Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| MartinaM+Ondra05+Matěj07 | 21383 |
|
|
Bell,12.6.2006 21:51:21
tak to je dost blbá situace, že se léčí tak dlouho. I tak to ale podle mě - i když nejsem právník - nemůže být těžká újma na zdraví, kde jsou přísnější tresty. Asi by to chtělo dobrého právníka, který u soudu bude chtít pro té povedené rodince důkaz, že úraz se stal opravdu při té nehodě a ne třeba o hodinu později, když holku zmydlila matka. Tohle by asi byla jediná šance. Nebo se aspoň o tomhle poraďte s někým, kdo je právník, jestli je možné to u soudu namítnout. Důležité také je, co řekne znalecký posudek z oboru lékařství. Měli by umět říct, při jakém úrazu je možné mít tohle zranění - jestli při pádu, nebo by musela jít rána z jiného směru. Prostě asi bych se bránila. Tohle je tak strašně neprůhledné, že bych se s tím jen tak nesmířila.
Nejsem rasista, ale svým způsobem jsem ráda, že u nás Romové nežijí a těch pár, co tu máme, jsou slušní. |
| Arulka 04/05+03/07+10/09 | 27318 |
|
|
Re: Pití, nočníky a očkování...12.6.2006 20:49:07
Krystof si taky jeste neuvedomuje, ze se "venci".:o) Posledne jsem ho nechala vetrat a vykakal se na sedacku.:o) Ale kdyz zrovna sedi na nocniku a chce se mu, tak tlaci. A s curanim to tak uplne nevim. Cetla jsem, ze si to taky jeste nemuze uvedomovat a on si opravdu rict neumi. Ale pokud ho posadim, nasadi soustredeny vyraz, zatlaci a vycura se. Ale to je asi opravdu vyjimecne. A vubec ho nenutime, pokud by nechtel, neresila bych to.:o)
Ja jen ziram kolik toho nektere deti vypiji. My mame dnes rekord a to asi 500ml mimo mleka. Pak vypije jeste 240ml mleka rano a 120 vecer. |
| belll/Vojta16.4+Honzík16.12. | 13171 |
|
|
Re: Pití, nočníky a očkování...12.6.2006 20:41:49
ahoj holky tak jsem byla dnes na policajtech takže jelikož jeji palec je lečen vic jak 7 dni je to klasifikováno jako trestný čin, teď se bude čekat jak dlouho ji budou léčit, podle toho se to bude odvýjet. Hlavní problém je ten že je tam situace kdy jsem z místa odjela a jela na tu zastávku to se bude také posuzovat. Takže nejlépe dopadnu s podmínkou a pokutou. Plus manželovi vemou bonusy na pojistce a ještě se bude platit její léčba a stání u policajtů nebo soudu. Nemám slov. Takže tak, taky policajt říkal že pokud jde o cigány že mě upřímně lituje že oni dokážou udělat z toho rasový motiv a spol čož v tomto případě jde.
|
| ivaxx | 44192 |
|
|
Pití, nočníky a očkování...12.6.2006 19:50:46
Pití - je mi to trochu trapné, ale malá ještě nic než MM nepije (vlastně jo, ve vaně to dohání...). Jak řešíte pítka a lahvičky - nám se u Hynka moc osvědčilo, že jsme ho od roka učili pít z normální lahve od dobré vody (250 ml). Zhruba do roka a půl to zvládl sám. Děda se vždy smál, že pije lépe než babička - ta si strká celý otvor do pusy a bublá. Vlastně z lahvičky se savičkou nepil nikdy. (Nedávno udělal pěknou ostudu v lékárně, když tam objevil lahvičky a přes celou lékárnu na mě řval, co to je a k čemu to je...). Z nevylévacího hrnku pije dosud v noci. Má ho v posteli a když má žízeň, tak se napije a nebudí mě a neběhá po bytě.
Nočník - jak jsem psala Nela nic. U staršího jsem to vždy s měsíčním intervalem zkoušela od roku a půl, ale nakonec jsme byli úspěšní až ve dvou a půl, což je dost pozdě, ale prostě dříve na to "neměl". Doufám, že malá bude rychlejší. |
| Evís+3 ks | 42663 |
|
|
Re: Re: Re: No a jinak12.6.2006 17:07:16
My jsme měli s pitím docela problémy. Spíš co se týče množství. Ferdík odmítal pít cokoli kromě mlíčka. Pak se na dovolené v Tunisku rozpil (asi to teplo). No, ale stejně toho moc nevypije. Ráno 250 ml mléka (flašku si drží sám vleže v postýlce), pak přes den tak 300-400 ml ředěné štávy (nic jinýho kromě mléka do něj nedostanu). Jinak pije z flašky, ale občas zvládne i pítko s měkkou hubičkou. Drží si jí sám, vždycky si k tomu sedne, zakloní a pije.
