Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| MartinaM+Ondra05+Matěj07 | 21383 |
|
|
GAbčo,5.6.2006 9:05:40
hlavně jsem si uvědomila, jak omezeně si asi Ondru vychutnává manžel, ty dvě hodiny denně jsou úplně o ničem. V současné chvíli bych se do práce na plný úvazek vrátila snad jedině v případě, že by manžel zkrachoval a byly nutně potřeba peníze. Docela bohatě mi stačí, že pro redakci něco píšu jednou za čas, dle vlastního výběru a bez hrozící uzávěrky.
|
| Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 | 21758 |
|
|
Marti5.6.2006 9:02:41
Marti,
davala jsem holkam jen asi 1/4 toho prasku. Ne cely / kdyz byl ZOfce asi rok. A rozmackla jsem ho a nasypala do strikacky a s vodou vstrikla do pusinky jako i jine leky, co jsem musela davat holkam. Takhle bezne davam Amalce leky ... tou strikackou ... |
|
|
Bell5.6.2006 9:00:21
Bell,
ten Diazepam by mel byt na predpis a ordinuje se dle vahy a snad i stari ditka. Predepise ti ho pediatricka. Marti, ... no, je fajn, ze sis vyzkousela, jaky to je byt "zamestnana" a o co vsecko bys prišla ... a ze máš jasno :) |
|
|
Bell,5.6.2006 8:57:04
ten lék je na předpis.
Teď jsem se na něj byla kouknout, mám tabletky 5 mg a na příbalovém letáku je napsáno, že se dětem dává max 0,6 mg za den. Tak teď se ale přiznám, že nejsem asi poučená od doktorky, nebo jsem to zapomněla - v případě horečky, která hrozí křečemi, dávám těch 0,6 mg, nebo nárazově celou tabletku? Pokud by to mělo být 0,6 gramů, tak to, myslím, se fakt dá do dítěte nacpat. Osobně mě třeba napadá navlhčit si prst, na něj zachytit rozdrcený prášek a vrazit do pusy. |
| belll/Vojta16.4+Honzík16.12. | 13171 |
|
|
Re: Dobré ráno,5.6.2006 8:52:56
AHoj holky tak vojta spal do pul 8 najedl se a spi opet tlaci se nam zuby tak mame chrnici obdobi coz znamena ze sleduji zda neni teplota a chrnim taky ale vypada to ze to jen prospi.
O to m diazepamu jsem nevedela a to se da koupit normal v lekarne nebo to je na predpis a dava se to nad 39? To jsme zatim nikdy nemeli jen 38,5 |
|
|
Dobré ráno,5.6.2006 8:42:36
dnes jsem "zavinila" budíček v 6, protože mě ve tři čtvrtě probral manžel, když šel na WC. Tak jsem nelenila, vzala spícího Ondru, dala mu mlíko - a on už pak neusnul. Kdybych mu ho nedala, tak jsme si možná schrupli dýl. Ach jo. :-)
Mitchi, no on Ondra byl spící panna hlavně tak první dva měsíce. :-) A pak možná v zimě, když spával dvakrát denně. Ale začínám mít pocit, že kolikrát nemá chuť jít spát, aby mu "něco neuteklo". Wal, tak to bylo u nás dřív po ránu, dokud jsem kojila, že se nechal ukojit. Pak už to bohužel nešlo. :-)) A ještě jsem vám chtěla říct, že mi o víkendu volal kolega, co nastoupil na mé místo, když jsem šla na mateřskou, a oznámil mi, že dnes dá výpověď, protože vyhrál konkurz na ředitele školy. A když bude oznamovat, že odchází, aby mohl dát i nějakou pozitivní zprávu, že má někoho za sebe, takže jestli může říct, že se vracím, nebo má hledat někoho dalšího. Po tom týdnu, co jsem pracovala na festivalu od 9 do 17 a s Ondrou strávila denně max dvě hodinky, jsem se rozmýšlela asi půl minuty a řekla jsem, že se zatím vracet nebudu. Takže tu s váma budu přes poledne dál chodit na pokec, když bude Ondra spát. :-))))) Stejně to ale byl dost zvláštní pocit - být postavená před tak vážné rozhodnutí. Nakonec za sebe ten můj kolega paradoxně sehnal mou kamarádku, která je doma s holčičkou o dva měsíce starší. :-) |
|
|
...5.6.2006 7:49:59
ha ha - šotek Amalka mi poslala prispevek driv, nez jsem dopsala "vsuvku" :)
Protoze vim,ze ty afebrilni křeče jsou fakt mozny u tech vysokych teplot, tak ten Diazepam fakt dávám - nad 39.5st kdyz maj holky. A holky na pozitivnejsi tema ... co nase cestovatelky Djerbačky ??? Prehlidla jsem to, nebo se tu ukazala jen Gabro ??? |
|
|
MItchi5.6.2006 7:47:50
ahojky,
Mitchi, osobni zkušenost s tím, že by mi děti křečovali a já do nich cpala lék nemam, to máš pravdu. Videla jsem Žofku, kdyz mela malou křeč při teplotě ... nebylo to vubec prijemný, ale přešlo to nastesti. Protoze vim Jinak kdyz jsem videla, jak se s tím sestry v nemocnici nepárají a proste do DITKA museli !!! dat lek, tak ho dali ... My jsme včera proflákali den ... to počasí nás ven nevytáhlo :( a dneska to teda taky zatim nevypada ... ale aspon na chvili okysličit odpo pujdu ... to zas jo :) MItchi, jeste pletes ? dopletla jsem predevcirem svetrik klucici a je to dost lehky vzorecek :) a pribyvalo to jedna radost. Dystak ti prozradim know-how :) |
| vojtami | 21287 |
|
|
Re: ...4.6.2006 23:22:59
gabčo :-)
a zkoušela jsi když někdo křečuje do něj dostat léky? a hlavně aby je spolkl? a nebo když zvrací? nechci nějak prudit, ale BOHUŽEL mám zkušeností až až. teda u dospělých :-( pokud je dítě ok a spolupracuje, a nebo je při vědomí, tak lze používat tyhle způsoby aplikace stříkačkou ten diazepam se nedává jen preventivně ale i když křeče přijdou ( tímto si uvědmoji mnohem více že mi doma chybí! ) já jsem z naší pohádkové tůry naprosto ko. tak pa |
|
|
...4.6.2006 23:07:46
holky,
nechci byt "drsna" matka, ale i po zkusenostech v nemocnicich co jsem byla, tak pro me NEEXISTUJE to, ze bych lek do ditka nedostala. Proste je-li to nutne, tak to do ditka nacpu holt pod nasilim :( Diazepam se da rozdrobit mezi dvema lzickami a pak naklepat do inj.strikacky (bez jehli samozrejme) a s vodou promichat a dat ditku. Museli jsme davat Zofce denne lek vecer pred spanim - a to od jejich tri mesiců, byly to tabletky, ktere se drobily, byly to sirupy ... vystridali jsem toho dost ... a proste vzdycky jsme to do ni dostali :) clovek proste MUSI ... S tim pitim je to blby ... to holt fakt se snazit to davat po lzickach :( ... zkouset ruzny finty ... Majenko, drzim palečky, at je LUcce dobre ... u nas stale trva ta hnusna zelena ryma a rostou Amalce zuby, tak ma otekle dasnicky, ale uz jsou videt "hrbolky" .... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.