| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 830] Názory 831840 z 11122  [Dalších 10282 >>]
Dita+4 18741
2.2.2011 13:20:12
Ahoj,

Niki, ten opis psacích písmen, nebo spíš slabik je část psychotestů školní zralosti, ale jde fakt jen o to, jak to dítě zvládne napodobit a jasně, že ty tahy jsou úplně jinak, než mají být~;)

Ty jo Makaz, s tím bobkem bych se propadla, já si ze všeho moc dělám~f~ a právě proto se moje děti nikdy nikde nevyskytovaly nahé~t~

Dani, tak máš rozhodnuto, stejně jsi to sama chtěla už v létě, tak co~y~~y~~t~~t~
Begonie 17189
2.2.2011 11:28:55
Dano, tak vidis. Vzdyt je to jedno, ne? Pujde do skoly o rok pozdeji, no a co, stejne ted tak chodi skoro vsichni.

U nas se steda psacim pismem nepsalo nic, akorat chteli podepsat obrazek, tak tak Adamek vysvihnul svyho ADAMKA s obracenym K a bylo. Naprosto bez problemu. A psaci pismenka si obcas doma pise jen ta kpro zabavu, ale ja myslim, ze je to spis na skodu. On to nejak omaluje a dokonce je to i docela pekny, ale kresli to jak obrazek, vubec ne, ja kse to ma delat spravne. Treba u malyho "d" nejdriv nakresli tu hulku a pak k tomu prikresli dopredu brisko. No, ale od toho jsou snad v ty skole, aby je to naucili, ne?

Jinak, uz nevim, co s nim. Ma porad zvysenou teplotu, tak 37,5-37,8 a nic jinyho, zadny jiny priznaky. Teda dnes rano nemel, tak jsem ho je odvezla k babicce, ale jestli neco bude dneska pres den, ta ks nim uz zitra zajdu k dr. Tam ale akorat chyti chripku a me klepne. Vcera jsem byli na sonu ledvin a to se predtim tak vyhystercil, ze to bude urcite strasne bolet (ze mu rozriznou kosti ~8~), ze si teplotu vytycil na 38,6 ~a~.

Makaz, to jsem se akorat ucila ted na zkousku z Prava zivotniho prostredi - ze do lesa se nesmi hnat, ani jim prohanet dobytek a to nesmi ani vlastnik lesa ~t~. Teda, ale nevim, jestli je kun dobytek ~d~~e~. A bobecek v bazenu, haha. Tos no nemohla potaji vylovit a zahodit? Boze, takovej malej bobecek od cistyho malyho chlapecka, nejsou naky precitliveli?
Dana,Viktorek,9.1 2005 28529
2.2.2011 8:50:07
Makaz tak ten tvůj příspěvek mě rozstřelil :-D to je úplná pecka!!! To mě pobavilo :-D
2.2.2011 8:47:34
Niky neměj strach. To psací bylo podle vzoru, co měl opsat..je to pro děti hodně těžký a Vikin to měl docela kostrbatý. :-)
Nikita+Tom1/05+Davča4/08 19209
2.2.2011 8:32:10
DANI, tak vy už máte rozhodnuto. Já jsem zvědavá na nás. My máme zápis až 11.2. No ale co mě u vás zaráží, je to psaní psacím písmem. To jako předpokládají, že dítě než půjde do školy, tak bude umět psát psacím písmem ? To je trošku úlet ne ? To neumíme ani náhodou. A tiskacím se umí jenom podepsat.

MAKAZ, no ty si teda užíváš. Jedna historka lepší jak druhá.
makaz 31812
1.2.2011 18:54:06
jejda..tak jsem se překlikla.. už jsme posunutý do šetileťáků~:-D

Dani..já myslím, že je to naprosto v poho..Ty jako máma musíš vědět..A když ti to ještě potvrdili ve školce i škole..není co řešit~;) A navíc kam se hnát..důchod bude stejně kdo ví kdy~t~

Mě bude mrzet až půjde do školy náš Vilík..většina jeho kámošů je starší a s ním půjdou akorát dvojčátka dvě holčičky~:( No třeba dá někdo taky odklad :-) Ale to máme ještě 3 roky času..

