| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 30184  [Dalších 29934 >>]
Zuzana +4 23356

Re: Beskydský srazík...

28.8.2006 13:22:35
Radu,
s tou délkou cesty máš pravdu , "horem" je to určitě delší, už jsem tam jela několikrát. Musím ale zaklepat na dřevo, malé děti cestu snášejí dobře. Dělám si občas legraci, že mají místo srdíčka motor, jakmile auto nastartuje usínají a dokážou to celé prospat, jen nesmíme moc stavět....
Dárečky, dobrý nápad!
Janča+Adélka9/05 a Simonka5/08 25314

Re: zdravím všechny maminky

28.8.2006 13:13:23
Hani, tak to gratuluji ke vzornému manželi, kéž by to tak vydrželo, co?

Dando, co se týče tvého problému..... Sama jsem z podobné rodiny s tím, že svého biologického otce jsem nikdy nepoznala (zabil se v autě) a ve 4 letech se mamka dala dohromady s nynějším, kterému jsem říkala vždy tati. Dva roky na to se narodil bráška. Tak do mých 10 let jsem nic nevnímala, taťka mě naučil jezdit na kole, lyžovat a jiné sporty, které bych se s mamkou nenaučila. Má o 6 let starší sestra z něho nikdy moc nadšená nebyla, ale tati mu říkala. V pubertě se to začlo zhoršovat - můj bráška byl upřednostňovám, naši se dost hádali i kvůli tomu, tak ho začla "nenávidět" Kolem 17 let mi to bylo tak trochu jedno, byla jsem na intru a vlastně jsem i hledala školu tak, abych na něm mohla být, začal jezdit na půlroční práce do Arabských Emirátů a doma byl klid. Naši pak začli spolu více mluvit a dohodli se na rozvodu. Segra už měla svou rodinu a bydlela daleko, takže jí to bylo jedno, já jsem to brala jako pro ně nejlepší řešení, akorát brášku to sebralo, ale zvykl si. Po rozvodu se vše změnilo. Taťka se ke všem začal opravdu chovat stejně, byl pozorný, staral se, volal a vlastně jsme si začali rozumět jako nikdy předtím - lyžování, společná dovolená na horách, kdykoliv jsme potřebovali pomoci nebo půjčit auto, nikdy neřekl ne a tak to trvá dodnes, i když už každý z rodičů má svého partnera. A naši taky spolu vycházejí. Akorát pro sestru, rozvodem, jakoby nebyl, jen když jí něco chtěl dát, to přijede.
Dando, chce to hlavně mluvit a neříkat si, to přejde, třeba je to jen momentální nálada. Já jsem tím docela trpěla, hlavně v pubertě, kdy je člověk citlivější. Hlavně Martinovi pořád nějak dávej najevo, že ho máš stále stejně ráda, říkej mu to a totéž i Petrovi.A s tím hlídáním to děláš dobře. Požádat o pomoc můžeš, ale nutit jej opravdu vyvolá jen něpříjemné věci. přeju ti, ať to v klidu a hlavně co nejdříve vyřešíte.
Janča+Adélka9/05 a Simonka5/08 25314

Re: Re: Re: Zdravím všechny :o)

28.8.2006 12:56:45
Radi, tak my barvy taky trochu dopředu řešíme. Pokojík budeme mít asi jako vy a hlavně doplňky bych ráda sytě žlutou, oranžovou a pistáciovou, možná se objeví i na zdi. Sestra má taky tmavý malý pokojík se střešním oknem, tak ho nechala bílý a udělala pomocí houbičky po zdech i stropu šlápoty jakoby od medvídka a ty tvoří takovou cestičku. Každá šlápotka je různé barvy. Vypadá to hezky a zůstal světlý.
Obývací pokoj máme oranžový a oranžový bude i v novém bytě. Pro světlost bych třeba doporučila (viděla jsem to u švagrové od Eji) nechat pokoj bílý nebo nějaký nejsvětlejší odstín a pak o několik odstínů udělat takové obdélníky vodorovně nebo svisle a do nich dát třeba podobné obrazy - stejné motivy, nebo fotografie.
S chodbou mám stejný problém, takže spíš čekám na tvé řešení. Okýnko úzké tam sice je, ale chodba je do L, takže v druhé hlavní části chodby je stejně tma. Někde jsem si chtěla udělat jakoby stěnu s povedenými fotografiemi, takže by to mohlo být třeba tam a tak by se hodil zase nějaký pastelový hodně světlý odstín.
Jakou budete mít kuchyň, s tou to máme nejhorší (buď zelená modrá nebo žlutá), no a ložnice asi žlutá nebo krémová. Asi jsem moc nepomohla, oba s manželem tíhneme k té žluté a oranžové aspoň co se bytu týče.
Hanka1, Jířa05 a Martínek07 31962

zdravím všechny maminky

28.8.2006 12:52:56
Ahoj holky,
včera jsme se vrátili z dovči a bylo to úžasných 14 dní. Manža byl jak vyměněný, zase jsme se zblížili. Byl ke mě pozorný a dost mi pomáhal. Taky došlo i na sexík - první po porodu.

