| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 450] Názory 451460 z 11122  [Dalších 10662 >>]
Dita+4 18741
24.9.2011 19:33:19
Jé, tak touto metodou se asi Míša taky naučila psát a číst sama. Přesně takto si to odříkávala taky. Ve škole teda ale slabikují a pod obrázky kreslí tečky a čárky a označují dlouhé a krátké slabiky. Mazací tabulku máme, ale ve škole, tak ani nevím, jestli ji už používají, ale asi ještě ne, protože hadřík je čistý.
Nikita+Tom1/05+Davča4/08 19209
24.9.2011 14:28:19
tak to my máme písmenka i desky na písmenka, ale ještě jsme je nepoužily. A mazací tabulku používají taky.
Marky+Tomík a Klárka 21856
23.9.2011 22:01:24
Jééééééééééé a kde na to koukáš?
Dej odkaz, prosim:-)
~g~
23.9.2011 21:59:49
no a právě taky nestříháme písmena a nemáme desky nic.
Rovnou píšou na "mazací" tabulku fixem...
23.9.2011 21:58:11
Genetická metoda čtení označovaná též jako hlásková - spočívá v hláskování slov. Dítě nejprve „přehláskuje“ slovo, pak je teprve přečte dohromady. Spojuje tedy hlásky bez slabikování (s-l-o-v-o – slovo). Zjednodušeně řečeno, vychází se z intuitivního čtení po hláskách, které si osvojují už předškoláci. Tato metoda se dnes pojímá jako metoda přirozená vývoji dítěte.

Eri-prostě se neučí slabiky...jen písmena a v hlavě naskakuje slovo "samo"...Tomík se tak naučil číst během pár dnů... stačí když pochopí "spelování" a je to:-)
Erika a Peťko 20613
23.9.2011 20:08:19
ahojte, tak som bola za tou učiteľkou a ona povedala, že to napísala zle do toho notesa, lebo písala poznámku polovice triedy, pretože skoro nikto nemal tú úlohu... a pomôcky teda mal, ale že ich neskoro vytiahol z tašky a ona to už potom neškrtala v tom notese...
Dnes ale ku podivu dostal z angličtiny jednotku - za slovíčka a aj lienku za celotýždenné dobré správanie, čo sa teda fakt divím, lebo viem, že sa včera pobil v školskej jedálni. Vraj mu nejaký chlapec povedal, že je "bábetko", tak bola z toho mela. No, aspoň to nie je žiadna bábovka.
Čo sa týka samostatnosti, tak včera si sám urobil nielen úlohu, ale konečne si sám zbalil tašku.
Keby som mu ešte mala strúhať ceruzky, tak to by ma už fakt piclo, už aj tak mám toho dosť.
Písmenká sa u nás čítať neučia, skôr cibria písanie. Lastovičky hore, lastovičky dole hlavou, kopčeky a neviem čo, stále dookola. To čítanie ani neriešim, čítať vie.
Inak ma prekavpilo, že všetky máte vystrihovať písmenká, u nás nič také na školách neexistuje. Ani žiadne dosky na písmenká. Videla som v Tescu, že niečo také existuje, ale my to nemáme.
Marky, prosím ťa, čo je to genetická metoda čítania?
Inak ja teraz pozerám na Nete všetky časti My všichni školou povinní, aby som bola v obraze ~t~
Dita+4 18741
23.9.2011 12:25:16
Oni taky mají za úkol "číst" mají řádky těch 4 písmen, různě se střídají a malá a velká a oni to čtou: Malé p, velké L, velké S atd atd.:-)
Nikita+Tom1/05+Davča4/08 19209
23.9.2011 11:39:36
tak to my ani každý den úkoly nemáme. A vůbec je nepodepisuju, aspoň mi nic takového nebylo řečeno. Prostě mají úkol, udělá ho a učitelka jim ho druhý den orazítkuje.
A Blani, jak to myslíš, že asistuješ u čtení ? U jakého čtení, když se učí teprve písmena ? Nějak nechápu.
Begonie 17189
23.9.2011 10:40:51
Koukam, ze kazdy se uci cist jinak - my zatim jedem jen samohlasky. Uz meli A, O, E a U a jeste je ceka I, to proberou s Y najednou a pak teprve zacnou s M a S (tusim). Adamek se me uz ptal jaky slovo slozi z A, E a O ~t~. On je ve skole strasne peclivy a snazivy, snazi se, co muze, je to takovy nas maly sprtecek. To mel odjakziva, jak u toho je naka autorita (ucitelka, cvicitelka, trener), tak se muze pretrhnout, ovsem matka je mnohem mene zajimava, takze hlavni je rychlost. Zatim ma samy 1 a 1* a razitka, ale obavam se, ze az pristane neco jinyho, tak to bude velka tragedie, to se urcite rozbreci. Rikal mi, ze dokonce jejich uca, kdyz se ji neco nelibi, tak to detem vytrhne ze sesitu a musi to jit delat znova. Ale to se mi nezda, to snad ani neni mozny. Rikala jsem mu, ze to urcite spatne pochopil, ze treba meli malovat a misto toho nekdo (konkretne nakej Vojta) zlobil, nebo maloval neco uplne jinyho, nez bylo zadani, ale pry ne, pry se snazil, co mohl - coz Adamek usoudil z toho, ze si sel 2x orezat tuzku. A kdyz mi to rikla, tak brecel, za se mu to urcite stane taky.

