| Medunka_ | 16389 |
|
|
Re: Dudlík3.10.2008 21:58:11
JJ, Leni, mi právě říkala kamarádka, že když vzala dudlík nastoupily palečky...
|
| Medunka_ | 16389 |
|
|
Re: Dudlík3.10.2008 21:56:56
Jj, Zuzi asi to s tím dudlíkem jinak nepůjde. Budu se na to muset duševně připravit a pak do toho půjdu....
|
| Lenka+Pája04/07+Janička09/09 | 50222 |
|
|
Re: Dudlík3.10.2008 21:56:14
Ahoj holky! vidím, že jste řešily dudlíky a nočníky... jé jak já závidím těm kteří mají "jen" dudlíky. U nás to je složitější... Pája si totiž cucá paleček a nevím jak ho to odnaučit
když mu vytáhnem palec z pusy ven, tak ho hned strčí zpátky a zkusila jsem i lak na odnaučení kousání nehtů (je pro děti) a taky to nezabralo... sice ho to natáhlo - ten lak má totiž hořkou příchuť, ale neodradilo ho to cucat palec dál. A to přitom píšou, že ten lak zůstává dítěti na prstě i několik dní. Tož nevím...Jinak s nočníkem jsme na tom hrozně - zatím bez úspěchu. Snad brzy přijdou lepší časy, protože teď většinou zahlásí po tom co se vykakal, že dělal aa. A už ví k čemu je nočník, protože na něj ukazuje a říká aa a to samá říká když jsme na záchodě ![]() |
| Zuza30 | 45972 |
|
|
Re: Dudlík3.10.2008 21:48:49
Oli, prostě jsem jí ho nedala, řekla jsem, že ho má jiné malé mimi a bylo...ani se ho nijak nedožadovala, spíš jen nemohla bez něj usnout...takže jsme tam pořád chodili, chlácholili atd...Asi po týdnu se to srovnalo a z 1,5 hodinového usnínání to zas přešlo na max. 15 minut.
|
| Zdenda , Eli a Zdenda | 74211 |
|
|
Re: Dudlík3.10.2008 21:31:56
Zuzko a jak jsi to udělala usnout bez dudlu??
|
| Zuza30 | 45972 |
|
|
Re: Dudlík3.10.2008 21:20:05
Jj, holky, mně to najednou nějak popadlo, tak jsem si řekla, že to usínání zkusíme bez dudlíka a už jsem pak necouvla
Zubaři doporučují dudlíka vzít ideálně kolem roku...Jinak s nočníkem je to u nás bída, ještě tak to chytneme po spaní a před koupáním, ale v průběhu dne skoro vůbec...taky mi na něm nevydrží dlouho sedět. To už poslouchám z vícero stran, že by ty plíny nemusela mít... No zkrátka každé dítě je jiné a nemá smysl se stresovat, do školy s plínama a dudlíkama nám určitě nepůjdou ![]() |
|
|
Re: Dudlík3.10.2008 20:15:09
medu já se taky snažím aspoň přes den dudel zabavovat a max ji ho dát na chvíli a zase sebrat a na noc akorát je musíme mít??
jinak u nás nočník, snažíme se ráno a koupila jsem jinej a na tom vydrží sedět dáýl jak to předtím a pak teda před koupáním, no málokdy občas i po vyspání když jipřebalujem, ale pak dáme zase plínu, ona by si neřekla a taky si myslím že je dost brzo úplně bez plen, přes léto to ale budeme trénovat zase jinak smrkat to ani nezkoušíme, no jednou ale foukala spíš do kapeníku ale jinak nic |
| Medunka_ | 16389 |
|
|
Dudlík3.10.2008 19:29:07
Holky zdravím, vidím, že jste řešily dudlík. Úplnou shodou okolností jsem to teď začala řešit. Ale zase jsem zklidnila "hormon" prý je dudlikový limit 2,5-3 roky.
Linda taky s dudlíkem usíná, přes den ho zabavuji. Chtěla bych ji to samozřejmě odnaučit úplně, ale nevím.... Holky, chci se zeptat, jak u vás přesně probíhá nácvik na nočník? Prostě ráno posadíte a necháte vyčurat a pak už nedáváte plenku, ale spodní prádlo atd. a když se dítě počůrá, tak převlékáte? My máme s tím docela problém, Linda zatím vůbec nepochopila, co po ní chci a na nočníku neusedí, jak je živá, že by tam třeba 15 minut seděla... Jo a umí vaše děti smrkat? To jí taky ne a ne naučit?? Na mě je vidět, že jsem celý den nemluvila s dospělou osobou, co?? ![]() ![]() |
|
|
Re: Pozdrav3.10.2008 15:31:04
Sissi u nás je to taky rtak na noc, nmo občas i přes den, když řve že se jí něco nelíbí tak jí ho dáme
|
| verunecek+Míša4/07+Domík9/10 | 48596 |
|
|
Re: Pozdrav3.10.2008 14:52:16
petul nejde mi k tobě poslat tak mi písni na webroucek.mimi@email.cz
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.