| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 11122  [Dalších 10632 >>]
Begonie 17189
14.9.2011 12:40:02
Jsem pravnik!!! Dekuji vsem za drzeni palcu.

Kdo se chce na neco zeptat, sem s dotazy ~t~
Erika a Peťko 20613
12.9.2011 19:24:25
Musím ho tým jedlom zásobiť, pretože je v škole od 6:45 do 16:30 h a vzhľadom na jeho Aspergera viem, že v škole tomu obedu určite moc nedá...
Erika a Peťko 20613
12.9.2011 19:23:16
Inak "svačina" je u nás väčšinou rohlík so šunkou, alebo so salámou, dnes vianočka s Nutellou, každý deň mu nakrájam ovocie - jablká alebo hrušky, to zbožňuje a nejakú malú sladkosť - Horalku alebo Kávenky a samozrejme pitie.
Erika a Peťko 20613
12.9.2011 19:21:10
Tak u nás idú s učením pomerne rýchlo, úlohy majú každý deň, teraz nacvičujú rovné vodorovné a zvislé čiary. Peťka som prihlásila na tanečnú, má to v pondelok a v stredu od 14:00 h do 15:00 h a je to akurát v dňoch, kedy nemajú telesnú, tak sa aspoň vyblázni.
Angličtinu majú na tejto škole povinnú, je to vlastne jazyková škola, aj keď je u nás povinný jazyk až od tretieho ročníka, tu ho majú prváci. Aj keď do tej školy nešiel kvôli jazyku ale preto, že školu mám rovno oproti oknám bytu, čiže najbližšie. Neviem ako sa volá tá kniha, len viem, že máme doniesť 15 EUR a vo vnútri je aj CD, aby deti angličtinu počúvali.
My máme novú spolubývajúcu, nasťahovali sme sa s malým do jednej izby, malého izbu som prenajala a obývačku máme spoločnú. Je tu šikovná kočka, študentka, ktorá práve na výške študuje Europske štúdiá, angličtinu má v malíčku a tak s Peťkom pozerávajú niekedy Cartoon Network a on sa jej pýta na slovíčka a ona mu prekladá. Aspoň nie sme sami a nie je nám smutno. Fakt je úplne v pohode.
Inak máme dokopy už 9 včeličiek, každý deň nosí po dve.

Inak sa mu v škole páči, minule mu hovorím že Peti, musíš ísť skoro spať, lebo už nie si v škôlke, kde ste poobede spali a on mi hovorí, že veď ja si pospím aj v škole. Hovorím že akože v škole??? ~o~ a on že cez prestávku, aj minule som zaspal a TUTO mi tiekla slina.... ~o~ po kom to dieťa je ~n~ asi po mne, tiež som bola schopná zaspať v teple v robote... ~f~
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
10.9.2011 13:47:09
Tak Niki s počtem sešitů jsme na tom asi podobně. Malý má ještě nějaké malé sešitky na přípravu na psaní. Oni budou vše dostávat postupně. Jakmile vypracují jeden sešit, dá jim další.

Tak tenhle týden to byl mazec, co se peněz týče. Platily se všem dětem sešity a Páje i knihy. To jsou částky i nad tisíc!! Pak Pája jede na týden na turis´ták, zase částka ke dvoum tisícům. Do toho plavání malého. Navíc Peťka hraje florbal a potřeboval novou hůl, což je taky tisícovka+ sálovky, další tisícovka:-(
A ted ještě příjde placení hudebky,.... no mám pocit, že nás ta škola zrujnuje,... a to možná za dva roky slečna na vysoké, že? To jsou pak teprve peníze!!!

Ale zase co člověk neudělá pro dítko, že?
Nikita+Tom1/05+Davča4/08 19209
10.9.2011 9:26:37
ALČO, já zatím vůbec nevím jestli budeme mít plavání, bruslení nebo něco takového. Rodičák zatím nebyl a učitelka je nekomunikativní, ani neodpovídá na maily.

Jo holky a kolik těch učebnic máte ? My máme jenom takové čtyři pracovní sešity, dva do češtiny, jeden do matiky a jeden do prvouky a toď vše. Úkol jsme zatím žádný neměli.
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
9.9.2011 19:00:52
Jééé, svačinková mánie~t~
Tak já mažu co je po ruce. Jen toho pečiva je pořád strašná spotřeba.

