Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: Re: Krásnou neděli :-)7.8.2005 16:39:46
Verísku, nádherné fotky a hlavně je nádherná Verunka. No, má být po kom. S teplotami - je to hrozně divný, dnes jsem měla v poledne 38,5, pak jsem si s malou zdřímla, chviličku jsme si spolu hrály a teď mám 36, 5. A tak je to skoro každý den. Já nevím, nepřijde mi to normální, mám dojem, že se někde něco děje. Jdu zítra ke své doktorce, pro jistotu, jednak abych něco nezanedbala, a jednak mě to nebaví, nemůžu pořádně fungovat. Ona byla moje doktorka na dovolené a ta, co jí zastupovala, mi jen zkontrolovala moč, ta už byla v pořádku, a udělala ty testy na štítnou žlázu, a ty byly negativní. Pak mě odkázala na mou doktorku, až se vrátí. Tak tam zítra zajdu, i kdyby mi měla říct, že plaším zbytečně a že to nic není.
To s tím ručníkem zkusíme, je mi jí líto, jak se tím trápí. My jí taky trénujeme cíleně, motivuju jí hračkou, občas jí pomůžu zapřít nožičky, atd. Je čím dál tím šikovnější, ale nemá se sebou trpělivost (což má asi po mně). Strašně se snaží, snad se to zlomí. Ještě ke kolu - zjišťovali jsme si to - cyklosedačky vyrábí už pro děti od 10 měsíců, ale pediatři doporučují nejdříve v 1,5 roce, raději ještě později - kvůli páteři. I proto jsme nakonec koupili vozík, je rozhodně pro dítě zdravější a bezpečnější (nicméně dražší :-(). Pokud byste kupovali sedačku, tak určitě polohovací, protože Verunka pravděpodobně skoro vždycky usne, ono jí to udrncá, tak aby se to dalo trošku položit. Bětuška teď právě s taťkou odjela ve vozíku, jezdí každý den, abych si mohla odpočinout a snížit teplotu :-). Včera zabloudili v lese, už se blížilo jídlo, tak když se našli, jeli jako blázni. Bety přijela spokojená, ale vozík, kolo i manžel měli bahno úplně všude :-). Tak jsem zvědavá, co provedou dneska. |
| Verísek+VELAMATO | 23592 |
Re: Re: Krásnou neděli :-)7.8.2005 15:50:02
Tak mi naši vyvezli ven malou, tak mám chvilku, tak vkládám slíbené fotečky z minikurzu Plaváčka z tohoto týdne a pár navíc:
Tak aby jste věřili, jak se to Verunce fakt líbí( hlavně na té druhé): ![]() ![]() ![]() No a tady její 1. pouťová atrakce: ![]() Na zahradě u známých: ![]() No a tohle je spíš na zásah sociálky- naše dítě alkoholik poprvé: ![]() Naše dítě alkoholik podruhé( jak vidět vybírá si jen to nejlepší): ![]() |
Re: Krásnou neděli :-)7.8.2005 15:21:12
JANI, to mě mrzí, že máš pořád teploty, co Ti na to říká dr???
Jinak u nás lezení probíhalo spíš tak, že jsme jí to cíleně učila já, neb jsme už chytala nerv, že jsme snad poseldní,c o nelezou a hodně se Verunce líbilo a nejvíc pomohlo( myslím), když jsme jí pod bříško dala smotaný ručník a zvedla jí na něm, tak aby byla na kolínkách a jakoby ji v tom závěsu "nadzvedávala" a pomáhala lézt, jetsli mi rozumíš, píšu to jako hotentot...Užili jsme si u toho i srandu a Veru tak nějak pochopila, o co jde. Pak se nám rozlezla na dovolené úplně... |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba7.8.2005 15:16:22
AHoj při neděli...
