Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| skallka | 40226 |
|
|
5.4.2012 8:44:24
Adri nevím co konkrétně myslíš, ale vesměs všechno má tak nějak postupem vštípeno do hlavy. Odkudkoliv přijde se svlékne, věci schove, jde do koupelny umýt si ruce dřív nic neudělá, kdokoliv přijde s ním (kamarád) bere ho mýt ruce taky. Večer nejde spát bez vyčištěných zubů. Vidí že se chystá oběd tak jde pro talíře a příbory. Chce pomazánku tak vše nachystá už se snažil otvírat i konzervu. Je taková moje pravá ruka, když ta naše levá je furt v práci. Akorát kdybych ho zas zpátky mohla naučit tak dobře jíst jak jídával protože s tím teď hrozně zlobí je jak vyžle a oběd mu trvá i hodinu a půl :-(
|
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
5.4.2012 7:31:08
Skalko to je malý opravdu šikulka. A nějak si to učila nebo to šlo u něj spíše samo?
|
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
5.4.2012 7:30:45
Jj Maesto máš pravdu, rodiče jdou určitě příkladem, taky na to někdy mm upozorním. On sice nějaký vyloženě nepořádek nedělá, ale třeba mi vadí, když volám na jídlo, že musím kolikrát volat 5x než dokráčí. To pak taky vyčítám, že se nedivím, že Míša neposlechne hned..
|
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
5.4.2012 7:28:58
Míša s tím zouváním, svlékáním, uklízením věcí to umí,někdy to udělá sám od sebe, ale jakmile to po něm vyžaduji, tak se kolikrát začne dohadovat, že ho mám vyzout já apod
![]() Já to plánuji vše v těch pěti letech, ale musíme postupně ať pak nemá z těch narozenin nějaké trauma Už teď jsme domluveni, že po narozeninách bude spát už jen u sebe v pokojíku (spí s námi) a chce k tomu budík, aby prý nezaspal do školky. To byste nevěřili jaký je problém nějaký ucházející, který nezvoní jako alarm sehnat... |
| Maesta a zlatíčka | 15791 |
|
|
4.4.2012 23:25:33
Emo - no to je právě - jak málo stačí a v podsatě můžeš u toho děcka stát a přesto to neuhlídáš......
My včera zase měli nejstaršího synka uříceného - honili jsme selátko, co někde našlo díru v plotě, jak jsou křížené s divočákem - jsou to ze 70 % divočáci, tak jsou strašně mrštné a nejstaší synek je na to šikovný a nakonec za dramatických okolností, kdy moji "dobrosrdeční" sousedé mi pustili na pomoc loveckého ohaře....vysledk byl, že syn nemohl popadnout po akci dech, třepal se vysílením, byl naprosto rudý a slítý potem - no taky strašné....... Povinnosti - no tak právě základní váznou: hned po příchodu se vyzut, dát boty pod lavku, hned si dát sandálky - máme místo papučů , povyslíkat - dát věci na své místo, umyt ruce!!!!můžu to do nich hustit po dobrém, po zlém, ječet...prostě strašný problém...ono taky příklady táhnou že a když můj muž do baráku vlítne klidně v gumákách z chlíva a své svršky různě odkládá po baráku, jak je ze sebe postupně odhazuje, ponožky si vyzouvá zásadně o koberec...tak se můžu rozkrájet, uječet, uuklízet...... jen jsem vás proletěla, moc nezvládám... |
| Medunka_ | 16389 |
|
|
4.4.2012 21:22:10
No právě k těm povinnostem - já budu asi muset šplápnout do pedálů, jinak asi zapláču nad výdělkem ;-). Já bych docela chtěla, aby děti ovládaly rutiny např.: přijdeme domů, zujeme si boty, umyjeme si ruce, převlečeme se, poskládáme a schováme věci. Prostě aby se naučily postupy, které nám ale i jim usnadní život. L nemá ve školce jídlo, dělám ji svačiny, nosí si krabičku v batohu, tak bych chtěla, aby si sama vybalila atd. jsem zvědavá, jak nám to půjde
. |
| skallka | 40226 |
|
|
4.4.2012 21:03:59
Lenky 168 146 100 91 87 63 19 129 115 129
Co se týče povinností u nás tak Maty je docela pozorný a udělá si co má, prostře, pomáhá s vařením ikdyž to je někdy spíš na přítěž, stará se o svou čistotu, poskládá si oblečení, peřinu schovává, o malou nemusím mít s ním strach, je to moje šikulka. |
| Lenka+Pája04/07+Janička09/09 | 50222 |
|
|
4.4.2012 20:36:21
Ahoj holky, tak koukám že řešíte povinnosti... no my na tom jsme docela bledě, ale zas to jsou ještě prcci, ikdyž ne tak úplně malí jak si myslíme,že?
