| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 710] Názory 711720 z 31954  [Dalších 31234 >>]
Jana + 4 16678

Re: Re: Re:

27.7.2005 14:33:40
Holky, říkám si, že je zbytečné se navzájem trápit tím, co je vhodné a co ne. Mně připadá jako vhodné to, co vyhovuje miminku a mamince (vím, že se opakuji už poněkolikáté)- a tatínkovi - a to se samozřejmě bude rodinu od rodiny lišit. Rozumím a respektuji Kajdu i Paffi, že nechávají kluky ve své postýlce, je to důslednější a až se to kluci naučí, tak se asi všichní líp vyspí. Bětuška spala ve své postýlce do třech měsíců. Mně pak díky mému zdravotnímu stavu začalo být celkem nedobře, když jsem k ní vstávala a tak jsme přirazili postýlku k naší posteli a spí teď vlastně s námi. Začíná ve své a v průběhu noci se při kojení občas přesune mezi nás. Vyhovuje nám to všem, spí se nám líp, já se vlastně ani nemusím probouzet, jen ji pohladím případně nakrmím. Můj pocit z toho je, že jí teď chci dát jistotu, že jsem tu pro ni, abych ji pak, až bude větší, mohla osamostatnit. Ale naprosto chápu a respektuji, když to vidí jinak. Moje i manželova maminka vychovaly pět dětí, z toho jednou dvojčata. A přesto každá vidí některé věci úplně jinak a já v tom lítám :-) :-). Kajdo, přeji klidnější noci, třeba rostou zoubky?
Paffi a Ríša11/04 17114

Přidávám aktuální fotky...

27.7.2005 14:15:34
Přidávám na naše stránky aktuální fotečky Ríšánka. Omlouvám se, ale do Listopadkového alba to nestihnu. Adresa je v tabulce co spravuje Lenka. Tak pokud chcete mrknout.......
Paffi a Ríša11/04 17114

Re: Re:

27.7.2005 13:34:05
Cacando a on ti Filípek nespadne z té postele???? Já, když Ríšu přendám do manž. postele, tak má okamžitě sebevražedné sklony a leze na okraj, nejlépe po hlavě dolů...Mám strach, že když mi usne u mně v posteli, tak se probudí dřív než já a žuchne na zem.......

Kajdo dík tomu, že Rišák nikdy nespal v kuse celou noc, jsem schopná u tohohle řvaní usnout, on pak přestane. Má to jednu nevýhodu, nusím spát s Ríšou v děts. pokojíčku a taťka spí na druhé straně bytu v ložnici. Protože by se nevyspal... Vydrž, až budete mít větší byt půjde to.

Jinak Rišák ještě od rána(9hod) nespal a nechystá se, strašně zívá, ale neusíná. Naštěstí si v postýlce hraje a neřve, tak to jde.
Karolína +2 16165

Re: Re:

27.7.2005 11:17:09
Cáco - já si myslím, že to chyba svým způsobem je, bojím se toho, aby si nezvykl (a to se může stát velice rychle), že zapláče, budu u něj s flaškou a pak když bude znova řvát, vezmu si ho k sobě. Teď jsem o tom četla na rodince - nározy se liší, ale já si prostě myslím, že dítě má svojí postýlku a já taky. Samozřejmě, kdyby měl třeba horečky (nemyslím teplotu 37,5, ale opravdu horečku) a bylo mu blbě, vezmu si ho k sobě taky, ale spát s ním v jedný posteli jen proto, že on to tak chce, se mi nezdá v pořádku. Samozřejmě - savci (příkl. opice) jsou u svojí mámy pořád do věku věkolika měsíců, nebo i let (nevím) a pak se teprve osamostatní, ale u nich je to přecejen o něčem trochu jiném. Je to spíš z důvodu bezpečnosti a stálého přísunu potravy a snadnému a rychlému pohybování se matky.
Já si prostě myslím, že když je dítě nemocné, nebo je po nějakým šoku (nemocnice, odloučení od matky) je to o něčem jiném, ale jinak jsem v tomhle odpůrce. Ale jak říkám, taky to udělám, protože se prostě chci vyspat, abych mohla pak celý den fungovat.
Cacanda+Filip 11/04+Klára 3/08 19700

Re:

27.7.2005 9:40:07
Kajdo, nemyslim si,ze by to byla tak desna chyba :o) Ja si beru Fildu do postele kazde rano (kolem 6 hod.), protoze tak si pospime oba jeste tak hodinku. V postylce uz by neusnul... Vyhovuje to me i jemu, tak proc chyba? A toho, ze si na to zvykne a bude tak spat u me do puberty se fakt nebojim...
Karolína +2 16165

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.7.2005 9:09:38
Ahoj po PŘÍŠERNÝ noci,

