| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 30184  [Dalších 29904 >>]
Ellin 40529

Zdravííím...

27.8.2006 22:01:58
Taky přejeme všem oslavencům hlavně zdravíčko a ať jsou pořád hodně veselí.

Dneska jsme se byli podívat na frýdeckých slavnostech, byli tam draví ptáci a poníci a hudba a byla to paráda. Elinka byla z ptáků celá vyjevená a na poníky říkala "ha"- to jako HAF. No ale však ona se naučí. Už ví jak voláme na kočičku a jak funí zajíček, jak dělá pejsek, ale poníka musíme ještě vypilovat.:-)

Magda-Kubík+Filípek 25657

Re: Re: Re: Spani na dovolene

27.8.2006 21:56:57
Ahoj holky, jen nakukuju a hlásím, že ode dneška máme taky doma chodce. Napřed udělal jen pár krůčků, ale za chvíli už ušel i 10 metrů a vždycky se u toho řehtal a měl jazyk venku, jak se soustředil:-)
Zdenča+Petřík8/05+Lenička10/08 27659

Re: Re: Spani na dovolene

27.8.2006 21:34:00
Limet ahoj - MS - neporadím, taky už dva dny čekám..., ale snad to bude v poho.
Co se týká spaní, tak Petík na dovolené spal příšerně, ale co jsme se vrátili domů, tak zase pohoda, dokonce se mu ty dva dny podařilo spát do 6.30!!! U nás opravdu úspěch, tak doufám, že to bude pokračovat.
S tím odstavováním - já jsem nejprve přestala kojit v noci (páč byl přisátý od půlnoci skoro furt) a po týdnu spal celou noc, ale potom se pomalu odstavoval a po měsíci jsem přestala kojit úplně.
Paradoxní mi připadá, že jsem ho chtěla kojit co nejdýl kvůli alergiím a stejně jich má požehnaně:o(( a navíc většinu alergenů dostával přímo ode mne...

Inem - já si chci taky zahrát... vemte mě do spolku:o))
Janča+Adélka9/05 a Simonka5/08 25314

Ahojky

27.8.2006 21:28:34
Tak jsme zpátky z víkendu. Byli jsme na pouti v Kopřivnici a Adélku jsme nakonec posadili na koníčkový kolotoč a moc se jí to líbilo. Dokonce zrovna chytla i zdvojenou jízdu, takže paráda. Tak vkládám fotečku.

A takhle se mi vrátili od Dr. s tou třískou. Nechali jsme jí to do druhého dne a pak už to nebylo potřeba dávat.
Vláďa a spol. 46490

27.8.2006 21:27:38
Limet to já jsem "slaměnka" už 5 měsíců. už se to krátí a manža se konečně vrátí domů.:-))

co se týče MS, třeba jsi nervózní až moc, že se potvůrka někde zasekla.

Já jsem přemýšlela taky o tobogánu a vzdala jsem to jen díky té ceně. Třeba na Vánoce.:-))
Inem,Terezka8/05 a Tomášek3/07 14996

27.8.2006 21:24:54
Nedočítám, není čas. Dnes nás byli oficiálně pozvat na svatbu manželův brácha s nastávající, tak jsme docela fajn pokecali, poseděli a pak jsem samozřejmě nestíhala svoje :))
Jen reaguji na Limet - nezlob se, že si to neodpustím a nepotěším Tě - já si taky myslela, že je to u kojení normální, že si MS dělá co chce, měla jsem ji od porodu celkem tuším 2-3x a jsem ve 12tt :-) Raději si udělej testík a kdyby byl nááááhodou //, tak Ti zaručuji, že nakonec to rozdýcháš, i když mi fakt nebylo do smíchu, tak teď se na miminko všichni tři (doufám teda, že i Terezka) moc těšíme.
Dneska jsem zkoušela ten kostýmek, co v něm chci jít na svatbu, je to za 20dní a mám tam ještě 10cm rezervu v pase, tak není možná. Uf, spadl mi kámen ze srdce, vypadá to, že mám v čem jít. :-)
Tak zase mizím, mějte se krásně, jdeme s manžou zahrát Monopoly :-)
Limet 41433

Re: Spani na dovolene

27.8.2006 20:51:37
Vy si všechny užíváte manžílků a teplého počasí, že tady nechodíte, že jo? Já jsem "slaměnka" a ještě chvilku budu, než se mi manža vrátí z pracovní cesty, tak tady svítím už druhý večer.

Dando - se spaním jsem na tom úplně stejně jako ty, malý nechce být sám v postýlce, jedině když ho ukojím do polospánku. Proto se pomalu snažím ho odstavit, ta jeho noční závislost na prsu se mi už přestává líbit. Zatím marně, flašku vypije a pak si stejně vyřve prso. Přes léto jsem ho uspávala přes den v kočárku a teď to jinak nejde, zase jenom kojením, což už přes den nekojím dlouho. Akorát na rozdíl od tebe mi na dovolené spal právě hodně dobře. Ráda bych ho nechala vyplakat, ale to není pláč, ale hysterický řev, kdy stojí v postýlce, natahuje ke mě ruce, já na to nemám nervy. Jednou jsem ho takhle nechala několik málo minut, snad 2-3, a pak jsem ho zklidňovala přes půl hodiny.

