| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 46155  [Dalších 45485 >>]
vojtami 21287

Re: Re: Re: Re: HOlky,

4.6.2006 0:13:18
ahojky

já se z těch voleb pose..! komouši nám tedy chyběli :-//// bééééééé

jinak máma se dobrovolně nabídla že nám pohlídá vojtu, takže jsme poprvé úplně bez něj. ale nemáme na sebe čas. sklidili jsme kolotoč, uklízela jsem a třídila vyřazené oblečeníčko a další věci.
taky budu muset bělit, protože jak sjem hodně používala na vojtu slunečnicový olej tak je všechno bílé zažloutlé

jdu spát, tak dobrou.
asi z čssd neusnu :-(((((((((
Gabro 23787

Re: Re: Re: HOlky,

4.6.2006 0:04:37
Máco, Kao vyplazovala vždy jazyk, když ji lezly zuby (stoličky a teď špičáky). Vypadala občas jako retarda. Dle místa, kde jí to bolelo, tak ho měla třeba na jednu stranu a za další týden na druhou stranu... :-)

Majenka s Luckou 03/05 19808

Re: Re: HOlky,

3.6.2006 21:48:28
Ahoj , tak malá už spí. Po obědě jsem jí dala spát, to měla 39 a v sobě čípek. Spala jenom necelou hodinu a probudila se s pláčem. Od té doby pořád pobrekávala, věšela se na mě, nesměla jsem jí pustit z ruky. Pak mi přišel pomoct táta, tak se s ní bavil, házeli spolu s míčkem a dokonce se i smála. Před spaním měla 38,5, tak jsem ráda, že to trochu klesá. Dostala na noc Paralen a snad bude spát. Já to jdu taky zalomit. Spala jsem dneska hrozně málo. Dobrou
Marti - Lucka když má odpoledne spát, tak stojí v postýlce a vyhazuje dudlíky a pak mě brekem přivolává zpátky.....Taky řeším co s tím. Jsou vyčůraný a dělají to záměrně. V nejhorším případě jí tam nechám řvát...ač nerada.
Usínání - usíná s dudlíkem, fakt je na nich závislá. Já minimálně 2 -3 v postýlce.
LENKA+K+K 1778

Re: HOlky,

3.6.2006 21:28:07
MartinoM - např. sestřička od zubaře !!! my vyprávěla jak svému synkovi dávala před spaním lahvičku s čajem (slazeným) a ten chudinka měl ani ne ve čtyřech letech totálně zkažené zuby ;o(((
MartinaM+Ondra05+Matěj07 21383

HOlky,

3.6.2006 21:25:09
díííííííky za názory.

S tou lahvičkou na spaní - ono je to právěže pro nás hrozně pohodlné, nechat takhle usnout, ale je tam právě to ALE, tak jsem ráda, že slyším, že to není úplný blud.
Ptám se proto, že zrovna dnes jsem výjimečně Ondrovi lahvičku do postýlky dala na dopití, asi takových 50 ml, a usnul bleskově. Ale prostě ať vím, jestli je lepší to běžně nedělat.
Jinak synovec má šíleně zkažené zuby a švagrová říkala, že určitě od toho, jak mu pořád večer takhle dávala kakao. Nebyla jsem si jistá, jestli to opravdu může mít tak fatální důsledky, takže asi jo.
LENKA+K+K 1778

Re: Ahojte,

3.6.2006 21:19:42
MartinoM - proti lahvičce při usínání bych byla zásadně proti, pokud by to bylo nevyhnutelné, tak jen s čistou vodou.
Lahvička s dudlíkem a čajem, mlíkem, čímkoliv na usínání je to nejhorší, co pro zuby se dá udělat ;o(((. Mám hned několik kamarádek s touhle špatnou zkušeností, takže OPRAVDU nedoporučuji!!
Máca 22402

Re: Re: Ahojte,

3.6.2006 21:15:27
marti m., tak šíma na "tulící" hračky absolutně není, ale občas to dělá s dudlíkem- vyhodí ho z postýlky, tak aby jooo bouchnul a volá...nechávám ho chvíli vydusit, pak tam jdu, dám mu ho, položím ho a odejdu...většinou to pochopí napoprvé...a když ne, většinou je to o tom, že se mu nechce spát...

