| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 630] Názory 631640 z 17166  [Dalších 16526 >>]
Máca 22402
16.6.2009 10:32:52

holky, tak mi to nedá a dávám vám sem ten náš zázrak :-)
Pole levandulové 23006
16.6.2009 0:47:51
Ahoj:-)
Nicko - s tema dioptriema ti neporadim, mne to tehdy stahli uplne na nulu, vidim od te doby stale stejne dobre a na blizko zatim bryle taky nepotrebuju, ale 45 mi jeste neni. S tou stareckou vetchozrakosti /fujm to je ale hnusnej termin/ pocitam, tehdy mi nikdo nerekl, ze by to slo zaridit i jinak, ale i tak predpokladam, ze nekdy v 25 letech bych dala prednost tomu, mit oci uplne bez bryli nez pulku dioptrie.

Vojtami - drzime tobe i Vojtikovi palce, at se brzy uzdravi a pupouse ho moc nesvedi.

Maco - ta svatba zni dobre, hned bych se na nejakou nechala pozvat, ale v mem okoli uz jsou vsichni zenati a vdane:-(

Jinak Ada je nejak nemocnej, ma uz od patku stridave horecky a bezhoreckovy stav, jinak mu nic neni, zitra jdem rano na CRP, tak uvidime. Za tyden mela jit na uvolneni predkozky v narkoze, takhle z toho asi nic nebude, ach jo:-( Bela je stale v norme, ji a pribyva udatne, velmi si oblibila satek, takze jsem jak indianska babicka, porad ji na sobe vlacim, dneska jsem dokonce delala kosmetiku a mela ji na brise a byla spokojena.
Máca 22402
15.6.2009 21:03:55
jinak jsem vás dočetla, no můj příspěvek k dětskýmu sportu je jasnej, myslím, že s gymnastikou bych u nás doma neuspěla~:-D .. ale fakt je, že o karate nebo něčem podobném jsem taky uvažovala.. shodou okolností naši "sousedi" u stolu na svatbě měli 6 a 8 leté syny a ti se shodli, že dřív jak od 6 let to nemá smysl.. takže holt počkáme, teď máme o zábavu postaráno ~z~

vojtami, vojtíkovi držím palce, a´t je to brzo za vámi..

arulko, to ucho je nepříjemný..

ničko, tobě držím palce na operaci, já ani nikdo z mých známých s tím zkušenosti osobní nemá, takže neporadím..

gabro, to trénování dětí zní zajímavě :-) držím palce.. já se trošku bojím, že bych na to neměla trpělivost, občas jí ztrácím častěji, než je zdrávo, i doma..
Máca 22402
15.6.2009 21:00:22
Ahoj holky,
tak se hlásím po sestřině svatbě, byla jsem měsíc mimo sebe, jak jsem z toho byla nervní, ale je to za námi a tak mi spadl jeden kámen ze srdce.. zítra přijde opravář na ledničku, tak mi, doufám ,spadne další a za týden budem vědět, co školka a 30. jde můj táta na operaci štítný žlázy, má to hodně rozrostlý, až někam do hrudi, vypadá fakt zle, tu svatbu tak tak přežil, ještě to bylo na slovensku, tak to mi doufám spadne další, obrovskej kámen a bude chvilku klid.. ~t~

jinak svatba byla nakonec skvělá, bavila jsem se líp než jsem čekala, jídlo i víno byly výborný, kapela taky fajn a dokonce i farář měl docela hezkou řeč a to je ode mně co říct, když to uznám ~:-D ségře to moc slušelo, no pár much bych našla, ale to není účel, že ~;) celkově jsem si výborně orazila, pak jsme se ještě jeli vykoupat do termálů, šíma si to taky užil, akorát náš hyperspáč šel spát 3 dny po sobě o půlnoci, tak je trošku rozhozenej.. a matouš se nám vrátil od babičky za ty 3 dny tak o kilo těžší, je faaaakt vypasenej.. tchýně byla nadšená, že šíma papal krásně, ale matouš, ten papá náááádherně, tak si to radši ani nepředstavuju, co za ty 3 dny nafutroval..

no a zpráva dne, dneska jsme dali šímovi tu motorku ~R^ napřed chvílí koukal, asi si myslel, že si z něj děláme srandu, ale když pochopil, že j pro něj, byl fakt nadšenej.. já si jí taky zkoušela, ovšem místo brždění jsem přidala plyn, takže jsem málem letěla přes plot (zkoušela jsem to na naší "megazahradě ~t~) a šíma nadšenej, že jsem to hned postavila na zadní, že prej mám talent a to prej ženský jinak na motorce jezdit neumí ~y~ ještě z ní ale nedošáhne oběma nohama na zem, takže budem trénovat opravdu hooodně pomalu... ~m~
ivaxx 44192
15.6.2009 19:26:45
Ničko - co se týče operací očí - nemluvím ze své zkušenosti, protože jsem dalekozraká, což operovat nejde, ale kdysi jsem něco hledala pro švagra.
Odoperovat to lze skutečně tak, že Ti ponechají nějaké dioptrie - kdysi už před asi 12 lety si to takto nechal udělat řezík od nás z chalupy (zbylo mu půl dioptrie), protože řekl, že je zvyklý na brýle, aby mu neodlétávaly do očí kosti (a že mu sluší~:-D). Dodnes má pouze tu půlku dioptrie. Tenkrát to operoval jen ve Zlíně, ale jestli jsi na Homolce, tak jim věř, určitě Ti nelžou.
Hlavní podmínka prý je, že se oči nesmí už horšit - proto to nechtějí dělat dětem, kterým oči ještě rostou a dioptrie se mění.

