Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Verísek+VELAMATO | 23592 |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 22:41:13
GOTHIC, máš pravdu, každý si musí vybrat sám a taky u toho používat svůj rozum a to jak to cítí, jinak je to faleš a nemá to cenu. S tím souhlasím, i já vím, že nejsema nežiju přesně podle našeho křesťanství( antikoncepce , nechodím do kostela tak často, jak by se mělo, v neděli normálně pracuju a sloužívala jsem na blázinci atd.), ale beru si z toho to důležité a "rozumné"...Možná by to někdo ani neuznal jako přísné katolictví, ale já to tak beru a je to mé rozhodnutí...
|
| Gothic | 22573 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 22:00:39
Verisek ja som to vobec nemyslela na teba ani na nikoho kto to berie vazne a to co v tom kostole slubuje hodla aj dodrzat a skutocne tak zije.
Skor som to myslela na ludi co su len pokrsteny a maju max svete primanie a vobec neziju podla nejakych krestanskych zasad ale beru sa v kostole a slubuju tam ze budu dieta vychovavat podla urcitych krestanskych pravidel a viest ho k viere, budu verni a pod a potom to vobec nedodrziavaju, mne sa to zda strasne ruhanie. Ked ste krestania tak je prirodzene ze tak chcete vychovavat aj Verunku. U nas by to ale viedlo k zbytocnym konfliktom-ako ho pokrstit? KAtolicky, alebo pravoslavne?Preto to nechavame na nom. Ja netvrdim ze neverim v nejaku vyssiu silu povedzme Boha, len sa mi nepaci prave posotoj cirkvi k antikocepcii, interupciam sex.vychove. Ale u vas v cechach to je troska o niecom inom ako u nas. Na slovensku sa vsetko riadi podla KDH a ta chce ludom furt prave daco vnucovat napr. zakaz nakupovat v nedelu, zakaz antikoncepcie, sex. vychovy, rozvodov, interupcii. Ja aj ked som nikdy nebola vedena k nabozenstvu som si cestu nasla sama, ale nakoniec som odisla a to som spievala v kostole v zbore a citala na omsi evanjelija. Len ma velmi sklamal nas farar a katechetka a prestala som kostol navstevovat. Nasa svatba na urade bola pekna, nebolo to ako na pase, miestonost super, vyberala som ju, pretoze u nas na obovode je fakt desna. U nas to ide dost narychlo prave v kostole. Kamoske nechcel nikto pokrstit 2 rocneho syna lebo sa nenarodil v manzelstve, aj ked mali naplanovanu svatbu, zili spolu tak im ho nikto nechcel pokrstit az neviem po akej dobe nasli niekoho ochotneho, to sa mi proste nepaci, co to dieta za to moze ze je nemanzelske? Ale chapem ze to je kazeho osobna vec, a ja sa tiez casto modlim. Prezivam to skor tak nejak sama v sebe a myslim si ze chodenie do kostola nerobi z niekoho lepsieho cloveka. Tym sa zase nechcem nikoho dotknut, len pisem svoju skusenost.Je to kazdeho osobna vec v co veri a ci veri. Ja sa snazim zit tak aby som nikomu neublizovala, verim dost v karmu ze sa vsetko zle aj dobre cloveku v zivote vrati, casto som sa o tom presvedcila. Jani-tu cirkev poznam nas kameraman nam ukazoval zabery so svatby a bolo to super, uplne ine a tusim oni tam vobec nepili na tej svatbe. 100 Ludi pani, to uz je teda poriadna svatba! Ako ste sa vlastne zoznamili s muzom? |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 21:24:09
Verísku, s tím souhlasím, každý je zodpovědný za svůj život, já můžu jen říct svůj postoj a je na každém, jak se rozhodne ve svém životě. Amely, taky jsem si toho všimla, je to srandovní, jak jsme se shodli s hlavní stránkou. Holky, loučím se, zvířátko usnulo :-) tak jdu aspoň vyžehlit pár kousků, než se manžel vrátí ze zahrady - chudák se už dvě hodiny pokouší vykopat kořen z jednoho z asi deseti stromů, které jsme museli na zahradě pokácet - byl to prales z nemocných stromů. Snaží se přichystat zahradu, abychom mohli na podzim zasít trávník.