Holky já mám v poslední době strašnej pech..kam přijdu..tam ostuda!!! V lese mě načapali myslivci s koněm a psama na volno..dostala jsem sprďáka takovýho..že mě málem sundal z koně...myslivec jeden!!~a~
Minulej týden v sauně Vilík nějak upustil malej bobeček do bazénku..takže ostuda..musel se vypouštět a Vilík je v podmínce..jinak už tam nesmí~f~~7~
A do třetice všeho dobrého..opět náš malej drak Vilík se dnes zamčel ve školce na učitelským záchodku..málem volali hasiče..nakonec to vyřešil šroubovák..Učitelky prej..že si s ním ještě užiju ~8~ A o dalších malých drobnostech..ani nemluvím...~d~
1.2.2011 13:10:13
Míšo my právě máme ve školce program edukativní výuky. Začal teď a bude chodit do konce března. Nicméně z té jeho třídy z 25 dětí odchází 16 dětí do ZŠ, pak jsou tam dva 4letí a 6tříletých. Takže po prázdninách do té třídy přibudou jen prťata. :-(
Tak právě z důvodů přestěhování ho dám do školky, kde bydlíme teď. Najde si tam kamarády s kterýma půjde zároveň do školy. Jen doufám, že nás příjmou. Udajně je tam hodně velký nával. Ale vzhledem k tomu, že tam už máme trvalé bydliště, je předškolák a má odklad, tak doufám, že jej vezmou. Bylo by to pro něj dobré :-).
1.2.2011 13:04:21
Míšo jo ulevilo se mi hodně. Myslím, že jsem udělala dobře :-) a myslím, že se vůbec nemám za co stydět.:-) Jestli mu bude šest nebo sedm, tak to je nepodstatná věc, navíc, on je docela prcek, tak zapadne s přehledem mezi ty mladší děti. Jak fyzicky tak psychicky :-). Akorát si slíznu pár poznámek mých rodičů,ale co už :-).
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
1.2.2011 12:53:31
Danuš,no tak vidíš,slyšela jsi další názor proč nejít a určitě se ti ulevilo.Jest-li stíháš pracovně,tak ti dopopručuji chodit na přípravné kurzy pro předškoláky. U nás je dělá pedag.psych.poradna.Přeci jen bude ve školce nejstarší,příjdou nové mladší děti, tak aby se nezastvail, ale spíše rozvíjel.
My jsme o nich uvažovali u Honzíka když měl odklad,ale z časových důvodu to nešlo,bylo to dopol.snad 2 hod.Myslím že 1x týdně po 3 měsíce.
1.2.2011 11:48:40
Tak a je rozhodnuto :-) Viki zůstává ještě rok ve školce:-). Dneska jsme byli u zápisu a učitelka jej zkoušela z různých věcí. Už jen, co jsme vešli do dveří, tak říkala, že je takovej ťutínek drobnej, že jestli jsme uvažovali o odkladu. Já ji narovinu řekla, ano máme doporučení od paní učitelky z MŠ.
Zkoušela jej, řekla, že je šikovný a celkem chytrý, ale že je na něm vidět, že je ještě hodně hravý a že by mu rozhodně rok ve školce vůbec neuškodil.
Byli jsme tam asi půl hodiny, po 15min. se začalo projevovat, jak to Viktorka přestává bavit, začal být nesoustředěný.
Básničku jí vůbec neřekl, prostě se styděl a řekl, že hmm nee, že neví.Když se ho ptala, že jestli nějakou umí, řekl HMM umím, ale to bylo všechno. Jinak, co se týče psaní a počtů, tak to byla překvapená a řekla, že na kluka je dost v tomhle šikovný a chytrý. Nicméně to prostě není všechno, řekla, že ta soc.stránka věci, že mu to ještě nedocvaklo, a že je vidět, že mu chybí takovéto soustředění a průbojnost. Prostě, že mu ten rok navíc jen prospěje.. :-)
zkoušela ho
tvary
barvy
počty
napsala číslice do 15 a na přeskáčku se ho ptala
opakování slov
psaní psacím písmem a tiskacím
podepsat se jménem
básnička...tu neřekl
nakreslit panáčka, auto a tvary
seřadit tečky dle vzoru
tot od nás vše :-)
[<<Předchozích 830] Názory 831840 z 11122  [Dalších 10282 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.