| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 74818  [Dalších 74498 >>]
Misty+Matěj1/05+Mája9/07 18500

Re: Ahoj, tak se jdu rozloucit

26.9.2008 12:21:33
Kisli no jasně že jsem nezkoumala všechny děti, ale ty co se okolo mě motaly, tak prostě všechny nějak brebentí, někdo víc, někdo míň. Jo Adámek od Blanky ten vlastně taky mluví krásně, šikula R^
Desty 21386

26.9.2008 12:18:14
ahoj holky, tož mluvení - používáme najíst i napapat - Dáda hodně často říká "Maminko,dej mi nějaký jídlo" :-) Mluví řekla bych dobře, samo, že má problém R, Ř a v některých slovech fláká F atd. Umí to říct,když chce.
Taky říkám, že půjde spinkat - odpočívat. Tak zdorbněliny máme taky, ale přiznám se, že je nijak neřeším - beru to tak jak je - prostě jsou. Tím,že je Kubík malej, tak ještě chvíli vydrží.
Daník se taky snaží říct hodně věcí, řekne to dobře, nedrmolí ale srandovně u toho artikuluje :-))

Deniso - gratuluju ke kopanečku :-)
Kislice+2 20254

26.9.2008 12:16:55
tak Klarka taky nektera slova komoli, to si myslim, ze se stane, ale jako pouzivat citoslovce papu, haji, aui (na to kdyz ji neco boli) a na piti brmbrm nebo bumbi nebo co to bylo a ja nevim co jeste vsechno, tak to me zarazilo...je taky jasne, ze kazdy svemu diteti rozumime vic nez kdokoliv jinej, zejo...na srazu teda nevim, Misty, jestli jsi mela cas poslechnout si vsechny deti, ja temer od poloviny neslysela ani sluvko vcetne Matyska od Lucy, protoze jsem proste s nima v kontaktu nebyla, zato holcicky - Klaudika, Pavlika, Dity,Beris ty proste mluvily naprosto supr dle meho..no a Adamek od Blanky je bezkonkurencni...ten mluvil bravurne uz pred rokem. Ale samozrejme ze casu maji dost nez pujdou do skoly a taky ze kadze ditko je jine, v tom souhlasim

26.9.2008 12:00:57
Ivčo já si myslím že v tomto věku je pořád většina dětí s nějakou vadou výslovnosti, málokterý dítě mluví čistě, například na srazíku jsem teda výborně rozuměla akorát Matýskovi od Lůci, některým dětem kolikrát vůbec. Matýsek taky plno slov nezvládne říct správně, a přesto nás logopedka vyřadila že už je na svůj věk v normě a není potřeba tam dál docházet. Správnou výslovnost mají mít děti před nástupem do školy, to znamená do těch 6 let.

Matýsek teda poslední dobou strašně fláká výslovnost, on umí jednotlivá slova říct celkem hezky, ale když něco třeba vypráví tak mele a mele a slova polyká, úplně na to prdí. On už je i línej říct MAMINKO, přitom to normálně umí, on v tý svý rychlomluvě mi říká AINKO, jak to ze sebe chrlí tak nezvládá správně artikulovat. Furt mu říkám ať mluví pomalu a pořádně, že máme čas, on pár slov řekne pomalu a pak zas frčí. Ale je to prý v tomto věku normálka, že rychleji myslí než mluví.

No a my říkáme jíst i papat.
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691

26.9.2008 11:31:53
A právě naopak, budu ráda, když se to tu bude probírat.

Tak jak mluvíte doma o jídle? Jde se jíst nebo bude se papat? My teda obojí.
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691

26.9.2008 11:29:49
Ale já netvrdím, že mluví dobře, už jsem to řešila s kdekým a jsem ráda, že se s tím konečně začalo něco dělat. Ona se domluví naprosto ve všem, ale třeba místo obrázek řekne osáek, atd. A naší dr. se to nezdálo, říkala, že v jejím věku už by měla mluvit a vyslovovat pěkně tak jak to je.

26.9.2008 11:26:44
Kisli já vím že se nemluvilo o zdrobnělinách, spíš jsem to uvedla jako další z dětských zvláštností řeči, ale máš pravdu, ono se to netýká jen dětí ~:-D
Kislice+2 20254

26.9.2008 11:22:50
Misty, ale o zdrobnelinach tu rec neni, ty snda pouzivaji i dospeli, se podivej na takovou Lucku Bilou :-))))ja bych to stejne nerozpytvavala uz pokud jsi Ivco presvedcena, ze Verunka mluvi dobre, tak promin, rozhodne nebylo v mem umyslu te presvedcovat o opaku a ver, ze kdybys to tu vcera nepsala o doktorce a logopedii a tak, tak ja bych na to taky nereagovala.Priste se radsi zamyslim, nez neco napisu, moje chyba.

DITU, jojo, tech sukynek tam bylo milion...koukej :-)))

a uz jdu varit,konecne!

26.9.2008 11:04:18
Matýsek teda používá hodně zdrobněliny, například nesmím říct že jde "spát", protože on jde přece SPINKAT! a má BAČKŮRKY, ne "bačkory" ~:-D~:-D~:-D hned mě opravuje jak to řeknu špatně ~j~
Dita+4 18741

26.9.2008 11:01:08
Deniso, já mám rifle z HMka z Olympie, ve městě těhu věci nemají, a pak jedny z CAčka, ale ty jsme si koupila asi velký, je jsme je v kabince zkusila, ale pak doma a venku, když jseme v nich chodila, tak mně padají, tak možná později. A to jsou ty "menší" o 2 čísla větší, mají to číslování poněkud zmatené.
Gratulace ke kopání.

Kisli, ty sukýnky baletní z HMka jsou teď mánie snad všude, co?

Jinak Martínek včera ~:-©, tak ho má dnes doma, už mu teda nic není, ale radši ho nechávám jen na Cole a piškotech a banánu. Tak je Miška ve školce poprvé sama.
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 74818  [Dalších 74498 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.