Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Laďka+2 | 25367 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 14:45:54
Musím se taky přidat do klubu svobodných matek. Jsem ráda, že nejsem jediná, která má jinačí jméno než miminko. Hrozně se kvůli tomu trápím, lae okolí (zdenek) dělá, že se nic neděje. Úplně se mě chce brečet. Jsme spolu tak přes 8 let a v těhotenství jsme se bavili o tom, že se v červenci na 100% vezmem, aby jsme měli všichni stejný jméno, no a je srpen a já jsem pořád svobodná a s jiným jménem.
Amely - docela jsi mě potěšila s tím, že přepíšou moje jméno v rodným listě, to jsem nevěděla, já myslela, že tam zůstane to, co tam je. No třeba se někdy dočkám i když tomu už přestávám věřit. A to chci svatbu je my tři a 2 svědci, jinak nic. Rodině bych to oznámila až PO. |
| Verísek+VELAMATO | 23592 |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 12:38:12
Ahojky, tak já využívám chvilky, kdy prďolka spinká. Dnes měla poprvé květáček a šmakoval jí, taik mám radost. Jinak nás dnes ale ráno pěkně prudila, od 5hod. si povídala a povídala, no děs, my na to nejsme zvyklí, ona je spíš po mně ospalec ospalá a vstává tak kolem 8.-9-hod., takže pro nás trochu šok. No, ale už za sebou máme i další hodinu Plaváčka a super, mám i nějaké fotečky, tak když vyjde čas, hodím ukázku...
Jinak kolem svatby mám názor jako Kajda a ostatní, prostě by mě mrzelo jmenovat se jinak než moje děti a myslím, že je až by byly větší taky, jinak záruka to není, o to nejde, spíš taková ta příslušnost k sobě... |
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 12:18:32
Pokud jde o manželství a dítě, myslím, že to prostě patří k sobě. Jasně, žádný papír nám nikomu nezaručí pevný, kvalitní a trvalnivý vztah, ale přecejen se mnoho věcí v tom vztahu řeší jinak s tím papírem, člověk je víc zodpovědná(ý), nebo jak to mám říct.
Mno a pokud je tu dítě, není už podle mě o čem mluvit, dítě patří do rodiny a je sice fakt, že tomu dítěti je jedno, jestli je nebo není papír, ale pro společnost (úřady, školky, dr., a bohužel i ti sousedi a jejich "zlé" děti) je to prostě přijatelnější a pro ženskou myslím lepší, když má dítě a je vdaná a jmenuje se stejně jako její dítě a otec toho dítěte, hlavně kvůli jejímu pocitu. Jasně, žádný papír mi nezaručí věrnost, úctu a lásku toho druhýho, ale už jste prostě na všechno dva (tři, čtyři) a člověk už myslí nejen sám za sebe, ale má jistou odpovědnost i za ty druhé a spoustu věcí si nejdřív pořádně rozmyslí. Ono zbalit kufry je hrozně jednoduchý, když není žádný svazek, ale rozvod si myslím každý pořádně rozmyslí, asi to není nic příjemnýho. |
| klokanik | 25522 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 10:08:31
ahoj
tak u nás noc příšerná přijde mi že jsme vůbec nespali. byli jsme ted u Dr. znovu na krvi, brali jí to se zápěstí a chudinku svázali plenou ale zachvíli o ničem nevěděla.odpoledne mám zavolat na výsledky. jdu spát malá ted usnula, dala jsem prát prádlo a jdu radši do postýlky protože kdyby náhodou byla ještě dneska taková noc tak bych asi zkolabovala. co se týče svatby tak mi máme za 9dní první výročí.myslím že svatba nic nemění ale když už je to mimčo tak at se všichni jmenujem stejně.no asi stejné důvody jako u amely.který to fakt moc slušelo a danielce taky prostě taková krásná rodinka. |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba5.8.2005 9:41:44
Ahoj holky, vy jste se tedy večer rozpovídaly :-). My byli u sousedů na zahradě grilovat, tak jsem už nenakukovala. Dnes byla hrozná noc, nevím, co se dělo, ale byli jsme vzhůru asi každou půlhodinu a pak se Bety rozhodla vstávat v půl šesté s tátou. Naházela jsem jí hračky a po půl hodině znovu usnula no a najednou koukám, že je devět. Takže fofr, protože v devět měla přijít babička a jít s malou na procházku, abych mohla pracovat na počítači. Před chvílí odešly, tak to nesmím promrhat :-)
Jinak k svatbě - my jsme v tomto směru konzervativní, bydlet jsme spolu začali až po svatbě a jsem za to zpětně moc vděčná. Už to bude v září pět let, hrůza, jak to utíká. A před tím jsme spolu tři roky chodili, takže vlastně taky osm let, jako Amely a Sylva. Ještě ke kaším - včera jsem koupila Sunarku s kukuřicí a pšenicí - prý je moc dobrá a navíc, ač je mléčná, je bezlepková. Zítra je Bety 9 měsíců, tak ji vyzkoušíme. Zatím čau, jdu pracovat. |
| Amely | 13045 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba4.8.2005 23:04:44
Paffi, taky moc díky. Ona sice svatba na vztahu nic nemění, ale nějak mě to začalo štvát, že se jmenuju jinak. Taky jsem si uvědomila, co by to bylo za malér, kdyby se někomu z nás něco stalo. Nejdřív jsme se chtěli jen tak vzít a příbuzným to jen nahlásit.Pak jsme nakonec udělali takový kompromis. Ale na druhou stranu, i bez svatby může vztah fungovat výborně (a naopak).
