| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 960] Názory 961970 z 31954  [Dalších 30984 >>]
Brazilka & Romanka 11/04 18463

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zuby

20.7.2005 14:44:05
Ahoj holky,
ja vejce varim 10 minut a pak zloutek rozdrobim do jidla a rozmixuju. Ryzi zatim nedavam vubec, ponevadz stavi a Romca ma uz i tak s kakem problem.Ted nekakala 7 dni a pak to bylo desny, jak rvala...je to ale moje chyba protoze jsem behem dvou dni snedla 4 metra,3 Margot,21 Fidorek. Ja vim, jsem prase ale nemohla jsem se udrzet...:-(
Jinak Romca se krute zamilovala do tohohle hlasatele zprav: http://http://jornalnacional.globo.com/Jornalismo/JN/0,,3578,00.html
Kdyz se objevi na TV, ihned vseho necha,uprene ho sleduje, usmiva se na nej a rika " gaaaaaaaa". Kdyz zmizi nebo nema sluzbu tak je vylozene nestastna...:-)))
Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 14675

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zuby

20.7.2005 14:13:58
To s tím žloutkem mělo být pro Naďu, ne Janu :o) Vajíčko se musí vařit 10min ve skořápce, aby se provařilo do středu a tepelně se až dovnitř nějakou dobu zpracovávalo (žloutek je v celém vajíčku napůl syrový ještě po cca 5min vaření), ale vyklepnutý žloutek se tak dlouho vařit nemusí.
Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 14675

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zuby

20.7.2005 14:10:09
KačkoM ahoj! To je hrůza co píšeš, je mi to líto, že se takhle trápíte. Je mi jasné, že teď se budeš nějakou dobu stále bát každého prdíku a průjmu. Snad to nic nebude, držím moc palce!! Jinak nakysle smrdící se mi ty hovínka nezdají.

Aduško, díky! Také se k vám dnes večer chystám, až budu mít klid :o) Ty jo, my už tam máme přes 300 fotek. To je děs! Jinak úplně chápu tvůj pocit, že ti "chybí" miminko, protože Miška z miminka hrozně rychle vyrostla. Když to tak čtu, máš úplnou pravdu, já chci také miminko a tak si ještě budu užívat válející se a plazící Lailu.

Jani, dobře, že už je vám lépe. Já žloutek přidávám do vařené zeleniny. ´Když je vše uvařené a měkké, vyberu žloutek z vajíčka a hodím ho do té vroucí polévky a rozkvrdlám a vařím tak další 3min.
Jana + 4 16678

Re: Rýže a žloutek

20.7.2005 14:01:20
Nadi, mně říkala doktorka uvařit vajíčko, pak vyndat žloutek a ten ještě s jídlem nějakou dobu vařit (aspoň 10 minut) kvůli salmonele.
Naďa+Esterka+Valinka 23187

Rýže a žloutek

20.7.2005 13:34:51
Verísku já dávám rýži jen ve formě kupované kaše (E. má ráda sunarku)nebo ve skleničkách, doma jsem ji nedělala. Mě zase vrtá hlavou, jak udělat žloutek?
uvařit vajíčko natvrdo a pak vyloupnou a přimixovat nebo oddělit syrový ž. a ten přidat do vody k zelenině?
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zuby

20.7.2005 13:00:53
Verisku to je dobre,ze uz vam je lip.U nas uz je to taky lepsi.
Jinak ja mam problem s pateri uz od detstvi a je to pekny svinstvo.Pravidelne mam zablokovanou krci pater a rameno a z toho hnusny migreny.

Vsechno nej k mininarozkam.

Co se tyce te ryze,tak tady je to trosku jinak.Jako prvni se dava v pulroce ryzova kase.Pry je to nejmnensi alergen.Potom zelenina a ovoce stridave.Na polevky je podle mojeho vkusu hrozny vedro,aspon ja je v lete nejim,takze je nedavam ani Natalce.Maso zatim taky nedavam,protoze Naty se davi po vsem,co neni uplne tekuty a ja to tak nepomelu...mozna koupim nejakou presnidavku.Zatim ji ale jenom ty malinkaty.

Kacko snad bude uz ted vsechno v poradku.

Jinak Naty uz udela dva,tri lezeci krucky-od vcerejska....
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zuby

20.7.2005 12:26:18
Ahojky, tak u nás situace s chřipajznou zase o píď lepší, nejhůř teď je na tom Veru, nějak jí nechce ta rýma ustoupit, pořád se jí dělají bubliny u nosánku a táhnou s ejí všude soplíky...je to děs, když í odsávám, trpím jako blázen. Moje záda už nekomentuju, je to síla a nevím, jetli mě někdy bolet přestanou, už tomu snad ani nevěřím.
Jinak dnes má verunka 8 měsíců, doteď jsme byly jen na MM a zelenince s masem. Ale dnes poprvé dostala i vařený žloutek a odpoledne chystáme velkou událost- 1. banánek...Na kašičku si bude muset počkat ještě měsíc, to budu ale ujídat s ní! Už se vidím. Vy už dáváte mrňouskům rýži???Jak ji děláte, normálně ji uvaříte ve vodě, nijak nemixujete, nedusí se s ní mrňousci???Já vím, že u nás na oddělení mentálně retardovaní pacienti se rýží dost často dusili, ta zrníčka jim vlítla do dýchacích cest atd...Tak mám trošku strach, hak ji vašíi mrňouskové zvládají???Asi je dobrý ji hodně dokašova smíchat s něčím dalším( maso, zelenina atd.), aby nebya tak sypká, co??? Díky za rady nás "opožděných" v jídle...

KAČKO M, to je mi líto, že jste si takhle "užívali", ale průjem u mimi je děsně nebezpečnej, takže je dobře, že jste byli v nemocnici a pokud se Ti i teď něco nezdá, šupajdi k dr., ať je klid...držím palečky. Hovínka smrdí podle toho, co mimi sní, některý věci víc některý míň...a hlavně pokaždé jinak.

Čekatel na smazání 19487

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Děkuju

20.7.2005 12:11:13
Verco to u nej bat se jine osoby zacalo docela brzo.......
Verča+Sebík 11/04+Sam 3/08 23048

Re: Re: Re: Re: Re: Děkuju

20.7.2005 11:51:14
Ahojky včera mi sem nešel odeslat příspěvek tak dneska další zkouška snad to půjde.Včera u nás byl můj táta a Bastík se strašně bál měl hysteřrák asi půl hodiny.
Naďa+Esterka+Valinka 23187

Re: Re: Re: Re: Děkuju

20.7.2005 11:38:06
Ahoj Kačko, souhlasím s Janou, že by to mohlo být po těch švestkách.
Já je Esterce moc nedávám, protože po nich strašně prdí a to, co pak vytvoří do plínky je na plynovou masku :-)))

Dneska jdem poprvé baštit maso. Koupila jsem skleničku hipp zeleninová omáčka s kuřecím masem a rýží, tak jsem zvědavá.
[<<Předchozích 960] Názory 961970 z 31954  [Dalších 30984 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.