Na Šumavě bylo moc hezky, každý den sjme jezdili na kole, vždy jen dopoledne, aby to na malého nebylo dlouhý. Taky nám pršelo, tak se víc nedalo.
V chatičce nám byla zima, tak jsme jeli do Budějovic koupit topení a bylo líp. Akorát se nám porouchal foťák, takže jsme bez digitálního foťáku a nemůžu vložit fotečky. Ale za 14 dní by měl být opravený.
minulý týden jsme byli na chatě u tchánovců, to už bylo horší, ale vše jsme přečkali ve zdraví. Nakonec jsme jeli včera již po obědě domů, měli jsme toho dost. Já to vítala, stihla jsem vybalit a tak.

Jediným mráčkem těch krásných dní je můj zub. Je to ten, co se mi před půl rokem ulomil a měla jsem tam kaz do dřeně, zubařka mi chtěla vytrhnout nerv,ale nakonec mi ho nechala. Pamatujete jak jsem se bála?V sobotu začal bolet tak mě manža odvezldo Prahy na pohotovost, byla jsem na zubní pohotovosti poprvý a naposled.Dr. mi odvrtala plombu a řekla, žše mám zánět toho nervu, protože ta plomba byla špatně přiložená. Poslala mě k mé dr, nedala mi tam žádnou vložku. Když jsme se ptala proč, tak mi řekla, že to na pohotovosti nedělají a že si mám před každým jídlem tam dát vatu a po jídle si vyčistit zuby. Dnes jsem byla u mé zubařky, strachy zelená, tak mi tam dala vložku a za 10 dní mám jít na trhání nervu. Bojím se už teď.

Doufám že se máte dobře a nic špatného se za tu dobu, co jsme tu nebyla nestalo. nemám šanci vás dočíst, dočtu jen tento víkend, abych byla trochu v obraze.
xMirkax 27576

Re: Re: Zdravím všechny :o)

28.8.2006 12:27:40
Ahojky, tak všechny zdravím po víkendu, nějak jsem to nezvládala sem zabrousit. Přes den jsme pořád něco podnikali a večer jsme měli návštěvu a taky se musím trochu věnovat manželovi. Poslední dobou ho nějak šidím. Ach jo. Asi by jsme potřebovali si nějak povyrazit jen my dva a pořádně si to užít.

Také dodatečně přejeme Petříkovi vše nej nej... k narozeninám.:-)))))
Zdenčo, jak to zvládáte s inhalátorem? A je už Petřík lepší, nezadýchává se?
Myslím na vás.

Dando, držím palečky ať se to doma co nejdříve srovná. Určitě to bude chtít si promluvit, v klidu a bez velkých emocí, ale nebude to jednoduché. Já to moc neumím, většinou to obrečím a to taky není dobré.

Raďulko, my bydlíme také v přízemí. Nevím jak vypada okolí bytečku, ale jestli je okolo nějaká zástavba nebo stromy, tak počítej s tím, že i když je pokoj orientovaný na západ, že tam bude míň světla. Tak potom bych volila něco do žluta nebo oranžova. Tchán bydlí na proti nám, ale v pátém patře a je to, co se týká světla, velký rozdíl. Hlavně v zimě.
Raďulka 16249

Beskydský srazík...

28.8.2006 11:57:45
Haló, haló, tak se nám blíží srazík na Morávce. Co takhle si ujasnit, kdo vlastně jede? Myslím, že je nás 9, nebo 10 rodin?
Kdo dorazíte ve čtvrtek a v kolik? My asi až k večeru, protože manžel jde určo do práce...

Tak mě napadlo, vzhledem k tomu, že všechny naše mimi se v nejbližší dobu změní v batolata a některé už jimi jsou, tak bysme to mohli na srazu hromadně oslavit, ne? Co kdyby jsme každá vzala nějaký drobný dáreček a pak bysme udělali dárkovou tombolu a každý prcek by dostal k anrozeninkám dáreček? Co vy na to???

