| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 30184  [Dalších 29884 >>]
Limet 41433

Dobrý večer

26.8.2006 21:46:10
Dobrý večer, přišla jsem se na vás po čase kouknout, i když občas jsem si dočítala. U nás nic nového nic a v podstatě spousta - malý se mění každý den z miminka v šibalského kluka, kterého baví dělat zakázané věci a ještě se s potutelným úsměvem podívá, jestli se opravdu dívám, jak ho mám potom seřvat když se sama směju jako kůň? Dělá obrovské pokroky po duševní stránce, s chozením to slavné není, kolem stolu pochoduje už snad 3 měsíce, ale jelikož se pořád staví na špičky, nemá stabilitu aby stál bez držení, může to prý být problém ho to odnaučit. Zatím neřeším, uvidíme. Ale těším se, že bude chodit, už váží pětinu toho co já.

Taky jsem se rozhodla, že pomalu omezím kojení. Ze samouspávácího dítěte jsem bohužel došla do stavu, kdy bez prsa neusne, ani ve dne, ani v noci. Přes den to řeší kočárek, ale bude zima, zřejmě budu z baráku zpátky v bytě a nemíním s nim chodit 2x denně ven aby se vyspal. Nevidím jinou cestu jak ho naučit usínat, než odstavit. Taky to jeho kojení už je spíše pocucávání a hraní si s prsy. Zatím mi to moc nejde, večer dostal 180 ml UM (poprvé v životě, když nepočítám kaše) a pak si prso stejně vyřval a pil jako obvykle. Zatím chci vyřešit večerní uspávání, až usne bez prsa, budu pracovat na nočním kojení. Přivítám jakékoliv rady nebo zkušenosti, díky moc!

Jsem v očekávání MS a už mi pomalu začíná lepit, kdo ji nechce, pošlete ji do Ostravy! Snad je to rozhozené jen díky kojení, jinak se půjdu picnout.

V práci už to mám klidnější, nemocná kolegyně se vrátila a nemusím ji zastupovat, další fofr přijde zase koncem roku.

To je tak z novinek asi vše.

Ivano, Zdeni - přeju vašim prvňáčkům všechno nej do života, už se jim ten život přestane počítat na měsíce a končí éra miminka.

Droping - na srazu jsem ti tvrdila, že Alešek je celý ty a podle fotky trvám na tom!

Holky, kdo vyrábí ten tobogán? Nemáte někdo tip na dobrou zatloukačku? Líbí se mi ta od Lamaze (opičky), možná je to ale zbytečně drahé.
Zazík 42873

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na poslední chvíli...

26.8.2006 20:49:32
Na houby se chystáme zase zítra s dědou, neboť bude manža v práci. Chci jít tentokrát s krosničkou, tak doufám, že nebude tak pršet jako dneska.
Zazík 42873

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na poslední chvíli...

26.8.2006 20:47:53
Tak jsem si říkala, že budu mít včer co dočítat, ale nemám. Dnes jsme byli v Teplicích podívat se na mimíska. Mimísek byl super. A jejich čtyřletý kluk byl zas pěkné éro. Lezl mi i za krk. S Martinko si chtěl hrát a hrál si, alefurt si myslel, že když jí řekne, že tohle nemůže, tak že ho bude poslouchat. Nakonec mi vždycky řekl, dones mi holku vedle, já si s ní budu hrát. No není to roztomilé. Když se mu narodila sestřička, tak si myslel, že bude hned alespoň jako Martinka, že si budou hrát a že už bude říkat máma.

Vláďa a spol. 46490

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na poslední chvíli...

26.8.2006 16:07:58
Ire ale aspoň ti jí houby. Ten můj je nerat a ani na ně nechodí. Tak když jde na houby můj bratr, tak mi donese a já si je dělám sama pro sebe.
Ire+Mikeš(9/02)+Dominik(8/05) 6844

Re: Re: Re: Re: Re: Na poslední chvíli...

26.8.2006 15:43:06
Jo jo, přivezli. S vypětím všech sil jsem udělala kulajdu (po druhé v životě, s řvoucím Domíkem střídavě na noze a na ruce ...), manžel ochutnal a prý "zajímavé, ale kulajda to není". Co tomu chybí, ale neřekl. Těžko se mi dochucuje něco, když ani nevím, jak to má správně chutnat :-( Hlavně že to chutná mě, ne? A ještě nějaké houby zbyly.
Vláďa a spol. 46490

Re: Re: Re: Re: Na poslední chvíli...

26.8.2006 14:55:06
holky tu je mrtvo!!! Jde vidět, že je víkend a trávíte čas i s manžou.:-))

Ire přivezli nějaké ty houby? Dala bych si třeba smaženičku nebo i řízeček...mňam, mńam...:-)))
Vláďa a spol. 46490

Re: Re: Re: Na poslední chvíli...

26.8.2006 10:46:46
Petříku vše nej k 1. narozeninám:-))
Zazík 42873

Re: Re: Na poslední chvíli...

26.8.2006 10:33:49
Tak ti Petříčku přejeme vše nejlepší k 1. narozeninám. Měj se čile k světu a mamince dělej radost. Maminko, tobě přejeme také vše nejlepší. (Nejak se na maminky zapomíná)

Ire+Mikeš(9/02)+Dominik(8/05) 6844

Re: Re: Na poslední chvíli...

26.8.2006 10:27:43
Také se přidáváme a přejeme vše nej oslavencům.

Návštěva Kahlan a Zazíka byla fajn. Ještě že mi s občerstvením pomohla babička - manžel totiž večer před jel na nákup, ale do Globusu, kde mu v 22 zavírali, takže nakoupil jen půlku věcí. Takže já stihla dopo ještě zajet na malý nákup, ale na kuchtění už nebyl čas. Všechny děti jsou moc šikovné, jen škoda, že nebylo lepší počasí, aby se také mohly trochu vyřádit na zahradě a malé děti také třeba na chvíli uspat v kočárku. Velký úspěch slavil tobogán (u malých i velkých dětí) a piánko. Holky pak krámovaly Domíkovy hračky, Domík by si nejraději "hrál" s velkýma klukama, ale ty malé děti (i rodiče) z pokojíčku vyhazovali ...

Manžel jel ráno s Mikešem na houby (a s tchánem!), tak jsem zvědavá, co přivezou.
Inem,Terezka8/05 a Tomášek3/07 14996

Re: Na poslední chvíli...

26.8.2006 8:58:07
Droping, moc vám to slušelo, cukroví si dle mého názoru můžeš teda dopřát horem dolem, že ty babo nevíš, jak vypadají narvané kalhoty? :-)

Raďulko, ten dortík byl z pudingu, vařený ve vodě, slazený fruktózou a pak vmíchaný sunar - ten jsem taky rozmíchala v troše vody, měla jsem strach z hrudek. Pokud malé nedáváš ještě puding, co takhle ten dortík zkusit z rýžové kaše? To by mohlo jít, ne? Důležité je formičku vypláchnout studenou vodou a neutírat, pak, jak to tam leješ, tak ty zbytky vody udělají své a jde to po ztuhnutí dobře vyklopit. Kdyžtak zkus nanečisto :-) Ještě máš čas :-)

Petříčkovi k dnešním 1. narozeninám!!!!
Všechno nejlepší, zdraví, lásku rodičů, úspěch při poznávaní nových věcí a učení se všemu novému přeje Terezka a teta Inem
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 30184  [Dalších 29884 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.