Přeji dobrou noc |
| Amely | 13045 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 20:57:25
My tu shodou okolností řešíme stejné téma, jako je dnes na hlavní stránce na rodince. To je náhoda :-)
|
| Verísek+VELAMATO | 23592 |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 20:54:53
GOTHIC, já jsem o svatbě jinde než v kostele nikdy neuvažovala, ale je to daný výchovou, já jsme vyrůstala a byla vyhcovávaná jako katolík, takže jsem do kostela chodila a chodím( ne teda každý den nebo týden, ale tak nějak normálně), umím se modlit a modlím se( možná vám to přijde hráblý, ale mě to vždycky moc pomohlo a mám pocit, že tam nahoře fakt ON je, vždycky mi tak nějak moc pomohl, když mi bylo nejhůř)...Ale pravda je, že se mi i svatba v kostele děsně líbí, nesnáším ty na úředě/ neříkám, ještě někde na zámku v hezkém prostředí, v přírodě atd...), kde to je jak na běžícím pásu, ale tím nechci říkat, že to tak musí cítit každý. Každopádně si svého manžela za to, že ač ateista, šel do toho kvůli mně se mnou, stejně tak jsme necali Verunku pokřtít. Tím jí nic nevnucujeme, jen pokud se rozhodne v budoucnu být katolíkem, tak to bude mít jednodušší, nebuse se muset nechávat pokřtít dospělá a nebude to mít pak ani komplikovaný, pokud se rozhodne v budoucnu brát taky v ksotele, jako my, když manžel nebyl pokřtěný. Ale to už bude jen a jen na ní. Ale tohle jsou fakt věci, na kterén se každý dívá jinak a nelze to někomu vnucovat nebo něoho soudit. Já nevidím člověka horšího, že není pokřtěný, je to každého věc, nesnáším vnucování něčeho někomu...
|
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 20:11:47
Kajdi, asi máš pravdu. A navíc bude mudrc jako jsem byla já. Leží a čtvrt hodiny si hraje s jednou hračkou, nemá potřebu se hnát jinam. Já chodila na roce a půl, zato jsem ve čtyřech plynule četla.
To naše zvíře se vzbudilo a má poledne :-( |
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 19:34:54
Jani - možná, že se na zemi spíš bojí, ne?
|
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 19:33:53
Mno jasně, Jani, nemáš se proč omlouvat!
Amely - brát se kvůli dítěti je blbost, stejně tak zachraňovat manželství dítětem. Já to myslela tak, že pokud se ti lidé rozhodnou dobrovolně mít spolu dítě, měli by se taky vzít, hlavně kvůli tomu dítěti. I když dneska to není "in" - hlavně kvůli penězům! |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 19:32:52
Gothic, nedivím se, že nemáš ráda svatbu v kostele na "efekt". My jsme oba členi malé církve - Církev bratrská a oddával nás náš kazatel, ale v modlitebně Bratrské jednoty baptistů, protože ta naše je moc malá a nám na obřad přišlo asi sto lidí :-). U nás se malé děti moc nekřtí a my jsme Bětušku pokřtít nenechali, protože chceme, aby křest byl vyjádřením jejího osobního vztahu s Bohem, jestli se k němu rozhodne (což bychom si samozřejmě přáli) - a tak jsme měli "požehnání" - kazatel se veřejně za Bětušku modlil a přimlouval se za ní i za nás, za moudrost ve výchově, atd. Bylo to milé. Jinak si myslím, že církev důležitá je, ale důležitější je každodenní život s Bohem.
Kajdo, díky za gratulaci, byla jsem po.....:-) A ten most dělá Bětuška jen na mně nebo na posteli, stejně tak i plazení a pokusy o lezení - nemá prostě ráda tvrdý povrch. Myslíte, že je to možné? |
| Amely | 13045 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 19:29:58
Jani, já myslím, že se nikomu nemusíš omlouvat.Ty bys snad ani nikoho urazit neuměla,jak tak čtu tvé příspěvky.Jak tak nad tím přemýšlím,tak jen kvůli dětem uzavřené manželství taky nemůže fungovat. Já jsem se takhle vdala před dvaceti lety a byl to dost průšvih. Deset let jsem se to snažila nějak kvůli dětem ustát, ale nešlo to. O to víc si vážím současnýho vztahu.Už jsem ani nedoufala, že mě něco takovýho potká. Jsem moc ráda, že vám to s Bětuškou vyšlo!! Koukám, že pomalu dohání naše pohyblivější mláďata.Tak mopc gratuluju!
Gothic, tak to vám budu držet palce :-) |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.