| Bettyna+P 09/05+M 09/09 | 23620 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Dobré ráno28.8.2006 10:31:01
Dando - souhlasí s Droping. K tomu rozhovoru je taky důležitej čas a klid - ne po nějaké hádce, ne vyčítavý tón, ne slzy. Rozhodně bych mu připomněla, že ten rozumnej má být on a Martin je ten, kdo má nárok na spoustu omylů, chyb, sem tam nějakou prostořekost, lumpárnu a podobně - je to přece ještě dítě. S tím hlídáním mladšího sourozence - mám o 8 let mladší sestru a tím je řečeno vše :o))), takže znám.
|
| droping | 27620 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Dobré ráno28.8.2006 10:11:04
Dando,
to mas teda pekne blby. Zkus si s manzelem promluvit, proste ho pozadej, aby te nechal mluvit, neprerusoval a rekni mu, co vsechno te trapi a pak ho pozadej, at nic nerika a proste se nad tim jen vklidu zamysli. Napis si to treba na papirek v bodech, at na nic nezapomenes, nezapomen zminit i to, ze nez byl maly, tak ze spolu vychazeli. Bohuzel je dost casta situace, kdy vyzenene dite po narozeni vlastniho "spadne z lopatky" (znam z tatova vypraveni, je psycholog a i od bratrance). No a pokud by to nepomohlo, tak zkus vyhledat nejakou odbornou radu, protoze jedinej, kdo muze Martinovi pomoct jsi ty a je jasny, ze delat urovnavace a prostrednika nemuzes moc dlouho vydrzet. Budu ti drzet palce. |
| Danda.O | 38282 |
|
|
Re: Re: Re: Dobré ráno28.8.2006 9:42:32
Betty, no on mi právě připadá rozumnější syn. A manžel ... prosrě škoda slov, prostě Martin je ten nejhorší a já na něj nejsem dostatečně přísná. A ke všemu nakonec krásně přispěla moje švagrová (já říkám, že ji mám za trest místo tchýně), když řekla Martinovi, že má vozit Davida. Prostě to tak musí být, že ten starší ty mladší hlídá. Problém je v tom, že ona je ta nejmladší a tudíž nikdy nikoho mladšího hlídat nemusela. Zato já mám o 7 let mladší sestru a bylo u mě na dením pořádku hlídání, koupání atd (máma byla v práci na odpolední a hlídat měl táta, no a ten mi dal jednu zprava, zleva jsem to chytla o futra a musela jsem hlídat), takže jsme si k sestře vypracovala pěknou nenávist, naštěstí to časem přešlo. Proto po Martinovi nic nevyžaduji, s Davčou si hraje a ten ho zbožňuje, ale je vše dobrovolné. Přece jsme si nepořídila Martina jako chůvu pro Davida. I tak si myslím, že to není pro něho snadné, táta se na něj vykašlal (neviděli se už 4 roky), máma má nového partnera a s ním mimi, kluci jsou od sebe o 11 let, tak nechci, aby Martin tím nějak trpěl. Problém je v tom, že před Davídkem byl Petr super, Martin ho zbožňoval a já byla nadšená, jakého má báječného nového tátu. A teď ho Petr seřve a pak se líbezně podívá na Davídka a začne na něho šišlat. No Martin už měl několikrát v očích slzy, prostě mu to musí přijít moc líto. A manžel se o tomto bavit nebude, on vidí chybu jen ve mě a v Martinovi, své chyby nikdy neuznal. Já už fakt nevím, jak dál. Mám dvě děti a obě mám ráda. A teď vidím, že někdo tomu jednomu ubližuje. Jenže na druhou stranu to u manžela chápu (neomlouvám a i to chápu, je spíše, že se není čemu divit), stačí se podívat do jeho rodiny. Tchán si celkem dost vypil a tchýně byla taková domácí puťka. Myslím, že manža a jeho sourozenci neměli zas tak hezké dětství a ten vzor se většinou přebírá z vlastní rodiny, kde rozhodoval pásek a výprask byl na dením pořádku. Takže mu to připadá normální taková přísnost, žádná diskuze, prostě jsem řekl a tak to bude. U nás to sice taky nebylo moc růžové, ale máma se rozvedla a pak bylo moc dobře (myslím, že toto zachránilo můj vztah k sestře).
