Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| MartinaM+Ondra05+Matěj07 | 21383 |
|
|
Ahojte,4.6.2006 21:38:45
jejda jejda, Majenko, koukám, že máme podobný problém - s průjmem. Akorát naštěstí Ondra stále pije, jako duha, ale jinak kadí 4x denně, je to čím dál řidší a taky to úplně jinak smrdí. Zítra jdu každopádně k doktorce, mám podezření, že se vrátil ten stafylokok - stolička je hodně podobná jako loni. A i já jsem si všimla, že se občas Ondra chytá za hlavičku, snad jako by ho zabolela, ale asi jen krátce zabolela, protože chvilku se drží a pak je zase v pohodě.
Myslíte, že je teoreticky možné, že by si při nějakém pádu přivodil takový problém, který by se neprojevil nějak zásadně, ale třeba nárazovou bolestí hlavy? Ondra teda žádný extra velký pád neměl, ale v posledním týdnu sebou párkrát žuchnul a ťuknul se z malé výšky do hlavy. A po zkušenosti Andy - člověk nikdy neví. A Majenko, u nás - kdyby Ondra nechtěl pít - by určitě zabralo dát mu z kelímku, protože - jak tady někdo psal - on rád napodobuje. |
| Walerie | 20776 |
|
|
Re: sms od lenunky4.6.2006 21:37:48
Majenko:)) Esterka taky vůbec nepije - maximálně 100 ml denně. Když měla teplotu, tak jsem jí dávala injekční stříkačkou vodu. To jsem do ní dostala třeba těch 500 ml. Jinak prostě nepila. Zkus to.
MartinoM:)) na soc.dávky zapomeň nebo se budeš muset zpovídat, kdy kde jste byli na dovolené, zda máš televizi, zda auto apod. Vím od své dobré kamarádky. |
| Majenka s Luckou 03/05 | 19808 |
|
|
Re: sms od lenunky4.6.2006 21:26:22
Já jí nutím pít aspoň po lžičkách. Dneska jsem koupila hroznový cukr - bonbonky a zkouším jí dávat spoň to. Problém je, že ona nemá moc ráda sladké.
Čaj jí sladím normálním cukrem. Rozdíl mezi teplým a studeným jsem zatím nevysledovala. Možná jí to skusím trochu přihřát. Holky díky za rady já už nevím co s tím. Fontanelku jsem nesledovala, kouknu na ní. A suchou kůži má. |
| vojtami | 21287 |
|
|
sms od lenunky4.6.2006 21:13:23
psala jsem lenunce ať se drží a míšovi že posíláme pusinku.
odepsala děkuju. jsem ráda že jsi se ozvala. já mám nervy v prd..i a každá povzbuzující zprávička mě moc potěší. takže holky, moc míšovi držíme pěsti! |
| ivaxx | 44192 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: majenko4.6.2006 21:07:57
Majenko,
jestli malá opravdu takto málo pije, tak jí při těch horečkách opravdu hrozí dehydratace. Jestli má ještě znatelnou přední fontanelu, neměla by ji mít zapadlou. Rovněž se dehydratace pozná podle suché kůže, úst a rtů, zapadlých očí, netečnosti a také barvy moče - tmavá. Jestliže má něco z toho, asi je lépe dojet k lékaři. Oni opravdu nasadí infuze (nemusíte být někdy ani hospitalizovaní) a zabírá to velmi rychle. Ještě něco, pokud vím, tak kromě rehydratačních roztoků, se podává vlažný čaj slazený glukózou. |
| belll/Vojta16.4+Honzík16.12. | 13171 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: majenko4.6.2006 20:44:42
Majenko snaz se aby opravdu pila i kdyby jsi ji mela dávat po lzickách hodinu nebo ji zkus dat proste jen vodu
Lenunce a Mišankovi držíme palečky dětičky nám tady nějak moc marodí |
| belll/Vojta16.4+Honzík16.12. | 13171 |
|
|
Re: Re: Re: Re: majenko4.6.2006 20:40:44
Majenko když měl Vojta horečky tak paralen v čípk nezabral ani trochu a Nurofen to srazil hned a taky jsem mu dávala vlažný čaj přes tu stříkačku z nurofenu ono se mu to líbilo je to orangove a nekdy jsem mu to strikla i na sílu aby se napil jinak taky odmítal cokoliv pít
|
| vojtami | 21287 |
|
|
Re: Re: Re: Re: majenko4.6.2006 20:38:56
jééé, my máme denně pročůraných průměrně 10ks
je mi jasné že je to pro tebe trápení. když ale dávám vojtovi pít já tak toho vypije míň než když si hrneček vezme sám. to vypije 300na ex. ale má taky dny kdy vypije jen 2 hrnečky. ale někdy třeba 6. a co fenkylový? ten je mírně nasládlý. třeba jí zachutná. a je nějaký rozdíl mezi teplým nebo studeným? |
| Majenka s Luckou 03/05 | 19808 |
|
|
Re: Re: Re: majenko4.6.2006 20:31:48
Lenko - v pátek se totálně vyblinkala, od té doby už se to neopakovala, jenom ta řídká stolička. Taky se myslím, že je to nějaká střevní viróza. Uvidíme zítra co nám ta naše doktorka řekne.
Mitchi - nedovedeš si představit, co je to za trápení do ní dostat alespoń těch 200 ml čaje. Zkusila jsem všechno možný jestli jí něco chutná víc. Čaj slazený, neslazený, granulovaný, ovocný, šťávu, zředěný džus, vodu. Vysledovala jsem, že pije nejlépe slazený bylinkový čaj (řepík - ten je i na žaludek a střeva). Každých 10 minut jí nutím pít. Musím jí u toho držet, protože jinak zdrhá. Sama , když si drží hrníček tak vypije trošku. V podstatě jí to nalévám do krku násilím. Říkala jsem to i doktorce a ona řekla, že když má počůraný 4 plenky denně, tak je to v pořádku..... Což si nemyslím a vím, že to je HODNĚ MÁLO. Ale fakt už jsem zoufalá a o těch infuzích mi ani neříkej, protože to jsem si přesně myslela taky... |
| vojtami | 21287 |
|
|
Re: Re: majenko4.6.2006 20:24:22
majenko, obávám se, že v nemocnici by se sní nepárali a odstala by infúze.
mě teda přijde 350ml s mlékem strašné málo. my máme litr, někdy víc + 2x 170ml mléka a jestli má průjem tak bych ti radila opravdu třeba zavolat doktorce. to že je malátná / jak jsi psala ráno že byla / může být kromě horečky dehydratací. a v tomto případě bych se lucinky neptala jestli chce nebo nechce pít. prostě jí musíš nutit. pokud má ráda lahvičku od jupíku tak jí dělej pitíčko do toho. zkus třeba obyčejnou vodu. nebo šťávu, granulovaný čaj, lahvičku dětských džusíků ( sunárek atd... ), čaj. klidně jí ho oslaď jestli to má raději. alespoň jí to dodá trochu energie. a opičí se po tobě? já jen že vojta chce dělat vše co děláme my. takže když jíme chleba, chce taky. když pijeme z hrnku, chce taky. tak ho necháváme i z klasického hrnku. zkus třeba před ní pít z hrnku který chceš aby pak používala a ona když tě uvidí z něj pít se to taky naučí |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.