| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 650] Názory 651660 z 54028  [Dalších 53368 >>]
kaMyš 6886

Neštovice

19.8.2006 8:33:17
Ivi,moje děti teda zatím neštovice neměli, ale já jo, když jsem byla těhu s Vašíkem. Z vlastní zkušenosti bych řekla, že pudr vůbec nepomáhá, zato ta koupel ve slabém (!) roztoku hypermanganu zmírňuje svědění. Hypermangan je dezinfekční, ne? Takže by se to v něm podebrat nemělo... Jestli jsou to fakt neštovice, měla by mít Klau i nějakou v hlavě, podle toho se to prý pozná... Taky můžeš zkusit nějaký aromatický olejíček, třeba levanduli, ta je taky dezinfekční a proti svědění. Levandule se jako jeden z mála olejíčků může neředěná na kůži.
Petruše* 17932

Re: Re: Re: Re: Re: Obrázek

19.8.2006 8:31:39
D. má dovolenou od 24.8.-3.9. takže tak někdy:-)
Kolo není,protože D. ho chtěl vybrat se mnou a mně se hned po návratu z nemocnice nechtělo-nechali jsme to na příští týden.Se sedačkou a helmou se počítá;-) S výlety též...Teda pokud překonám paniku a budu ochotná své dítě vozit:-)))
Jutka 27795

Re: Re: Re: Re: Obrázek

19.8.2006 8:21:07
Peti, a kdy vyrážíte? :)) Bylo to kolo? Já mám taky slíbené kolo:))) Ještě sedačku pro Elis a můžem vyrážet na výlety....:))
Jutka 27795

Re: Re: Re: Obrázek

19.8.2006 8:18:15
A ven, no to tě nepotěším:(( Ven se nechodí, protože je to hodně nakažlivé a pak se tuším musí stroupky chránit před sluníčkem do úplného zahojení, aby se nenadělaly skrvnky.
Navíc, ony neštovice jsou údajně docela svinstvo-jakože jsou náročené na imunitní systém, tak asi není radno podceňovat klidový režim....
Na to svědění je ještě dobré minimum oblečení-ideálně nahuláč nebo jen nějaká lehká košilka. - Uvidíš, to vychytáte:)))
Ber to tak, že u holčiček speciálně je důležité, aby si neštovice prodělaly:)
Petruše* 17932

Re: Re: Re: Obrázek

19.8.2006 8:17:55
Džut,tak už mám naordinované ty procházky v Jeseníkách:-) Páč jsem měla v noci jakousi podivnou noční můru,tak D. usoudil,že potřebuju pobyt na chatě a procházky:-DDD
Ivi,nás teď při odchodu z nemocnice strašili neštovicema a přitom to jso 3 kousance od komára:-)
Jutka 27795

Re: Re: Obrázek

19.8.2006 8:10:03
Ivko a máte je potvrzené od Dr.? Jak to vypadá? Ono je dost vyrážek, které je připomínají...

Pokud to jsou opravdu neštovice, tak se teplotou moc nezaobírej, protože ta většinou mizí s výsevem vyrážky. Neměla by si Klaudinku koupat (vůbec na máčení se názory liší), někdo radí rychle sprchovat, někdo koupele v hypermanganu, někdo vodu vůbec nee, dokud se nevytvoří stroupky. Hlavní riziko je, že se může ta neštovice podebrat a pak tam zůstane jizvička, takže je potřeba asi ohlídat škrabání hlavně v lokalitách jako obličej:)) Na svědění se dává tekutý pudr (nechává se v ledničce) a taky mi Dr. radila kapat Fenistil kapky, ale ty jsou tuším jenom na předpis:((, dávala jsem je hlavně na noc, on totiž i trochu utlumí....
shirin 15589

Re: Re: Obrázek

19.8.2006 8:09:33
dobre rano,

ivi..uz tady nestovice nekdo mel..tusim emicka jako malicka a taky deti Katu.
takze maminky urcite hodi nejakou tu radu.

drz se!!a ber to z te pozitivni stranky,budete to mit za sebou!!:)
Iva a Klau 4781

Re: Obrázek

19.8.2006 6:49:40
Dobré ránko!tak je to tady,máme nešťovice!nevíte jak se dlouho se nemuže ven???já se picnu,určo to s ní doma nevydržim!béééé máte některá nějaký zkušenosti??,horečku nemá,zatím,ale co bude nevím!!taky nevím,jak měřit teplotu!do zadečku se brání a řve,pod paždí taky!sakra!zrovna jsme měli jed do zoo,kam se chystáme asi rok a zítra mám domluvený povození na koních a maminka by zatím šla na kosmetiku s masáží!béééétak mi prosím písněte rady,jo??skusím někde najít info na netu,ale kde??taky nevím jestli mám jít na pohotovost,tam mi daj stejně jen pudr,kterej mám doma!
Dada+2 24860

Obrázek

18.8.2006 21:34:53
Hmm, tak teď jsem si na hlavní straně přečetla, že to nebyla tvořivá práce s dětmi, ale pravděpodobně zapomenutý kyblík s barvou....no tak to bych fakt visela.
Dada+2 24860

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pátek

18.8.2006 21:22:30
Ivi, odečítá se půl stupně,pokud měříš v zadku. V podpaží se nic neodečítá. Snad bude Klau dobrá.

Ad foto z hlavní strany - pokud je to spešl barva, která jde dobře dolů, tak v tom až takový problém nevidím.Asi bych takovou aktivitu doma mít nemusela a když už, tak ne zrovna po vytření.No a jestli to NENÍ spešl barva.....tak to bych visela.:-)
[<<Předchozích 650] Názory 651660 z 54028  [Dalších 53368 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.