| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 400] Názory 401410 z 46155  [Dalších 45745 >>]
Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 21758

Ahoj

9.6.2006 14:20:16
AHoj holky,

Majenko, drzim palce ... ale souhlasim s holkama, ze MUDr je "divna" a jela bych do nemocnice hned a na nic nečekala - az te mudr laskave vezme :(

Didi,
ja nekojim uz taky 3-4mesice, prikrmy jsem ale davala od pul roka. Takze ted ji Amalka vsecko - jen nekořením tak moc a nesolím tak akutne jako nám.

Umele mleko taky dlouho odmitala ... v podstate jsem zkousela ruzne druhy, zkusila jsem ochucene bananem nebo mix ovocem - co uz se prodava hotove - myslim, ze HAMILON dela ty ochucne (ale jiste i jiny vyrobci) a tim se to trosku zlomilo a šlo to pomalu, ale ted pije umele rano a večer po 150ml a v pohode.

S příkrmy nevim jak to pytlíkuješ, ale mě se osvědčilo dávat jídlo 5x denne, netláskat sem-tam neco ... proste mezery mezi jídly a dbát na pravidelnost.

S jídlem problémy nemáme, proti mé první cácorce, kde jsem skoro plne kojila do 13mes a byla z toho na hlavu, ze mi dite nejí a je jen kojene :((( zavedla jsem pravidelnost, kojení ze dne na den zrušila, ... bylo to TVRDY obdobi ... ale překonali jsme ho a u druhého dítka jsem dělala vše proto, abych to neopakovala a nepodcenila ty příkrmy od pul roka.

Preju ti hodne trpelivosti.

Vitam novou maminku s Ferdáskem ... já mam Amalku narozenou 8.4. a k ní mám Žofku, ktere budou v lete 4roky. Jsme z Kladna.
MartinaM+Ondra05+Matěj07 21383

Ahojte,

9.6.2006 13:52:34
tak dnes se mi KONEČNĚ podařilo odchytit řidiče Family Frostu, ještě než dojel s tou sirénou k nám na kopec. Ondru jsem nechala samotného spícího doma (no, nebyl to fajn pocit, ale nešlo to jinak) a jela jsem mu naproti, slušně vysvětlila, on s úsměvem odvětil, že to není vůbec problém a bude sirénu pouštět naposledy pod kopcem, takže mě to stálo jen milé slovo a pak ještě z vděčnosti nákup za 150 korun a snad budu už mít v pátek klid. Ondru ta siréna vždy vzbudila třeba po hodině spánku a pak s ním nebylo odpoledne k vydržení.

Didi, s příkrmy ti asi zrovna já neporadím. Ondra je bez mateřského mlíka už od půlky února a tomu odpovídá i jídelníček - jí už skoro totéž, co my, a bez větších problémů.

Majenko, teda, kdyby měla LUcinka hemoroidy, tak to se jí ani nedivím, že se cítí zle. Tohle dokáže umořit i dospělého.

Mitchi, to je fajn, že to s Jardou dobře dopadlo.

Didi
  • 

Jídelníček

9.6.2006 13:27:51
Ahoj holky,
omlouvám se, že Vám sem lezu, ale měla bych na Vás prosím prosím dotaz. Mám také doma Dubňátko a docela by mě zajímalo, jak jedí vaše dětičky. Mohla by mi některá z Vás napsat příklad jídelníčku? My teď přestáváme s kojením, kojím jen ráno a tak obden, ale už tam toho asi moc není. UM mi moc nechce, vypije tak maximálně 60-90, ale někdy i jen 30. Tak dávám víc jogurtů. Zkoušely jste třeba vařit už puding? Mohu ho udělat z normálního plnotučného mléka? Děkuju moc za Vaše rady a ať se dětičkám daří a jsou zdravá.
Didi
Evís+3 ks 42663

Re: Re: Re: Re:

9.6.2006 12:44:22
Mitchi, s tím pejskem mi to je moc líto. Nám se jméno Ferdinad moc líbilo. Sice nám ho všichni rozmlouvali, ale my se nedali:-). Teď už nikoho nenapadne, že by se mohl náš rarášek jmenovat jinak.