Me to pripada, ze to musel spatne pochopit, prece by nikdo nemohl byt v 1. tride tak prisny, ze by jim vytrhl stranku jen proto, ze by se mu nepovedl obrazek. Chtela jsem se na to zeptat na tridnich schuzkach (uz jsme meli 2!!!), ale nakonec jsem to nestihla, tak nevim. Musim to jeste prokonzultovat s jinyma matkama. Ale je tezky najit nakou normalni, me se na tech schuzkach zdalo, ze existuji matky blbe a jeste blbejsi, to fakt bylo utrpeni. Ani trenink ze skolky me nezocelil ~y~.

Jinak akorat solime prachy, v utery 410 korun za anglictinu (+ 1250!!! za dobrovolne povinny krouzek anglictiny 2x tyden - takze budou mit 3 hodiny tydne) a 520!!! korun za vylet na kozi farmu. To uz me teda fakt nadzvedlo, prijde mi to silene moc, to je ta farma snad v Australii, ne?

My mame taky webovy stranky, docela hodne aktualni, problem je v tom, ze mam doma desne blby pripojeni a nekdy se tam vubec nedostanu. Naka matka se jich ujala a neuveritelne aktivne je aktualizuje a buduje. Je to maminka holcicky, co sedi s Adamkem a taky si furt stezuje, ze ho rusi a kope. Je to pry nejvetsi mluvka ze tridy, uz ma za vyrusovani 4!!! cerny beranky ~t~ a ze by taky chtel presadit. Ale ja se do toho ucitelce michat nebudu, at si to tam organizuje jak chce, snad se nejak porovnaji.

To je des, jak nam ta skola zabira casu, to jsem fakt necekala, ze to je takova tezka prace. Asi najedu na vychovu k samostatnosti - zapomenl jsi neco? tvoje chyba, mel sis to dat do tasky. Jediny stesti je, ze jsme se na schuzkach domluvili, ze jeden den jim nebude davat ukoly, a to zrovna v patek, takze dneska a cely vikend mame volno. I kdyz ukoly me zrovna nezatezujou, Adamek si je pise sma v pokojicku a ja je jenom podepisu. Akorat asistuju u cteni a to je zatim bez problemu.
Begonie 17189
23.9.2011 10:20:12
Miso, ve vcerejsi MF psali, ze i deti od 6 let budou muset mit od 1/2/2012 tu jejich debilni Opencart, na kterou si za 120 korun nahrajou, ze muzou jezdit zadarmo. To je fakt uplne na hlavu ~q~. A kdyz to nebudou mit a nahodou je chytne revizor, tak jim nepomuze ani to, ze maji jinou prukazku, kde je uvedeny jejich vek, ani to, ze rozhodne nevypadaji na to, ze jim je vic nez 15 let a zaplati pokutu. Proste se rozhodli nacpat tu blbou kartu vsem. Me to taky stve - zacatkem roku jsem Adamkovi zaridila tu prukazku za dvacku, pred nedavnem jsem se na to jeste specialne ptala revizora, jestli to takhle staci a pry jo. Ovsem prdlajs, s... me neskutecne ~o~. Ja mam na svoji Openkarte aspon prukazku do knihovny. Ovsem bordel je to sileny, nejen, ze to stalo priserny miliardy, ale jeste s tim otravujou zivot vsem.
[<<Předchozích 450] Názory 451460 z 11122  [Dalších 10662 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.