Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Máca | 22402 |
|
|
4.9.2009 8:37:31
ahoj holky,
tak gratuluju všem školáčkům k úspěšnému nástupu do školy a všem ostatním školkáčkům přeju, aby se jim letos ve školce líbilo.. šíma zvládnul nástup do nový školky v pohodě, školka je krásná, jen jí teda postavili kulatou, takže je zbytečně malá, no některý věci holt neovlivním, jsem ráda, že mi šímu vzali. jen teda oproti minulé školce je v téhle nástup do 8 hodin (dřív jsme mívali do 8:30) a to by člověk neřekl, jak ta půlhodina chybí.. no a včera ze šímy vypadlo, že ho nějakej kluk bije, tak jse hned dneska musela za paní učitelkou, ale ona vypadá naštěstí velmi rozumně.. tak snad se to vyřeší,šíma je totiž moc velkej pacifista a navíc nechce žalovat, tak to má docela těžký :-( no a včera psala mamka sms, že tátovi už vynechávaj ledviny a lapá po dechu i s tím dýchacím přístrojem, tak jsem se moc nevyspala :-( |
| Fasola | 24539 |
|
|
4.9.2009 2:40:37
Ivax - nebýt tam tak marné peníze, tak tam jdu taky. Ovšem na "stará kolena" to plánuju určitě!.....tolik volna, levnější cestování a tolik možností k němu
![]() A náhodou pořád to má prestiž, takže je zbytečné ![]() |
| ivaxx | 44192 |
|
|
3.9.2009 13:37:41
Fasol, zůstala - 8 týdnů dovolené jinde nedostanu
. Takže teď po nocích sedím nad články a příklady. |
| Fasola | 24539 |
|
|
3.9.2009 8:35:21
Zdravím po prázdninách. Adinka školku přijala v pořádku, Albika mi tam sice přihjali, ale ještě nezvládá oblékání - uvidíme, až si tam ty nové děti zvyknou a učitelky budou mít větší klídek, tak těch 5 dnů v měsíci začnu využívat.
Jinak furt makáme na baráku, minulý rok jsme srovnali se zemí vnitřek a nestěhovali se a teď zase děláme venek, na jaře o bylo zatelplení, teď děláme na plotě a chodníky kolem domu a nějaké dřevěné konstrukce. Makáme neskutečně, k tomu mám překlady (už jsem vynechala mezičlánek češtinu a teď mám na stole angl-polština). V červenci toho bylo tolik, že jsem si ordinovala vždy překlad obnoc, abych jednu měla na spaní. Když jsem se byla podívat do práce, tak jsem jim řekla, že dřívější návrat určitě neplánuju ![]() Dovolené se konaly poze pracovní. V říjnu letíme s R na 3t do Číny, bez dětí. Původně jsme uvažovali jet s nima, ale budeme mít nabitý program a to bychom je moc unavili a od cestování odradili. Tak budou tady napůl u jedněch a druhých prarodičů. Takže teď kromě hlídání tesařů, kopaní základů, nočních překladů ještě pročítám LP China (mrcha má 1000stran) a vymýšlím itinerář. Ivax těch 40% to je super, teď jen aby to nebylo jen 40% výplaty a 100% práce, jak to měla kamarádka! Zustala jsi učit na škole? Máco ![]() |
| ivaxx | 44192 |
|
|
2.9.2009 21:43:09
...nezajímaly - zajímaly... do školy půjdu asi zpátky já. Omlouvám se.
|
| ivaxx | 44192 |
|
|
2.9.2009 21:41:59
Gabciku, tak nažhavení Žofky fakt závidím. U nás jsem spíš než nažhavená, rozžhavená já. Byly první třídní schůzky, paní učitelka si většinu dětí ještě přesně nepamatuje, ale našeho frajera ano - charakterisovala ho slovy - jó Hynek, vím - nohy na stůl, pohoda. Já bych ho přerazila. Ne, že by si dal nohy na lavici, to on si je jen opře koleny, sjede po židli a ustele si. Dělal to i vloni v nulťáku. Když přinesl domů učebnice, vůbec ho nezajímali - zajímali jen Nelinku. Fakt je, že obsahem učiva jsou spíš pro ní, než pro něj. On by potřeboval především pravidla slušného chování. Kdybych neměla druhé dítě, které vychovávám úplně stejně jako jeho, tak bych si říkala, že jsem fakt nemožná a nenaučím dítě ani slušně jíst. Ona příborem jí krásně, on si dodnes plete nůž s vidličkou, přehazuje z ruky do ruky a pusu má jako ...