Nočník - kapitola sama pro sebe. S nočníkem se vůbec nechytám. Ferdík tam sice sedí, když má kolem sebe hračky a povídám si s ním, ale co by tam měl udělat, jaksi nechápe:-). Já ho nijak nenutím, ráno ho vždycky posadím, aby si zvykal. Ještě jsem se chtěla zetptat, kde bych našla Dubňátka, jestli to není tajné. Píšete tady o tom, tak mě napadlo, že bych se jukla a případně dala nějaké naše fotky. Ať víte, s kým máte tu čest...:-)))))) |
| Máca | 22402 |
|
|
Re: Re: No a jinak12.6.2006 16:37:27
holky, já budu čekat s nočníkem do roka a půl, podle všech zdrojů, který mám, je to ideální doba pro nočník u dětí, co mají jednorázové plínky a navíc přes léto si říkám, že budem furt někde trajdat, takže by mně to akorát stresovalo, na to myslet a vůbec...
jinak jsem se právě vrátila z koupaliště, šla jsem to jen zkusit, co a jak, no, byl to pěkný záhul, šíma mi furt zdrahl do vody, jenže samozřejmě v brouzdališti bylo víc vody, než aby se tam dalo lézt po čtyřech, navíc byla teda děsivě ledová...šimon mně asi tak tisíckrát počůral, stačilo, aby se šel někdo osprchovat a už to jelo...no, není divu, dneska už má v sobě skoro litr a půl čaje, takže mně to nepřekvapuje...teď teda vytuh a já mám co dělat, abych nešla s ním, kombinace toho vedra a běhání za ním neustále do vody mně docela zmohla:-)) a co se zubaře týká, tak my ještě nebyli, ale moje dětská dr. říkala, že do dvou let věku by měl šímu vidět nějaký zubař, takže to taky plánuju na podzim, až nebude moc pěkně... |
| Gabro | 23787 |
|
|
Re: No a jinak12.6.2006 16:09:55
Ivaxx, Kao tu šetrnou vakcínu na spalničky... píchlou má včetně neštovic (jsem v programu, kde zjišťují, kolik protilátek ty děti po tom budou mít). Máme to zadarmo a Kao neměla vůbec žádnou reakci po očkování. Prostě jako by nic...
Kao pije sama. Koupili jsme jí takový obyčejný hrníček s ouškama a násoskou, ze které jsme vyndali ventil proti vylití. Z té se jí pije dobře. Chvíli jí trvalo, než pochopila, že musí občas zaklonit hlavu, když je toho tam míň. Ale myslím, že to okoukala od kamarádky, jak se správně pije... Dnes večer odjíždíme k tetě do Orlických hor. Vracíme se ve čtvrtek. Chceme si užít hezkého počasí mimo město :-). Dnes jsem byla u doktora pro AK, ptal se, kdy jsem měla poslední MS, tak jsem mu chtěla říct 7.7.2004 :-))). Říkal, že to je normální, když beru AK. A napsal mi recept jen na 3 měsíce (normálně píše na 6m - 2 recepty), tak jsem mu řekla, že si přijdu pro další (za ty 3 m) a on, že nepřijdu :-) a ještě se u toho uculoval. Říkal, že to vypadá divně, když to dítě už drží v ruce párek a v druhé prso :-))). Je s ním vždycky prča... Ale od kojení neustoupím :-). |
|
|
No a jinak12.6.2006 14:45:11
mě okolí ponouká, abych s nočníkem začala. Já si zase říkám, jestli to není zbytečná námaha. Laicky jsem si říkala, že dokud si Ondra neuvědomuje, že kaká (že by mi to třeba aspoň dodatečně oznámil - jako že má plnou plínku), tak jestli to má smysl.
Koukám, že tohle téma ve mě probouzí příslušné reakce :-), musím běžet. :-)) Dostala jsem TO a nějak mi TO rozhýbalo střeva. |
|
|
Ahojte,12.6.2006 14:43:05
Lilly, doufám, že měl Domísek na Ondru v tomto dobrý vliv a Ondra si tu spavou uchová aspoň pár dnů. :-))
Docela jsi mě překvapila s tím zubařem. Ani nevím, že už je záhodno na kontrolu jít. Holky, lahvička.... to se musím smát, u nás je to naprosto opačně, protože Ondra zase zásadně pije SÁM a ZA CHÚZE nejlépe, přičemž se samozřejmě zakuckává, ale on u toho prostě MUSÍ A MUSÍ pochodovat. :-) Jinak mlíko mu taky držíme my, ale myslím, že zrovna u mlíka to nevadí. Je to takový večerní rituálek - malé miminko odkázané na rodiče :-)) (v našem případě na tatínka, protože on si večerní krmení vymínil, já jen chystám mlíko a on si pak slízne smetanu...) Pokud jde o nočník, tak teď jedno ráno se Ondra probudil nepokaděný, tak jsem si nachystala nočník, že ho vyzkoušíme, třeba se do něj vykadí, a co myslíte. Volám ho, ať jde za mnou, a Ondra stojí, rudne a tlačí do plínky. Dvakrát zatlačil a bylo to, už jsem ho ani nestihla na ten nočník posadit. Tak nám to zase nevyšlo. |
| Arulka 04/05+03/07+10/09 | 27318 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bell,12.6.2006 12:50:59
Tak na nocnik chodi Krystof v pohode. Samozrejme si sam neumi rict, ale uz nekolik nedel kdykoli ho posadim tak vycura aspon par kapek. Jednou za cas si na nej nechce sednout, tak ho posadim na zachod a vycura se tam. A poslednich par dnu kazde rano do nocniku i kaka.:o)) Snad mu to vydrzi.
Ja ted na 15ti a 18ti mesicni ockovani dostala po dohode recept a zaplatime si zase setrnejsi vakciny. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.