| IvanaJ | 28823 |
|
|
Re: Re: Návrat ztracené dcery :)29.8.2006 18:58:59
no Zazi, mohla dopadnout ještě hůř,ale Marta se na tebe pěkně vyčítavě dívá jako by chtěla říct mámo a to má být jako co?
Radi, to je fajn, že se z toho Adámek tak dostal věřím, že bude bez následků je to nádherná zprávička a mám z toho opravdu radost. jo co se nemocí týká, tak to je boj. naštěstí když mi něco bylo tak jsem to zvládala no a jednou , když mi bylo opravdu úzko tak jako na potvoru manža nemohl přijet ani dřív, protože měl na starosti důležitou zakázku u které musel být osobně. malý je dnes protivka spal odpoledne jen hodku , obědu snědl 3. lžičky a pořád neví co by. i když taky si pohraje sám, ale za chvíli přileze a knourá. co se týká pokroků tak bouráme komín, minulý týden dal na sebe 2. kostky, ale ted ho to už nebaví, jak dělají zvířátka a sedět se mnou u knížky to je utopie, na dej mi hračku udělá pfffff a dělá jen to co sám uzná za vhodné. je to zkrátka tvrdá palice. ale co mu jde úplně ukázkově tak vylést na sedačku a tam skákat, natahovat se na záclonu, prát se s polštářem, krámovat v lince a vyhazovat špinavé věci z lavorku. holt nezapře kluka. |
| Zazík | 42873 |
|
|
Re: Návrat ztracené dcery :)29.8.2006 18:27:29
Radu, máš pravdu, hlavně, že nefouká do uší. Tak jsem Marťu vyfotila a hodím obrázek do placu. Ani ta barva jí moc nejde, hlavně když se vzteká. Ale jiný prostě nebyl.
![]() |
| Ještěrka + děti 05,11,11,15 | 26482 |
|
|
Návrat ztracené dcery :)29.8.2006 17:58:20
Ahoj maminky,
je mi jasné, že už si na mě asi ani nepamatujete, ale byla u nás dnes na návštěvě Droping a přesvědčila mě, abych se na Vás taky zašla mrknout. Takže posílám fotku Aleška s naším Šimonem. (Jestli se tedy zadaří vložit - jsem počítačový negramot :)) ![]() |
| Raďulka | 16249 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Propršené úterý29.8.2006 17:14:18
Hani, budeš msuet asi manželovi jednou pořádně předvést, co znamená být nemocná. Trošku herečka jsme každá, to zvládneš. Já takhle jednou musela ze sebe udělat úplnéhé ležáky, když mě chytly záda, protože mi bylo jasné, že když se trochu rozpohybuju, manžel si bude myslet, že už můžu běhat. TAk jsem dva dny fakt jen ležela a chodila na WC s hekáním samozřejmě :-) Taky ví, jak to vypadá, když mě chytne migréna...
Já mám domácí lekárničku zásobenou jako lékárnu, takže tam ho neposílám. Ale uvařit čajíček, nachystat večeři apod... Hlavně jim nesmíme ukázat, že už se nám trošku ulevilo, to neexistuje. Buď už nás nic nebolí a můžeme zase makat, anebo je bolest ještě horší. Jiná možnost není!!! Zazi, uklidním tě. Žanda má taky pár pokrývek hlavy, tkeré se zavazují pod bradou, i když jí schovám šňůrky pod oblečení, tak se s tím stejně pere tak dlouho, až je to dole. Někdy se docela solidně škrtí, začne kuckat a tahá za to ještě víc... žeby masochistka? A na krásu nehleď, však ty naše jsou pro nás stejně nejkrásnější a ostatní lidi ať mi vlezou na hrb. TAky máme jednu čepičku, v které malá nevypadá jako z reklamy na krásné mimi,a le neřeším to. Hlavně, že jí nefouká do uší... |
| Danda.O | 38282 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Propršené úterý29.8.2006 17:14:04
Zazíku, u nás taky celý den pršelo. A já tak nutně potřebuji na poštu! A teď se už chvilku na nás za okny směje sluníčko, ale Davča spí. Tak snad zítra.
Raďu, Adámkovi přejeme ať je už brzo doma. To je super, že se mu tak daří. Jo a na Fifejdách taky dost podporují kojení. Já jak byla s Davčou na JIP, tak tam hodně maminek nosilo mlíčko a sestřičky to mimískům pak dávaly sondou. Holky ten náš soused už 6. týden předělává byt. A to jsem s ním před dovolenou mluvila a on říkal, že to bude jen do konce toho týdne. Pak jsme byli týden pryč a tento týden je tam stále rachot. A když jsme na něho vběhla, tak mi řekl, že noční klid je až od 22 hodin, tak tam klidně může třískat. Už přemýšlím, co mu provedu. Já chápu, že chce mít byt pěkný (i když nechápu, co tak dlouho dělá v pidi třípokojáku. Má takový byt jako my. Říkal, že budou mít zděné jádro, novou kuchyň, dlažbu a k nám přišel omrknout vestavěné skříně.), ale kdyby mi přišel říct, že budou dělat rachot, tak zdrhnu k mamce a nenechám budit Davida. Je to fakt debil (omlouvám se za to slovo, ale prostě je!) |
| Zazík | 42873 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Propršené úterý29.8.2006 16:49:08
Tak asi až zítra, už zase prší.
|
| Zazík | 42873 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Propršené úterý29.8.2006 16:33:44
Tak to je RAdu super zpráva o Adámkovi. Tak sna bude vše pokračovat tak dobře jako doteď.