A zase jsme se rozepsala, ale mě to fak až moc trápí a nejhorší na tom je, že se mi o tom nechce moc mluvit s kamarádkama. Jediný spřízněný člověk je právě ta moje sestra, ta Marina zbožňuje. No aspoň máme super tetu. Jo a ten známý je stejně starý jako já - 34, takže ho manža určitě bude znát. On si myslím je dost známá osoba i v Zábřeze. |
|
|
Re: Re: Dobré ráno28.8.2006 9:21:59
Dando, svět je malej :-) Jestli je tom Tvému kámošovi kolem 35 let, tak by ho manža mohl znát. Já teda v Zábřeze zas tolik lidí neznám (taky jsem mladší), odešla jsem od tama víceméně v 18 letech.
S tím chováním manžela k synovi Tě dost lituju, musí to být děs lítat takhle mezi dvěma lidma, které miluješ a furt se snažit urovnávat jejich vztahy, když ten jeden z nich se občas fakt nesnaží :-((( A když si s ním o tom chceš rozumně promluvit, je přístupnej argumentům (manžel)? |
| droping | 27620 |
|
|
Re: Re: Re: Dobré ráno28.8.2006 9:15:05
Evi,
tak to jsem taky rada, ze nejsem sama. Ja jeste kojim 2x pres den, pak vecer a v noci taky 2x, to je asi dost. Ty teploty muzou byt od zubu, jsou deti, ktery maji i kolem 40. Ja bych ho asi nenechala teplotovat dyl nez 3-4 dny a pak bych sla za dr., prece jen mu to musis srazet chemii. Me dnes rano napadlo, ze se kouknu Aliskovi do pusiny na zoubky a jake bylo me prekvapeni, kdyz jsem tam objevila paty zub, tentokrat jsme o nem ani nevedeli. |
| Danda.O | 38282 |
|
|
Re: Dobré ráno28.8.2006 9:09:31
Holky, ono na Davida asi působí ta nepřítomnost tatínka. Krásně usnul a nic na mě nezkoušel, ťuk, ťuk. Už jsme fakt z toho jeho usínání byla zoufalá.
Betty, četla jsem, že pocházíš ze Zábřeha a manža z Postřelmova. Já mám z Postřelmova báječného kamaráda. Teď se oženil a bydlí v Zábřeze. Možná se znáte, tak pak pokecáme. Já mám teda pocit, když jsme u nich, že se tam všichni znají. Ivano, četla jsem ty tvoje problémy s Nannynkou. Nevím, jestli si pamatuješ, jak jsme tu psala, že jsme ji prodala známé a jim nefungovala. Nám doma potom sice ano, ale měli jsme několik planých poplachů. A nakonec jsme se dopracovali k tomu, že Davida snímala jenom, když byl vzhůru. Prostě brala jenom ty silnější záchvěvy, když spal, tak spouštěla poplach. Tak jsme ji zkusila rukou, když jsem se jemně dotkla, tak světýlko nebliklo, když jsme více ťukla, tak fungovala. Tak jsme ji dali reklamovat a vyměnili nám podložku. Myslím, že životnost té podložky není 2 roky. Nám prostě začala odcházet po 10 měsících. Možná vám začíná ten samý problém. Bavila jsme se pak ještě s jednou známou a té se stalo to samé asi po 1,5 roce (to už měla Nannynku pro druhé dítě). A taky jsme tu četla o tchýních. Já teda tchýni nemám (bohužel, podle švagrové byla skvělá), ale moje maminka se vyznamenává. Asi kdyby taková byla pořád, tak mi to tak nepřijde. Ale dva roky má přítele - ne že bych ji to nepřála, nebo nějak žárlila - a dost se změnila. U Martina byla super babička a teď nemá čas. To je mi taky celkem jedno, sice by se mi hodilo, kdyby s Davidem sem tam někdo pomohl, ale zvládám to i s