Matyáš se ve 2:30 rozhodl, že spát nebude, bude plakat a plakat a plakat. Nic nepomohlo! Moje náurčí, Sunar, čaj, dudlík.... prostě nic. Nakonec jsem ho posadila a rozsvítila a dala mu do ruky hračku, tekly mu slzičky z očí, ale už neplakat a dost nemotorně (ospale) otáčel tu plyšovou myšku, to trvalo cca 10minut, pak jsem ho položila, zhasla a odešla. Pak mu jednou vypadl dudlík a v 5h zase pláč. To už jsem opravdu nevydržela a vzala si ho k sobě do postele. Vím, že dělám OBROVSKOU chybu, ale člověk se chce prostě vyspat. Vím, jak jsem byla a stále jsem proti tomu, ale když prostě řve i u mě v náručí, chodím s ním po místnosti a on se stejně po 30vteřinách zase probudí a pláče, neodolám pokušení, vezmu ho k sobě a je klid. Říkám, je to veliká chyba, ale nedělám to snad tak často, aby si na to zvykl. Mno uvidíme. V říjnu bychom se měli přestěhovat nahoru do toho půdního bytu, kde bude mít svůj pokoj, tak to snad bude lepší. Bude mít klid..... Fakt jsem z toho už na palici.
Aďuška+Miška 04+Patrik 07 13434

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.7.2005 8:34:47
No tie holky su vsetky naaadherneeee!!!Laila s copikom,Verunka aj Betuska! :o)(dalej som nepozerala)

Lenny,tebe som aj chcela poslat maila,ale akosi sa k tomu neviem dostat,neviem preco,alenic nestiham :o.
Aďuška+Miška 04+Patrik 07 13434

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.7.2005 8:31:32
Ahoj holky,

vcera bol hrozne unavny den,bola som vecer ako zbity pes,teraz som cela dolamana.Kym sa ta Miska nauci chodit,ja skapem!Bola tu ta kamoska,decka boli hrozne zlate - no hlavne moja Misicka bola ako anjelik!!!!!Sice uspavali sme ju poobede 2 hodiny,aj tak neuspali a Adri sa zatial vyspinkala,ale napriek tomu bola skvela-mala zachvaty rehotu,no skvelu naladu.A spat sme ju dali az o 21,strasne bola statocna,vobec neplakala,i ked v tom case uz davno spinka.Je to moj poklad.Kupili sme babam rovnake satky na hlavky,pokojna Adri sluzila ako skusaci panak :o).

Ztracena - krasny domcek,super ze sa za vas znamy zaruci,urcite vam odlahlo!A podobne aj Miska a Jana,krasne domceky :-).

Lenny,topanocky mame 16tky,aj tak su volne,Miska ma nozicku 9 cm,9 a 1/2,ak velmi chcem namerat viac :-).Mensie topanocky uz nie su.

Paffi,radsej ma neobdivuj,nie je preco.A zufala som bola pri kojeni aj ja,3 mesiace dozadu.u nas sa kojilo prakticky den noc v kuse.

Verisek,gratulacia k uspesnej kontrole.A chrbat mna zacina boliet tak,ze mam problem rano vstat z postele,ked s Miskou chodim,potom mam problem sa narovnat....Tipujem to opat na vyskocenych 11 stavcov,ako naposledy.Ale doktorom neverim - teda ortopedom :-).

Jani,super ze vam tu mycku raz dva doviezli,tak co - spokojna? :-)

Nase byvanie?Hruuuuza!!!!! 43 stvorakov,o rok sa chystame zautocit na dom,lebo tu uz umriem....A je mi jedno akym sposobom,pravdepodobne na dlh...

Gothic,tebe samozrejme odpisem mailom.

Snad som napisala vsetko co som chcela,idem este pozriet fotky,vcera mi nesli listopadky.A tusim je hore moja princezna.......
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.7.2005 8:23:30
Naďo, bydlíme v Čelákovicích, to je vlakem z Prahy na východ směrem na Poděbrady. Polabí, rovina, ale celkem hezký okolí, přímo tady všichni potřební doktoři, dvě školy, školky, ZUŠ, obchodů taky celkem přijatelně. Autem na Černý most dvacet minut, vlakem na Masarykovo 40 min, většina lidí dojíždí do Prahy. - to je jak reklama z realitky, co? Omlouvám se :-)
Holky, včera jsem byla po třech týdnech poprvé bez Paralenu a večer jen zvýšená teplota a to jsem byla s Bety u Labe, nakupovat,....Uf, snad je to za námi.
Paffi a Ríša11/04 17114

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

26.7.2005 23:48:51
omlouvám se , " OHROŽENÝ DRUH "
[<<Předchozích 710] Názory 711720 z 31954  [Dalších 31234 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.