zo spajze a zacal sa budit len tak 2x za noc, aj ked v poslednej dobe sa budi furt, tak vzdy skonci u nas v posteli. :-) fotecky mozes vlozit na rodinu adresa http://rodina.cz/scripts/album/album.asp?f_id=3512 a ked chces pridat fotku sem do diskusie, musi byt ulozena niekde na nete (napr. v albume na rodine),zmensena. No a potom kliknes na tu vlozenu fotku pravym tlacitkom, das properties, skopirujes to ctrl C, vlozis do prispevku Ctrl V, no a pred tu adresu napises < img src= , adresu tej fotky das taku istu zatvorku ako na zaciatku. No snad to nie je moc nezrozumitelne. :-) |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: lezení22.6.2005 18:55:26
Gothic, díky moc za povzbuzení. Se spaním moc nebojujeme, teď mi zrovna krásně usnula při kojení. Pravda je, že máme postýlku přiraženou k posteli, takže v noci po ní jen sáhnu a mám ji :-)
Zoubky máme dva a když rostly, tak jsme si to všichni náležitě užili :-) Navíc rostly, když jsem měla horečky a hnisavou angínu. Jinak Bětuška se převalit na bříško umí, ale skoro to nedělá, protože je na bříšku hrozně nerada. Já jsem ten typ, co všechno hrozně řeší, už si sama sobě lezu na nervy, doufám, že jí z toho neudělám trauma :-) Fotky bych dala ráda, jenže nevím, jak na to :-(. Ale zkusím to. |
| Laďka+2 | 25367 |
|
|
Re: lezení22.6.2005 18:48:57
Jano já jsem semka začala chodit, myslím tak, když bylo Davídkovi tak 10týdnů. Mrzí mě, že jsem o diskuzi nevěděla dřív. S těma vlasama jsem to četla taky to co říkáš.
|
| Gothic | 22573 |
|
|
Re: lezení22.6.2005 18:12:08
Ahoj Jani. Neboj sa, ste v pohode.
U nas sa to s tou Vojtovkou prehana, ta sa ma pouzivat len na vazne stavy, uz sme to tu dost riesili na dikusii, nema sa pouzivat len pri zaostavani (co si myslim, ze rozhodne nie je vas pripad). V tomto veku je dolezite aby sa pretacala (moze valat sudy), niektore deti si najprv same sadnu, ine sa postavia, ine lozia a je to normalne. Moja neter do 8m len lezala a potom sa v priebehu tyzdna zvladla asi 4 veci naraz(vratane postavenia a chodenia) :-) Proste kazde dieta je ine. My sme narodeni 7.11 (termin som mala 6.11) A teda moj maly je o dost napred, takze lozi, sam si sada a aj sa sam postavuje a chodi popri nabytku, ale to je fakt dost extrem, ktory je dost na nervy, nemozem sa od neho pohnut, lebo este nema moc rozumu. Obcas si prajem, aby len lezal a spominam, ake to boli super casy :-) Nerozpravame nic, akurat vcera ku mne natiahol ruky a povedal ma ma, ale odvtedy nic, skor to bola nahoda. Niektore deti su sikovnejsie v psychomotorike, ine po intelektualnej stranke. Maly sa plazil asi len 2 tyzdne, potom sa posadil a zacal sa stavat, tiez som mala nervy, ze nebude lozit a ze este nema ani jadierka a v ten isty den zacal aj lozit. Dost dolezite je, dieta neposadzovat, nepostavovat, nedavat do choditok, nevodit za rucicky proste nechat to na nej, aby mala motivaciu. Maly ked sa chcel niekam dostat, tak sa holt musel posnazit. :-) Hod nejake fotecky Betky, som zvedava na podobne narodene babo. :-) Jaj a nemame este ziaden zub, vobec nechce jest, so zaspavanim mame tiez v posledej dobe problem, takze je to asi tak, ze kazdy ma nieco :-) |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
lezení22.6.2005 17:58:33
Díky za povzbuzení, i když Bětka se neplazí vůbec, posouvá se, když je na zádech, ale na břiše začne za chvíli bulet, nbo se přetočí na záda. Trošku mě vyděsilo, že jsem v jiné diskuzi četla, že když dítě vynechá fázi lezení, má mnohem větší pravděpodobnost dyslexie a dysgrafie. Takže tam maminky píšou, jak cvičí Vojtovu metodu na doporučení pediatrů, když v tomhle věku dítě neplazí.
Laďko, taky Vás ráda poznám, psala jsem sem často v těhotenství z práce, a pak chviličku po porodu, jenže jsme se stěhovali do domku a to bez internetu. Ale domek za to stojí :-). K vlasům - někde jsem četla, že v těhotenství nepadaji skoro vůbec, takže pak padají i ty, které nestihly vypadat v těhotenství. |
| Laďka+2 | 25367 |
|
|
Re: Re: Re: Lenny22.6.2005 17:29:37
jo a holky ještě jsem chtěla ohledně toho padání vlasů. Mě padaly tak moc, že jsem to nevydržela a šla jsem na kožní. Dr. mi řekla, že mě teda padají abnormálně moc i vzhledem k tomu, že jsem po porodu. Dala mi nějaký šampon z lékárny(míchanej) a taky mi řekla, že si mám koupit nějakej od Vichi, ale ten stál 300Kč a to se mě zdálo trochu moc, tak jsem ho nekoupila. Šla jsem k holičce, ostříhala vlasy na krátko, 2x si umyla hlavu šamponem z lékárny a je po padání, už mám pokoj hodně dlouho. A to jem si nevzala v životě ani jeden vitamín pro kojící matky. Myslím, že se s tím vyrovná tělo samo.
Já jsem měla úplný plešky a teďka mě to zase strašně podrůstá, tak nevím co bylo lepší. |
| Laďka+2 | 25367 |
|
|
Re: Re: Lenny22.6.2005 16:54:33
Ahoj holky,
tak bych vám moc chtěla poděkovat za pochvalu Davídka, vyrostla jsem tak o půl metru. JANO, naše dítě taky neleze klasicky, ale plazí se jak voják ve válce. Jinak si myslím, že to nikomu vadit nebude, když semka budete chodit, já vás neznám, ale ráda se seznámím. LENKOB, ty věci na tom bazénku pískají, v jedněch jsou kuličky a z jedněch když do toho napojíš hadici, tak stříká voda. No je to parádička. Jinak samozřejmě Romanka je móóóc šikovná holčička když takhle pomáhá mamince s přebalováním. A gratulujeme k neplakání při plavání. CÄCANDO a vám samozřejmě gratulujeme k jadýrkům. Jinak jsme byli přech chvilkkou na procházce a Davídek jak pořád hází věci z kočárku ven, tak v nestřežené chvíli vyhodil veverku a tím pádem jsme bez ní, ale s tím už asi nic nenadělám, ještě asi ztratíme spoustu hraček. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.