| droping | 27620 |
|
|
Re: Ahoj30.8.2006 10:06:42
A jeste jednu legracni:-)
Prodam psa, zn. hravý ![]() |
| droping | 27620 |
|
|
Ahoj30.8.2006 10:05:07
Tak nakonec jsme vcera do tech Budejic jeli, akorat jsme stihli asi polovinu toho, co jsme chteli, pac tchyn desne chvatal :-(. Skoda, ale aspon jsme pokecali s Jesterkou a Simunek byl skvelej :-).
Zaziku, ta cepicka je opravdu priserna, tak nemuzes chtit, aby v ni Marta delala modelku. Ale Marta vypada normalne, je to jen tou cepkou. Hanko, Jirik me s tim hrneckem rozesmal :-). Ja vcera koupila Alovi stavicky, tak to dneska zkusim nasadit. Ptal jsem se me byvale dr. na ten zub, tak ta si mysli, ze se to jeste zachranit da, pokud bude na RTG dobrej koren, tak nejakou kovovou trnozi a na to korunku. Pry stoji za to i nejakou levnou a zkusit to, pak kdyz tak predelat, vytrhnout se to da vzdycky. Vcera jsem v Budejkach malem vykoupila zdravou vyzivu, tady je to bida, tam jsem Alovi nakoupila amarantove a cizrnove testoviny, sama jsem na to zvedava a ty krupky ve tvaru piskotu, to mu desne chutnalo, zachranilo nam to zpatecni cestu, protoze nezamhouril oka. Jinak vse nejlepsi Honzikovi k 1.roku, hlavne at vymizi alergie a ekzem, vid Eji? ![]() |
| 000000 | 26080 |
Re: ahojky30.8.2006 9:56:18
Ahojky,hezký den!
Katy, Samuelek taky patří k těm nelezoucím, pohybuje se velkou rychlostí a stále jen styl "Meresjev", na kolínka se sice postaví, ale to na nich jen tak péruje- už asi dva měsíce, nevím, jestli ví, jak na nich udělat krok dopředu, ale říkali mi, že je to tím, že ještě nemá posílené šikmé břišní svaly, tak s ním občas cvičím na baloně na posílení těch svalů, to se pak staví na kolínka častěji, ale lézt pořád nechce, teď už se i začíná stavět a tím, že neleze tak taky pořád ještě nesedí :( . Taky jsem slyšela, že by se ta fáze lezení neměla přeskočit, prý je to dobré pro propojení levé a pravé hemisféry, existují dokonce kurzy pro dospělé, kde se oni, učí to, co se v dětství nenaučili, a to lézt. Tak jen doufám, že konečně s tím lezením začne a že to nepřeskočí, ikdyž Dr. říkala, že každé dítě je osobnost a vše si dělá po svém. Ivano, to mi připomíná někoho :)) Samuel je v tom stejný, taky rozbíjí věž, co mu z kostek postavím, všude šmejdí, na všechno by chtěl vylézt a říkanky ho vůbec nezajímají, zvuky zvířat taky ne, akorát na mě udělá búú a celou mě poprská, jinak vyluzuje spíš zvuky: pískající vrtačky-od sousedů-jak pracovali na zahradě-vždy když začali, tak on ten zvuk napodobil, byla to děsná legrace, a pak zvuk hučícího vysavače. No, holt je to kluk. Minule jsem Vám psala, že nepije z hrníčku, tak už se to naučil, mám jednoduchou radu pro ty, kterým děti nepijou, sundala jsem z magic cupu tu blanku, takže je z něho tekoucí hrníček a už to jde hezky! Raďul, můžeš mi prosím říct, jak jsi zavařovala ty přesnídávky, asi na 100°že? a kolik minut? a předem si je uvařila a pak propasírovala nebo prvni rozmixovala a pak povařila? A ještě, je tu někdo, komu dítě nejí? To moje chce pořád jen MM a dá si denně max. deset lžiček příkrmu. |
| Zazík | 42873 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Propršené úterý30.8.2006 9:29:53
Ahoj holky, tak dnes je o něco lépe, ale z nosu nám teče oběma. Tak to snad do zítřka zvládneme. Změna vzduchu nám určitě prospěje. A můj manža také potřebuje vypnout.
Dando, tak křupky by si Martinka dala, ale jinak najít skleničku, kterou by jedla, je umění. Na cestu jí beru dvě od sunárku a dvě od hippu. Ty minulý týden na cestách jedla, tak snad nezmění názor. Snažím se jí pořád vařit zdravě, ale nějak o to nestojí. Ale já ještě chvíli vydržím. Vždy sní trošku a když je to jako jedlé, tak za chvíli si zase vezme, když jí nechutná, tak jen tu jednu lžičku a dost. Ale musí si u jídla hrát. Jinka nepapká. Ale takové sunarky, to ani do pusy nevezme. Nevím jak to pozná. Takže se má Davíden na co těšit. Beru ti je pro něj s sebou. Používáš i ty bezpmléčné? Ještě musím dnes zajít pro nějaký ten dáreček, ale tady slunko nesvítí a je nějakých 12 stupňů. Ale dnes už fakt musím. |
| Danda.O | 38282 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Propršené úterý30.8.2006 9:15:10
Kahlan, však já si z toho nic nedělám. Kamarádky s manželam učili kluka lézt po čtyřech, prostě jeden u ručiček, jeden u kolínek a posunovali mu s tím. To mi připadá divné, David na svého lachtana přišel sám. Na kolínkách to taky zkouší, ale jen na krátké vzdálenosti. Však to je jedno, hlavně mu nic nenutit a nechat tomu přirozený vývoj.
