| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 11820  [Dalších 11190 >>]
Andrea + 2 holky 20023
22.3.2009 17:25:58
Mato,
mne prave napadlo, jestli nemuze byt nekde v podvedomi ukryto proc se to nedari, ze vlastne se ten par dlouho snazi, snazi... povede se a pak to ten chlap nejak neunese, kdyz se to stane. Jenom takova moje dedukce, ja mam dedukce na vsechno, lepsi se tim moc nezabyvat :-)
A ze mate novyho fajn tatku je suproska :-)
Maťa. 21117
22.3.2009 17:01:22
Andrea, niečo na tej psychike bude, to určite, teda aspoň v prípade, ako bol ten moj "idiopatická neplodnost", čiže neplodnosť bez zistených príčin. Faktom ale zostáva, že som s exmanželom bola tehotná aj prirodzene, ale potratila som...skor by som povedala, že to bol dovod neskoršieho nedarenia sa. Veľmi som tým trpela a doteraz nezabudla.

Ale s rozvodom to moc spoločného nemalo, v dobe snahy o dieťa bol exmanžel úplne iný človek. Otočil o 180 stupňov až po narodení Filipa a doteraz nechápem, prečo. A asi to nikdy nepochopím. Neboli sme prípad, že by som ja chlapa do decka tlačila, ja som z nás dvoch bola tá, čo sa neustále vypytovala, či sa cíti na dítko zralý a že ak nie, že počkám radšej, než dopadnúť potom blbo. Tvrdil mi vždy, že dítko chce a nepochybuje o tom. A vidíš..teraz sa o syna zaujíma naozaj minimálne, skoro vobec.

Ešteže máme super druhého taťku~m~
~m~~m~~m~
Andrea + 2 holky 20023
20.3.2009 23:50:20
Mato,
to chapu, ze kdyz ma jeden za sebou umelko, ze pak nechce cekat, pocita s tim ze to muze dlouho trvat. U nas to naopak bylo hned. Mne bude letos taky 35, takze to druhy v tech 36 mi prijde celkem OK. A manza je stejne stary (teda trochu mladsi).
Ted mne jen napadla takova vec. Ze tady na tehle diskuzi jste 2 (teda Bronule uz sem moc nechodi) co maji dite po umelku a obe po rozvodu... Jak stejne ta psychika je tam to nejdulezitejsi, ze tam neco muselo byt.
Arko,
to je moc hezky, ze na verejnosti drzi spolu :-)
Andrea + 2 holky 20023
20.3.2009 23:50:18
Mato,
to chapu, ze kdyz ma jeden za sebou umelko, ze pak nechce cekat, pocita s tim ze to muze dlouho trvat. U nas to naopak bylo hned. Mne bude letos taky 35, takze to druhy v tech 36 mi prijde celkem OK. A manza je stejne stary (teda trochu mladsi).
Ted mne jen napadla takova vec. Ze tady na tehle diskuzi jste 2 (teda Bronule uz sem moc nechodi) co maji dite po umelku a obe po rozvodu... Jak stejne ta psychika je tam to nejdulezitejsi, ze tam neco muselo byt.
Arko,
to je moc hezky, ze na verejnosti drzi spolu :-)
Arka 27734
20.3.2009 20:27:33
Ahoj holky!
myslím si, že nástup do školky je hodně o povaze dítěte. Kukačka chtěla pořád kamarády a chodili jsme do nákupních center jen kvůli herně, aby tam někoho mohla potkat. Nemohla se dočkat dvou let, aby už konečně SMĚLA.
Kukýs jde do herny jen s Kukačkou a i tak mi někdy řekne, že bude raději se mnou.
Kukačka je ve školce nadšená - šla až v necelých pěti letech a já byla se sobeckých důvodů ráda, že jí nevzali - ještě jsem si jí užívala, samostatná bude celý život.
Kukýs nastoupil v září, v ČR ho nevzali, tak je moc rád, když jsme doma a nemusí do školky :)) Když jsme pryč, tak chodí na dopoledne, ale každý den protestuje, že už tam nepůjde HŮBEC!!! Tam mě chytne křečovitě, že ho nemůžu ani předat "tetě", pak je tam prý hodný, občas se zasekne, a řekne, že tam nebude jíst a nejí.
Chodí tam rád jen když jsou spojeni s Kukačkou. Jinak na zahradě si hrajou jen spolu. Kukačka mu nosí pití, kapesníky ... Jsou na sobě hodně závislí - to neznamená, že i doma :(( Doma spolu bojují od rána do večera. Jen nesnáší (oba dva), když slyší druhého brečet. To hned příjde Kukačka a téměř výhružně: "Proč Kukýs brečí?!" Abychom jí snad netýrali brášku.
Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 14655
20.3.2009 18:00:32
Mata,

