| Erika a Peťko | 20613 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosba14.6.2005 10:21:51
Gothic, nič nevymieňaj ;o) Tej prespatej noci sa raz dočkáš... teda, nechcem provokovať, ale o 7:30 som malého nakŕmila a spali sme až doteraz... No, ale išla som spať o 2:15 v noci, písala som kamoške strááášne dlhý mail.
Čo sa týka tej Vojtovky - dosť ma zarazilo to, že ja som si naozaj o tie rehabilitácie požiadala sama, podľa neurologičky nutné neboli a podľa rehabilitačnej to je na Vojtovku :o))) Miška, pôrod nájde v mojom denníčku tuto vo fotoalbume. Je voľne prístupný, o priateľstvo žiadať nemusíš... Písala som to ešte v "lednu" kamarátke, ktorej hrozil cisársky rez v tej istej pôrodnici, tak som si to rovno okopírovala do albumu. On ten pôrod oproti vašim asi nebol až taký hrozný, skôr tie dni po ňom. Ale ja som napríklad nemala jedinú kontrakciu, takže ani neviem, čo to je... Do pôrodnice som prišla o 23:00 h po odtečení plodovky, potom som okolo polnoci zaspala na tej koze na pôrodnej sále a zobudila som sa o 7:00 h ráno, keď sa striedali smeny. Asi som bola prvá baba, ktorá im na pôrodnej sále spala :o))) Sem tam som sa strhla zo sna, aby som počula, či je všetko v poriadku na monitore s malého srdiečkom. Lenny, to je dobre, že ste išli inde... ušetrili ste si určite mnoho trápenia :o) My ideme k neurologičke na kontrolu 13.7. a tá povie, či ešte máme pokračovať v rehabilitácii. Ale asi nie, lebo aj minule povedala, že cez letné prádzniny už zrejme ani nebudeme musieť chodiť. A predčasný pôrod som mala preto - no a teraz asi mnohé snažilky sklamem, ale v roku 2000 som podstúpila interupciu a toto bol asi trest za to. Pretože sa mi skracoval krčok maternice, nebol taký, aký mal byť. Mala som rizikové tehotenstvo a keďže práve v tomto období sme sa s otcom dieťaťa rozišli (lepšie povedané ná opustil), chodila som do práce aj napriek nedporučaniu môjho gynekologa, peniaze som jednoducho na veci ako kočík, postieľka, oblečenie, perinky a to všetko (veď to poznáte) potrebovala, takže som stále utekala z PN-ky do práce. Nakoniec som mala nastúpiť na predčasnú 8-týždňovú matersku v pondelok, ale toho som sa nedočkala, páč som v sobotu porodila. |
| Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 | 14675 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosba14.6.2005 7:10:28
Dobré ranko :o)
Dnes jsem po dlouhé době vstávala v noci jen jednou. Uf. Eriko, o Liale také řekla jedna rehabilitační, že je pozadu a že má cvičit Vojtovu metodu. To co mi tam pak předvedla za cvik... no, byla jsem z toho dost hotová a Laila také, celou noc se ještě budila s pláčem, zanechalo to v ní ještě přes noc špatné pocity. Ta rehabilitační říkala, že je Laila pozadu, ale nebrala v zřetel to, že se 5 minut předtím vbudila, že jí položila nahou na studenou žíněnku, na kterou se Laila mmch okamžitě pod sebe počůrala, nehleděla na to, že je v novém prostředí a kolem ní jsou zrcadla, která jí zajímají víc než něco v tu chvíli dělat.... Takže tak. Nesouhlasila jsem s jejím názorem a šla jinam. Tam mi řekli úplně něco jiného, úplně jiný přístup!!!! Řekli, že to není nijak dramatické, jen trochu slabší zádíčka a že můžeme cvičit jen doma a chodit jen měsíčně na kontroly. Takže je to tak, že na ty sestry se opravdu nedá úplně spoléhat (na to co říkají) a každá maminka ví asi nejlépe co to její robě umí nebo neumí, když je s ním každý den doma a sleduje ho. S Lailou cvičím doma, snaží se lézt, už se chvilku udrží i na čtyřech, když jí chci dát na zem, okamžitě se postaví a nemůžu jí přes ty nohy přeprat a položit, prostě si nemyslím, že je pozadu. Zádíčka má ale asi slabší, tomu věřím. Takže závěr? Poslouchej co ti říká rehabilitační, ale neber to 100%, dej na svůj instinkt!!! |
| Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 | 11599 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosba14.6.2005 3:48:37
Eriko ja myslim,ze podle toho,co jsi napsala je Petko uplne uzasny.Sestra je blba a nevi,co rika.
Kde najdu ten tvuj porod? |
| Gothic | 22573 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosba14.6.2005 0:58:56
Erika, kamoska mi prave porodila v ruzinove. :-)
Tak na Vojtovku mam taky nazor ako ty, ked je nevyhutna, tak ano, urcite, ale u nas sa dost casto predpisuje zbytocne. Sestra tiez mala cvicit (mala mala miernu asymetriu) no a tiez cvicila len obcas a tak, aby mala netrpela a vzdy ich chvalili, ake robi pokroky. Chapem, ze to maleho nebavi len tak lezat, ale prave to ich motivuje nieco zacat robit. :-) Podla mna je ale v pohode, zodpoveda veku nie? Citala som tvoj porod a teda nemala si to lahke. :-( Vedia Dr. preco sa maly narodil predcasne? Kazde dieta je sikovne v niecom inom, Moj maly zas nehovori slabiky, nema ziadne zuby, o spani 12-14h mozem len snivat. Hned by som tie jeho pokroky vymenila za 1 prespatu noc! :-))) |
| Verča+Sebík 11/04+Sam 3/08 | 23048 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosba14.6.2005 0:37:12
Eriko každý se teší na nový pokroky ale neni to dobré uspěchávat Bastík je taky v něčem po zadu oproti ostatním ale co svět se nezhroutí tak se to naučí třeba o da týdny později sám.
|
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosba14.6.2005 0:11:29
A keďže sa rehabilitovať chodíme, tak teraz už musíme až kým vás teda nedobehneme...
