Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: svatba5.8.2005 17:12:15
Jani - já se taky nechci hádat, říkám to samý, co ty, nejde někoho do něčeho nutit, ať je to svatba nebo oranžový boty :-) Jasně, ale zase na druhou stranu si myslím, to myslím všeobecně, na žádnou z vás, holky, že prostě, když se dva lidi rozhodnou k tomu, mít spolu dítě, měli by dát tomu dítěti, které stvořili v lásce a v zájemné toleranci, aby žilo v "úplné" rodině. (píšu to do uvozovek, protože tím nemyslím, že to dítě bude někde mít svýho tátu, kterej mámu opustil). A tohle by si ti dva měli rozmyslet a promluvit si o tom, ještě před tím, že ta žena otěhotní, aby oby věděli na čem budou oni, ale hlavně to dítě, které ke všemu přichází jako "slepej k houslím". Snad mi rozumíte, jak to myslím.....
|
| Amely | 13045 |
|
|
Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 17:06:29
Sylvo souhlas, že můžou mít skvělý vztah i nesezdaní parneři - my jsme toho byli 8 let příkladem. Po mém nepovedeném prvním manželství mi ten stav dokonce vyhovoval. Ještě ani když jsem Danielku čekala, nebylo to pro mě nijak důležité. Nějak tak po tom porodu mi došlo, že bychom náš vztah měli legalizovat a přesně jako ty jsem si o tom s Danem promluvila. Docela se divil, myslel si, že o manželství vůbec nestojím, když spolu stejně plánujem být napořád :-) Ale byl rád, že jsem o tom začala mluvit a že jsme se tak rozhodli. Na druhou stranu, kdyby to bylo důležité už dřív pro něj a požádal mě o ruku už dávno, klidně bych si ho vzala kdykoliv předtím. Proti manželství nic nemám, naopak. Jen jsme to tak dřív necítili a stejně jsme ten vztah považovali za závazný.Jinak bychom si nepořizovali plánovaně dítě. Když nad tím tak přemýšlím, asi jsem chtěla mít takovou právní jistotu pro případ, že by se s námi něco stalo. A nebavilo mě vysvětlovat u doktorů a na úřadech, že se jmenuju jinak, když mi říkali automaticky Danielky příjmením :-) Sylvo, to bude určitě nádhera - svatba v Průhonicích. Už máš zamluvený šaty? Určitě jo, svatba je za chvilku.My jsme takoví lajdáci, že jsme šli koupit prstýnky týden před svatbou a děsně se divili, že se musejí objednávat.
|
| Sylva & Matyáš, 21.11.04 | 17950 |
|
|
Re: Re: Re: svatba5.8.2005 16:50:50
Jani, díváš se na to pěkně a určitě je tvůj přístup správný. Ale zrovna tak pěkný vztah jako máte vy můžou mít lidi, co se nevzali. Já jsem slovo nátlak sice použila, ale samozřejmě jsem mu nedržela pistoli u hlavy ani nic jiného. A Marek se samozřejmě nakonec rozhodl sám. Přece je svobodnej chlap. Řekla jsem mu jen, že bych byla ráda, aby se v nějaký brzký době vyjádřil, jestli svatbu chce a důvody, proč chci svatbu já. Ale zároveň jsem mu zdůraznila, že pokud si mě nevezme, nic se nezmění. Jen že mi to bude líto.
|
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: svatba5.8.2005 16:38:05
Kajdi, já s Tebou souhlasím a nechci se hádat :-). Můj názor je, že ideální je, pokud se ti dva rozhodnou, že chtějí závazně žít spolu, ještě dřív, než čekají dítě. Potom je totiž hrozně nebezpečné, že když žena v takovém "nezávazném" vztahu otěhotní, je ošemetné stavět závazek na tom, že dítě má právo mít oba rodiče a to v manželství. Já jsem to (oproti Vám všem) cítila tak, že jsme úplná rodina už dva a Bětuška byla nádherná třešinka na skvělém dortu. Ale je to můj postoj pro mou rodinu a rozhodně ho nechci vnucovat. Navíc se bojím, že to Laďce moc nepomůže. Laďko, věřím, že Váš vztah není založený jen na Davídkovi a tak to nakonec dopadne skvělým manželstvím na celý život, ve kterém budete šťastní všichni tři (případně více):-)
Omlouvám se všem, kdo se mnou nesouhlasí, nechci hlavně nikoho zraňovat. |
| Amely | 13045 |
|
|
Re: svatba5.8.2005 16:35:59
Jani v pohodě :-) On ten názor ani není tak moc odlišný.Samo, že k manželství se nevyplácí někoho nutit.Ono by to ani nemělo cenu. Pokud o tom Laďka s partnerem už mluvili, tak je to třeba jen pohodlnost z jeho strany.
