Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lenunka+Míša 4/05+Lucka 4/09 | 21121 |
|
|
Re: Re: Re: Marti,6.6.2006 23:37:39
Holky děkuju vám moc za vaší podporu.
A teď se jdu po třech dnech konečně vyspat. Dobrou noc. |
| Cat + Michael 9.4.2005 | 20612 |
|
|
Lenunkooo6.6.2006 23:28:22
byl to šok, jsme všechny moc rády, že je Míša v pohodě!
|
| Walerie | 20776 |
|
|
Re: Re: Re: Marti,6.6.2006 23:21:58
Lenunko:)) teda to muselo být hrozný!!!!!!!!!!!!! Ještě, že jste si zachovali chladnou hlavu.
Ať se nám takovéhle věci všem vyhýbají!!!!!!!!!! dobrou noc. ale nevím, zda z toho usnu. |
| Majenka s Luckou 03/05 | 19808 |
|
|
Re: Re: Marti,6.6.2006 23:16:07
Panebože Lenunko, jsem ráda, že jste v pořádku. To muselo být šílený. Mě stačilo, když jsem Lucce naměřila ty čtyřicítky. Nevěděla jsem co dřív, všechno mě padalo z rukou a v postýlce na mě skleněnýma očima koukala malátná a úplně vařící hadrová panenka, přesně jak říkáš....
No to je hrozný téma. Jdu spát. Dobrou noc. |
| Lenunka+Míša 4/05+Lucka 4/09 | 21121 |
|
|
Re: Marti,6.6.2006 22:52:32
MartiM nepřeju ti abys to zažila. Michalovi nejdřív začala cukat jedna cučička, pak obě a pak se propl v celkové křeči a začal modrat a bylo vidět že se nemůže nadechnout. Celý sebou škubal a lapal po dechu a byl stále víc a víc modrej. Pak na chvilku ztratil vědomí. Pak se probral a začal sípavě a lapavě dýchat a celý se chvěl, a trochu se cukal (jako kdyby měl tik), ale to už jsme byli u toho pediatra. Hned mu vytlačil do zadečku tu ampulku a po chviličce se přestal cukat a začala se mu vracet barva. Pak byl jak hadrová panenka, končetiny mu jen visely a hlavička mu padala jak novorozeněti. Jdiné co jsem dělala bylo, že jsem hlídala aby mu nezapadl jazyk a celou dobu jsem ho měla v ruce aby si o nic neublížil.
V nemocnici mi neuroložka vysvětlila, že se v podstatě nic víc dělat nedá. Ty křeče samy odezní. Je ale důležité mu vymáčknout co nejrychleji tu ampulku do zadečku aby nenastala další vlna křečí a pak jet ihned do nemocnice. To promodrání a lapání po dechu prý je běžné jelikož se při těch křečích nějak stáhne trubice a někdy může dítě z nedostatku kyslíku ztratit vědomí, což se u nás stalo a proto museli zjistit jestli se mu tím nepoškodil mozek nebo nějaký jiný orgán. On byl naštěstí v tom bezvědomí jen pár vteřin a pak se rozdýchal, takže je naštěstí všechno v pořádku a žádné následky to nezanechalo. No ale bylo to vážně hrozný. Vážně jsem si v jednu chvíli myslela, že mi zemře v náruči. Nikomu vám to nepřeju zažít. |
| ivaxx | 44192 |
|
|
Horečka,6.6.2006 22:52:01
teď jsem provedla průzkum škeblí (to je takové naše domácí pořekadlo ze vtipu od Jiránka, kde jsou proti sobě dvě rybičky a ta jedna říká druhé: Provedla jsem průzkum škeblí (tuším, že se to týkalo politické situace) a jedné polovině je to jedno a druhá neví o co jde..) a vyhledala jsem něco o febrilních křečích po internetu. Doporučuju toto:
http://www.weleda.cz/Bulletin/horecka.htm Preventivně diazepam rozhodně nedoporučují. |
| belll/Vojta16.4+Honzík16.12. | 13171 |
|
|
Re: Re: Re: Marti,6.6.2006 22:41:49
nikdy mi to dr neřekla ani nenapsala:-(NO zatím jsme měli horečku jednou celý den 38,5 a pak to ustoupilo ale budu příště vědět a nechám si ho napsat
|
| Walerie | 20776 |
|
|
Re: Re: Marti,6.6.2006 22:36:39
Bell:)) právě, že u horečky diazepam preventivně ano. Otázka je, kdy je to včas. Já ho dávala pouze jednou, a to když Esterka měla 6. nemoc na měla 39,3. To už jsem měla strach.
|
| belll/Vojta16.4+Honzík16.12. | 13171 |
|
|
Re: Marti,6.6.2006 22:33:08
Lenunko ahojky doma, konečně je to už dobrž že?
HOlky jsem s těma horečkama nějaká vyplašená ale diazepam preventivně u horečky asi ne že? |
| MartinaM+Ondra05+Matěj07 | 21383 |
|
|
Marti,6.6.2006 22:24:16
ještě jsem zapomněla pogratulovat ke zdolané salmonelóze. Jejda, tak jednoduchá metoda, a jak zabrala!!
Lenunko, no já z kurzu od PA vím, že se má Diazepam dávat preventivně, když křeče hrozí. Líčila nám, že pro rodiče je to opravdu příšerný zážitek a ne každý tu situaci zvládne s chladnou hlavou.. Už ani nevím, co vlastně radila jako první pomoc kromě okamžitého odjezdu do nemocnice, ale snad prý dítě pořádně držet, aby si nějak neublížilo. Psala jsem si i s jednou maminkou na MMB na tohle téma, měla bohaté zkušenosti, protože dcera je epileptička. Nechci ti jitřit rány, ale co se vůbec v takové situaci děje? Nechci si psát katastrofické scénáře, ale asi je fakt lepší být připravený na vše. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.