Takže něco o nás. Ferdík se narodil 2.4. víc než 14 dní po termínu v Praze "U Apolináře", jinak bydlíme v Českém Brodě (okr. Kolín, a 30 km od Prahy). Ferda zatím úplně sám nechodí, ale přejde tak půl místnosti, zbytek si doleze nebo různě kombinuje:-). Zoubků máme 10. S těmi si Ferdík pospíšil. První mu vyrostl ve čtyřech měsících a zoubky nám v podstatě pohřbily kojení:-(.
Walerie 20776

Ahojky

9.6.2006 11:35:21
jdu vás pozdravit.
Dračice chrní a já vařím oběd. Tento týden byl nějak náročný. Ale počasí vypadá dobře, takže odpoledne razíme ven.
Jinak nám manža zorganizoval dovolenou a letíme (včera jsme koupili a zaplatili letenky do Dubrovníku) v srpnu na 14 dní do Chorvatska. Tak jsem na to zvědavá. Hlavně nejedeme se žádnou cestovkou, ale sami. Jedeme na ostrov Lopud. My už jsme tam byli před 2 rokama, jenže teď už to nemá žádná cestovka ani Fischer v nabídce, neboť se z toho stala luxusní záležitost a kapacita 2 hotelů na ostrově, kde nejsou vůbec žádná auta, je vykoupena francouzi a angličany.

Majenko:)) držím palce a holky mají pravdu, ta doktorka je divná!!!!

Mitchi:)) gratulace k úspěchu v kariéře. Taky by mi nějaký nevadil.
Martina+Madlenka+Kačenka 1331

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

9.6.2006 11:17:30
podle mě, když se to může stát dospělýmu, tak může i dítěti. Na tu chirurgii zajdi, snad Ti to potvrdí. Ale tu doktorku fakt vyměň, ať ještě Lucce nějak neublíží...
Majenka s Luckou 03/05 19808

Re: Re: Re: Re: Re: Re:

9.6.2006 11:16:20
Marti - já si to taky říkám, že by to mohlo být od kakání. Připadá mi to, jako by měla vylezlý hemoroidy....
Martina+Madlenka+Kačenka 1331

Re: Re: Re: Re: Re:

9.6.2006 11:14:32
Majenko, nemuze to byt treba zdureni od toho, ze mela prujem, jak moc tlacila??? Tu doktorku urcite vymen!!!

Re: Re: Re: Re:

9.6.2006 11:00:48
Mitchi - ona má krev naprosto v pořádku, má trochu méně železa, ale to se dalo čekat. Já jsem si myslela, že tam vyleze alespoň zvýšený CRP.Nic. Moč, krev, výtěry má všechno v pořádku. Jenom ty horečky......a teď ta bulka.

Re: Re: Re:

9.6.2006 10:58:28
Tak Lucka teď spí a v jednu hodinu tam pojedeme. Doktorka je šílená. Minule jsem jí říkala, jestli je to normální , že je Lucka takhle hubená a ona mi řekla, že ano. A teď naposledy když jsme tam byli tak říká, no ona ale nedosahuje ani toho posledního percentilu.....co s tím budeme dělat???
řekla jsem jí, že jsem jí koupila Fantomalt a ten by měl pomoct...prostě všechno si ordinuju já.....asi jí změním.

Vítám Evíska - já mám dcerku Lucku narozenou už v březnu, ale jsme věrni dubňátkům:-) A jsme z Chebu

Marti s Kačenkou - zapomněla sem ti poblahopřát ke zdolání salmonelózy, PARÁDA!!

Mitchi - tak prozraď co se ti povedlo. Jsem zvědavá:-)

Dám vědět jak to dopadlo. Teď jdu vařit oběd. pa
[<<Předchozích 400] Názory 401410 z 46155  [Dalších 45745 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.