Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 | 28878 |
|
|
2.9.2011 20:38:25
Jééé do školy by jsem měla jít já.....
![]() ![]() ![]() Omlouvám se za to zdrav"ý"m!!! |
| Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 | 28878 |
|
|
2.9.2011 20:36:36
Zdravým všechny na diskuzi a všem prvńáčkům přeji hodně hodně zdaru ve škole a jen samé pěkné zážitky.
![]() ![]() ![]() Míšo, supr fotečky, úplně jsem zamáčkla slzu. Tak koukám, že všechny dětičky to zvládli na jedničku a maminky s kapesníčkem v ruce, že? Jinak to nebylo ani u nás. Prožívám to snad nejvíc ze všech tří dětiček. Asi je to tím definitivním posledním vstupem do školy s posledním dítkem které mám ![]() Honzík to zvládl super. Sice je to náš truhlíček a trošku zmatený, ale to se poddá. Ve třídě jich je 21, 10 kluků a 11 holčiček. První den byl slavnostní. Prvńáčci a deváťáci ( mezi nimi i náš Peťa) se sešli u školky. Pak si každého prvňáčka vzal deváťák a šlo se slavnostním průvodem ke škole, kde se děti představili. No a pak už klasika ve třídách. Aktovka byla samozřejmostí, jinak by to asi ani nebylo ono. U nás na škole každé dítko dostane dotaci 1000Kč, za které se nakoupili sešity, knížky a nějaké drobné potřeby. Je fajn,že jsem nic neuspěchala a nákup nechala až na teď, protože spoustu věcí děti dostali. Dnes už byl Honzík i na obědě, kde jsem si ho pěkně pohlídala, aby vše snědl a od pondělí už nastupuje i do školní družiny. Ráno ho bude vypravovat a brát sebou Petříček. ... tak už je to nezadržitelné, jak začne škola čas letí jako blázen!!! Vždy´t Pája jde už do tře´táku a příští rok maturuje( je to neuvěřitelné, vždyt nedávno jsem maturovala já ) .... no asi to nebude tak nedávno![]() Na průmyslovce se ji líbí a uvidíme co pak dál. Stále hraje na housle a už je to docela zážitek, když hraje. Táhne to už 11 rok. Ted ale nevím jak to bude časově zvládat, je zaláskovaná a její chlapec už je u nás jako doma. Takže se sním občas srazím při odchodu do práce ![]() Ale věřím, že ted to trošku poleví a oba se budou věnovat studiu. ![]() Holky,... to vám jsou problémy,... ![]() Klaudi,... přeji a´t se ti podaří najít práci, která tě bude bavit a která bude fajn i k dětem. Chápu jak to máš s tím hlídáním, sice máš velkou dcerku, ale nejde jí dávát neustále děti na hlídání, vždyt toho mají sami dost a potřebují i trochu času pro sebe. Tak držím moc moc moc palečky. No a už nevím na co jsme chtěla reagovat Jdu postahovat nějaké fotečky a snad něco vložím na facebook. Sem už to asi neumím, béééé![]() Tak všem krásný víkend a od pondělí už ta škola bude na ostro. |
| Begonie | 17189 |
|
|
1.9.2011 20:34:05
My jsme dostali stejny kufrik do skoly, jako u Misi. A schvalne, kdo jste videl Adamka v reportazi s panem ministrem?
Teda olky, jsem uplne hotova. Mozna zvladnu 2. vysokou skolu, ale rozhodne ne 1. tridu sveho syna. Na tridni schuzce, krome toho, ze me stali asi o 1000 korun (a to jeste neni vsechno) jsme dostali tolik informaci, ze to vubec nepobiram. Bohuzel Adamek ma debilni matku, takze mu toho bude plno chybet, protoze mu to zapomenu dat . A jak toho naseho sprta znam, tak to mi teda neodpousti.My jsme dostali vsechny vytvarny potreby a dostaneme sesity a ucebnice a pero a tuzky. Ale musim koupit obaly, nahradni pismenka a cislice a dalsi desky, protoze to skolni bude zustavat ve skole. A do druiny papiry a kapeniky a rucik a stavu a ja nevim co. mam toho nejak moc a kdyse budu ucit, to teda nevim. Spis budu porad nekde litat a neco shanet. |
| Míša a kluci 05/02,7.1.05 | 29279 |
|
|
1.9.2011 17:12:56
Před odchodem do školy
![]() S kamaradkou Terezkou ![]() Společná ![]() S kamarádem Davidem ![]() Dárečků bylo opravdu hodně ![]() Chvilka soustředění ![]() ![]() Předávání kytiček náhradní paní učitelce ![]() |
| Mirka, dvě mláďata+// | 2258 |
|
|
1.9.2011 15:14:11
Tak i u nás všechno v pohodě, jsme 1.B - sice vesnická škola, ale letos otevřeli 2 třídy pro větší zájem. Kytky se u nás nenosí vůbec, tu neměl, a aktovku měli všichni. Je jich 16 ve třídě - 5 holčiček a 11 kluků. Kupovat nemusíme vůbec nic, všechno dostali - i zásobníky na písmena a čísla, pastelky, voskovky, nůžky - že od státu máme pomůcky za 200 Kč a zbytek jak přijde faktura od papírnictví, tak se rozpočítá a rodičové doplatí poměrnou část. Jdu mrknout na fotky, jestli je nějaká použitelná.
