| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 11122  [Dalších 10542 >>]
Erika a Peťko 20613
30.8.2011 22:52:30
Ahojte, nás čaká škola až od pondelka, pretože 1.9. je tu sviatok a v piatok dali deťom ešte prázdniny. Inak sme 1.C.
Čo sa týka pomeru, 15 chlapcov a len 5 dievčat. Vo vedľajších triedach podobne. Do prvého ročníka ide 42 chlapcov a 20 dievčat.
Kvetinku berieme, školskú tašku v prvý deň asi nie.
Školskú družinu využívať budeme, hlavne mám na prd pracovnú dobu, takže v pondelok a v stredu tam Peťko bude asi dlho, ak sa mi nepodarí zohnať nejakú opatrovateľku. Družinu máme inak otvorenú od 6:00 h do 18:00, ale tak dlho tam malý určite nebude.
Včera sme si pozreli film Duch, tak myslím, že sa malému dosť uľavilo, chce to vidieť zase.
Inak čo je s Desty a Misty?
Dita+4 18741
30.8.2011 22:24:48
Ahoj,
Miška se už taky nemůže dočkat, celé prázdniny aspoň 5x denně odpočítává dny~t~, zítra vybereme oblečení na 1. den, taky sukýnku nebo šaty, Martínek měl a bude mít nějaké hezké slušné 3/4tky a košili, nebo polo triko.

Jinak u nás dostanou prvňáci poměrně hodně věcí, třeba i desky na písmenka, takže zatím jsem s něčím počkala.
Třídní učtelku bude mít tu, co do teď Martínek, takže tak nějak vím, co čekat.

I já jsem dnes byla u kadeřnice, barvu jsem měla otřesnou.
makaz 31812
30.8.2011 21:09:37
Ahoj, tak naše Emča se strašně těší, samozřejmě jde v šatech, nebo sukýnce..musím něco vybrat. Kytku neponeseme.

Jinak my už dostali seznam školních pomůcek, tak už mám nakoupeno, od barev, plastelíny, ubrusu na výtvarku..atd..no bylo to skoro za tisícovku...

Někde jsem teď četla, že studium dítěte stojí asi jako luxusní auto..tak mám pocit, že nám to začíná..:-DD

Už to bude zase jiný, povinnosti, úkoly...

Navíc vám řeknu, že letos ty prázdniny byly hodně náročný,skloubit práci a hlídání bylo zajímavý...~8~
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691
30.8.2011 20:55:19
Ahojky,

nám se dneska podařilo přihlásit se do jídelny na obědy a docházku do družiny. Dokonce už jsme viděly jakou budeme mít třídu. Škoda jen, že tu není Jirka a nemůže první školní den absolvovat s námi. Je opět v Íránu. Verunka jde zítra naposledy do školky. Pak už se tam budeme chodit jen dívat za učitelkama.

Míšo, já byla u kadeřnice včera. Mám délku zkrácenou o 10cm, protože jsem měla hrozně zničené konečky po dovolené z toho sluníčka. Jinak já chodím každý měsíc. Jít po čtvrt roce tak vypadám :-) Buď ráda, že můžeš chodit takto.

Mějte se a ještě zítra písneme jak jsme nervozní :-)
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
30.8.2011 15:00:12
Niki - s kytkou jak kdo. Když šel Honzík do první, měla jí skoro celá třída. Tipla, bych že z 19 dětí tak 13 ji mělo. Na konci roku prvňáci nosí jasně učitelce a pak mají mít třeba jednu růži. Tu dávají deváťákům,když je vyvádí prvňáci 30.6.ze školy. A naopak 9 jim 1.9. dají kytku taky, když je naopak do školy vedou. Je to hroznej doják :-)

To zda předškoláci můžou do školky jsem nevěděla jistě,jak jsem psala,nikdy jsem to nezjišťovala,kluci o prázdninách nechodili.Ale chápu,že né každé dítě má takovou možnost.

Kluci šli dnes s Emilem na prohlídku letiště. Stojí to 150,- a dostanou se do prostor kam normální cestující nemůže.Je to omezené počtem osob,tak už měli delší dobu objednávku.
Zítra je čeká jízda motor.člunem po Vltavě.aLE NENÍ TO ŽÁDNÉ ŽIHADLO,tedy doufám, protože to bude řídit Emil a je to pro 4.Ještě jde jeho kamarád s klukama.Podle obrázku to vypadalo jako člun tipu co byl ve filmu Dovolená s Andělem,jak ho tam opravoval.

A já mažu po 3 měs.ke kadeřnici,už to nutně potřebuju,jsem fakt moc hezká,odrostlá barva a délka taky přerostlá....
Nikita+Tom1/05+Davča4/08 19209
30.8.2011 14:12:44
tak Tomášek se do školy netěší a já už vůbec ne. Mám pocit, že už se asi vůbec nedostanem jen tak ven. Než přijdem ze školy a uděláme nějaké úkoly, tak bude večer. Brala bych radši ještě bezstarostnou školku.
Do školy půjde asi taky ve 3/4-ťákách a košili. A vy budete kupovat učitelce první den kytku ? To se snad dává až poslední den, ne ? Já teda rozhodně nic takového neplánuju.

Míšo, i předškoláci můžou chodit ještě o prázdninách do školky. Mně chodili oba kluci 5 týdnů.
30.8.2011 12:31:15
2. Mému dítěti je mezi 6 a 10 lety. Mění se pro ně při cestách po Praze něco?

Ne. Pokud prokáže věk jakoukoli průkazkou ověřenou vydavatelem, na které bude jméno, datum narození a fotografie, jezdí po Praze i nadále zdarma. Prokazovat se samozřejmě může i pomocí opencard s nahranou tarifní kategorií.

Tady je odkaz:

http://www.praha.eu/jnp/cz/home/doprava_v_praze/mhd/odpovedi_na_caste_dotazy_k_tarifu_mhd.html
30.8.2011 12:28:34
Koukám,že blbě čtu, ty už tu kartu od 6-ti let máš. Tak už nic jiného nepořizuj. Open kartu až od 10-ti let.
30.8.2011 12:23:51
Blani, kytku jsem byla objednat dneska.
Open kartu mít nemusí ta je až od 10-ti let. Teď mu stačí ta 6-10 let. Stojí 20,- a potřebuješ jednu fotku. Pokud Adámek chodí na nějaký kroužek a má k němu kartu člena, tam je většinou jméno a věk tak stačí i tato karta a jinou pořizovat již nemusíš.
Begonie 17189
30.8.2011 11:55:29
Jezis a kytku, to me nejak nenapadlo. Bude muset Jirka rano zabehnout ke hrbitovu ~t~
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 11122  [Dalších 10542 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.