No a k těm mým obědům a svačinkám?? Tak stále pracuju v jidelně, ale.... kdo mě zná ví, že jsem neustálý bojovník s kilíčky a bojuju stále.
Takže si doma chystám své " dietní" jídlo. Né že by to pro děti bylo špatné a nezdravé, ale já nejím omáčky, knedlíky, ani klasické těstoviny, atd. Masíčko si dělám jen na oliváči a přílohy téměř nejím. Místo nich hory zeleniny.
No sice efekt to má nulový, nevím proč!!! Ale nevzdávám to a bojuju a držím se na váze, což je pro mě taky důležité!!

Honzík dnes po prvním kurzu plavání nadšený. Moc se mu tam líbilo a už se těší na další.
Taky jezdí, nebo budou jezdit vaše děti na plavčo?
U nás jezdí 1.-5. třída.
Dita+4 18741
9.9.2011 14:06:15
Ahoj,
tak já dělám svačinku pouze Marťovi, ten totiž nemá svačinky školní, nejedl je vloni, Miška je má a zatím jí, takže u té je to bez problémů, Nikči jen někdy, je dost velká, aby si nachystala sama~j~ , na odpoledne Marťovi něco zůstane a Mišce tam dám jen drobnost jako minirajčátka, tyčinku a tak.
Školní kroužky nám bohužel ještě nezačaly, až koncem září, ale do družiny chodí oba, líbí se jim tam a v po a út já stejně chodím do práce, tak bych nestíhala.

Ve středu se prvňáci fotili, včera už dostali fotky~R^, dnes se fotili celé první třídy do MF Dnes, tak jsem na to zvědavá:-)

Jinak nadšení ze školy pořád velké, úkoly má každý den, ale je to fakt rychlovka, než přijdu, má to hotovo, sama říká, že je to jak pro mimina~:-D a těší se na opravdové psaní písmen. Doufám, že jí to vydrží dlouho, stejně jako Nikči, protože to nahánění k úkolům, čtení a povinnostem, co zažívám u Martínka mě silně nebaví~a~ a je mi jasné, že Tomíno bude to samý.
Dita+4 18741
9.9.2011 14:05:55
Ahoj,
tak já dělám svačinku pouze Marťovi, ten totiž nemá svačinky školní, nejedl je vloni, Miška je má a zatím jí, takže u té je to bez problémů, Nikči jen někdy, je dost velká, aby si nachystala sama~j~ , na odpoledne Marťovi něco zůstane a Mišce tam dám jen drobnost jako minirajčátka, tyčinku a tak.
Školní kroužky nám bohužel ještě nezačaly, až koncem září, ale do družiny chodí oba, líbí se jim tam a v po a út já stejně chodím do práce, tak bych nestíhala.

Ve středu se prvňáci fotili, včera už dostali fotky~R^, dnes se fotili celé první třídy do MF Dnes, tak jsem na to zvědavá:-)

Jinak nadšení ze školy pořád velké, úkoly má každý den, ale je to fakt rychlovka, než přijdu, má to hotovo, sama říká, že je to jak pro mimina~:-D a těší se na opravdové psaní písmen. Doufám, že jí to vydrží dlouho, stejně jako Nikči, protože to nahánění k úkolům, čtení a povinnostem, co zažívám u Martínka mě silně nebaví~a~ a je mi jasné, že Tomíno bude to samý.
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
9.9.2011 13:13:50
Já dělám do školy jen jednu sváču. Kluci se ráno nasnídají, pak mají svačinu z domova a školní oběd. Odpolední svačinu už nedělám. Kluci jsou nejpozději v 16 hod. doma, takže svačí doma.
V út.a ve čt. kdy má Honzík odpolední kroužek mimo družinu, tak jsou doma už v 15 hod. Chodím dřív z práce,aby si v klidu udělal úkol a nasvačil se.
Výtvarka mu totiž končí v 18.30 než se dostane domů je 19 hod.a to už by do školy nic neudělal. V úterý má golf a to končí v 18 hod.Proto je vyzvedávám dříve.
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 11122  [Dalších 10632 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.