S tím dárkem jseš lepší, já ještě dnes nevytáhla paty, ale na chvilku budeme muset vyrazit. Snad bude chvilku bez deště. Včera jsem malé kopila klobouček, který se zavazuje pod krčkem, protože si pořád z hlavy vše sundavá, jenže v tom kloboučku vypadá jak tydýt, tak je to max. do lesa a ještě nikoho nepotkat. |
| Hanka Veselá | 18559 |
Re: Re: Re: Propršené úterý29.8.2006 16:18:56
Holky, jste hodný, dík. Ale štve mě to pořád a čím dál víc...
Rosťa přijel z práce dřív (asi kolem půl 2 místo v půl 5), tak mi trochu od malého ulevil, ale stejně je přesvědčený, že bych měla fungovat :-) já fungovala jak drak, prcek celé dopoledne střídavě probrečel a provztekal. Měla jsem hlavu jako škopek. Od manžela jsem pak chtěla, aby mi přinesl něco na nachlazení. Nepřinesl nic, prý z toho ti stačí se pořádně vyležet. Co byste mu řekly? Tak jsem to polopaticky vysvětlila a dostala jakýsi Nurofen... K chození a jiným dovednostem: Péťa asi před 2 měsíci začal stoupat nejřív o mě a následně o nábytek, pak začal ťapat za ruce (chtěla jsem ho vodit za hrudník, jak tu jednou psala Raďulka, ale od si je vždycky odtrhne a vyžaduje pouze za ruce...). No a když tak asi měsíc stál v posteli, stoupal u nábytku a chodil za ruce, tak se konečně začal přesouvat po 4 :-) U nás velká radost, jinak jsme totiž pouze lachtanili... Jak jsi veliký cvičíme jen občas, takže žádné velké pokroky, věže z čehokoli miluje, moc se mu líbí je bořit. Občas něco do něčeho strčí (tuhle jsem našla jedno ztracené víčko od výživy v kalíšku na hraní). No ale největší pokroky máme v řeči. Nevím, jestli jsem vám to už psala, ale nejoblíbenější slovo je u nás "jéžiš". Já vím, asi bych si měla víc dávat na pusu :-) Časem si tohle slovo zkrátil na "šiš", občas "žiš". Když jsme byli na dovče, byla s námi často Anička/Andulka, která pro Péťu byla "Ka". No a v sobotu chodil u našich po bytě a občas utrousil "šiš", občas "ka". Jasně, spojili mu to a náš malej občas řekne "šiš-ka" :-) Jinak umí "ces" a "neces", "Péťa", naše staré "táta" a "čiči". Dál se vyjadřujeme nesrozumitelnou hatmatilkou. Máma jsem zatím slyšela jen jednou, ale to bylo v zápalu hry a nevím, jestli si uvědomil, že je to slovo a co znamená... Budu si ještě muset počkat. Omlouvám se za román, ale hrozně dlouho jsem se k netu nedostala, tudíž ani za vámi na rodinu. Jsme pořád v luftě. Takže jsem ani nedočítala, jen občas, když stihnu tak 20-30 příspěvků, slavím triumf. Jdu zase do postele, kluci jeli do Rokycan na schůzku kvůli plavání, tak mám tak na 1-1,5 hodinky klid ;-) |
| Raďulka | 16249 |
|
|
Re: Re: Re: Propršené úterý29.8.2006 16:16:04
Tak jsem nakonec vzala kočár, pláštěnku a deštník a jela jsem s malou do nák. centra. No a dáreček pro zářijového oslavence na Morávku už mám zabalený :-) A malé jsem tam koupila i malé autíčko, tak je nadšená a jezdí s ním po bytě...
Hani, poslala jsem ti mejlík z naší rodinné adresy, tak se nelekni, kdo to je :-) Pamatujete si, jak jsem vám před měsícem a něco psala, že se manželovu bratranci narodil Adámek v 28. týdnu? Tak už má těsně pod 2 kila, tento týden hospitalizují i jeho mámu ať se naučí vše co bude potřebovat a až malý bude dobře pít, jdou domů. Snad se z toho dostane bez větších následků. Je super, že ho od začátku kojí, respektive odstříkávala líko a nosila ho tam. Z toho mám radost, že aspoň v tomhle případě fakultka kojení podporuje. Ani dudlík mu nedávají... |
| Hanka1, Jířa05 a Martínek07 | 31962 |
|
|
Re: Re: Propršené úterý29.8.2006 13:52:48
Teda Ajulinko, ty si užíváš. A malá taky. držím palečky aby to bylo dobré a do nemocnice jste už nemusely.
Droping já to moc taky nevysvětluju, vždycky řeknu že nechci aby to a to jedl, přetrpím pár vyčítavých pohledů a je to. Tchyně zase na mě zkoušela něco nového. Jí vždycky říkám, že máme tu bezlepkovou dietu, tak sladké koblihy nemůže a ona mu koupila bezlepkmový chlebíček , celý namočený v čokoládě a hrozně sladký. Když jsme to odmítla malýmu dát, tak sjem si vyslechla že je bezlepkový a to přece může. Hanino, ať je ti brzo líp. To je pech viď, těsně před srazíkem. Tady taky prší a je zima, no co se dá dělat, že. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.