|
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: svatba5.8.2005 16:23:29
Jani - s tím nátlakem máš sice pravdu, ale zase na druhou stranu, Amely má pravdu v tom, že když se pak něco stane, nastanou s tím, že některá dvojice není sesdaná, problémy (lékařské karty,....). Ale ještě je tu jedna věc - jednou spolu ti dva lidé dali nový život dítěti a to má NÁROK na to mít oba rodiče, kteří spolu budou manželé a nejen spolu "žít na hromádce".
|
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
svatba5.8.2005 16:12:54
Holky, já bych v tom nátlaku byla opatrná. Zažila jsem to u mého bratra a u manželova bratra a ani jednou to nedopadlo to dobře. Můj bratr a snoubenka manželova bratra měli oba pocit, že se to po nich chce, že by se to mělo.... Brácha kvůli dítěti a švagrová proto, že už spolu chodili dlouho. Svatba je oboustranný závazek a musí k tomu oba přistoupit proto, že to chtějí, jinak si může ten, co do toho byl "natlačený", časem říct, že to vlastně nechtěl. Jak jiný je, pokud se oba můžou v případě problémů postavit na to, že se pro tenhle svazek rozhodli svobodně, že to chtěli.
Samozřejmě Laďko je něco jinýho o tom s manželem mluvit, říkat mu, že je to pro Tebe důležitý, protože to si on nemusí uvědomovat. Držím palce, chápu, že je to pro Tebe těžký. Omlouvám se za odlišný názor, já strašněěě nerada někomu odporuju. |
| Sylva & Matyáš, 21.11.04 | 17950 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 15:57:14
Verísku, svatbu máme 24. září v Průhonicích venku na terase u zámku. A hostinu pak na takovém statku, kde je restaurace, venkovní sezení i pension. Chtěla jsem, aby tam bylo možnost spát, aby jsem tam mohla uložit Matýska. Ale to jsem tenkrát měla v plánu dát ho tak v těch devět večer spát a začít se veselit (myslela jsem, že tou dobou už bude spát celou noc v kuse). Zatím to ale vypadá, že budu jediná střízlivá osoba na své svatbě. Jsem na to zvědavá.
Laďko, Amely má pravdu, zkus to začít organizovat. Nebo ještě párkrát vysvětli Zdenkovi, proč je to pro tebe důležitý. Chlapi jsou v tomhle děsný. Marek se chtěl ženit před mým otěhotněním. Myslim, že v tom byla trochu snaha o to si mě pojistit. Já jsem o to tehdy tolik nestála. Pak jsme si naplánovali mimčo, já jsem vzápětí otěhotněla, začala jsem mluvit o svatbě a Marek otočil. Už mě měl s břichem jistou, tak najednou začal mít takový ty řeči jako že na co a že někdy později až z toho Matýsek bude něco mít atp. Tehdy v těhotenství jsem se na to ještě vykašlala, ale pak jsem o tom začala mluvit zase po porodu, vyvinula jsem menší nátlak, vysvětlovala horem dolem že je to pro mě důležitý a že kdyby se něco nedejbože stalo, tak bude všechno snadný řešit, a za pár dnů na to kývnul. ALe hlavně se tím nestresuj. I kdyby jste se nedomluvili, tak víš, že vztah na svatbě nestojí a že mnohem důležitější je, že máte spolu Davídka. V každém případě držím palce. |
| Amely | 13045 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 15:34:29
Laďko, normálně si dojdi na matriku a vyzvedni si formulář, vyplň ho a dej mu ho podepsat. Třeba je Zdeněk jen pohodlný a nechce se mu nic zařizovat.Nebo o tom, že tě to trápí, ani neví. U nás to bylo tak, že jsem se ze začátku ani vdávat nechtěla, zas kvůli jménu mých dětí z prvního manželství.A Dan ani netušil, že by to pro mě mohlo být důležitý, když jsem otěhotněla. Prostě mu to musíš říct a dokopat ho k tomu, pokud ti na tom záleží. Řekni, že nechceš, aby v tom měl Davídek guláš a navíc, kdyby se s ním něco stalo, tak bys to měla děsně komplikovaný.Pro ten pocit zajištění a tvého klidu byste to měli udělat.Zvlášť když byste šli jen se svědkama. To ani není žádný stres. Můj brácha to tak udělal nedávno :-)
|
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 15:07:05
L. - tak to je mi líto, že se k tomu Zdeněk nemá, a proč má takový postoj? Sice jsem to nezažila, jsem vdaná od minulého dubna, ale chápu, jak ti je. A Davídek se jmenuje po něm, nebo po tobě?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.