Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Verísek+VELAMATO | 23592 |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Utery9.8.2005 13:06:01
AMELY, já maso normálně uvařím a pak rozsekám normálně mixérem na minikousky a namrazím, mám toho vždycky hodně a když to tak počítám, tak na měsíc určitě...Dávám tak 3x týdně. Zatím kuřecí a krůtí, králičí měla jen ve skleničce, když jsme byli na dovče nebo na cestách- asi 3x.
|
| Verísek+VELAMATO | 23592 |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krásnou neděli :-)9.8.2005 13:03:42
Ahoj holky, tak já mám dnes den debil. Jsme úplně grogi z naší Beruchy. Opět od 5 vřískot, já musela dnes babičce pro léky, pak na kontrolu se zádama, tak jsem chtěla vše stihnout ráno, když už mě teda vyhnala v půl 6. z postele, tak ouha. Když už jsme vyřídily léky babičce a dostaly se na rehabku, tak tam až od 9hod.,tak jsme si hodku počkaly a pak, když už byly na řadě, Veru s eprobudila a spustila neutuchající řev, takže jsme jí šupla k rpsu, jinak by mě vyhodili...V tu chvíli sestra, tak jsme před nás pustila paní, která tam byla asi hodinu, pak jsme musela i s kočárem do ambulance, neb Veruna by to v čekárně zbořila, jak řvala. Tam mě poslali na rehabku na cvičení na místo, které mám podstatně blíž od domova než je nemocnice...Sotva vylezeme, tak slejvák jako blázen, já samozřejmě po ranním šoku bez slídy, takže obě durch. Na rehabce, kde jsme si měla domluvit cvičení není výtah a je to ve 2. patře, já V. v kočárku i s nákupem tj. vše vytáhnout na rukách, tam čekání asi půl hod., pak mi řekli, že tady příští týden nejsou, že mají dovču a tento týden už nemají volno...A my navíc máme jet s našima na ta kola, tak já asi spíš ne...No, tak za 14 dní nejdřív rehabka- super a na 2. pracovišti totéž. Tak jsem se domů dostala v půl 12. a Veru řev, řev, řev...Konečně usnula, ale já mám dost a jestli mě ráno záda bolela, tak teď bolí děsně. No, super. Pardon za výlev, ale mám fakt dost. Mám pocit neschopnosti.
Jinak za tip na protiskluzové punčošky, maccimamo, díky. GOTHIC, co se týká té holčiny, tak určitě by to chtělo, aby měla někoho u sebe, aspoň v počátcích- manžel, máma, kamarádka, aby jí někdo pomohl a neměla pocit, že něco nestíhá, určitě zajít za psychologem, pokud to bude trvat déle jak měsíc, je fakt riziko, že to nebude jen takový obyčejný poporodní splín. Vzhledem k tomu, že nekojí by pak ani nebyl problém, kdyby ji poslal buď k obvoďákovi nebo psychiatrovi pro antidepresiva, pokud by nestačil psycholog a vhodně to skombinovat. Neznám její zázemí a jak na tom opravdu špatně je, každá ženská to po porodu nese jinak a ta hranice mezi depresí a "depresí" je tenká... A co se týče chlapečka, tak skrotální kýla by se řešit měla, neb je riziko, že se tam uskřípne a hrozí náhlá příhoda břišní, která může skončit i nejhůř, u těch chlapečků je to hodně častý, proč vzniká- spíš jak- v místě zeslabené stěny břišní a buď je jen tříselná nebo zasahuje až do šourku, ale perace u malých dětí je rychlá a jednoduchá, vůbec se nemusí bát a čím dřív tím líp, i se to líp dělá a hojí a vůbec, není se fakt čeho obávat, až by byl větší, bude to jen horší fyzicky i psychicky... |
| Amely | 13045 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Utery9.8.2005 11:15:19
