| Ká |
| • |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelenina15.6.2005 16:39:06
Gothic, nerob reklamu, ale napis nakladatelstvi :-). Neco podobneho shanim, prave abych byla v obraze, cim zrovna drobek prochazi, jak se k tomu stavet, apod. Ted je jeste fajn, ale az prijde obdobi vzdoru, nasili, atd. Chtela bych vedet, jak k v takovych fazich reagovat, co je "normalni" a kde uz to "normalni" neni. Diky.
|
| Gothic | 22573 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelenina15.6.2005 16:29:14
Ahojte.
To o tom, kedy rozumeju NIE mam z knizky Mesic po mesici-Prvni rok vaseho ditete od Alison Mackonochieovej Kde v 10m uvadza Dolezite medzniky: Vase dite uz muze umet: Chapat slovo NE, ale ne vzdy ho uposlechnout. ...... Netvrdim, ze ta knizka ma pravdu, mozu tam byt urcite ako vo vsetkom rozdiely medzi detmi, len uvadzam zdroj odkial to mam. :-)) Dnes som si citala knizku od Penelope Lachovej Dieta a ja, a tato knizka, je co sa vychovy a psychiky dietata tyka fakt neprekonatelna, kazdemu ju vrelo doporucujem. :-) Vela veci som z nej pochopila, preco sa maly sprava, ako sa sprava. Je od narodenia do 5 rokov a je tam vsetko, nasla som v nej aj co robit pri vselijakych nahlych prihodach a pod. No nechem robit reklamu, len ma to nadchlo. :-) |
| Verísek+VELAMATO | 23592 |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelenina15.6.2005 10:55:54
Ahojky po ránu, potřebovala bych poradit ev. dát nějaké konkrétní tipy ohledně dovolené. Pořád ještě nejsme rozhodnutí, kam jet, zatím vyhrává Chorvatsko kvůli tomu, že je nejblíž domovu, kdyby s eněco s V. dělo...Ale třeba mi to vymluíte, že je lepší letět než jet autem. Jediné co víme je to, že bychom jeli asi na blind nějak na konci srpna tj. vy už budete oddovolenkovaný a určitě sem hodíte vaše zkušenosti, za které budu moc ráda. Potřebovala bych, kdyby jste někdo měli nějaký dobrý tip např. právě v tom Chorvatsku, kde by to bylo fajn i s dítětem tj. ne moc skalnatý přístup, zase ne moc natřískaný pláže(to nesnáší manžel) a hl.bychom chtěli být blízko moře, abychom se s V. nemuseli vláčet moc daleko např. dát jí spát atd...Asi chápete, co hledáme...Určitě vás tam spousta byla a i vícekrát, tak pokud máte nějaký dobrý tip, písněte. Já tam byla 2x, ale vždycky jen na Krku. No a stejně tak až budte mít dovču za sebou, kdekoli u moře, dejte vědět, jaké to bylo a jestli je to s dítětem ok...Ať máme o čem diskutovat. Pro moře jsme se nakonec rozhodli kvůli V., neb je to dobré na její ekzémek a čím dřív, tím líp, slaná voda a podnebí tam je na tohle to nejlepší( moje zkušenost z dětství- jezdili jsme ještě za komunistů do Bulharska a Rumunska s dop. od dr. a vždy jsem byla pak během roku ok, je pravda, že to mělo být aspoŇ 14 dní , spíš 3 týdny, což tedy teď nehrozí...). Díky, budeme se těšit na tipy...
|
| Aďuška+Miška 04+Patrik 07 | 13434 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelenina15.6.2005 9:07:24
Gothic,som presvedcena o tom,ze tie nase potvorky uz velmi dobre rozumeju a vnimaju :-).
Baby,mate sikovne deticky,co vsetko uz dokazu :o). |
| klokanik | 25522 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelenina15.6.2005 8:49:49
aHOJ
Přeji hezký den.My balíme a jedem odpoledne k našim. vrátíme se v neděli. Ká slyšela jsem že vonné tyčinky nejsou moc vhodné že se z nich uvolnují karcinogenní látky.nechci radit jen jak jsem slyšela.Myslím že o tom byl jednou i pořad v televizi. Gothik já četla že děti příkazu NE rozumí už kolem 8 měsíce. Ka tak u nás to vztekání vypadá nějak podobně:)jsou už pěkně vyčůraný:) lenko to je super že se Romance plavání začíná líbit škoda že neplave s maminkou hned by se jí to líbilo víc. verísku fotky s malou jsou super.natálka a romanka taky hlavně s tou kabelkou:) Lenny vypadá že se Laile přípravy líbí. Tak zatím malá je po.... jdu na to. |
| Verísek+VELAMATO | 23592 |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelenina15.6.2005 0:30:39
Já se picnu! Zase se mi ztratil příspěvek a dost dlouhý, ach jo...
