| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 630] Názory 631640 z 46155  [Dalších 45515 >>]
LENKA+K+K 1778

Re: Re: Re: majenko

4.6.2006 20:22:43
Majenko - to vypadá na nějakou střevní virózu. Blinkala Lucka?
Majenka s Luckou 03/05 19808

Re: Re: majenko

4.6.2006 20:20:23
Ivaxx - na ouška sem sahala. Dneska 4x kakala. Zelený a proteklo to přes plenku. Není to úplná voda, ale je to řídký a hodně. Jí málo , pije málo. Nemá ani rýmu, ani kašel, jenom si pořád ukazuje na hlavičku (jako kdyby jí bolela).
Kdyby neměla už šestou nemoc, tak bych řekla, že to je určitě ono, ale ona jí měla ukázkovou když jí byl rok....

Re: Re: majenko

4.6.2006 20:01:52
Ivaxx - na ouška sem sahala. Dneska 4x kakala. Zelený a proteklo to přes plenku. Není to úplná voda, ale je to řídký a hodně. Jí málo , pije málo. Nemá ani rýmu, ani kašel, jenom si pořád ukazuje na hlavičku (jako kdyby jí bolela).
Kdyby neměla už šestou nemoc, tak bych řekla, že to je určitě ono, ale ona jí měla ukázkovou když jí byl rok....

Re: majenko

4.6.2006 19:58:19
Mitchi díky. Já mám z toho pití hrůzu. Nevím, jak jí mám víc donutit pít. Ona prostě nechce pít. Ráno vypije 150 ml mlíka a přes den max. 200 ml čaje. To je 350 tekutin. Už jsem zkoušela různá pítka, Avent, Nuk, .... nejlépe pije z flašky od Jupíka. CO MÁM DĚLAT????? Měla by vypít nejméně půl litru denně, ještě když má takové horečky....
ivaxx 44192

Re: Re: Re: Re: ...

4.6.2006 19:53:29
Majenko,
když měl malý takto vysoké teploty, tak jsme také srážely kombinací Paralen čípky a Brufen (nebo Nurofen, je to totéž) sirup střídavě po 4 hodinách. Lépe to zabírá, protože se takto nemusí dodržet odstup 6 hodin a děti lépe spí. Navíc, Hynkovi lépe zabírá Brufen a Nelince Paralen, tak vím, že aspoň něco zabere. Zkoušely jste malé sáhnout na ouška? Nemusí ani plakat, ale když se zmáčkne vpředu před tím obloučkem, tak je-li tam zánět, tak většinou ucuknou. Přejeme, ať máte klidnou noc.
vojtami 21287

majenko

4.6.2006 19:49:00
dovolím si ti opsat z latáku co mám v pohotovostní lékárně... doufám že mou snahu oceníš :-)

JAK POSTUPUJEME PŘI SNIŽOVÁNÍ HOREČKY?

normální hodnoty tt jsou 36/37°C naměřeno v podpaží. TT naměřená v konečníku je o 0,5°C vyšší. Zvýšená TT je průvodním jevem nejrůznějších onemocnění. Je důkazem mobilizace obranných sil org v boji proti infekci. Z toho důvodu TT do 38°C nesrážíme.
TT nad 38°C ovšem začíná již organismus obtěžovat, vyčerpávat a ohrožovat nežádnoucími průvodními jevy ( křeče )

A TADY JE JIŽ NA MÍSTĚ LÉČBA FORMOU LÉKŮ A V PŘÍPADĚ VYSOKÝCH HOREČEK SE KOMBINUJE I SE ZÁBALY A KOUPELÍ.

VLAŽNÉ ZÁBALY
Osušku namočíme do vlažné vody a lehce vyždímáme. Do osušky zabalíme nahé dítě tak, aby osuška byla mezi tělem a ručičkami a aby dítěti ze zábalu koukala jen hlavička. ničím již nepřikrýváme!!!
Dítě ponecháme v zábalu 3-7 minut ( než se osuška zahřeje ), pak jej vybalíme, osušíme, chvíli pochovámeještě v suchém ručníku a lehce oblékneme ( jen do body nebo tričíčka ).
Nebalíme do teplého oblečení!!!!
Pokud TT neklesne alespoň na 38,5°C, lze zábal ještě 2x opakovat v 15 min intervalech. Při následných zábalech saháme dítěti na ruce a nohy a jsouli chladné, balíme již trup.

VLAŽNÁ KOUPEL - možnost náhrady zábalů
Obdoba zábalů - dítě osprchujeme či opláchneme ve vlažné vodě.

