Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Katy (Michaela,Valentina) | 20406 |
|
|
Re: Jsem teta!!!!:o))))11.6.2006 12:26:06
Arulko, gratuluji!!!! Moc pěkné jméno
Pro nové maminky - mám jednu 18letou dceru Michaelu a Valentinu, které bude za týden 14 měsíců. Jsme z Prahy Holky, dobrá rada! Valentina nechtěla UM, tak jsem si vzpomněla na radu jednoho kamaráda a funguje to! Rozdělávat mlíčko místo z vody tak z meltového odvaru, vznikne vlastně zdravá bílá káva...To byste ji museli vidět! Můj názor je ten, že se chuť kávy přenáší do MM nebo plodové vody, takže je na tu chuť zvyklá. To samé s česnekem. Ten jí voní, občas si ho žužlá (když si ho někde ukradne)Krmení z lahvičky si s Val asi moc neužiju, protože jí zuřivě odmítá a všechno chce z hrnečku. nejtěžší je zabránit tomu, aby mi ho nevyškubla, máchá s ním a obsah je všude... To sluníčko je paráda, co? Včera jsme se všichni popelili na zahradě a byla to dost idylka. Val se celá namočila, pak vyválela ve hlíně, takže byla krásná:-) Bohužel jsme nestihli včas nasít trávu, tak to máme jako rozorané pole :-( Snad to do léta stihneme. Dnes nám pořijíždí Míša z Itálie, tak jsem na ní moc zvědavá, měli naštěstí celou dobu nádherně. Týden před tím by potřebovala bundy... |
| Arulka 04/05+03/07+10/09 | 27318 |
|
|
Jsem teta!!!!:o))))11.6.2006 9:12:23
Ctyri minuty po pulnoci se me setricce narodil syn Richard 3,5kg a 50cm. Vse je v poradku. Ja mam radooooost!!!!
|
| Gabro | 23787 |
|
|
Re: Re: Ahoj,10.6.2006 18:15:04
Ahoj nové maminy. Já mám holčičku Karolínku, která se měla narodit 13.4., ale zachtělo se jí dříve (6.3.), ale Dubňátkům jsme věrné...
Karolínka chodí od 14. měsíce (rozchodila se pořádně až v 15ti měsících). Původně také chodila s rukama nad hlavou (aby vyvažovala) :-). Zubů máme 14, teď nás dost trápí ty špičáky :-(. Ještě stále hodně kojíme a jídlu moc nedá. Ale snažím se. K snídani dostane kousek rohlíku, k svačině přesnídávku nebo jogurt, k obědu cokoliv vařeného (co jíme my). Odpoledne třeba ovoce a večer večeří s náma... Hodně kojím ráno a večer (a v noci)... Dá se říct, že hezky a hodně povídá... Dnes jsme byli v Pohádkovém lese - moc hezké, jen dlouhé a zapomněl nám děda říct, že to není moc terén pro kočárek :-). Takže jsme se s tchýní střídaly. Jednou nesla malou ona a jednou já... Pak dám nějaké fotky na Dubňátka... |
| Evís+3 ks | 42663 |
|
|
Re: Ahoj,10.6.2006 15:05:00
Děkuju všem za přivítání!
Musím se vám pochlubit přírůstkem do rodiny. Ségře se včera narodila holčička Karolínka Berenika 3550g, 49 cm. Z Nymburka do Přerova jsem nejela, ale v Přerově je to paráda, je tam krásný skanzen - tam určitě míříte. Jestli takhle cestujete, doporučuju ještě Kouřím. Tam je to taky parádní (je tam sice taky skanzen, ale tam jsem nikdy nebyla, vždycky nás uchvátí to městečko:-)). K tomu jídelníčku - já nekojím už od 5-ti měs., takže s umělým mlíčkem jsme problém neměli a příkrmy dávám už od té doby. Ferdík je celkem dobrej jedlík, takže jsme problém neměli. Ráno dáváme mlíčko 250 ml (nám se osvědčil Sunar, malej si taky vybíral, ale Sunar mu zachutnal, dneska už kupuju Hamilon - je levnější), k svačince ovoce nebo přesnídávku nebo jogurt, oběd mu vařím nebo jí někdy s námi (nesolíme) - nejoblíbenější jsou těstoviny s různými omáčkami nebo rizoto, odpolední svačinka = dopoledne, k večeři dávám kaši. Jinak puding občas dělám z klasického mléka, ten je taky oblíbený. Nebo místo sušeného mlíčka můžeš zkusit kravské plnotučné, u některých dětí to zabírá. Já Ferdíkovi taky občas trochu dám a moc mu chutná!!! Mezi jídly mu někdy dávám piškoty nebo kousek rohlíku nebo kukuřičné křupky ze zdravé výživy. Ferdík se včera víc rozchodil. Už se snaží a přejde třeba celou místnost, pak sedne na zadek a za chvilku pokračuje. Ručičky má nad hlavou - asi kvůli rovnováze:-) |
| MartinaM+Ondra05+Matěj07 | 21383 |
|
|
No jo,10.6.2006 14:49:13
já to snad ani nechci říkat, ale jestli jsem to nepřivolala. Už když jsme tady probíraly, co se stalo Míšovi od Lenunky, tak jsem si říkala, že pro čípky zajdu - že jako kdo ví, nemusíme je potřebovat na dovolené zrovna my, ale třeba někdo jiný, kdo tam s námi pojede. A buch, ještě jsme ani neodjeli na tu dovolenou a už by byly potřeba.