No a Martin nelezl vůbec, ten se plazil, stál chodil (a to fakt brzo). A je snad normální. |
| Danda.O | 38282 |
|
|
Re: snad hezkou středu30.8.2006 9:12:09
Ahoj Zdeni, ta autosedačka nevypadá špatně a pořád lepší nějaká než žádná. Já jsem u Martina měla 0-18 kg, ale fakt si neuvědomuji, že by tenkrát byla vajíčka. I tak jsme vypadali jako exoti, když jsme vozili Marťu v autosedačce. No a tak do jeho 6 měsíců mi ta autosedačka připadala divná, tak už byla v pohodě a jezdil v ní do 4 let. Ale i pak by ji měl dobrou, jen už nebylo auto. No a David měl v 11 měsících 10,5 kg a i tak jsme mu koupili tu 9-18 kg. Předpokládám, že ji do 3 let bude mít určitě a pak mám vyhlídnutou Romer kid (ale za dva roky se můj názor může změnit)
|
| Kahlan+5 | 3069 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Propršené úterý30.8.2006 9:06:40
Dando, Anicka se take strasne dlouho plazila a vlastne po ctyrech zacala poradne lezt az ted v CR, ted uz vubec neleze, nejak pochopila, ze to po ctyrech jde prece jen lepe..ale naucila se to az hodne pozde v 11. mesici, mezitim uz se naucila i stat a obchazet nabytek, ale porad lezla...tak uvidis, treba vubec nepoleze a rovnou bude chodit a nebo nakonec ty kolinka vezme na milost:-)
|
| Danda.O | 38282 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Propršené úterý30.8.2006 9:01:08
Ahoj Katy, David asi tak měsíc stojí. Ale nedovedu si představit, že bych ho v tom měla nějak omezovat. On je hodně tvrdohlavý, takže by to asi bylo s kraválem. Pochopitelně si s ním hraju, tak to sedíme nebo leží na bříšku, ale když mu nechám volnost, tak někam dolachtaní a pak si stoupne (nejraději u televize a vypíná ji). Já spíše slyšla, že se nemá žádný vývojový stupeň přeskočit, takže dítko by mělo lézt po čtyřech a pak chodit. No s tím lezením po čtyřech je to u nás problém. Martin byl "meresjev" a stál v 8 měsících, v 10 pak sám chodil. A David leze styl lachtan a chodit podle mého jen tak rychle nebude, no ale už přišel i na to lezení po kolínkách, ale to jen na krátké vzdálenosti (asi u toho musí hodně přemýšlet - vypadá dost hloubavě), když potřebuje někam dál, tak lachtan je rychlejší.
|
| Kahlan+5 | 3069 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Propršené úterý30.8.2006 8:54:14
Ahoj holky
tak jsme dneska v noci ve tri rano prijeli zpet do Luxu, cesta byla v klidu, zvladli jsme to za 7 hodin 20 minut s jednou zastavkou...deti byly jeste skoro dve hodiny vzhuru, ale v pet oba usnuli, anicka se vzbudila v 7:30. Dneska simonovi odpustime skolku a budeme vybalovat a prat. Docela jsme radi, ze jsme zase doma... Srazik si moc uzijte, tesim se na fotecky i s popisky, at poznam kdo je kdo!!! |
| Danda.O | 38282 |
|
|
Dobré ráno30.8.2006 8:53:41
Tak asi se to počasí obrátilo k lepšímu. Za okny svítí sluníčko a chodníky už jsou suché. Jen ať to vydrží a snad na srazíku vyzkoušíme i ten bazén.
David dneska vstával v 7 hodin a už je zase v postýlce. Ale asi to jeho dlouhé spaní bude tím, že večer usnul až v 21:30. Byla jsem naprosto vyřízená. A to ještě potřebuji žehlit, ať mají ta má prasátka na srazíku v čem chodit. Včera mi volala sestřenice, že má hodně jablek a jestli mi může poslat po manželovi cca 20 kg. Tak mě čeká další zavařování. Ale v zimě se budou hodit. Už mám pocit, že jedna sklenička je pro toho mého otesánka málo. Jen tak mimochodem na oběd už jíme velkou skleničku 250 g a to mám pocit, že by klidně pokračoval. Včera jsem mu uvařila kedlubnu s bramborem, byla toho plná miska, ještě jsem si pomyslela, že to určitě nesní, že jsem to přehnala a bez problému to během pár minut skončilo v něm. Jančo, s tou prací skoro závidím. Já bych si taky tak na jeden den v týdnu do práce zašla. Nikdy bych neřekla, že mi to bude chybět. Hani, fotky jsou nádherné a Petřík nad těmi časopisy vypadá nějak starší, opravdu nad tím hodně přemýšlí :-) Ivano, Maty je teda rošťák, ale já mám pocit, že mě to s Davidem za chvíli čeká taky. Moc se mi líbí, jak Maty leze z toho kopečku pozadu. To Davča je ještě kaskadér. Včera se mu poprvé podařilo vylézt na taburet, tak mi začíná větší hlídání, on ta trumpeta malá neumí z toho dolů a ne a ne to pochopit. Zazíku, Martinka se spíše škardě tváří než že by jí to tak moc neslušelo. Prostě cokoli na hlavě je to nejhorší, tak proč by se usmívala. U nás je to to samé. A jen tak mimochodem, zítra se Martinka s Davídkem uvidí, ale když jsme mu to řekla, tak do sebe začal ládovat křupky. On asi neví, že by mu Marinka nic nesnědla :-) |
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.