| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 1980] Názory 19811990 z 14500  [Dalších 12510 >>]
Mu+2kluci 22463
11.7.2007 15:24:36
Jo a prý smetana a smetanové výrobky (tuším i máslo) prý při alergii na bílkovinu kravského mlíka škodí mnohem míň, mně je Dr. nezakázal...
Mu+2kluci 22463
11.7.2007 15:20:42
Zdarec!
Jen chci reagovat na to mlíko.
U nás mám prý tu alergii já, ale nevím, jestli fakt jo...nicméně:
Už cca 3 roky piju výhradně sójový mlíko (do müsli, čaje, kávy, i na vaření ho používám-bramborová kaše apod...), kupuju si Zajíc sušené, občas i jiné sušené, toho Zajíce koupíte mj.v lékárně, ale i v supermarketech běžně, dělá se i s přídavkem vitamínů a minerálů. Osobně mi chutná moc, dokonce i můj muž ho používá do müsli radši než kravský-on zas má cholesterol, tak je to pro něj taky dobrý.
Na střídačku se dá použít i tzv.Oves milk, z ovsa :-), taky celke ujde, alle hůř se rozpouští.
Pak existuje celke dost hotových "sójomléčných" výrobků jako pudinky, drinky, jogurty, sýry, celkem běžně třeba v Tescu, samozřejmě ve zdravých výživách atd, něco je dobrý, něco míň...Ale ten Zajíc mi fakt chutná :-))).
Helča, Alenka a Adámek 23106
11.7.2007 15:08:34
Renýsku, Týńko děkuji moc za pochvalu:-))))

Renýsku jedna rodina jsou naši kámoši a chlapi spolu dělají v práci druhá rodina je ségra od manžela z první rodiny a my je taky známe, jejda doufám že to chápete:-)))) Jeli jsme spolu poprvé a myslím si že se to moc vyvedlo.
Fotky ještě hodím:-))))

Týnko, já mám alergii na kravské mléko i na kasein (bílkovinu) i na laktózu (cukr). Do kafe si dávám rýžové mléko a někdy i kokosové jak psala Renýsek, používám jen prášek, u nás plechovkové bych asi nekoupila. Sojové mléko jsem zkoušela, ale měla jsem z něj taky průjem a dr. mi říkal že je velká pravděpodobnost že mám i alergii na sóju. Jinak šlehačku dělám z Ramy na šlehání a musím říct že ji jí všichni a nikdo nepoznal, že to není pravá šlehačka. Dobrá je i ta Rama na vaření tu přidávám k masu a na zapékání. Jinak jím občes jogurt a kysané výrobky, tavený sýry vůbec a tvrdé taky jen občas. Cokoliv budeš chtít vedět naúiš, ráda ti odpovím.

Holky utíkám, nestíhám, ale ještě budu reagovat na ostatní, zatím pa a pěkné odpoledne
Týnka,Klárka 03/05,Ondra 04/07 13509
11.7.2007 14:26:22
Renýsku, jestli to ještě stihneš - moc děkuju! :o)
Dnes jsem si koupila od Ramy Cremefine, je tam teda trochu mléka, ale zbytek rostlinné tuky, tak snad ten zlomek nenadělá paseku.
Arni 19497
11.7.2007 14:07:37
Ahojky, nakukuju z manzilkova pc, tak zas jen, co jsem stihla precist.

Helco, baaajecne fotky, dovca musela byt super, to jste nejaka sehrana particka? Takove dovci mam rada, pokud to jsou teda lidi, co mam rada:) To s tim autem bylo asi neprijemne, ale dojmy vam to nezkazilo a to je hlavni! Jinak souhlasim, ze jak je vystarano s jidlem a jeste je kralovsky vyber, tak je to bomba, i kdyz si vzpominam, ze jsme byli 2x v Recku bez jidla a taky jsme si to uzili, ale s detma uz je to jine, to nechce a tamhleto, tak je to slozitejsi. Fotky jsou krasne, ta s Adamkem i ta spodni u more, ta je krasne vybarvena, vsechny fotky parada, takze klidne hod dalsi, pokud to jeste stihnu.

Tynko, nevim, jestli je to jeste aktualni, ptala ses na soj. mleko, tak ti urcite nedoporucuju koupit si hotove (je to o dost silnejsi koncentrat), radeji susene a kdyz uz, tak primo soya cream, jako smetana do kavy, ta je lahodna a mozna si na tu trochu jinou chut zvyknes. Ja si ji teda davam do kafi nebo 2v1, normalni krabic. mleko do ni mam primo nerada, tak jsem objevila tohle a fakt mi chutna. Pak jeste je docela dobre kokosove mleko v plechovce. I tohle se dela v prasku, ale ma to do toho daleko, to z plechovky je moc dobre (lec kaloric. bomba), hlavne treba k jahodam nebo do koktejlu, davali jsme si ho i do kafe, ale zalezi hl. na tvych chutich, jak moc jsi zvykla experimentovat. Snad se zjisti, z ceho to Ondra ma a bude mit pokoj. Jinak jsi dobra, ze ti chybi jen to ml. do kafi, ja mam rada mleko s cerealiema, ale citim se po nem dost zahlenena, tak zkousim prave nekdy zaradit i to sojove /soj. napoj/. Jinak existuje i mleko mandlove a ruzne obilne, vse ve zdrave vyzive.