Dnes jsem byla na obědě s tatínkem toho chlapečka a úplně jsem měla slzy v očích, když líčil, jak za ním byl hned po záchvatu v nemocnici, chlapeček se k němu chtěl přitulit, ale jak byl zesláblý, ani se nemohl postavit v postýlce, tak ho jen chytil za ruku a nechtěl ho pustit... No, úplně se mi chce brečet. Tohle bych opravdu nechtěla zažít. |
| belll/Vojta16.4+Honzík16.12. | 13171 |
|
|
Re: Holky,10.6.2006 13:54:27
Teda Marti to je děs, asi si tam pro ty čípky zajdu preventivně taky:-(
|
| MartinaM+Ondra05+Matěj07 | 21383 |
|
|
Holky,10.6.2006 13:45:13
tak si představte, že kamarádka je od včerejška v nemocnici s 18měsíčním synem, taky febrilní křeče. Jsem z toho v šoku! Ten chlapeček mívá často vysoké teploty, ale poprvé se stalo, že dostal křeče. Měl asi 38,8 stupňů Celsia. Stalo se to, když se s ním kamarádka chystala jít do obchodu (vzhledem k tomu, že ty teploty mívá tradičně a nic jiného mu není, tak ho hned nedává do postele), náhodou šel kolem primář z nemocnice, takže rychle zasáhl, vedle v baráku je dětská doktorka, která nasadila čípek, takže to trvalo asi tak 10 až 12 minut. Teď jsou na JIPce v nemocnici. Za deset dnů máme letět společně na tu dovolenou, takže se uvidí, jestli mu to vůbec doktoři doporučí. Hned po neděli si jdu pro ty čípky k doktorce!!!
|
| belll/Vojta16.4+Honzík16.12. | 13171 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj,10.6.2006 11:47:36
ahjky holky tak já už dvakrát blila děs :-(
Dneska máme v BOhumíně velké slavosti 750 let tak manža šel s vojtou ven v 10 začal velký průvod a pak půjdem odpol jukat na koníky a tak:-) Dneska jsem jen o polevce žaludek stavkuje abych vařilo maso |
| Walerie | 20776 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj,10.6.2006 9:54:17
Martino - tak to máš v té práci opravdu bezvadného šéfa. Tak ti přeju ať se vám to tam vyřeší k plné spokojenosti.
My kolem jedenácté vyrážíme na svatbu. Tak jsem zvědavá, jak to tam s Esterkou proběhne. Spoléháme, že se vyspí v autě a v kočárku. což ovšem takto nemusí proběhnout. pěkný víkend všem. |
| Martina+Madlenka+Kačenka | 1331 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Ahoj,10.6.2006 9:17:31
Ahoj holky, přejeme všem krásné sobotní ráno.
Wal, já jsem dokonce za šéfem zašla, že pokud to bude nezbytně nutné, tak jsem ochotná chodit na celý úvazek po omezenou dobu (max. 3 měsíce). Moc mi děkoval za ochotu, ale řekl, že už tak toho dělám hodně nad rámec svých povinností a zatím to po mně nemůže chtít. Takže si myslím, že reálně to hrozí opravdu na krátkou dobu - pokud vůbec. Šla jsem za ním, aby už dopředu věděl, co může a nemůže čekat... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.