Ještě poznatek k horním zubům - u nás to roste tak nějak na etapy - aspoň mám ten pocit. Pár dní je to šílený, rýma, řvaní, noční buzení (zabírá jen gel na zuby a panadol) a pak je zas pár dní jak sluníčko a celý den ani noc o ní nevím. Ty horní mi přjdou nějaký horší a asi lezou dýl. Mám dopředu hrůzu ze stoliček.Vzhledem k tomu, že si už vůbec napamatuju, jak lezly mým starším dětem zoubky,předpokládám, že i tahle kapitola nočních děsů bude brzy zapomenuta :-)
Cacando, Filda je celý manžel, to je jak kopie! Krásnej chlapeček vám z něj roste! Koukám a žasnu, už to nejsou žádný miminka, aůe malý batolata. Jani, počítám i Bětušku, ta už má k batolení jen kousíček :-) Ovoce je koukám dost neoblíbené všude.Je to zvláštní, čekala bych to přesně naopak. U nás je hit zelenina s masem i bez. Verísku, fazolky jsem ještě nezkoušela, ale už jsem po nich taky koukala. Asi je vyzkouším, až na ně narazím. Gothic, to je zajímavý.Včera jsem v hypernově držela v ruce králičí stehýnka a odradilo mě to, že pro Danielku je toho moc a pro nás všechny zas málo.Jak jsi to vyřešila s tím mražením ? - to mě totiž nenapadlo. Udělala bych to tak i s krůtím masem. Dá se zamrazit jen vařený masíčko a zelenina uvařit vždycky čerstvá? Zatím to řeším tak, že uvařím zeleninu jakou mám, brambory, těstoviny nebo rýži, to jen tak pomačkám a nakonec přidám k té horké patlanici půlku skleničky s masovým příkrmem (telecí, králík, krůta, jehněčí...) Protože čerstvý maso mám většinou akorát kuřecí a nechci jí cpát jen kuřatama. Jen mi vadí, že je to v těch skleničkách moc umixovaný. V Hypernově prodávají maso v bio kvalitě.To jsem taky zjistila až včera. Lenny, ty to s botkama určitě dělej tak, jak radila tvoje rhb.Ono to může být i individuální.Naše rhb se dívala Danielce na nožky, jak si stoupá a říkala, že stoupá v pořádku kolmo k podlaze, tak boty zatím nemusíme.Ony jí totiž strašně vadí při lezení. Laila to má asi jinak, když ti poradila botky hned. Já té naší taky důvěřuju, když nám tak pěkně rozcvičila úplně ochrnutou ručičku. Gothic, gratuluju k hodnému dítěti :-) Jen tak dál! A ostatním maminkám přeju pevné nervíky.Ono se to zas vystřídá. |
| Paffi a Ríša11/04 | 17114 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Utery9.8.2005 10:44:42
Macčí..my měli to samý, a najednou z ničeho nic je venku 2nahoře. Pořád jsem mu do tý pusy koukala a nic, zduřelý to neměl. Nebyly teploty, jen byl neskutečně protivný, přes den chtěl být pořád na rukách, nebo řval a v noci běs, nechtěl usínat, budil se co hodinu, trvalo to 14-ct dní......Před týdnem se prořezala(na špičku), tak se to trošičku zklidnilo, den je tak o 50% lepší, noc o 25% - žádná sláva, ale už to není na omdlení....
Jak píše Jana, snažím se to neřešit - snad to nebude trvat věčně..... Cacando - móc hezký fotečky.... Verísku - ty ponožečky určitě budou OK, my je máme od začátku a je to super. (doma máme jen plovoučku a dlažbu, koberec jen jeden(2*3m) a na tom má Ríša základnu, ale stejně se tam nezdržuje......) Gothic - už malý chodí????Jak pokračuje tvoje hubnutí????? Jinak se přidávám k těm co nepapají ovoce, zeleninka nám jede, ale z ovoce tak banán...a to jenom někdy... |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Utery9.8.2005 9:43:37
Macčí, moc zdravím. Třeba jen chce být víc s tebou. Jedna mamina mi kdysi říkala, že si u svého dítěte ověřuje, že nic není napořád - dobré spaní, špatné spaní, málo spaní, hodně spaní, pohoda, vztekání - prostě všechno se nakonec změní. Docela mi to pomáhá, když je Bety protivka. No a když je pohoda, tak si to radši nepřipouštím :-) :-) Vydrž.