Tak papa, zas musim letet. Mejte se, ahooj.
Týnka,Klárka 03/05,Ondra 04/07 13509
11.7.2007 13:48:54
Ahojda,

Helčo, moc krásné fotky, ano, ta s Adámkem je opravdu katalogová :o))))
Paráda, že jste si to tak krásně užili, konečně vám nemoci dovču taky jednou nezhatily!! Ta příhoda s autem musela být nepříjemná, ale koukám, že jste jí vzali s humorem :o))

Díky všem za ohlasy na to mlíko, tak já si před návštěvou alergologie dopřeju teda pořádný latté :o)) V pátek jdem na kožní na alergo až ve středu, zapomněla jsem, že v pondělí jsme ještě na šumavě.. tak se s kožní taky poradím...

prckové mi oba spí, ale já nějak nemám chuť nic dělat a to jsem po dovče ještě nestihla uvést byt do původního uklizenýho stavu :o((
Helča, Alenka a Adámek 23106
11.7.2007 13:05:42
Ahoj holky, sláááva jsme doma:-))), ale popravdě mě se z tama vůbec nechtělo

Domko, jsi jednička, už jsem si myslela že nás nikdo nepozná, na té první fotce v bazénu jsem já a nad hlavou dělám Adámkovi letadlo.

Holky měli jsem se báječně, úplná pohádka. Pěkné ubytování, hodně jídla, na večeři výběr tak z deseti druhů, několik zákusků, zmrzlin, prostě paráda. Utvrdila jsem se v myšlence že hotel je ta pravá dovolená, aspoň tedy pro mě. K moři jsme to měli dál, ale nám to vůbec nevadilo, dětem se v moři nelíbilo a Adámek plakal, bál se vln, takže jsme většinu času trávili v hotelovém bazénu, kde byla taky mořská voda. Byli jsme i na výletu lodí, bylo to dobré až na to že skoro všem bylo po cestě tam špatně, z toho jak se ta loď houpala. Cestu jsme zvládli, i když na cestě tam nám auto vypovědělo službu a kámoš nám musel 100km odtáhnout, při této přiležitosti jsme i zažili legraci. Takhle to vypadlalo, když jsem museli zůstat stát, jelikož na cestě byla nehoda

toto jsou všici "účastníci zájezdu", krom našeho Adíka, který nám utekl

takhle jsme jedli

u bazénu a MMCH každý nám říká pěkná fotka do katalogu cestovní kanceláře

kolotoče v Meduliny byli taky super, děti se vyblbly až až

a na záteční cestě zastávka na koupališti ve Slovinském Koperu

pokud chcete hodím ještě nějaké fotky, ale nechci tady zbytečně moc zahlcovat:-))))

Raději to odešlu ať mi to nespadne, reagovat budu za chvíli
domka+klarka+saska 20862
11.7.2007 9:22:08
a este jedna sprava. mojej najlepsej kamaratke sa narodil syn teo. nemala prave najlahsi porod, silne kontrakcie mala 2 dni a nakoniec prestali uplne. o to viac mam radost, ze to dobre dopadlo a ma krasne zdrave dieta:)
domka+klarka+saska 20862
11.7.2007 9:13:18
a este jedno hlasenie - aj my sa uz smejeme nahlas:). velke pobavenie saske sposobil manzel, ked sa schovaval za plienku a vykukoval z nej:)
domka+klarka+saska 20862
11.7.2007 9:10:49
ahooj,

hadanka je jasna, keby som tu bola vcera, uhadla by som ju hned - je to adamek od helci:)). helci, tesim sa na infosky o tom, ako ste si uzivali:)

tynka, paradne fotky. ondra je rozkosny chlepcek:)). a klarka v jeho nohaviciach ma dost pobavila:)). mrzi ma ta ondrova alergia, ale hlavne, ze to budete mat podchytene a ono to mozno aj neskor zmizne, nie? so sojovym mliekom neporadim:(. ja si robim kavu so zmrzlinou. cim by som ju asi nahradzala?

rysulka, vy ste teda vyletnici. v buducom zivote by som chcela byt tvoje dieta:)))

reni, prajem skore uzdravenie! a obdivujem tvoje aktivity pri dvoch detoch. si superzena:))

denci, ahooj, zdravim ta po case. aj ty si sikulka, ze si sa hned uchytila v odbore:) chudak patrik s tym celickom. klarka tiez casto pokusa osud, lumpaci a lumpaci:)))

u nas vsetko ok, akurat sasenku stale trapia zubky. mava zvysenu teplotu a preplakane vecery. ale inac je to zlaticko. takisto ako mumu som si vsimla, ze je ovela pokojnejsie dieta ako bola klarka. mozno som aj ja v mensom strese, nieco na tom bude:)
[<<Předchozích 1980] Názory 19811990 z 14500  [Dalších 12510 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.