Také mám dotaz k brýlím - máte někdo brýle na blízko? Nosíte je přes celý den? Já je mám, ale prostě se mi přes ně kouká špatně - míjím schody, za chvíli mě bolí hlava. Při mateřské jsem je nepotřebovala, ale když jsem se vrátila do práce a celé dopoledne koukám do PC, tak mě bolí hlava a mám obraz rozmazaný. Jenže u doktorky mi vždy řeknou, že brýle jsou OK a mám je nosit pořád. Co s tím?
vojtami 21287
15.6.2009 15:52:20
Ničko, a kolik máš dioptrií?

když si necháš 0, budeš za 5-10 let potřebovat na blízko?

a když těch 0,5 tak tam ta pravděpodobnost je taky pokud se věkově za 10 let blížíš k oné hranici....

ale asi bych volila si ponechat 0,5 dioptrie, pokud přecházíš z větší dioptrie. stejně budeš mít pocit, že vidíš dokonale a nějaká 0,5 dioptrie tě trápit nebude.

já mám brýle slaboučké, ale jsem na ně tak zvyklá, že bez nich nevidím nic. jsem prostě zvyklá na ostrý a jasný obraz, tak holt nosím brýle už pořád.

jinak arulko, ivaxx, díky za radu. teď mi psal muž ( já jsem v práci ), že vojta má 1 puchýř, zbytek zaschlý. a že jich má tipuju 200-300. jen na hlavičce jich má asi 40 a když ho mažu, trvá mi to hodinu než zaťupkám všechno.
tak mám radost že mu to zasychá dobře. jinak asi u toho pudru zůstaneme, jen bych dneska chtěla vojtu rychle osprchnout. chudák je zpocený, ulepený a svědí ho to, tak si myslím že opravdu rychlá sprcha mu snad nemůže ublížit...
Nička 20991
15.6.2009 15:06:48
Gabro, spolužačka se jmenuje Marcela, za svobodna byla Urbášková a teď se tuším jmenuje Martínková.

Skramuško, díky. To jsem potřebovala slyšet, reference od někoho, kdo má už pár let po operaci.
Byla jsem na první konzultaci, ted mě čeká velké úvodní vyšetření a pak se uvidí. Jen mám trošku zamotanou hlavu z toho, že je prý možné si vybrat, zda si nechat zkorigovat krátkozrakost úplně na 0 dioptrií a nebo ponechat třeba čtvrt dioptrie. Rozdíl je prý minimální, pokud nejsem ostrostřelec, ale výhoda snad je v tom, že bych pak potřebovala cca o 5-10 let později brýle na blízko, což u běžného člověka je zhruba ve 45 letech. Vzhledem k tomu, že to u mě není až tak daleko, tak nevím, co je lepší.
Byla jsem u primáře MUdr. Nováka na Homolce a zákrok by dělal osobně v jeho Refrakčním centru u Václaváku.
Stále jsem ve fázi váhání, nejde o peníze, ty člověk nastrká do brýlí a čoček taky, ale to víš, že mám trochu strach, oči má člověk jen dvě ~t~
Arulka 04/05+03/07+10/09 27318
14.6.2009 19:28:18
Vojtami, mazali jsme Tanno hermal lotion a ať vojtík čůrá pod vodou, nebo do vody, aby to tolik nebolelo. Někde taky radí koupat v eslaboučkém hypermanganu toho pinďu.
ivaxx 44192
14.6.2009 12:55:41
Vojtami - mazali jsme imazolem i ty sebemenší růžové tečičky a pak se z nich ani pupínky nestaly. Kolem pusinky a na zadečku jsme mazali genciánkou.

Přejeme, ať je brzo dobře.
vojtami 21287
14.6.2009 11:49:32
tak v pátek večer mi přivezl můj táta vojtíka ( hlídal ho ) a když jsem ho svlékala do postýlky, objevila jsem několik pupínků. vypadaly jak od komára, ale po důkladnějším ohledání je měl i na pindíkovi a táááák. takže je jasné že jde o neštovice ( čekali jsme je ale už v pondělí a nepřišly až v pátek ~d~ ).
objevily se další pupínky, ale není to nijak drastické. mažu teda pudrem a imazolem, ale ani jedno pořádně nedrží jak bych chtěla. tak nevím jestli nemám vyzkoušet něco jiného, ale dnes je lékárna zavřená a do prahy kvůli tomu nepojedem.
vím že se maže i genciánkou a nebo nějaké "tannum hermal lotio"? kamarádka mazala roztokem z aloe...

máte s něčím dobré zkušenosti?

jinak vojta má pár stroupků, pár s puchýřkem a jinak ty pupínky vypadají jak od komára. kdyby neměl na pindíkovi i na žaludu, tak je to v pohodě. včera plakal u čůrání, dnes se to zdá být dobré.

zítra budu volat k děstké, jak to uděláme s návštěvou.... přecejen do čekárny mezi zdravé děti jít nemůžeme, že.
[<<Předchozích 630] Názory 631640 z 17166  [Dalších 16526 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.