Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Martina+Madlenka+Kačenka | 1331 |
|
|
22.7.2009 23:06:09
Marti, zaměstnavatel Ti musí držet místo, ale ne to tvoje konkrétní, ale prostě pracovní místo, které odpovídá tvé kvalifikaci. Tvoje pracovní místo, tedy konkrétní pozici, musí držet jen po dobu mateřské, tedy těch prvních 28 týdnů. Smlouva na dobu určitou je omezená, tuším ale, že omezení maximem 2 let se netýká případu, kdy ten, kdo je na dobu určitou, nahrazuje někoho jiného po dobu jeho nepřítomnosti v práci.
Všechny moc zdravím, v pátek odjíždíme na dovolenou na Rhodos a už se nemůžu dočkat, jsem utahaná jak kůň... |
| MartinaM+Ondra05+Matěj07 | 21383 |
|
|
22.7.2009 15:17:25
všem za gratulace.
![]() Jo, holky, prosím, ještě bych potřebovala poradit s jednou praktickou věcí. Kolega, který místo mě nastupoval na záskok po dobu rodičovské dovolené, se teď chlubil před mými známými (kteří mi to hned naprášili), že je v klidu, protože má smlouvu na dobu neurčitou, takže má vlastně místo jisté napořád. Když jsem se poptávala, tak prý ze zákona dnes nelze prodlužovat smlouvy stále na dobu určitou, prý lze prodlužovat vždy na rok a po dvou prodlouženích musí být na neurčito. Je to opravdu tak? Protože jestli jo, tak mi trochu uniká podstata této rádoby výhody - že jako zaměstnavatel musí držet místo... A přitom vlastně k tomu nemá oporu v zákoně? A je vlastně odkázán na to, že jednoho nebo druhého bude muset nakonec vyplatit s odstupným? Nějak mi to hlava nebere. Nebo je možné, že to zmastil někdo v ústředí a smlouvu na dobu neurčitou mu dal omylem. ![]() Každopádně pokud se nemýlím, kdybych to nakonec byla já, kdo bude muset odejít, tak oni mi musí dát řádnou výpověď a tedy 2 měsíce + 3 odstupné? |
|
|
22.7.2009 15:10:53
no, víš, ono někdy je možná příjemnější, když někdo nepozná (byť pokročilé) těhotenství, než když gratuluje k těhotenství a ona je o jen momentální vyžranost.
(mluvím z vlastní zkušenosti - kamarádka, která tehdy gratulovala, se dodnes stydí)A propos - už vám řekli, jestli kluk nebo holka? Možná jsem to tady zpětně nenašla.Celý dům pro sebe u moře........... to je sen. Nás příští týden čeká Chorvatsko, ale "jen" v apartmánu. |
| Lili + 5 :-)) | 28559 |
|
|
21.7.2009 10:33:48
tak jsme zpět z dovolené, jak jinak-z Balkánu.Bylo to moc fajn, ke konci byly obří vlny, tak se moc nedalo koupat.Bydleli jsme u kamaráda, takže kluci měli k dispozici celý dům se zahradou.Dovču v hotelu si fakt nedovedu představit....