ja kdyby neslo o ten fyzicky stav a nedostatek energie, tak mam dite i v tech 45 prave proto, ze mi v podstate uz nic super v zivote neceka a byla bych rada, aby deti zustaly co nejdele doma :-) ... samozrejme ne v extremu.

Ale kdybych mela dite ve 45, tak do 65 je to tutovka a spis dele (jsem ambiciozni matka a vidim deti na VS ~t~) a potom uz jen s babkama chodit do cukrarny a konecne delat tu uvadecku v divadle, o ktere na duchod premyslim ~t~~t~~t~

Cestovat netouzim, nacestovala jsem se v zivote uz az az a s chlapem ke staru jsou spis problemy ~o~~t~~q~~t~
Maťa. 21117
20.3.2009 15:47:43
~t~som tiež mala pětiletý zhruba plán, vzhľadom k tomu, že je Filípek po umelku. No a ono to vyšlo hneď~t~~t~~t~~t~

Ale u mňa je to asi lepšie, predsa len mám 35 rokov a pred štyridsiatkou mať mimino je už docela neskoro, aj keď, dnes je kopec aj takých mamin. Si robím srandu, že na důchod chcem mať už klíííd
Andrea + 2 holky 20023
20.3.2009 14:25:55
Aktivity - to je soucast meho planu, mit deti tak 5 let od sebe :-) Aby proste bylo vic casu.

Peto,
no ja se to ucila tak, ze telo ma 21 dni na to aby ten problem vstrebalo. Ale pokud jste meli jakoby progresi do budoucnosti - ty 3,5 roku tak to muze byt, ze proste v te dobe tu skolku prijme. Na cem jste presne delali, co se Eli tyce?
Andrea + 2 holky 20023
20.3.2009 14:22:50
Mato,
ono jde o uhel pohledu. Ja proste na skolku nespecham. Kontakt s detmi jsem schopna ji zajistit. Ano, ale vidim jak se v prubehu toho roku ta potreba zvetsuje, takze od zari bude myuslim ta skolka akorat. Potom ja bych chtela aby byla v te dobe opravdu samostatna. To znamena oblikani, zachod. Coz v tech 3 letech jeste nebylo ono. Jo, ona se oblikla, ale jak... Dalsi duvod - do prace bych stejne asi nesla. Dalsi duvod u mne jsou jazyky, Tamarku ve skolce ceka nemcina - coz bude jeji 3 jazyk. V tech 3 letech bych mela trochu obavu jestli se to nejak neprojevi - hlavne na jeji anglictine, kterou v te dobe mela hodne spatnou (teda v porovnani s cestinou).
Ja se na nikoho kdo dava dite do skolky ve 3 letech nedivam mezi prsty. Ale mela jsem trochu pocit, ze tobe prijdou ty matky ktere dite nedaj prectlivele :-) Ale ted to vic chapu, kdyz pises ze v tvem okoli si jedna z mala :-) V mem okoli je to tak pul napul.
Urcite hodne zalezi na diteti a ja nejak vseobecne mam pocit, ze tezsi to je pro deti, ktere si rady hrajou sami (stavi si Lego, puzzle...) nez takovy ty deti "co spis pobihaji"
Maťa. 21117
20.3.2009 13:02:34
JitkaZ, som rada, že Vám to klape a ste spokojní, našla si svoje šťastie s malou aj Ty, prajem Ti, nech vám to vydrží najlepšie celý život~R^
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 11820  [Dalších 11190 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.