| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 770] Názory 771780 z 11820  [Dalších 11040 >>]
Brigitka,Pepča10/05+Fanda6/07 19696
19.1.2009 15:43:17
Jitko,
moc gratuluji ke svatbě a k nové rodině, to mě vždycky potěší, takovéhle zprávičky.:-)
Brigitka,Pepča10/05+Fanda6/07 19696
19.1.2009 15:39:38
Ahojky holky,

hlásím se k vám po dlouhé době, po roce?

Každopádně vám všem přeji do roku 2009 jen to nejlepší a ať vše klape k vaší plné spokojenosti, děti ať nám dělají jen radosti a žádné starosti.

Četla jsem zpětně pár příspěvků a mám radost z nových přírůstků :o)).

Omlouvám se, že jsem nenapsala ani na Vánoce,ale bylo to tak hektické, že jsem to vůbec nestíhala.
Celý minulý rok jsme připravovali stavbu našeho domečku, to jsem vám myslím psala. No a povedlo se na Mikuláše jsme se stěhovali do nového. Takže stěhování, vybalování, chystání na Vánoce a péče o mé dva "hodné" chlapečky - to byla hodně tvrdá práce :o)). Ale to blaho trávit první Vánoce ve svém novém domově (mezitím jsme rok a půl bydleli u tchýňáků).

Pepíček chodí ve vsi do školky, zvládá to v pohodě, hned napoprvé tam spal. Takže pro něj chodím odpoledne okolo půl třetí. A mít doma jenom jednoho - to je POHODA!
Fandikovi už bude zítra 19 měsíců, je to zlatíčko, i když už se taky začíná pěkně vztekat a prosazovat svou. Když bylo Pepíčkovi 19 měsíců, tak jsem vlastně za měsíc rodila Fandika - teď to nechápu :o)). Bylo to náročný, už je to trochu lepší, když jsou kluci každý zvlášť tak jsou milionový, jak jsou dohromady, tak to je furt řev a jekot. Pepíček si neodpustí aspoň do Fandika jenom šťouchnout, když kolem něj projde. No a nejlepší je samozřejmě se prát o jedno jediné autíčko z toho milionu, co jich mají :o)).

Ad nemoce - do minulého týdne jsme byli docela Ok, Pepíček ze školky žádné nenoci nenosí, jenom snad 1x rým a kašel. Zato teď už máme všichni tři Aftózní stomatitidu a to je teda hnus fialovej. Kluci horečky, nateklé dásně, afty po celé puse -takže jíst nechtěji, v noci řvou, v podstatě na to nic není, jenom kloktat šalvěj, vytírat takovým olejíčkem. A až včera jsem se tady na rodině dočetla, že je důležitý dávat vitamín B a C, to mi žádný ze 3 doktorů u kterých jsem s klukama byla neřekl. Já jsem to samozřejmě chytla taky a bolí to teda pekelně, takže ty děti trpí jak pes. A trvá to docela dlouho až 14 dní.

Ad druhý sourozenec - četla jsem jak Minka, Andrejka a Jitka chtějí větší věkový rozdíl - netrapte se tim, myslim, že je to v pohodě, my jsme ze ségrou o 5 let a rozumíme si perfektně. Určitě je pro maminku lepší pohoda mít jedno dítko samostatné, když to mímo zabere většinu času. Já jsem zase byla rychlá až moc, a možná to Pepíček odnesl, že jsem na něj neměla moc času, ale prostě v tu chvíli jsem to tak chtěla a stalo se. Původně jsem chtěla 3 děti, ale už ani náhodou :o)
A strašně obdivuju Amazonku, ta má všechny 3 takhle brzo po sobě a co si pamatuju, tak to zvládala s přehledem a ještě stíhala radit na diskuzím ostatním maminám. Chodí sem ještě?

Taky moc prosím o odkaz na listopadovky, mám jiné PC a už si nepamatuji adresu.

Už začínáme být trošku zabydlení, tak snad už budu mít víc času sem občas nakouknout.