a co se lahvičky týká - šíma dostává do postýlky lahvičku s kaší a vedle sebe na postel dudlíka- dopije kaši, vezme dudlíka a (pokud ho nezačne vyhazovat, samozřejmě:-)), tak takhle usne a my pak lahvičku vyzvedneme, když spí... nějak to neřeším, začnu si s tím lámat hlavu, až bude večeřet něco jinýho než kaši, což stejně nevím, kdy bude...
ivaxx 44192

Re: Ahojte,

3.6.2006 20:59:09
my bohužel, nebo naštěstí nemáme zkušenost ani s lahvičkou, ani s medvídkem. Hynek usínal do roka a půl při kojení a pak do dvou a půl s dudlíkem a to myslím bylo horší než lahvička, kterou hned vyplivne. Kamarádce s lahvičkou usínal chlapeček až do skoro tří let a moc to neřešili. Pak ji prostě jednou nedali a bylo to. S hračkou je to horší (Hynek teď má spacího pejska nebo občas jinou příšeru nebo autíčko), hlavně když se někde zapomene, nebo si na něj v noci vzpomene a já musím hledat. Takže skoro se mi zdá, že je lepší neupínat se na jednu hračku, ale střídat je. Ale, co se týče vyhazování, to jsi asi odhadla správně, že vás tím přivolává a nechce usnout. Nemůžete ho naučit třeba na cípek peřinky v ruce? Tu nemůže vyhodit, a je to také měkkoučké.
MartinaM+Ondra05+Matěj07 21383

Ahojte,

3.6.2006 20:46:40
Majenko, doufám, že se u vás situace zlepšila!!!

Máco, ty fakt umíš pobavit (s tím nosem). I když věřím, že ti v tu chvíli do smíchu nebylo.
Ondra mívá období, kdy třeba stále vyplazuje jazyk, pak zase prdí pusou nebo dělá indiána, docela se to střídá. Asi jsou dočasně opojení nějakým velkolepým pokrokem, tak si to musejí pořád opakovat. :-))

A ráda bych s vámi zkonzultovala dvě věci - jak to děláte u vás:

1. Ondra každý večer usíná s takovým plyšovým medvídkem a onehdá hrozně plakal, tak běžím do ložnice a koukám, že jak stál v postýlce, tak mu medvěd spadl na zem. Tak jsem mu ho podala a on v klidu usnul. Jenže zítra ho vyhodil zas, to už jsme mu ho byli podat třikrát, a další den taky... Pak jsem to zatrhla, že on už to snad začíná dělat schválně a je to metoda, jak nás přivolat, o které ví, že zafunguje. Tak ho teď nechávám "vyšťavit" a medvěda nejdu podat vůbec nebo třeba až opravdu po hodně dlouhé době a jen jednou. Myslíte, že jsou děti tak chytré, že by Ondra fakt toho medvěda vyhazoval ven, aby měl "vážný důvod" plakat a přivolat si nás tím? Má cenu ho "trápit" a medvěda nechat ležet na zemi, aby pochopil, že když ho vyhodí, už ho k usínání prostě mít nebude?

2. Necháváte večer děti usínat s lahvičkou mlíka v postýlce? Dosud jsme to nedělali, ale kdykoliv jsme mu ji výjimečně nechali, tak Ondra dopil a bleskově usnul, naprosto spokojený, což se nám samozřejmě s manželem velice líbilo. :-) Ale slyšela jsem zkazky, že si takhle může dítě vypěstovat návyk a pak neumí usnout jinak než s lahvičkou. A že třeba pak lahvičku jen žvýká, což není dobré pro zuby (z pohledu zubního kazu). Tak i na tohle by mě zajímal váš názor.

Doufám, že se tu někdo objevíte. :-)
Máca 22402

Re: typ na vikend

3.6.2006 20:27:22
tak se musím holky pochlubit, jak jsem šikovná:-)) právě jsem koupala šímu a protože jsem chtěla zastoupit honzu se vším všudy a on s ním vždycky před koupení na přebalováku chvilku blbne, tak jsem blbla taky, stejně jako on, aby to šímovi nechybělo a on mi narval palec do nosu tak, že mi z něj teče krev...no, musím honzu varovat, šíma je čím dál zákeřnější....:-))

jo a ještě dotaz, holky- taky ti vaši miláčci furt vyplazujou jazyk?? šíma to teď dělá asi 3 dny v kuse, mám pocit, že se do něj každou chvíli hryzne, má ho permanentně venku, nevíte, proč to dělá a co to znamená????? nějaký zuby?? nebo si jen prostě uvědomil, že ho má, tak ho musí všem ukázat??
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 46155  [Dalších 45485 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.