| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 46155  [Dalších 45725 >>]
Majenka s Luckou 03/05 19808

Ach jo,

9.6.2006 9:02:52
Tak předevčírem večer zase vylezla Lucce teplota na 38,7. Usnula a za hodinu se probudila už bez teploty a do půlnoci si tady hrála. Včera ráno jsme s Pavlem jeli do Prahy (na odběry a na VŠE), tak jsem tady nechala mámě číslo na doktorku.
V devět hodin měla L. teplotu 39,0, tak jí sebrali a jeli s ní k doktorce. Sestra jí dala obyčejnej !!! teploměr (ne rychloběžku) do zadečku, nechala jí to tam asi 5 vteřin a řekla, že má 36,6. Máma řekla, jestli si z ní bude dělat srandu, tak že jde jinam. Tak jí změřila digitálním tepl. a měla 38,0. Pak mámě řekli, že Lucce vezmou krev z hlavičky, ta řekla, že ne, proč jí nemůžou vzít krev z ruky....doktorka na to, že jinak to nejde (já když jsem tam s ní naposledy byla a brali jí krev, tak jsem trvala na tom, že jí to budou brát z ruky a nebyl problém). Takže jí 10 minut trápili.
No a včera volala, že výsledky jsou všechny v pořádku , jenom je mírně anemická. že tam není nikde žádný zánět, viroza , nic.

Když jsme včera přijeli, tak malá už svítila jak žárovka a měla zase zvýšenou teplotu. No a když jsem jí utírala zadeček po kakání, tak jsem zjistila, že má u konečníku bouli.....
Už asi týden, když jí přebaluju a utírám, tak strašně pláče a kroutí se. Teď jsem volala doktorce a ta mi řekla, ať jedu hned na chirurgii. Řekla jsem jí , že bych byla ráda, kdyby jí nejdřív viděla, tak mám přijít tedy odpoledne....
Bolí mě žaludek jsem z toho už na nervy.
Sorry za ten výlev.
Máca 22402

Re: Re: Re: Nestává se vám to?

9.6.2006 8:21:03
Dobré ránko holky,
tak na šímu asi padla jarní únava, včera spal do půl osmý a dneska ještě chrní, krása:-)) jen manžel mně přišel vzbudit, páč dneska budeme spát u našich, tak chtěl vědět, jestli nemá něco vzít autem...a pak už jsem samozřejmě neusnula, ale i tak jsem se vyspala božsky, šli jsme spát už v deset, byli jsme oba úplně mrtví a koukám, že šimon asi taky, neměl včera svůj odpolední spánek, řádili jsme na pískovišti, tak ho to asi utahalo....:-))

nejlepší bylo, že na tom písku seděl asi půl hodiny na místě a přehazoval kamínky, užuž jsem si říkala, že mu snad pořídím pískoviště i domů, když to na něj má takovýhle účinky, ale pak zjistil, že se po tom dá taky lézt a že je tam zvýšenej obrubník, po kterým se může vrhat hlavou dolů a bylo po "siestě", ale i tak to bylo moc fajn:-))

vítám novou maminku mezi námi...

Marti, gratuluju kačence k prvním krůčkům, my si asi ještě počkáme:-))

ale tuhle vzal šíma u našich židli a tlačil jí před sebou jako chodítko a vysloveně za ní běžel a byl z toho nadšenej, my totiž doma židle nemáme a ani tak velkej prostor, aby jí měl případně kam tlačit:-) ale mikuláš z porodnice už běhá a protože se vídáme fakt často, tak si říkám, že se šíma určitě nechá inspirovat, aby za ním moh běhat....jinak mně to nevadí, to jeho lezení mi připadá fakt strašně roztomilý:-) dneska jdeme na neurologii na kontrolu, tak doufám, že nás paní doktorka pochválí a budeme mít od toho pokoj...blbý je, že on u čehokoliv si stoupne, tak se o to opře vší silou, aby viděl co nejvýš a některý ty věci holt nejsou tak stabilní, tuhle chtěl před sebou tlačit ten velkej balon, (my je používáme místo židlí) a měl z toho pěknou bouli:-)))

bell, držím ti palce s tou "bouračkou", ale myslím, že jak psaly holky, nebude to tak horký a kdyby to náhodou došlo až k tomu soudu, tak každýmu tam bude určitě jasný, o co jim jde...ničeho se neboj a nenervuj, dobře to dopadne a mělo by to akorát vliv na miminko...
belll/Vojta16.4+Honzík16.12. 13171

Re: Re: Nestává se vám to?