Tak zatím se mějte.
Denyna 14851
19.1.2009 13:32:03
Jitko, to zní nádherně, tak přeju, at to nádherné zůstane.~x~
JitkaZ + Lucinka 11/05 28021
19.1.2009 11:49:04
Ahojky holky,

tak jak se vede, my zatím zdraví, Lucinka chodí do školky já do práce, celkem se to zajíždí takový ten každotýdení kolotoč.

Jinak se musím pochlubit, 9.9.2009 se budu vdávat, minulý týden jsem byli podepsat žádost na matrice. A co mě pani potěšila, tak se Lucinka bude moc jmenovat po mém budoucím manželovi:-) i bez souhlasu biologického otce, soud prý přihlíží k tomu aby dítě vyrůstalo v přirozené rodině a kvůli dalším novým sourozencům v novém manželství, takže jsem maximálně spokojená. A přítel řekl, že si sám s mím exmanželem promluví a navrhne mu nejdřív mimosoudní cestu, přítel se chce o to postarat sám, protože to bude jeho příjmení, je to můj miláček~s~~s~~s~

Teď v sobotu jsme konečně začali rozjíždět tu stavbu na našem pozemku tak to začíná běžet a když to dobře dopadne tak příští rok bydlíme v domečku 125m2 oproti nynějšímu bytu 43m2 no prostě pohádka~b~~b~~b~
Naxii M05+ K08 + J16 33633
17.1.2009 12:51:24
Ahojky holky...

KATASTROFA.. Odpojili mi net.. No ale už by to mělo fachat.

V pondělí jsme byli na 6ti měsíční..JSem myslela, že týden sem a týden tam.. no a včera jsme tam stejně museli.. takže míry v 5ti měsících a 3,5 týdnech jsou :69cm a 8,44 kg..
Včera jsme byli na odběru krve, myslela jsem si, že mě už nic nepřekvapí a ejhle... Ono to vůbec z ruky nešlo, tak to odebíraly z hlavičky ... ššííílený!Samo jsem u toho nebyla, to bych omdlela.Na jiných mi to neva ale na mejch dětičkách teda jo a moc..V pondělí bude výsledek, jak jsme na tom s železem..
Kojení-prodloužené máme posvěcené i s případnou chudokrevností, ... Potom dostanem rozepsaný HA jídelníček.Mudra zapoměla, že už jednoho alergika máme, tak mě poučovala , že to musím dodržet a pod..Nechala jsem jí vypovídat a pak jsem jí řekla, že to všechno jedem po druhé.. Jinak asi nic nového..

S Egyptem nevím, ale jak píšou holky, po dodržení hyg. pravidel bych se toho nebála, pokud je to dobrej hotel....

Maty je doma.. je takovej mrzutej ale kdo by nebyl, že jo.. opět návrat do reality od babičky.. Bude to zajímavý tejden
Marcela,Jonáš11/05,Ema9/07 28078
13.1.2009 20:30:23
Cimoril, snad ta helma pomůže. chuďátko, on se musí zocelit.
Minko, mám stejný názor jako Andrea. Byla jsem v Egyptě rok před tím, než jsem otěhotněla s Jonášem a byli tam i s miminama. Já ani mamka jsme neměli žádné zažívací potíže. Já jsem si normálně čistila zuby vodou z vodovodu. Mamka ne. Stejně všechno ovoce a saláty , co podávali, byli myté tou jejich vodou, pochybuju, že by to myli v balené. To stejné dělané nápoje v hotelu. bylo tam krásně, tehdy jsem říkala, že se tam jednou vrátím s dětmi, nádherný mělký moře. živý korály přímo u huby, stačil šňorchl a bylas jako v dokumentárním filmu :-)
Andrea + 2 holky 20023
12.1.2009 19:42:52
MInko,
ja bych teda zazivaci problemy moc neresila. Asi to bude chtit nejaky lepsi hotel. Ja znam lidi co tam jezdi i s malyma detma (i mnohem mensima) a v pohode. Chce to dodrzovat zakl. zasady, jako i na cisteni zubu pouzivat balenou vodu a kazdy den trochu te dezinfekce v podobe vodky... A pekne si to uzit. A nekdy mam pocit, ze vetsina zazivacich problemu neni z vody, ale z toho ze lidi patlaj vsechno dohromady pro jidle...
modrej obláček 21863
12.1.2009 14:35:02
Marcel,