Náš mimouš se má dobře, pěkně roste, kope o sto šest.Jen mě teda na dovolené rozladilo, že na mě těhu nikdo se známých nepoznal /21tt/ i přesto, že jsem měla těhu tuniky...Jen mi po oznámení těhu sdělili, že si mysleli,že jsem v pase přibrala![]() Co je nového???Dočíst nestihnu, musíme řešit resty. Zahlídla jsem v rychlosti, že Martina má novou práci a od Máce má zdravotní prpblémy tatínek.... |
| vojtami | 21287 |
|
|
21.7.2009 0:04:27
http://www.youtube.com/watch?v=XVlF-LZff8E
|
| Máca | 22402 |
|
|
17.7.2009 14:49:51
vojtami, úplně v pohodě, užij si vodu a pak se ozvi
tchýni držím palce, ať se dárce najde.. martinám oběma přeju všechno nejlepší k svátku, hlavně to zdraví.. a marti m., tobě gratuluju hlavně k práci... |
| vojtami | 21287 |
|
|
17.7.2009 13:56:48
Máco, tak držím tátovi palce
![]() Jinak jsem v práci, ale nemám s sebou svůj PC ( outlook je přehlednější než gmail ) a už se na něj dnes nedostanu a pak jedu tu vodu. Tak napíšu až po neděli. Aby sis nemyslela, že neodpovídám.... jinak Martino, gratuluji k práci, ať je to takové, jak si přeješ. dneska je pěkný pařák... Vojtík s Jardou dneska odjeli do jižních čech. Jarda tam totiž má stále trvalé bydliště a tak pořád všechny úřednosti musí vyřizovat tam. Takže budou teď kluci u tchána. Tchýně včera nastoupila na 3. cyklus chemo a pak asi bude čekat na tu transplantaci dřeně ( zatím nevíme, jestli Jarda nebo švagrová mají shodu, ale tchýnina sestra ( dvojče )už věkově spadá do rizika a tak hledají v jiných vodách. přeji pěkný víkend plný sluníčka |
|
|
16.7.2009 14:12:26
jsem nabídku na ten půlúvazek přijala, bude pracovat pro Centrálu cestovní ruchu Východní Moravy - psaní tiskových zpráv, propagace regionu přes média.... Od září začínám. Dovolili mi pracovat doma, takže vlastně budu jen jednou za čtrnáct dnů chodit na porady... Takže (aspoň se mi to tak teď jeví) taková práce snů pro matku s dětmi
. Hned mi nabídli i plný úvazek po skončení mateřské, tak budu velice zvažovat. Tohle by pro mě byla cesta, jak pracovat a zároveň být klukům po ruce s relativně jistou pracovní dobou. Což o novinách se říct nedá. |
|
|
16.7.2009 14:09:00
no hurá, to zní optimisticky.... Hlavně teď tátu přivést na jiné myšlenky, aby nemyslel na nemoc. Kluci budou určitě ta nejlepší terapie.
Byli jsme u Králického Sněžníku, ostatně jako poslední tři roky vždy, jezdíme tam v létě i v prosinci, už se ustálila parta asi 15 rodin s dětma, takže je to vždy ve velkém. ![]() Prosím, holky od Ostravy, jestli se tu některá objevíte, nemohly byste mi dát tip, co by stálo za vidění? Asi zítra s Ondrou vyrazíme na výlet do Dinoparku, Matýsek zůstane doma s babičkou, aby se doléčil, můžeme si výlet protáhnout až do neděle a nejspíš se přesuneme do Rožnova kde přespíme v kempu pod stanem a pak asi zajdeme do skanzenu a na Pustevny, ale když u zítra budeme u Karviné, tak bychom rádi zašli na něco mrknout i tam. Co třeba nějaký atraktivní hrad..... (kde se teď dělají zajímavé doprovodné programy)? Nebo něco jiného... Budu vděčná za jakýkoliv tip. |
| Máca | 22402 |
|
|
14.7.2009 8:48:53
marti m., ahoj, vítej z dovolené
a hanba tě nemá fackovat proč, to co se u vás děje je určitě nepříjemný, to je jasný.. a škoda že vám to zkomplikovalo dovču, kde jste byli, jestli se můžu zeptat??u nás se situace změnila, tím že tátu pustili domů a tak vůbec jsme se rozhodly, že něco vědět musí, on je příliš inteligentní a ta situace byla v podstatě neudržitelná a vyčerpávající i pro mamku, která teď potřebuje veškerou sílu.. takže včera doktoři řekli tátovi pravdu, nakonec se ta nejhorší diagnoza nepotvrdila, takže za 10 dní nastupuje táta na chemoterapii a uvidíme.. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.