9.6.2006 7:28:31
Ivax buď je to příkrmy tak zkus sab simplex na prdění a nebo to byla předzvěst rýmy.
Fasola 24539

Re: Nestává se vám to?

8.6.2006 21:47:44
Ivaxx - stáválo se to přesně jak jsem začali dávat příkrmy - určitě je to tím. Taky jsem myslela na zoubky - ale te´d vím že ji bolelo bříško - povrtěla se poprděla a pak zase bylo líp. A nadýmavá je většina zeleniny - a hlavně je to obrovský rozdíl proti MM. Holt vydržať :-)

ivaxx 44192

Nestává se vám to?

8.6.2006 21:33:32
Ahoj holky,
prosím o radu. Malá poslední týden usíná jako vždy před tím (dvakrát za den a večer kolem osmé), ale pravidelně po půl až hodině začne ze spaní brečet. Přes den to znamená konec denního spánku a večer mám co dělat, ji znovu uspat a za další hodinu je to nanovo. V od půlnoci se pak budí po hodině až dvou, chce kojit, ale moc ani nesaje. Když je vzhůru, tak je úplně v pohodě - veselá, usměvavá... Dívali jsme se jí na zoubky a nic tam nateklého nemá (máme jich zatím jen 6). Tímto "rituálem" pravidelně budí i Hynka, takže se moc nevyspíme nikdo. Včera se jí k tomu spustila hrozná rýma, takže nespala skoro vůbec.

Napadlo nás jedinné - zhruba před týdnem začala konečně více jíst (vařenou zeleninu, ovoce, ale nic nadýmavého jí nedávám). Nedělaly vám to děti po začátcích příkrmů? Nemůže ji z toho bolet bříško?
vojtami 21287

Re: Ahoj holky!

8.6.2006 21:20:14
evi s ferdíkem, vítej!
já jsem z kralup, je mi 23, mám prvního - vojtu 5.4. má 6 zubů, je to moje sluníčko, ale ještě stále nechodí. tak to jen v kostce o nás

holky, mám dobrou náladu. právě se mi zadařilo napůl ( ještě ne úplně ) malinký karierní úspěch

holky, už dlouho se tady neukázala petik ( jak má péťu a manžela násilníka se kterým se rozvádí.... nebo rozvedla )
MartinaM+Ondra05+Matěj07 21383

Ahojte,

8.6.2006 20:59:02
já mám doma taky ten čelní teploměr. Je super v tom, že když jsem třeba chtěla zkontrolovat Ondru v noci, tak prostě jen přiložím na čelo a je to. Zvažovala jsem i ten ušní a tam je prý riziko, že když má třeba dítě zrovna zánět středního ucha, tak si teploměr nenechá aplikovat. Ten čelní používáme všichni tři k plné spokojenosti. Kupovala jsem ho před rokem přímo tady na Rodině, měli na něj inzerát.

Andy, teď byla v televizi upoutávka na další chůvu v akci... rodina, co "chtěla holčičku a povedli se jim čtyři kluci". :-))) Podle ukázek to asi bude dobrá darda.

Vítám novou maminku. Jak že se synáček jmenuje přesně? :-)))
Evís+3 ks 42663

Ahoj holky!

8.6.2006 16:33:14
Náhodou jsem vás tu objevila. Vůbec jsem netušila, že na Rodině taková diskuze je. Můžu se přidat? Mám syna Ferdíka (14 měs.).
Lenunka+Míša 4/05+Lucka 4/09 21121

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ahoj holky

8.6.2006 14:57:08
Arulko ten co mám já je i na čelo. Snímá teplotu pomocí infračerveného záření buď z bubínku a nebo z čelní tepny, ale z toho bubínku je to prý přesnější, jelikož když se netrefíš přímo na tu tepnu tak ti to odečte nižší teplotu.
Arulka 04/05+03/07+10/09 27318

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ahoj holky

8.6.2006 14:39:35
Tak to ja mam v planu koupit teplomer na celo. Ted ho meli vyprodany. Ma stat kolem 800,-, ale jeste se podivam na internetu.
Lenunko, to je super, ze je vse v poradku! :o)
Kacence gratulujeme k tapani.:o)
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 46155  [Dalších 45725 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.