Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Nevril+Maty+Sam+Veru+bříško | 30088 |
|
|
7.9.2009 21:51:37
Gratuluji všem novým školkáčkům a školáčkům
. Je to velký krok do života.Nám umožnili, dokonce sami navrhli postupnou adaptaci, tak se mi splnil sen. Chodila jsem tam celý týden s malým, od třetího dne jsem začla odcházet, nejdřív na hodinu, pak hodinu a půl. Zítra už tam bude sám celé dopoledne. Vždycky při odchodu mém brečel, první den musel být pořád u tet v klíně, jinak plakal, ale už druhý den ho to po chvilce přešlo a normálně s dětma tančil, hrál si, jedl, vykládal všem jak to máme u nás doma atd. Tety učitelky jsou nesmírně hodné, když pláče, vždy jsou s ním, buď ho chovají, nebo alespoň se mu věnují, dokud ho to nepřejde, což už je rychlé. Já jsem ráda za to, že jsem tam s ním mohla být a znám všechny děti i rytmus dne, to co dělají, jak s nimi pracují, jaké si říkají básničky před jídlem, jak řeší neposlušnost atd. No, taky je to waldorfská třída, dalo se to čekat, kvůli tomu jezdíme i přes celé město, což je v Příbrami asi 2,5 km , ale prostě to nemáme za domem. Věřím ale, že i jiné školky jsou dobré, záleží na učitelkách.Umli, to cos popsala mi přijde hrozné, musí přece dítě přivítat, to dělají naše učitelky každé ráno... bylo to asi tím, že jich tam bylo tolik plačících, u nás si domluvily to tak, že děti nastupují postupně, aby jich tam najednou neplakalo víc a aby se jim mohly věnovat. taky u těch, co to potřebují nechají rodiče, tak jak u mě, ale ne víc, než ten týden. Někdy stačí i pár hodin... Teď už je malej úplně v pohodě, jinak by tam celý ten první den plakal, vždyť víc,jak na mě visel.... a teď už lítá za klukama a zlobí jako oni . Ale holt, někde to třeba není dovoleno od vedení, aby tam byli rodiče, je to ale škoda. Tak budu držet pěsti, aby si zvykl, písni, jak to pokračuje. Malej bude chodit asi první rok jen od pondělka do čtvrtka, aby pro něj ten týden nebyl tak dlouhý, prý to nevadí, hlavní je pravidelnost. Taky mi to přijde celkem fajn, třeba by to Vojtovi pomohlo. |
| Nevril+Maty+Sam+Veru+bříško | 30088 |
|
|
7.9.2009 21:39:22
ahojda holky,
koukám, jaké krásné fotečky zase máte!!! a dětičky hlavně... Martínka s Matyáškem už mají koukám další přírustek, krásnou holčičku, to jsem teda vůbec nestihla , jsem hrozná se svou absencí na diskuzi , musím alespoň občas kouknout.Lendul, Tedík jde do školky až po Itálii, nebo ještě letos nejde? Nějak nevím, jestli jste už chodili, nebo ne... Jinak Babetka už je velká slečna a moc jí to sluší, úplná krasavice . Taky bych si přála holčičku, koukám, že nové přírustky jsou hlavně holčičky, ale kdoví... budu ráda i za klučíka. Blíží se doba, kdy poznají pohlaví, ale já stále nevím, zda se nenechám radši překvapit, vždyť o to větší radost budu mít z porodu , který je jinak záhul, tak bych měla motivaci . Ale aby pak nebylo zklamání až uvidím třeba pindíka . To máš Mikinko odpověď, co bych radši, jasně že holčičku, ale ... prostě hlavně chci, aby byli dva a ne jen jeden jedináček. |
| LenkaMi.+2 | 32279 |
|
|
7.9.2009 11:14:37
Ahojky,
Umli moc pěkný fotky , Barunka je šikulka, jak krásně stojí.A Lendulčiny děti jsou taky fešáci . Babetku jsme viděla naposledy jako miminko v kočárku a jaká z ní je slečna . A vypadá, že to je pěkný ďábel , co??Tobíka nakonec vzali taky do školky, minulý týden mi volala ředitelka, takže měl dneska první den. Šel rád, strašně se těšil. Já měl nervy jako blázen, ale i když zvenku školka vypadá děsivě-taková fest komunistická- uvnitř to mají pěkné, Tobík si mohl vybrat obrázek a má je paní reditelka, tak snad to bude všechno ok Neplakal, utekl mi skoro bez rozloučení. Tak jsem zvědavá na dojmy , za hodku si pro něj jdu. Holky omlouvám se za tu Gutovku, strašně ráda bych vás viděla, ale řešili jsme nějaké zdravotní problémy Valinky, takže jsem nemohla dorazit ![]() . |
| KamiŠ+2 | 48179 |
|
|
6.9.2009 22:14:15
AHoj!!