ním. Jenže mě spíše mrzí, že ona se svým přítelem hlídá jeho vnouče a na své kašle. Prostě je mi to jenom líto, toť vše. Ale ať si žije jak chce. Jen ať se pak nediví, že na ni kluci budou kašlat. Martin ten rozdíl v jejím chování taky zaznamenal a sem tam má nepříjemnou pubertální připomínku. A teď mám největší problém, z kterého se potřebuji vypsat. Dovolená byla super, ale vztah Martina a Petra (syn z prvního manželství a manžel) mi přerůstá přes hlavu. Asi tu nemáte žádná dítko z předešlého vztahu, abychom to mohly probrat, co? Podle mě je problém u Petra, Martin už je chudák z toho někdy dost špatný. Včera se mě dokonce zeptal: "a jak to vidíš ty, mami?" Ale on podle mého nic špatného neudělal a tak jsme řekla, ať to neřeší, že se nic nestalo. To jsem šla poprvé proti manželovi, ale já už fakt nemůžu. co se vlastně stalo? Prakticky nic. Byli jsme v Tescu a Petr se chtěl ještě podívat na ceny vín. Marin u jogurtů vybíral a ptal se mě jestli si může vzít to a tamto. A pak jsme se zeptala Petra (když jsme šli kolem salátů) jestli něco nechce a on že ne (celkem mi odsekl) a když jsem řekla, že jdeme ještě k těm vínům, tak on že ho to už nezajímá. A pak venku jsme se ho zeptala, co mu je a on, že Martin zase v obchodě jen já, já, já. No to jsme fakt nepochopila, kdych otravoval kvůli sladkostem, ale on za prvé neotravoval, jen se zeptal, jestli si může dát něco do vozíku (jíné dítě by se ani neptalo) a za druhé to byly jogurty, tak o co mu jde!!! A takových drobností bylo na dovolené více, že si dal nejdražší jídlo, přitom říkal, že si dáme jenom hotovky, že si dal o kofolu více, že nechtěl vozit Davida, že nevylezl z vody hned na první příkaz. A pochopitelně za všechno můžu já, moc ho rozmazluji atd. Fakt jsem se musela moc krotit, abych po něm nevyjela. To byly takové samé drobnosti. Místy mi to připadá, jako by ti dva bojovali o mou přízeň. Ach jo. Tak se omlouvám za román, ale už to muselo ven. |
| Evik,Ondi 9/05+Barborka 10/08 | 28284 |
|
|
Re: Re: Dobré ráno28.8.2006 8:44:11
Ahoj Dropi, tak to jsem ráda, že nejsem sama co MS ještě nedostala. Už jsem přemýšlela, jestli je to normální. Kojím totiž jednou až dvakrát v noci a pak už jenom jednou dopoledne. Takže jsem myslela, že by už měla přijít a pořád nic. Ale beru antikoncepci, tak doufám, že těhu to není a i při tom mini kojení je normální, že jsem zatím bez MS.
Ahoj Basti, prosím tě, máš ještě na prodej ty Cerazzette? Díky za info. Ondrášek má od soboty 38,6 a jinak mu nic není, myslíte, že to může být od zubů? Dneska ráno se vzbudil bez teploty, ale začíná být nějaký teplý, tak se ji chystám změřit znovu. Zatím nám zabírá Panadol baby čípky a teď už stačí jen sirup. Díky za rady. |
| Danda.O | 38282 |
|
|
Re: Dobré ráno28.8.2006 7:59:40
Taky všechny zdravíme. Kubíkovi gratulujeme k chození. Zo u nás zatím nehrozí ani náznakem. David sice stojí, ale to je jediné. Pouští se zásadně v naší posteli a moc se mu líbí, jak padá. tak doufám, že to nebude zkoušet i mimo postel. Myslím to padání, pouštět by se už mohl.