tak u nás se nám dítě přeměnilo ze vzorného spáče ve zvíře, které začíná řádit v 5 ráno. Jsem úplně hotová, já prostě nemám na to takhle brzy vstávat. Manžel už dokonce včera odmítl spát snáma v ložnici, protože ráno odjížděl pracovat do Brna, takže opět klasika- už asi týden v 5 ráno povídání, křik a má poledne, nedá se už ukecat, já mám navíc strach brát si ji do postele, že spadne, kdybych usnula, neb už přelez úplně všechno i mě, navíc mě tahá za řasy, kouše do krku, tahá za vlasy a piští, že by s emi hlava rozskočila. A to byla tak vzorná, že vstávala až po 9.hod., někdy ještě dýl. Prostě klid končí...No, jinak leze psovi do pelechu, prohání ho po bytě, okřikuje na něj, narve se pod židli a pak nemůže vylézt a hlavně řádí se šuplíkama, přivře si tam prsty, podívá se na mě a vytáhne je ven, opět na mě, ale eni nepípne, pak už zavírá opatrně, aby je tam už nenechla, je pak už děsně opatrná...Je to krásný ji sledovat, jak se vyvíjí každým dnem, jak jí to v havičce šrotuje:))) JANI, to je teda síla s tím vyhozením ze školy, to by mě hráblo. Já se celou medinu klepala, abych nevyletěla u zkoušky a nemusela ji opakovat, natož že by mě vylili od posledních státnic...To bych asi nezvládla. Jinak s dvojčaty to musela být sranda, hledat rozdíly a nesplést si je... MˇIŠO, věřím, že to musí být těžké, já si teď neumím bez Veru představit ani 1 den. ADÍSKU, určitě to bude jen podrážděná kůžička od moči a hovínek, u těch holčiček se to tam lehce zanese a vypadá to mnohdy hodně divoce... KAČKO, vy jste byli s malou na kolech? My právě taky přemýšlíme, resp. manžel s tím přišel, že viděl nějakou sedačku na kolo pro malá miminka, co mají jakoby kolem hlavičky takový límec místo helmičky, přímo součástí té sedačky, nevím, jak to popsat aže si mylsí, že by to šlo. Já mám teda starch, ale dohodli jsme se, že spíš na cyklostezce než po silnici tj. kompromis. Vy jste měli i nějakou speciální helmičku, to se dělá pro takhle malý dětičky???A v jaké sedačce jste ji vezli???Díky za rady a doporučení, já na kole jezdím ráda a už 2 roky jsme nebyla kvůli těhu a teď mimi... |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Krásnou neděli :-)7.8.2005 15:08:49
Ahojky holky, mám dotaz. Jak u Vás probíhalo učení lezení? Bavilo to děti, nebo se vztekaly. Bětuška se teď totiž strašně snaží - nohy cpe pod bříško, zkouší se zvedat na kolínka, zkouší propnout nohy a zvednout zadek, ale většinou se u toho děsně vzteká, že jí to nejde, tak jak chce. Často se posune spíš dozadu, tedy od hračky, a to je úplně zoufalá, a vůbec mi přijde, že jí to nedělá žádnou radost. Je mi jí líto, a nikdy nevím, jak dlouho jí mám nechat vztekat. Co myslíte?
Jinak já zase hlásím 38,5 (tedy díky Bohu je mám já, ne Bety), takže zítra opět razíme k doktorovi. |
| klokanik | 25522 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krasnu sobotu7.8.2005 13:41:55
ahoj
Kačko to je jedno jen mě to tak napadlo.většinou spí normálně, cestujem dost tak ji to asi nepřijde.jinak bych počítala přímo s tím 15, pak zas asi pojedem pryč.tak dej vědět jak by se to to hodilo nám je to celkem jedno a kde se sejdem? holky tak snad fakt to budou jen potničky jinak všem moc děkuji za radu |
| Kaackaa | 16193 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krasnu sobotu7.8.2005 9:41:19
Adísku, díky za nabídku, ale s váma nepojedeme, teďko jsme se vrátili z dovči a chci, aby si malá zase zvykla na svůj režim doma a ne jako na dovče, vstávat 4x za noc se mi moc nechce :-) Dneska vstávala 2x na jídlo a nakonec jsme vstávali v 7,15, tak to docela šlo. Adélka Ti i jinde spí stejně jako doma? Tak po tom 15. se sejdem a půjdem někdy přihlásit to plavčo, už se těším.
|
| Cacanda+Filip 11/04+Klára 3/08 | 19700 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krasnu sobotu7.8.2005 8:42:13
Amely, ty tajnustkarko, ty ses vdavalaaaaa :o)))) No nadherny fotky, moc gratuluju! Moc ti to sluselo :o)
|
| Gothic | 22573 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krasnu sobotu7.8.2005 7:32:06
Ahojky rano.
Moje dieta sa ma asi rozhodlo znicit, spat isiel o 22,00 a vstaval o 5,15. :-) No sila asi je na baterky. Vcera sme troska prehadzovali nabytok, malemu sme zreorganizovali izbu a potom sme sli na veceru, maly bol zlaty chudak zaspal v aute na noc o 19,30, zobudil sa az ked sme sa najedli (konecne raz v klude), a potom sme tam s nim chodili, maju tam fontanu, akvarium a jazierko s velkymi rybami a korytnackami(zelvami) no bol uveliceny a putal tam pozornost :-))Ale chudakovi to asi dost rozhodilo rezim, tak to uz moc skusat nebudeme :-) Adisek-to urcite nebude atop ten sa prejavuje na tvari, krku, v zhyboch. Skor to zaparenie, alebo potnicky pod plienkou. Maly bol minuly tyzden cely vyhadzany na krku, vyzeralo to desne, uplne zhrubnuta koza, ale segrin maly to iste, zevraj su to potnicky. Potnicky zevraj nesvrbia, ale alergia na jedlo ano. Prajem vam aby to Adelke preslo. |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krasnu sobotu6.8.2005 21:38:19
Adísku, zkus krém na opruzeniny, Bětušce se to tam taky objevuje první, dřív než na prdelce. Nedivím se, že je ti smutno, ale třeba to s tebou manžel prostě potřeboval probrat. Popovídejte si a bude líp. Hezky se všechny vyspěte, já jdu taky spát.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.