Umli ![]() Taky jsem přidala aktuální fotky do deníčku... Katuško, sousedky chlapeček byl na testech myslím už ve třech letech. Nebo čtyřech. Je nějaká společnost pro nadané děti. |
| Umlovka, Vojtik a Barunka | 35022 |
|
|
5.9.2009 22:10:21
![]() ![]() |
| Katuška & 2 pajtašci | 31030 |
|
|
4.9.2009 11:33:12
Teď se dívám, že jsem nedopsala zprávu
Marti ,moc ti to s dětma sluší, fakt!Michelinko, moc děkuju, mail je ka2ska@seznam.cz . Dneska jsem se bavila s dětskou dr., co má atestaci z dětské psychiatrie, říkala, že se orientuje i mezi psychology a že nám prý zatím nikdo nic neřekne, na testy je prý malý ,takže ho mám rozvíjet, nabízet mu třeba angličtinu, prostě co ho bude bavit, a v předškolním věku se poptat v poradně a eventuelně třeba přeskočit třídu. Říkala mi, ať trénuju matiku, že je praděpodobné, že na mě v třetí třídě vybalí logaritmy nO ale stejně se mrknu po netu ještě na jiné názory a udělám si svůj...Alčo, teda holky jsou šikulky, a Verunka je dobrá, jak už se chce učit Tak aby jí to vydrželo! ![]() |
| Michelinka+Daneček 2.2. | 30679 |
|
|
4.9.2009 8:56:39
Ahoj holky, všechny zdravím!
nestíhám, jak jinak ![]() Katuško, napiš mi prosím tvůj mail, napíši nějaké informace k otázce Tedíkova čtení a psaní. zatím pa! |
| Alč@ | 29602 |
|
|
3.9.2009 18:35:41
jj. Kamčo je to tak. Verunka šla prvně do školky.
je to hrozný jak to uteklo. jinak škola dobrý,pořád se jí líbí - ale,prý se zatím neučí a to je nuda. ![]() ![]() Terinka ok. Paní učitelka říkala,že je celý den v domečku. že se jí tam hrozně líbí. Cestou domů mi říkala,že se opět s tím klukem líbala - ale,že už nemá ráda a že už ho líbat nebude ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teda je to sranda s těma mrňatama. přeji všem lednáčkům at se jim ve školce daří a hlavně líbí !!!! |
| KamiŠ+2 | 48179 |
|
|
3.9.2009 16:51:31
Ahoj!!
Marti, viděla jsem vás v Betynce nebo Mamince nebo co to bylo ![]() ![]() My máme za sebou taky první dny ve školce. Kuba chodí jen na dva dny a je to tak akorát pro nás pro oba- on má zážitky, já se těším, až ho vyzvednu a budeme si o tom povídat a zároveň se nemusíme každej den hnát tam a zpátky (myslím, že na to je času dost ;-)) Takže dvě dopoledne, ale dost intenzivní bych řekla (věnujou se jim dost promyšleně). V pondělí jsme měli slavnost na zahájení školního roku, děti se seznámily, rodiče taky, poznali jsme i paní učitelky, prostřdí.. A tím pádem se všem druhý den nastupovalo daleko líp Hektika moc nebyla, je to maličká školka, neříkám, že jsem nebyla nervozní, ale pohoda. Kubu trochu přemohla situace, myslím, že vycítil, že je to slavnostní okamžik, byl tam i tatínek, vybíral si obrázek na věšáček... (on už si tedy vybral o prázninách, když tam byl na zkoušku, ježečka, ale pořád pak mluvil o tom, že příště chce houbu, tak měl velikou radost, že se mu to splnilo). Nechal mě odejít bez problémů, jen mi pak hlásily, že ačkoliv byl v pohodě, hrál si a byl veselej a řádil, tak odmítal jíst, cvičit a malovat. No ale další den už to bylo v pohodě Jen teda zas necvičil, ale to není odloučením, to je jeho palicí dubovou Takhle mi stávkoval i na cvičení, kde jsem byla s ním. On se někdy sekne, dokonce to i oznámí, že se zasek a hotovo. Umli, je mi líto, že u vás ten první den až tak nevyšel, asi bylo moc dětí a nestíhali? ale je to škoda.. Prostředí asi udělá hodně.. Když byl Vojta zvyklej v jesličkách, tak to asi nebude tím, že Tě musí mít za zadkem.. Katuško, no určitě je potřeba se s někým poradit, jak ho správně rozvíjet a chovat se k němu a tak.. Taky jsem zvědavá, tak dej vědět. ALčo, držím palce s prací... A teda.. myslím, že když se narodili ledňáčkové, šla Verunka ten rok prvně do školky, viď? A už je z ní školačka a ledňáčci houfně začínají chodit do školky... Lendulko, krásný- a Babulka už je fakt veliká... |
| Katuška & 2 pajtašci | 31030 |
|
|
3.9.2009 14:09:48
Umli, já jsem taky zvědavá, jak to všecko dopadne, začínám studovat něco na internetu a asi se budu muset poptat nějakého psychologa, co teda s ním. Teďka nám to ve školce docela pomáhá zvládat adaptaci, Tobík nese špatně odloučení ode mě a pláče (a já cestou domu taky, fakt hysterka
) , ale prý jenom chvilku a pak si normálně hraje, a když je mu smutno nebo si nechce hrát, vezme si knížku a čte si. Tak jsem na jednu stranu i ráda.A s Vojtíškem je to teda blbé, že ho ani nepřivítali, já nevím, že to některým lidem nedojde, co to pro celu rodinu znamená, že jde prďolka od maminky do světa... marti, kluci jsou fest fešáci a hodně podobní, a úplně mi spadla čelist, jak už Kryštůfek vyrostl. Jak je vlastně starý? A moc ti to s nimi |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.