ono je blbý, že malej to zatím ve většině případů nedělá ze vzteku (i když jednou taky), ale když se víc bouchne, prostě najednou moc emocí a nezvládá: (((( Takže už jsme koupili takovou tu helmičku na doma pro ne moc jistě chodící děti, že bude aspoň eliminovat bolest z bouchnutí do hlavy - padá furt, protože pořád někam leze: ((((( Helmičku jsme už doma měli, ale půjčenou:/
Marcela,Jonáš11/05,Ema9/07 28078
12.1.2009 12:40:34
Péťo, no to je hrozný, takovej malej prevítek. Asi víš, že nejste jediní (známí mají taky všude sklenice s vodou, protože jim dělá dcera to stejné, po x vyšetřeních se zjistilo, že jí vlastně nic není) Každopádně ke psychické pohodě tohle zjištění asi nepřidá. co si zkusit uvařit třezalkovej čaj? Mně to docela pomáhá, když už mám děcek plný zuby a klidně bych je vrátila ~;) možná je to placebo, protože jsem někde vyčetla, že účinnost je stejná jako nějaká slabší antidepresiva.
modrej obláček 21863
12.1.2009 10:39:46
Minko,

myslíš do Egypta i s malou? To bych si asi "nelajzla" - kámoška tam jezdí pravidelně a je teda otrlá, protože dítě jí běžně končí na kapačkách a pomalu nechodící, jak dlouho zvrací, takže my radši to Řecko, já si to s blinkajícím dítětem neužiju: (((

Nám od min. týdne Matěj najel na extra krásné chování:))) Začal s afektovýma záchvatama. Min. týden to bylo poprvé, takže jsem i volala rychlou. Bouchnul se, brečel, pak přestal, zmodral, zhadrovatěl, fakt lahůdka. Teď kdykoli jen lehce spadne, nebo se mu něco nelíbí, ihned přestává dejchat, prevít! Snad už to nepůjde tak do extrému jako předtím. Už jsem si tu na něj připravila rozprašovat, že dostane zásah, jak začne, aby se rozdejchal. Mně je už líp (psychicky, lehce jsem se z toho hroutila), takže i Matěj je už docela ok a skoro to nedělá.

Ten pravej záchvat - brečení, nádech, zmodrání, zhadrovatění, následný vzlykání a úplně mimo byl jen jednou. Že se zapomene občas chviličku nadechnout, to dělal před tím. Min. týden dohromady asi 7x zas pozdější nadechnutí, ale vzhledem k tomu, že vím, že z toho do vteřiny může přejít do záchvatu, tak mi to přijde o dost horší, než to bylo před tím, ale možná že je to stejný.

Ale nápor na mojí psychiku je to teda šílenej... Musím říct, že jsem do sebe rvala homeopatickej Sédatif a uvažovala, jestli nevyhledám buď nějakou kinezioložku nebo psychiatra kvůli nějakým lehčím práškům.
Přešla jsem do stavu, kdy se akorát bojím, aby to nepřišlo, nějaká radost z dítěte se nekoná, jsem nadšená když spí a já vím, že se mu to snad nestane a odpočine si, ach jo, ale já byla magor vždycky ~t~
Teď je to už ale lepší, už se tolik nebojím, snad to nebude moc častý: (((

Po vánocích měla Eli neštovice, teď je má zas Mates, jsme furt zavřený doma, děs~l~
[<<Předchozích 770] Názory 771780 z 11820  [Dalších 11040 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.