Přiznám se, že družinu jsme zatím zrušili, protože si toho nabral po odpolednech moc a mě naštěstí vyšli v práci vstříc a mám 40% úvazek, takže stíhám (a lítám jak hadr na holi). |
| Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 | 21758 |
|
|
2.9.2009 21:05:56
Ahoj holky,
nakukuju. Máco, držím palečky !!!!!!!!!!!!! Ivaxx - jo, první i druhý den máme zdárně za sebou, Žofka nažhavená, jsem ráda, že jsme ji ten odklad dali, určitě dozrála "jak švestka" :) Do školy se těší, je taková ta "pilná" všecko mít hotový, nachystaný :) Dneska mela dve hodiny, pak mela družinu do 12hod plus oběd, šla jsem pro ní v 12,30. Zítra a v pátek mají tři hodiny a pak do družiny a mám práci, tak tam musí byt do 15hod. Amča zítra a v pátek ve školce bude spát do 15hod. Dneska mela taky "zkrácenou" tj. po obede :) Amča je ve stejné tříde a se stejnými učitelkami, jen polovina třídy šla o patro výš a mají tam polovinu dětí novou-nováčci. Tak Amča včera trochu ronila slzy, že "proč jsou tam ty nový a maj tam maminkyyyy" :) Dneska taky visela manželovi na nohavici, že do třídy nechceeee - tak máme trošku divadýlko, ale ono to ustane. Byli jsme minulý týden s manželem na bájo divadelním představení Rusalka bledá na Lodi Tajemství bří Formanů v Holešovicích - bylo to hodně zvlástní, scéna úžasná, lod pluje po Vltavě, herci běhali po palubě, jen jak to byla opera, tak mne překvapilo, že opeře není rozumět :) /byla jsem na opeře prvně/ :) Jinak vloni jsme byli taky - na představení Vzducholoď na stejném místě. To bylo naprosto originální, hrozně se nám to líbílo. Už se těším za rok :) Chystáme se s manželem od října pravidelně chodit na "round" - je to ala standartní tanec akorát že figury diktuje behem tance človek (cuer). Tak po letech navážeme z ala country tanců /square/ na tyhle tanečky. Už se moc těším, jen musím ještě doladit hlídání pro holky :)))) (taková drobnost) :))))) Držím palečky všem těhulkám, at to mají pěkně jak po másle - 31.8. porodila moje svedkyne druhy dítko, včera porodila známá třetí dítko. Kámoška v léte porodla třetí - lítá to kolem "na-to-tata" :) Užívám si ty chvíle "po mateřské" opět v lehkém pracovním procesu a je to osvěžení :) Už se mi FAKT nechce být na MD . Baví mě se oblíknout, namalovat, mít čas na sebe a zapojit ty mozkové buňky na čísla a to, co jsem dycky ráda dělala - to je účto :) |
| Martina+Madlenka+Kačenka | 1331 |
|
|
2.9.2009 20:31:58
Ahoj holky, naše Madlenka je už druhák
![]() |
| Vínečko | 13944 |
|
|
2.9.2009 15:36:02
i náš Adam už je školák
![]() |
| vojtami | 21287 |
|
|
2.9.2009 10:43:19
Všem dětem školou povinné přeji krásný začátek roku, hodnou paní učitelku a spoustu jedniček.
mmch, kolik máme letos prvňáčků? Žofka, Hynek a že by i Madlenka? Ještě máme nějaké? jinak možná tu jsou i dubňátka, která šla poprvé do školky, tak i těm, ať se ve školce moc líbí. skramuško, děti jsou super. teda Adrian bude fakt nějaký model, ne? ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.