MS stále nikde, uklidněte mě, že to je při kojení normální, i když zatím chodila pravidelně...

Ten tobogán malému nekoupím, 1500 je moc, zas tak hodný není. Ale líbily se mi nějaké hračky od Lamaze - zatloukací opičky a navlékací hrající kroužky, možná něco z toho vyberu.
Kahlan+5 3069

Spani na dovolene

27.8.2006 15:28:14
ahoj holky

teda Dando, to je opravdu zvlastni jednani, ale hlavne ze jste nakonec byli spookojeni a nejake vinko si take koupili, i kdyz tedy jinde...

Petrikovi prejeme s Anickou dodatecne vsechno nejlepsi, hlavne pevne zdravi a stalou pohodu!

My jsme stale jeste v Praze, a docela si uzivame, SImon byl par dni u tchyne, tak se s ni pekne provetral a my meli jen jedno ditko, ktere nam na par hodinek pohlidali nasi, tak jsme to vyuzili na spolecnou veceri, nakupy obleceni, hracek, vyber televize apod., tedy to, co se se dvema detmi dela opravdu tezko...ja jsem stihla kadernika, pedikuru a snad jeste vyjde manikura a thajska masaz:-)

Co se tyka spani, tak Anicku musim pochvalit. Usina od prvniho dne dovolene sama v cestovni postylce, i kdyz ji ruzne stehujeme. Mela ji na chalupe a tady u rodicu pravidelne strida tri pokoje, podle toho, kde se nejvic hodi, aby spala. Prijde mi, ze zcela zasadni je ritual podani mleka v lahvi, ale mimo postylku a hlavne zatemneni. Vestinou uz je na piti moc unavena, takze ji jen polozim s dudlikem do postylky a jdu pryc. Chvili protestuje, treba dve az pet minut a pak v klidu usne. V noci se budi jednou az dvakrat, a to uz vetsinou dospava u mne a vstava kolem seste. Spime v pokoji, kde neni zatemneni, takze ji asi budi svetlo. Musim rict, ze nas velmi mile prekvapila, jak usina v pohode, skoro lip nez doma. Pokud bude doma zase hodne protestovat, tak ji asi nechame na trvale spani cestovni postylku a jen ji tam dame slusnou matraci.

Zitra planujeme vylet parnikem po Praze...do Luxu se vracime asi az ve stredu, jeste uvidime...
Bettyna+P 09/05+M 09/09 23620

Re: Re: Re: Re: Re: krásná neděle

27.8.2006 14:39:24
Také my s Pavlínkou přejeme Petíkovi vše nejlepší k narozkám, hlavně zdravíčko, pohodu a radost a málo karambolů!

Radi - Pavlínka nechodí ještě sama, ale kolem nábytku a za ruce. Vypadá to, že to bylo i prozřetelné začít ji na botičky učit trošku dřív (minule udělala skok ve vývoji náhle a během pár dní uměla spoustu dalších věcí, i když předtím nebyly ani náznaky), taky na tu svatbu bych jí chtěla dát botičky, ať ji můžeme třeba na chvilku postavit. Tak doufám, že tu fobii z bot zvládneme, přece nebude chodit do smrti bosa :o)
Jančo - já jsem právě kvůli tomu žužlání tkaniček koupila papučky na sucháč :o)))

Koukala jsem na fotky a jsou moc hezké. Hlavně Alešek ve svatebním je fakt fešák!

Koukám, že děti mají po dovolené rozhozené spaní - Pavlínce stačí návštěva u našich a tchánů, kde spáváme dvě noci a je to taky děs, večer ji uspávám pacifikováním peřinou, aby furt nevstávala, naštěstí usne tak během 10 minut, ale i když už spí a já ji pustím, tak se hned zas šine nahoru... :-)
Zdenča+Petřík8/05+Lenička10/08 27659

Re: Re: Re: Re: krásná neděle

27.8.2006 11:39:08
Ze všeho nejdříve děkuji i za Petíka k přáníčkům.
Sice jsem včera nakoukla, ale neměla jsem čas reagovat. Dopoledne jsem dodělávala dortík, potom mísy a pod. a odpoledne jsme slavili.
Byla tady moje máma, mladší bráška, starší bráška s přítelkyní a s její čtyřletou holčičkou, tchánovci a my. No docela dost lidí. Naštěstí bylo hezky, tak jsme seděli venku a bylo moc fajn.
Petík dostal spoustu dárků, ale jinak mu to bylo docela putna.
Já si večer pobrečela, když jsem prohlížela fotky:

Tadyhle je Petík 11.1.2005:o)

tadyhle 26.8.2005:

první spaní doma:

tadyhle srpen 2006:

a tady první dortík:

chjo, to to letí...
Tak už mám definitivně potvrzeno, že už nemám miminko, ale batole....

Tak jsem zaplnila celou stránku a jdu něco kuchtit. Dneska přijde ještě nějaká Petrova teta, tak pokračujeme...
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 30184  [Dalších 29904 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.