v jedné knížce jsem četla že je dobré zavést první povinnosti v 5ti letech, takže pravý čas na to myslet no abych pravdu řekla občas mi Pája pomáhá prostřít na stůl, jak psala Adri s tím pečením, tak i Pája chce pomáhat při pracech v kuchyni, tak když dělám třeba šlehané těsto, tak přidržuje např. šlehač, odměřené množství mouky, cukru apod. mi nasypává do mísy, už dokonce i dělil vajíčka - žloutek a bílek od sebe jinak s úklidem hraček ho pořád musíme popohánět a vůbec se mu do úklidu nechce... ale když třeba vysávám, tak chce taky, tak mu občas nechám i vysavač ať mi trochu doma uklidí sem tam po sobě skládá oblečení, ale to dokud nechodil do školky nedělal, naučil se to až tam tož tak...Emi, chápu že to muselo být strašné... mluvím z vlastní zkušenosti ale nechci se o tom rozepisovat... je už to dávno... hlavně ať jsou dětičky všechny v pořádku a ať se jim nebezpečí vyhýbá ![]() ![]() ![]() |
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
4.4.2012 15:27:53
Medu ja se priznam, ze jsem v tech povinnostech mnohem mene dusledna nez bych chtela. Obcas v ramci toho abychom vubec neco stihli mu jeste honem rychle s kdecim pomaham vcetne oblekani, i kdyz se samo obleka i sam. A pak si to vycitam.. On toho nalezite zneuziva, zahraje si na miminko a libi se mu jak se o nej staram..
Ale pak je zase v leccems zabedneny a chce delat sam sam sam i to co jeste neumi a treba ani umet nemuze, klasicky beran no ![]() Vetsinou mi pomaha s pecenim, ale to neberem jako povinnnost ale zabavu pro nej, bavi ho treba delat se mnou pizzu, ale to vse je jednou za cas, ne pravidelne. Jo listy zelve taky dava, ale nekdy v rychlosti to taky delavam sama anebo mm ![]() Kazdopadne si mi dala do hlavy, ze musime uz skutecne ty povinnosti zavest, at pojzdeji nezaplacu. Mi to i pripomelo jak jsem sla vcera pro maleho do vytvarky a tam byla holcicka cca 7-8 let a vykladala jak je to hrozne, ze ma tri krouzky, kung fu a vytvarku a nevim co jeste a ze porad neco musi delat a nekam chodit a nema cas si vubec ani odpocinout ![]() |
| Zuza30 | 45972 |
|
|
4.4.2012 15:10:41
Ahoj holky, Emo
Je to hrůza, ale člověk je nemůže uhlídat pořád... Nám nedávno vypadla Kristýnka z auta! Máme vyšší (Piccasso) a ona si vlezla dovnitř a začala si tam pod zadkem nějak štelovat podsedák a pak už jsem zaregistrovala jen jak padá na chodník - padla bokem, takže na hlavu - uhodila se do spánku. Plakala děsně ale jen chvíli, udělala se jí boule a následně se týden zbarvovala do různých barev modřina... A člověk vůbec nestihne zareagovat, i když stojí na dva metry.... Jinak taky sbíráme samolepky z Penny (Leni, já myslela, že jsi v Lidlu, nevím proč...). Ondra si to mění s dětma ve škole... A k dotazu povinností dětí...snažím se je vést k tomu, aby po sobě aspoň částečně uklízeli (ale nedělají to sami, takže to pořád dokola opakuju), skládají a uklízejí si pyžamo, uklízejí si po sobě aspoň nádobí do dřezu.. a jinak s ostatním mi pomáhají nepravidelně - prostřít apod. Jo taky dávají vodu a granule činčile Ondra jede za dva týdny do ŠVP, bude prvně bez nás takhle delší dobu (tedy už byl s babičkou a dědou u moře, ale to je něco jiného), tak jsem zvědavá, jak to zvládne. Jedou na 10 dnů... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.