Betty, manžel dělá do 14 hodin. Sice mi slíbil, že skončí brzo, takže předpokládám, že bude doma nejpozději do 15. Takže pak hned vyjedeme a na Morávce jsme do 45 minut. takže bychom tam měli být nejpozději do 16. hodiny. Hlavně chci využít Davidovo spaní v autě. Teď při odjezdu z dovolené nám David usnul po snídani, takže do auta byl čerstvě vyspinkaný. Po půl hodině jízdy jsme jeli s koncertem. A to jsme ještě manželovi říkala ať veme benzín dokud je David vzhůru. Samo že ne, u benzinky zastavil, když David cca 10 minut spal a při třísknutí dveřma se hnad probudil. Ach ti chlapi. Holky, co si stěžujete (nebo spíše sem tam povzdechnete), že jste slaměnky. Co já bych za to někdy dala. Petr dělal na směny (raní, odpolední, noční). No a teď poslední 2 roky chodí jen na raní. Doma je celkem dost a už mi z toho hrabe. Někdy bych potřebovala, aby nebyl odpoledne doma a nějaký večer by se taky hodil. No teď měl tři týdny dovolenou a já se už těšila, až půjde do práce. Asi jsme hrozná, ale on mi úspěšně rozhodil Davidův režim. Ne že by nějaký pevný měl, ale přece jenom malinký náznak aspoň u dopoledního spaní už byl. Jak jste vyřešily braní z postýly, když se má spinkat? On mi Davča tak krásně dopoledne usínal a teď ani náhodou. Sice si tak jednou až dva krát stoupl a zakňoural, ale do 5 minut spal. Jenže tatínek ho hned bral z postýlky, že nechce spinkat. Několikrát jsme se kvůli tomu pohádali. Pak jsem už rezignovala a ať se s ním trápí on, když ho vytáhl. Jenže to ne, když už ho měl dost, tak mě zavolal, že Davídek chce nakojit. No pochopitelně nechtěl, že. A tak si užívám klidu, kdy je manžel v práci. Tak musím Davídka pochválit. jak jsem si před dovolenou stěžovala, že nic neumí, tak začal skládat kelímky. Sice mu je musím já dávat, sám to pořadí ještě úplně nezvládá (to dá tak tři až čtyři, pak udělá chybu a vzteká se, že mu to nejde). taky se pokouší stavět komín, ale většinou mu ta kostka spadne, ještě ji neumí dát přesně. Ale když náhodou ta kostka zůstane, tak má ohromnou radost. A už se mu pár krát podařilo dát kolečko na tyčku, ale to byla spíše náhoda. On to kolečko veme a odloží ho směrem k tyčce a sem tam se mu podařilo ho umístit na ni. jak mi tu někdo psal, že to prostě bude skok ve vývoji, tak to přesně tak bylo. Prostě jeden den nic a druhý den ty kelímky nádherně zvládl. Jo a taky má knížečku se zvířátky, povídáme si o nich a snažím se ho aspoň trochu přimět k tomu, aby se naučil jak které dělá. No to ho nezajímá, ale fascinuje ho kráva. Když mu ukazuji krávu, tak na ni taky ukazuje a říká káa. No nevím, proč zrovna kráva, ale snad mu záliba v toto zvíře nezůstane. Dropi, k MS: já ji dostala před ani ne 2 týdny. Ale to byly tak 3 kapičky a dost. Takže asi to ještě nebylo ono. Takže já taky kojím (sice asi před 2 měsíci už nic moc a teď jsme se zase parádně rokojili) a MS ještě nic. A už je tu David, takže končím. |
|
|
Dobré ráno28.8.2006 7:14:28
Kubíkovi gratulujeme k chození! Už tu těch chodících mimin krásně přibývá:-)
Limet, tak držím palce, ať to nic není a MS dorazí. Taky už jsem si dělala jeden test, zpoždění bylo 15 dní, já už vymýšlela, jak přežiju na vesnici v paneláku se dvěma dětma takhle u sebe bez jediné pomocné ruky (krom chlapa v práci). No ale nepotvrdilo se, naštěstí:o) Jančo - no tak to jsem zvědavá, jestli bude papučky někdy žužlat, zatím má jen hysteráky, když je vidí. V kolik tak dorazíte na srazík??? |
| droping | 27620 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Zdravííím...27.8.2006 22:39:50
Ahoj,
tak ja nevim,ja to jsem to ted nejak vzdala, jeste nedavno jsem v noci zurila, ze mu nedam a at kouka spat a vysledkem byly treba 2 prorvane hodiny, pak jsem stejne dala a spalo se dal. Ted to nehrotim, jak zacne brecet vyndam, nakojim, kdyz neusnu driv, prendam do postylky a spi se dal. Mame jedno nocni a jedno ranni kojeni a momentalne spavame min. do pul sedme, spis do pul osme a dnes dokonce do ctvrt na devet. Takze se to takhle da. Je tu jeste nekdo, kdo MS nedostal vubec? Ne, ze by mi chybela, ale ... |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.