|
| macčí,Matyáš04,Richard08 | 25822 |
|
|
Re: Re: Re: Utery9.8.2005 9:37:07
Já nějak nevím jestli jsou to zuby,Mates má spodní dva venku a další zatím dle mého na pochodu nejsou,teplotu nemá,kakání je normální.On se chce pořád nosit, dnes v noci vstával mezi 23-6:30 celkem 4x.Včera v noci jsem ho mezi 4-5 musela nosit.Pořád řve, spát nechce,hrát si nechce (jen když se zapomene a něco ho hodně zaujme tak přestane sirénovat)...jsem z nej na palici,myslela jsem si,že tohle jsme už překonali - hrál si sám,papal pěkne,usínal sám v postýlce a najednou všechno pryč,ach jo
Teď tu stojí v postýlce a strašně se vzteká,když ho vezmu do náručí tak je samý úsměv |
| Naďa+Esterka+Valinka | 23187 |
|
|
Re: Re: Utery9.8.2005 9:06:34
Ahoj po ránu,
tak jsem "ráda", že v nespaní nejsem sama- NENÁVIDÍM ZUBY- E.má už asi měsíc zvýšenou teplotu, řídkou stolici, protivná je jak noc a zuby furt nikde!!! Vyvrcholilo to asi dneska v noci, kdy odmítala usnout, usnula cca v devět (na prsu), ale byla co půl hodinu vzhůru, o půlnoci dostala panadol a prso, v jednu jsem si ji vzala k sobě kde mě škrábala, kopala, tahala atd., ve tři znovu prso, ve čtyři zase a v sedm jsem vstávaly. A s menšími obměnami to takhle trvá snad dva měsíce a já už pomalu ale jistě začínám odpadat :-(((( Chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte, kde sehnat hezkou dětskou protiskluzovou podložku do vany? úúúúúúúúúáááááááá právě vytahala celý spodek knihovny a seneca to pěkně schytal-manža mě zabije... |
| macčí,Matyáš04,Richard08 | 25822 |
|
|
Re: Utery9.8.2005 8:37:46
jen v rychlosti pro Amely
ponožky s ABS - je tam i seznam distributorů http://www.krejsa.cz punčocháčky,zatím jediné které jsem našla www.rewon.pl |
| Cacanda+Filip 11/04+Klára 3/08 | 19700 |
|
|
Utery9.8.2005 7:48:06
Tak ja sem prsknu taky par fotek :o)
Z dovci na Orliku I.: ![]() Z dovci na Orliku II.: ![]() A jedna stoupaci uz z domova: ![]() |
| Gothic | 22573 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krásnou neděli :-)8.8.2005 23:46:53
Ahojky.
CO sa topanok tyka, maly chodi doma bosy, lebo mu topanky vadia pri lozeni a stavani sa. Ked uz stoji tak v nich chodi krasne. Musim ho pochvalit je teraz vzorne mimi, papa v stolicke, cely den sa hra sam, dnes v noci spal od 20,30 do 8,15 no krasa, keby mu to ta vydrzalo :-) Ale v noci sa budi furt, aj ked uz vydrzi aspon 3h od prveho ulozenia. Verisek-Verunka ma presne take chute ako Valerik, tiez lubi len hrusky, banany a obcas stavu z melonu. Zato zelenu a zltu zeleninu to moze! Ja som varila tie lusky, teraz mam aj od mamy zo zahrady tak este spravim. Muz ma dnes prekvapil kupil chladeneho kralika a uvaril ho malemu tak zajtra budem mrazit. :-)Neviete niekto ako dlho vydrzi maso uvarene v mraznicke? Verisek chcem sa ta spytat, jedna kamoska porodila asi pred 2 tyzdanami a ma pocit ze ma poporodnu depku, hlavne ked je s malym sama doma. Dali jej 2x dolzin, bola sita v narkoze, maly siel kliestami a ona sa dotrhala hrozne. Kojenie nevyslo, tak ani to jej nepridalo, velmi chcela :-( Nevies co s tym, ako jej pomoct? A este jednu otazocku kamoskin maly ma asi skrotalnu kylu, musi sa to vzdy operovat? A ako to vlastne vznikne u takeho amleho dietata? (ma 18m). Dik Verunka ako zas na zozratie, krasne si uziva plavanicko :-) Mrzi ma ze tak skoro vstava :-( Kedy chodi spinkat? nepomohlo by dat ju neskor? Ja davam maleho okolo 6 spat spi do 7 a okolo 9 ide spat a rano zvecsa vstava okolo 7,00 Snad sa to u vas zlepsi! Maccimama-tak to ta lutujem s malym, toto bolo u nas so zubmi, to bude urcite ono! SKus panadol na noc. Amely tie ponozky som videla v obuvach, myslim Humanicu. u nas 13 stupnov :-( |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.