Jen jsem písala, jak s V. paci paci děláme, ale asi ne nějak moc, protože sama to ještě nedělá, jen se tomu směje na plnou pusinku, když jí pacičkama plácám. Takže začneme asi trénovat, navnadily jste nás. Jinak já dnes trávila den doma s truhláři, ale zase máme byteček o tročku hezčí:)))A V. se líbilo, jak se kolem něco nového děje. No a ve čtvrtek máme od taťrky slíbený rodinný výlet a tentokrát jsme ho vymysella já- Jihlava a ZOO a pak TELČ. Holky, jestli jste tam nebyly, tak tam si výlet určitě udělejte, je to nádherný pohádkový město a okolí s přenádhernou zahradou a parkem k procházce, byla jsem tam před 4 lety a strašně se mi tam líbilo., manža to tam nezná, tak doufám, že bude taky nadšenej. Snad bude ezky a nepotká nás nějaký krupobití:((( LENNY, super přípravy:)))Já taky nechápu, proč mu ty zuby rvou, je to podle mě zbytečný a spíš špatný... MÍŠO, že Verunce posíláme obě její jmenovkyně pohlazení na bouličku a ať jí nebolí. GOTHIC, teda to je síla, co ten váš tvoreček předvádí, to je snad sci-fi nebo co...Je to šikula už od mala:))) Tak dobrou, koukám, že jsem asi blázen- v tuhle hodinu všichni normální lidi spí, že??? |
| K&K | 30789 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelenina14.6.2005 23:06:39
Dekuji za rady, ty vonne tycky se mi paci. A neco proti klistatum se zeptam primo v lekarne. Mame tu hednu super magistru, ktera ze me bude brzo na prascich :-).
Jinak ta Global znacka - to byva na stitcich, na hrackach. A ten bazenek a "kruh" urcite vypatrate nekde v megahypermarketu, nebo lepsim - vetsim hrackarstvi. Global tech hracek ma opravdu spoustu. Nebo jeste druha moznost, Lenny zacne podnikat a otevre si obchod na dodavku hracek na dobirku, primo od Globalu :-) JInak Lenny, u nas frci - paci paci, ahoj a tak tak vselijak. Zacina s nima uz byt komunikace. Aspon u nas. Pripada mi, ze mooooc dobre vsemu co rikam rozumi a taky uz u nas zacina vzdor a zkouseni kdo z koho. Trucuje, rve a naoko me pozoruje, jake mam reakce. Kdyz "nezabiram", tak prida na hlase, prihodi dalsi slzu. A pokud mluvim, tak ztisi a posloucha, co rikam. No, smeju se tady tomu vsemu. Jak je to male a jak to zkousi. Podle kamaradky prtata od sedmi mesicu zacinaji svou hru na rodice a pry uz se ma vychovavat. Pry tak do sedmi mesicu breci, protoze je neco boli, nebo je nejaky problem, ale potom uz si zacinaji vyrvavat veci. Samozrejme ne vzdy, ale zkousi to mrsky jedny vycurany :-). Sorry za mega prospevek, jdeme spinkat. Dobrou noc vsem. |
| Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 | 11599 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelenina14.6.2005 22:59:48
Gothic podle mojich informaci deti zacinaji rozumet okolo 7 mesice.Slovo ne rozumi velice brzy.Mysli se tim jednoduche prikazy-ne,paci,dej mi rucicku atd.
|
| Brazilka & Romanka 11/04 | 18463 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelenina14.6.2005 22:48:25
Gothic:Leri je teda super...nejaky prudce inteligentni, ne? Romca je za hvezdu vsude, i kdyz dnes nemela kabelku..:-)nejlepsi je, jak po plavani, ve vanicce je pak hrozna hrdinka, povida si s instruktorem a smeje se...ale zkus ji ode me odnest a je po srande...:-) no a ted se vzbudila,. takze se loucim...dobrou!
|
| Gothic | 22573 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelenina14.6.2005 22:43:11
Lenny, dik, dik, dik, si super!! Skusi sa nejak dopatrat.
LenkazB-maly zas ked liezol k suflikom, tak som na neho kricala, NO NO a on sa otocil pozrel na mna a odliezol prec. ostala som paf, asi to bola nahoda, lebo zevraj zakazu vedia rozumiet az okolo 11m, ale bola to sranda. Super, ze uz sa paci Romci na plavani. Musi tam byt za hviezdu modrooka brazilka a kabelockou!! :-))) |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.