Verísek, fakt nádherné fotky, bože, ako môžeš byť taká štíhla :o))) Ja sa picnem ;o) |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosba14.6.2005 0:10:26
ahoj Ghotic, rodila som v Ružinove... chceli ma poslať na Antolskú, ale potom skonštatovali, že Peťko nie je až taký maličký a že ho v ich inkubátore vypiplajú :o))) Jasné Ghotic, tvoje vysvetlenie má opodstatnenie, keď ja sa ale neviem dočkať ďalších pokrokov a on sa na brušku a na chrbte nudí... a opierať do sedu sa ho bojím... :o( No a rehabilitačná sestra? Jasné, že nie je nadšená, ale na ňu moc nedám, ona totiž aj tak zastáva názor, že by mal robiť to, čo vaše deti a že tie týždne, kedy sa predčasne narodil sa nemajú odratávať! Ale jemu ani sací reflex ani zrak nedozrel skôr len preto, že mi odtiekla plodová voda... A čo sa týka tej Vojtovky - vieš, každý hovorí, že to pomáha. Ja nehovorím, že nie, hlavne u silne postihnutých detí. Ale NIKDY som s ním doma necvičila Vojtovku, tú cvičí len 2 x týždenne s rehabilitačnou sestrou. Všetko, čo zvláda, zvláda vďaka vode. Niekedy sme za deň aj trikrát vo vani, miluje to kúpacie koleso s tou sedačkou a opierkou pre deti a v bazéne na rehabilitáciách je ako ryba vo vode... Fakt som nemala nikdy silu ho trápiť Vojtovkou. Pretože dôležitá vec je, že ja som si rehabilitácie vyprosila, neboli nám doporučené. Proste som neurologičke povedala, že chcem predísť DMO, a radšej chceme chodiť cvičiť. Ona povedala, že to v jeho prípade potrebné nie je, ale na moju žiadosť nám cvičenia predpísala... Tie ľahké cviky cvičíme doma, v rámci hry. Tie dva cviky z Vojtovky s ním nerobím, predstava, že mu mám zaseknúť hlavičku a držať, kým nepohne ručičkou a nožičkou... no neviem. Pediatrička je z neho pritom moc nadšená. A ja tiež ;o)))
|
| Gothic | 22573 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosba13.6.2005 23:46:46
Jezis zabudla som pochvalit malu Verunku, Veriske a manzela, fakt rozkosna rodinka. Verisek mas byt na co pysna. mala je princeznicka! A ako vzdy zladena.
|
| Gothic | 22573 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosba13.6.2005 23:45:42
Amely hej, hej plati to aj pre zdrave deti, mne to vravel ortoped aj jeden aj druhy v ziadnom pripade nech ho nedavam do choditka, ze je to to naj lepsie co pre neho mozem urobit.
Prave profesor Vojta podla ktoreho sa cvici Vojtova metoda bol zastanca neposadzovania a nepostavovania dietata, kym to nezvladne same. Takisto by sa nemali vodit deti za rucicky. Ono aj to lezenie aj chodnie bez vodenia je dolezite kvoli prepajaniu hemisfer v mozgu, musi ist protilahla ruka k protilahlej nohe. Ked to nie je umoznene moze to viest k dysgrafii, dyslexii a pod. Erika nic v zlom, ale to choditko vam moze rusit efekt celej Vojtovej metody, nejak mi to nejde dokopy s tym cvicenim. Pytala si sa na to na rehabilitacii? Ja som maleho neposadzovala, nepostavovala, stale sa hral na deke, uz sa sam posadi, postavi, lezie.Proste nemal na vyber, ked sa chcel niekam dostat. :-)) Ale kazde dieta je ine, hlavne je ze su zdravi, Petko je krasny a sikovny chlapcek, nemozes od neho chciet, aby s nami drzal krok. Ja som sem hodila odkaz kde sa mozes pozriet co by mal robit v tomto veku. mamaaja.sk Mne sa zda uplne v norme. Sranda je ze aj ja mam susedu s ktorou chodim von, tiez ma maleho od 4m v choditku, (maly jej nikdy neliezol), zato v 9m chodil. No ponukala mi ho (choditko) slusne som odmietla. V tejto veci sa nezhodneme ale inak sme kamosky :-)) Usli ste s Petkom kus cesty. Kde si rodila? |
| Amely | 13045 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosba13.6.2005 22:13:32
Míšo, já nevím, jestli to platí i pro zdravý děti.U Danielky prý je to posílení ruky hodně důležitý. Já si ho asi taky pořídím, až začne chodit kolem nábytku a pouštět se do prostoru. Mám tu hodně dlažbu a chcípla bych strachy, aby se neuhodila do hlavy, když u ní nebudu na dosah.Je to hrozný šídlo.
Eriko, je mi to jasný, že jsi ráda za každý pokrok. Je to stejně zázrak, jak to všechno pěkně dohnal. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.