Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lenka+Pája04/07+Janička09/09 | 50222 |
|
|
28.5.2012 20:32:49
Ahoj holky, vidím že řešíte logopedii
no my budem muset taky pořešit... byli jsme minulý týden s Pavlíkem na 5ti leté prohlídce, vše super, ukázkový, jen výslovnost vázne... ale "pouze" R a Ř. Jinak oči, sluch, chůze, písnička, počítání, barvy - vše OK dostal taky píchanec, ale naštěstí to skoro ani nepostřehl. Do nohy to zřejmě tak nebolí jak do ramene (byl teď během 2 měsíců očkovaný 2x proti klíšťovce). No a taky ještě máme přijít na lačno na odběr krve - prý pokud se v rodině vyskytl infarkt, nějaká vada srdce, vysoký tlak apod. u rodičů nebo prarodičů tak se to má sledovat... no u nás děda má právě údajně angínu pectoris tak kvůli tomu...Jinak já složila závěrečné zkoušky z kurzu Účetnictví, tak mám splněno a dostanu nějaké to osvědčení nebo co Jo a teď jsem se přihlásila u nás v MC na kurz Efektivního rodičovství (má to na starosti lektorka kurzů Respektovat a být respektován), tak třeba mi to pomůže lépe pochopit ty naše děti ![]() Tak se tu zatím mějte krásně, já jdu žehlit... ![]() |
| Maesta a zlatíčka | 15791 |
|
|
27.5.2012 21:29:27
No sykavky - c, s, z - třeba prostřední syn si při nich šlape na jazyk - je to záludná vada, horší než r a ř - naštěstí chodí od 3 l. - vlastně 2 a něco a prý kdyby jsme přišli pozděj, tak už se to neodstraní, r a ř uměl od 3 let......
Nejmladší syn- 5 l. dubńáček - scz,čšž, ď´tň - vše ok, ale zase hrdelní r - od 3 let - no je to lepší, ale nevím, zda to zvládnem - taky přes td atd.,ř naskakuje jak já bych byla š´tasná, kdyby A. vše uměla a na logo nemuseli.... |
| Lenka, Lenča 4/07+Vašík 8/12 | 92027 |
|
|
27.5.2012 10:32:44
máme možnost logopedie ve školce každý týden, takže na 5ti leté nám byla doporučena,tak chodí a je nadšená...učí se l-umí už krásně, r jako td, a ř už se jí taky občas povede, tak snad to doroka zvládne
|
| Mic-halka a Nicolka | 54963 |
|
|
27.5.2012 10:22:53
Ahoj holky, díky moc, juknu.
No, my ř, r, sykavky/což nevím co je/, do toho huhňá, jak má furt ucpanej noc + mele + polyká občas konce slov/poslední slabiky/. že mluví rychle má ode mne...;-) Papa |
|
|
25.5.2012 16:50:45
Michalko - zkoušelas logo - zkusím dát odkaz, my chodíme v Brně
http://www.moje-klinika.cz/logopedie když se nezapomenu objednat(ob. se 2 m. do předu a to to k 1. - no a to je nad moje schopnosti...), tak je zajištěna pravidelná péče co 14 dní, když jde o něco závažného, tak každý týden, je to zdarma - někdy 30 Kč - podle pomůcek atd. S nejstarším jsme využili i prázdninové pobyty a za prázdniny dohnali řeč do 1. třídy - r, ř, no a nějaké měkčení před tím - byli jsme zanedbaní, i když jsme chodili od 3 let - ale chybné vedení.... |
| luci07+M 3/07+M 9/08+ A 12/12 | 58392 |
|
|
25.5.2012 11:54:29
Emi, tak ať na té imunologii Míšovi pomůžou.
Michalko u nás je s logopedií taky problém - sice berou, ale dostaneš se tam reálně 1x za 4-6 týdnů na 10 nim a to jaksi ztrácí smysl. Naštěstí tchýně má známou logopedku v důchodu, tak chodíme k ní. |
| Mic-halka a Nicolka | 54963 |
|
|
25.5.2012 10:56:42
Ahojky holky, tak já půjdu v pondělí po víc než 14 dnech zase do rachoty, to bude nářez
. Byly jsme te´d 4 dny na chatě, včera jsme se vrátily. Nik tam samozřejmě chytla klíště. Zítra jedem za ségrou ke Kolínu. Nik mi právě dělá zmrzlinovej pohár z formely.NEVÍTE NĚKDO O NĚJAKÉ LOGOPEDCE V PRAZE, KT. NEMÁ STOP STAV ? Potřebujeme se obejdnat na září. Papá ![]() ![]() ![]() |
| Ema + 2 | 56937 |
|
|
25.5.2012 8:34:16
Maesto, taky teď tu naši dr. nechápu, ona asi nechce být plašan a zatěžovat dítě zbytečně.. ale v našem případě ho spíš zatěžuje ta velká nemocnost. Problém je, že tam s nachlazením nechodím, jak jsem psala (manžel je lékárník), navíc si tam nebyla schopna dopsat, že Míša měl letos ještě 2 záněty středního ucha (docela komplikované), dala jsem ji lístky z ORL, ale prostě si to do pc nedopsala, ikdyž jsem ji už na to 2x upozorňovala, a tak pořád dokola omílala to, že měl letos jen angínu a jednou průdušky a že to prostě nic není. Četla jsem přímo na stránkách imunologie, že důvod pro imunologické vyšetření je, když je člověk za sezonu 5x a víc nemocný či nachlazený, což rozhodně splňujeme. Zvláštní je, že když měl Míša 3 roky a začal být nemocný, byli jsme tam podruhé s něčím a ona už říkala, že můžeme zkusit alergo a imunologii. A nám se to tehdy zdálo přehnané, byl nemocný pořádně podruhé. A teď s tím dělá cavyky. No každopádně to máme, tak teď už jen vybrat kam a objednat se.
Míša včera dostal tetanovku a dneska má teplotu a vypadá dost nešťastně. Tak snad je to "jen" reakce. |
|
|
25.5.2012 8:05:56
Emo - taky jsem si to chtěla stahnout a srovnat s tím, co mám nakoupené, ale vzdala jsem to - uloženo v něčem, co neznám....
a gratuluju k talentovkám a k imunologickýmu vyšetření - nechápu, proč vám to nechtěla dát, ale ono jsou to dnes vše peníze.....tak jen ať vám pomohou! |
| Ema + 2 | 56937 |
|
|
24.5.2012 19:09:26
Jinak Míša měl dneska tetanovku a zvládl to docela dobře
A manželovi se podařilo u dr. vymámit doporučení na imunologii, které nám nechtěla dát. Tak snad nám tam pomůžou. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.