PŘI TEPLOTÁCH nenutíme dítě do jídla, ale je bezpodmínečně nutný přísun tekutin a to spíše vlažných až chladných, ne horké čaje!!!
Oblékáme jej do lehkého pyžámka, nebalíme do duchen ( tím bychom již tak vysokou TT ještě zvyšovali ).
V místnosti dostatečně větráme.

a teď moje rada. opravdu oblékej jen lehce, kontroluj aby dítě bylo v suchu ( ne propocené ).
hlavně pitný režim. snadno může dojít k dehydrataci.
stále srážíme TT ( některé léky jsou i kombinovat. já raději volím léky ve formě čípků - zaberou nejrychleji )
pokud TT neklesá, ihned dělám vlažnou koupel. dr mi říkala že účinnější jsou ale zábaly.
existuje takový teploměr, který se nalepí na hrudníček, je jednorázový na 24h. nemusíš pořád TT měřit, jen koukneš na ten teploměr a odečteš.
hlavně pozor na to, aby nedošlo ke křečím. raději "zmučit" dítě zábalem než pak volat sanitu.

ps, majenko, to co vypije lucinka za den je málo a o to víc jestli teď nepije vůbec. abyste neskončili v nemocnici... :-(

Re: Re: Re: ...

4.6.2006 17:02:22
Marti - vše nejlepší k narozeninám, hlavně hodně zdravíčka, štěstí a spokojenou rodinu.

Katy - Lucka všechny sirupy blinkala. Teď jsem jí ho zkusila dát na zkoušku a sice se dávila, ale nevyblinkala ho. Tak uvidím. Taky mi říkala doktorka , že se mají střídat různé druhy léků na teplotu. Nemá se dávat pořád jeden a ten samý.

Lenunce a Michálkovi přeju hlavně ať se rychle uzdraví a ať je Michálek v pořádku.
Katy (Michaela,Valentina) 20406

Re: Re: ...

4.6.2006 16:41:18
Majenko, nám moc nezabírají Paralen čípky, ale doktorka nám poradila ještě Nurofen sirup – to je jiná skupina léků na horečky a ten zabírá dobře. Má skvělé dávkování takovou jako injekcí do pusinky a Valentince moc chutná.

Martino, všechno nejlepší k narozeninám!!!!!!

Re: ...

4.6.2006 16:30:26
Ahoj.
Tak malá dostala večer čípek a spala do tří, pak se začala v posteli kroutit a různě převalovat a zdála se mi horká. Tak jsem jí přebalila a změřila, měla 39. Dostala znova čípek a až do pěti sebou pořád mlátila v postýlce. Chudák. Byla úplně vyčerpaná, pak jsme obě usnuly a spaly do osmi. Ráno se nemohla probudit, vždycky se zvedla a zase spadla , lehla si a zavřela oči...a tak pořád dokola. Teď už má zase 38,5 a to jsem jí v poledne dávala půlku čípku.... je unavená, přestala jíst, to že nepije mě nepřekvapuje, protože i když nění nemocná tak vypije tak max. 200 ml. za den. A má průjem. Zítra s ní zajdu k doktorce, ale přesně vím, co mi řekne. Že je to viroza, na průjem mám dávat Smectu a na teplotu Panadol nebo Paralen.....
Ale pojedu tam a budu trvat na tom, aby jí udělali výtěry.

Katy - šestou jsme už měli, tak mě ještě napadá, že to bude k zubům, ale ona nemá teď ani natelké dásničky.

Ničko - s rehabilitačkama jsme si taky užili, pan doktor nás chtěl vidět neustále a nakonec řekl, když začala chodit, že má skrčený prstíky, a že bude mít určitě vadu nožiček a bude chodit špatně......už jsem tam nešla.

Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 21758

...

4.6.2006 16:23:07
jeste k tematu, co probirate:

ad lahvicka a usinani - Amalka si dava flasku umelého mlíka po koupani a vypije ji a jde do postylky. Zuby uz nečistíme, ty si čistila při koupání. A flasku proste vysaje a odkládáme ji pryč.

Nejsme dudlíkový ... ani plyšáka-nej kámoše nemáme ... u nás je motorem k lumpárnám Žofka, co jí žoFKA, musí jíst i Amalka, co pije Žofka, pije i AMálka, ... samozrejme jsou vyjimky jako bombony a lízátka a Zofka zas nejí nic, co by nebylo vhodny pro Amalku. Batolecí hračky jsou na houby, nejvíc frčí hračky Žofky, ... no, proste se Amálka děsně po segře opičí.

Stale Amalka nechodi sama ... jen oblejzá nábytek ... ona je opatrná a nepustí se :) za ruku by chodila ráda, ale doma to nepraktikujem.
[<<Předchozích 630] Názory 631640 z 46155  [Dalších 45515 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.