|
| Amely | 13045 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba4.8.2005 22:52:29
Sylvo, na matrice, když jsme žádali o termín, si nechali Danielky rodný list a vystaví nám nový, kde budu mít nové příjmení Tam jsou snad uvedení rodiče,ne? Já si to teď nevybavuju. Na tom původním se jmenuju jinak než ona.
Verísku, já se tu fakt dmu pýchou. S tím věkovým rozložením mi to teda opravdu vyhovuje. Ale klidně jsme mohli mít Danielku i trochu dřív. Jenže nebylo bydlení a pak to rok nešlo. Ale i teď to zvládám v pohodě. Jen mě mrzí, že nemáme velký dům, kde by měl každý svůj pokoj a mohli bysme v klídku bydlet všichni spolu. To by se mi líbilo. Daniela asi vážně bude po manželovi. Postavou určitě - je dlouhá až hrůza a začíná se jí dělat dolíček v bradě, když řve. Fotek bylo dost, ale nemáme je na digitálu. |
| Paffi a Ríša11/04 | 17114 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: svatba4.8.2005 22:51:09
Ahoj holky....
Amely velké gratulace, moc Vám to sluší.......... Svatba - my jsme spolu taky 8let, v těhu se něco naznačovalo, teď je ticho po pěšině. Ríšánek se jmenuje po tatínkovi, tak vlastně(podle tatínka) není co řešit a já se vnucovat nebudu( navíc mám rovnátka a to by nebyla hezká sv. fotka) Gothic - jsou to na 99% zuby(dvojka v levo nahoře je trošilinku prořízlá), děs, dneska začal už ve 21 a to šel ve 20 spát.....tak uvidíme, spát budu s ním v pokojíčku. V posteli u sebe ho nemůžu mít, nejsem si 100% jistá, že bych se probudila, když se vzbudí, začal by dělat neplechu a určitě by chtěl dolů z postele nejlépe po hlavě a na záda....... O tom "chodítku" jsem uvažovala, viděla jsem ho u kámošky, má z akce s pampers od fisher price, jejímu chlapečkovi se moc líbí, ale jsou celkem drahé a Ríša zatím všemi dražšími hračkami pohrdá, nejlepší jsou papírky, tužky, sáčky, příbory, láhve nebo pes........ |
Re: Re: Re: Re: Re: svatba4.8.2005 22:13:46
AMELY, fotečky ze svatby moc hezký( škoda, že jich není víc), je fakt neuvěřitelný, že už máš tak velký děti, to Ti nikdo nemůže ani uvěřit. Jinak Danielka je celý tatínek, promiň, ale úplně! Vždycky, když vidím, jak suprově máš ty děti věkově rozložený, věčně mladá...Prostě super a lituju, že jsme nezačala dřív:)))S taťkou vám to moc sluší, takže my už vám s Verunkou přejeme jen hodně štěstíčka!
|
Re: Re: Re: Re: svatba4.8.2005 22:02:39
SYLVI, tak jk čtu, Matýsek se aspoň trošku rozpapal a třeba s tou kaší nás i předběhl, mylsím, že to bude ok a moc blahopřeju, 15lžiček je super, to u nás teď mnohdy ani není, nějak mám teď pocit, že by se zase vrátila nejraději jen k MM a prsu, mM pořád vede...Jinak moc držím palečky, aby vám ta svatba vyšla...Kdy přesně že to je a kde ji budete mít? Jestli to teda není tajný...My jedeme na dovču 31.8.-6.9., už s emoc těším, ale mám i obavy z těch hnusnejch atentátníků...Ale to bychom nemohli nikam, tak se snad vrátíme živí:(((
GOTHIC? díky za typy, určitě zkusím kukuřici a květák, to ještě neměla...Z ovoce prubnu meruňky, mám radost z každého nového papání, co jí chutná. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.