|
| Nikita+Tom1/05+Davča4/08 | 19209 |
|
|
1.9.2011 12:57:00
tak u nás je taky po všem. Aktovku u nás měli asi jen 3 děti a kytku nenesl nikdo.
Jo a taky jsme vůbec nic nedostali, jen vyfasovali další seznam co koupit .Během příštího týdne by teda měli dostat aspoň učebnice a snad i sešity. U nás mají ještě zítra a v pondělí prvňáčci veget, budou mít jenom dvě hodiny, až od úterka pojedou podle rozvrhu a to už budou mít ty čtyři hoďky. |
| Míša a kluci 05/02,7.1.05 | 29279 |
|
|
1.9.2011 12:22:49
U nás už je také po všem, akorát ztahuju fotky.
Paní učitelku máme na cca 4 týdny náhradní, páč ta naše si před týdnem zlomila nohu. Akotvku měli všechny děti a kytku mám pocit také. Kornout měl jeden klučina, dle jména cizinec, kde je to více zvykem. Už jsem byla s dětma na Chodově, koupila všechny boty a bačkory a utratila 2.500,- tisíce. Oběd byl taky v Mekáči ![]() Honzík se jen převlékl a letěl na hřiště. S Matýskem jdu rovnat věci do kufříku, dostali toho taky mraky. Zítra mají jen 2 hod. pak jdou do družiny. Já mám ještě dovču, tak ho tam nechám třeba jen do 13.30. |
| Begonie | 17189 |
|
|
1.9.2011 11:27:25
Dano, nejste jediny, Madlenka od Petry (jestli si ji pamatujete), jde taky az za rok. Maji jeste Michalka o rok mladsiho, tak pujdou oba zaroven do 1. tridy. A mozna se najde jeste nekdo. Co treba Matysek od Misty?
|
| Begonie | 17189 |
|
|
1.9.2011 11:25:46
Tak uz to mame za sebou. Rano byl u skoly desny naval, je tam jen uzky chodnim, takze sme se malem nevesli. Maji 3 prvni tridy - A jsou Smoulove (to jsou naky protekcni haranti, kam se strasne spatne dostava, nevim proc. Chodi tam treba Johanka, dcera Filipa Blazka, chodila s Adamkem do skolky). Pak B - beranci, to jsme my a zbytek deti ze skolky + naky navic, nastesti to vyslo s tim prerazenim a pak C - berusky, tam me zaujal chlapecek, co se jmenuje Pedro Smely
, dobry ne? Pani ucitelku maji moc milou, mladou blondynku, vitala je s tim berankem v ruce, namalovala od vchodu az do tridy beranky na zem (aspon tu tridu najdu, az pujdu odpoledne na schuzku). Chvilku jsme byli s detma ve tride (Ada si celou dobu jednou rukou podpiral hlavu jak v hospode a druhou si kejval se zubem, dvokou, co mu co nevdet vypadne), pak se pi. ucitelka zaptala, jestli to deti zvladnou bez rodicu, tak jsme sli pred skolu. My byl Hujerovi jak vysiti, sla jsem ja s Jirkou a nasi, nastesti je tchyne na dovoleny a tchanovi je 85, tak se nehnal.A nasi skolu navstivil ministr skolstvi , o jaka cest, treba budeme vecer ve zpravach. Rikala jsem tatovi, at jde k nemu a zepta se ho, co udela s tim Batorou, ale nechtel, nevim proc .Dostali kufrik s ruznyma potrebama na vytvarku, pak balicek "Bezpecne do skoly", kde je reflaxni vesta a refleni paek na ruku (my mame fakt sileny prechod), pastleky, vodovky, gumy, modelinu, zmizik, tuzky, fixy... tak snad toho nebudeme moc kupovat. A zitra uz zacinaji rovnou natvrdo, maji 4 hodiny. To maji kazdy den, a v utery 5. Ach jo, ale to vstavani je desny a to jeste musimrano mazat naou svacinu a nic tu nemam. Tak, jdeme to oslavit do Mekace a pak na film Smoulove, snad to nebude naka silenost. |
| Dana,Viktorek,9.1 2005 | 28529 |
|
|
1.9.2011 11:17:20
Eri,
jj kornout na sladkosti ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.