Zuzi, to teda pojedete hodně dlouho. My jeli přes Šumperk do těch Orlických hor a jeli jsme skoro 5 hodin. Ta cesta je tam opravdu krásná, spousta zatáček, můžeš se kochat krajinou, ale dá se tam jet v těch lesích max. 80 km/h. Jak zvládají vaše děti tak dlouho jízdu?
MY už jsme snad odnaučili Žandu, že s ní nemusí nikdo sedět vzadu. My je totiž vzadu na delší trase blbě a tak když jsme jeli na tu dovču, seděla jsem vepředu. Občas pobekávala, občas spala, ale dalo se to. Dávala jsem jí zepředu pít, keksy, hračky apod... Od té doby jezdí vzadu furt sama.
Raďulka 16249

Re: Zdravím všechny :o)

28.8.2006 11:50:52
TAky přeju dodatečně Petříkovi vše NEJ a hlavně, ať postupně vymizí všechny alergie...

My jsme o víkendu částečně balili a včera jsme byli na prochajdě v beskydech, vzpomněla jsem si na mladá léta a s malou jsem se pohoupala na houpačce...

Holky, celý víkend jsme dumali jak necháme vymalovat ten nový byt. MAlíř nám půjčil na víkend vzorník a co myslíte? Samozřejmě jsme nevybrali všechno, chybí ještě obývák, který je spojený s kuchyní a tam fakt nevím jakou barvu. Do dětského chceme nějakou takovou žlutooranžovou, protože ja na východ a odpoledne tam asi už bude tma. Chodba musí být ještě zářivější, protože tam není žádné okno a svítit se tam musí i ve dne...
Poraďte jaké máte barvy vy? a kam máte orientované pokoje. Ten obývák je na západ a tak tam asi bude odpoledne světlo, i když byt je v přízemí a v parčíku jsou stromy, tak vlastně nevím.
Už mi z toho hrabe :-(((

Zuzana +4 23356

Zdravím všechny :o)

28.8.2006 11:42:36
Holky vás je tady tolik nových, že už opravdu nevím kdo je kdo. Opožděně vítám všechny nové maminky a jejich miminka.
Nějak nestíhám net a skoro nic, kluci mi dávají docela zabrat.
Dando, já zkušenost s dětmi z prvního manželství a s novým tatínkem mám, je to velmi specifický problém a někdy to vůbec není jednoduché...... Je to na dlouhé povídání a jestli budeš chtít, tak můžem něco probrat na srazíku. Kdy dorazíme nevím, budeme vyjíždět ráno z Prahy, ale ještě nevím kterou cestou pojedem, D1 nenávidím a bojím se jí a tak to zase vezmem asi horem na Hradec a pak přes Šumperk, takže vůbec nemám představu kdy dorazíme.
Eja+3rarášci 27242

Dodatečná véééélkááá gratulace PETÍKOVI

28.8.2006 11:40:18
Zdeni, jelikož jsem si sice v sobotu na Petíka vzpomněla,ale byla bez netu, tak mu dodatečně přeji vše nej ke krásnému 1.roku života, ať je na něho maminka stále tak hodná jako doposud, táta jetě hodnější a hlavně ať konečně všechny alergie utečou za humna
tak tedy: Hodně štěěěstííí, zdravíííí, hodněěě štěěstííí zdraví, hodněě štěěěěěěěstí zdrááví milý Péťo, hodně štěěěstí zdraví

od rána jsem se nezastavila, máme v baráku úklid, tak to doháním, když jsme o víkendu byli pryč,ke všemu se mi nějak nahromadilo prádlo, hlavně Honzíkovo, průjem se mu po víkendu zhoršil, tak nevím jestli to mám pořád ještě přisuzovat té snězené hlíně,nebo zubům, každopádně na oslavě jsem ho hlídala jako ostříš, ať mu nikdo nic nedává, hlavně ne tradiční jihomoravské koláčky plněné tvarohem,mňam. Trochu se mu tam rozhodil režim, ale noc v hotelu zvládl nádherně, vzbudil se jen 2x, akorát mě hrozně utlačoval, mele sebou hůř než manža
teď spí,tak snad stihnu něco málo přečíst a pak fičíme k mamce na oběd :o)
Zdenča+Petřík8/05+Lenička10/08 27659

Re: Re: Re: Re: Re: Dobré ráno

28.8.2006 10:49:52
Janči - ještě jednou děkuji i za Petíka, kterému je moooc líto, že s námi Adélka nepojede na srazík. Prý by udělal výjimku a snad by ji ani nepokousal:o)) Doufám, že přijedete alespoň na otočku z F.M. to máte kousek.

Dando - co se týče hlídání - já mám brášku o 14 let mladšího... Mi to připadá, že Petr žárlí a nebo má pocit, že Martinovi už se věnovalo dostatečně a teď je čas na Davídka, ale rozhodně si o tom musíte promluvit. Je jasné, že od dvanáctiletého kluka nemůže očekávat, že se bude chovat jako dospělý a s nadšením přiběhne hned na zavolání.
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 30184  [Dalších 29934 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.