| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 890] Názory 891900 z 17337  [Dalších 16437 >>]
Lenka+Pája04/07+Janička09/09 50222
9.2.2012 19:57:01
Ahoj holky, tak jsem lehla... mám chycené horní cesty dýchací, dostala jsem ATB a doktorka chtěla vypsat i paragraf, aby se staral o děti manža... no vyřešili jsme to tak, že jsem s dětma u rodičů a polehávám a s dětma my pomáhají naši ~R^

Maesto, věřím že to musela být fajn práce s těma maloškama, škoda že dnes je vše o těch penězích... ~d~
Maesta a zlatíčka 15791
7.2.2012 23:57:40
Jo, jo na ZUŠ - pracuji s dětmí od těch 5 - po dospělé - studium pro dospělé - momentálně teda né - zase se škole nevyplatí........ale byklo to fajn, když by se i některá maminka chtěla zdokonalit atd.
Hrozná smůla je, že ty dotace jsou až od 5. let, protože jsme měli různé expedimentální programy a výsledky byly úžasné, od 3 let se nádherně tvaruje třeba u klavíru ručka a zase je vše jen jako hraní. Celková HUDEBNě - POHYBOVÁ - VÝTVARNĚ - DRAMATICKÁ VÝCHOVA předškoláků je strašlivě užitečná, ale ve spojitosti a pak se právě děti rozdělovaly, co je víc bavilo. Prostě žádné teoretizování, ale vyjádření pohybem apod. - to je pro děti přínostné.....jenže tomu se moc rychle odzvonilo - ach ty peníze!!!!!

Sport je taky potřebný - něco vzdělávacího + sportovního - ideál, jenže od nás je vše tak daleko, že budeme muset jedno nebo druhé!

Su KO, omluva za spěšné vysvětlení.....
Lenka, Lenča 4/07+Vašík 8/12 92027
7.2.2012 17:53:36
jinak u nás to vyplynulo tak nějak samo, slyšela,že chodí i ostatní holčičky ve školce, já uvažovala spíš o tanci
7.2.2012 17:52:06
jj mažoretky jsou od sokola, takže vlastně nulové náklady, hodně vystoupení, je nadšená
7.2.2012 17:48:32
Medu, jj, od září bych měla opět nastoupit do práce... sama jsem zvědava jak to všechno budem zvládat - snad se zadaří... Janička bude mít v září 3, tak doufám že mi ji do školky vemou, když tam má staršího brášku. A kdyby ne - nouzově by hlídala babička která má letos nástup do důchodu. Musela by sice dojíždět, ale nějak by se to skloubit dalo ~;)

Emi, já taky chodila na klavír 8 roků ~;) k tomu jsme ještě sama už před základní školou uměla hrát na flétnu, naučila jsem se to podle sluchu ~j~ pak jsem taky trochu experimentovala s kytarou, ale z té mě dost bolívaly prsty a to se moc s klavírem neslučovalo... jo a ještě jsem zkoušela taky hrát na klarinet - na ten hrál můj ml. brácha. Lákala by mě ještě příčná flétna - třeba na stáří ještě začnu ~j~ taky jsem nějakou dobu hrála s plesovou kapelou, takže je na co vzpomínat...

Po stránce sportovní jsem se jako holka pouštěla s klukama do fotbalu, basketu, hokeje, házené... bavilo mě vše. Krom toho jsem dělala i trochu gymnastiky a atletiky v Sokole, takže sportu plno. Doufám že Páju a Janičku taky časem něco chytne ~y~
Medunka_ 16389
7.2.2012 17:17:03
Emi, u nás byl Sokol, ale ten zrušili. Což bylo právě takové klasické tělocvičné...
Ema + 2 56937
7.2.2012 17:12:03
Ahojky,
u nás zatím očička dobré, ale manžel má brýle a moje mamka dokonce hodně silné, takže se ještě něco vyvrbit určitě může. Kéž by ne.. Ale k očnímu už jsme se nachodili s oběma klukama až až, měli oba neprůchodné kanálky. Vady by nás už mohly vynechat...

Medu, mě to příští rok taky čeká, uff uff.

Míša zatím nemá kroužek žádný, ve školce měli letos v nabídce jen mažoretky ~o~. Vadí mi to spíš z principu, stejně tam skoro nechodí a když jo, tak do oběda, takže bychom to moc nevyužili. Na podzim jsme měli plavčo, ale kvůli nemocem jsme byli jen 2x ~:( Ale příští rok už něco hledat určitě budeme, jak píše Adri, taky bychom chtěli nějaký sportovní, zvažujeme hokejovou přípravku právě kvůli toho bruslení a pohybu, jinak ho k hokeji přímo vést nechceme. Ale to ještě uvidíme, protože tam jsou tréninky 2-3x týdně a to jednak nevím jestli bychom zvládali a taky jestli bychom to vůbec chtěli, aby toho neměl moc. Ideálně bychom chtěli spíš nějaký univerzální sportovní kroužek, ale nevím,jestli tady něco takového existuje.
A nějakou hudebku bychom časem asi taky rádi, já chodila do hudebky 8 let - na klavír, a ráda bych aby kluci taky na něco hráli, možná aspoň na tu flétničku.
7.2.2012 16:36:13
děkuji všem za zkušenosti, ono je lepší nechat vyšetřit zbytečně, než něco zanedbat, mě právě zaráží,že jí tak často bolí hlava,ale mám podezření i na celodenní únavu, protože po o prostě neusne a přitom stává někdy celkem brzo do školky

Tak Lenička chodí na mažoretky, ty pak pokračují i pro školní děti, je to totiž přímo ve škole a ve školce má keramiku, to si myslím stačí ažaž, ještě bych chtěla angličtinu ale tu tento rok zrušili
Medunka_ 16389
7.2.2012 16:12:35
Leni, a jak ty to mas od zari? Vracis se do prace? Mi prave behem nasledujiciho sk. roku konci rd a myslim, ze to bude docela mazec. Takze ja planuji max. prezit ~;)~;).
7.2.2012 9:37:08
Ahoj holky, taky se vyjádřím k těm očičkám... Leni, my s Janičkou šli poprvé k očním už v roce a půl, protože jí utíkalo očko... ve dvou letech jsme šli znovu, to už nám rozkapávali oči a zjistili taky dioptrie... takže určitě se to dá zjišťovat i u tak malých dětí, ikdyž je to složitější udržet dítě u přístroje, kterým to oni měří... my jsme pak šli ještě na specializované oční do Nového Jičína a tam mají vyškolený personál i na tak malé děti a dokážou ty děti zaujmout tak, že se dívají tam kam oni potřebují. Zrovna teď v pátek máme jít s Janičkou opět na kontrolu... má brýlečky už od září a to měla teprve 2 ročky... už je bere ale jako součást, zvykla si na ně velice rychle, asi to těm dětem tak nevadí, když zjistí že s něma vidí lépe než bez nich ~;) a jak psala Maesta, když se jedná "jen" o brýle tak to jde - horší když se musí nosit i okluzor... ten jsme taky chvíli měli a byl to děs...

Maesto, taky jsem netušila že pracuješ v ZUŠ ~R^ ta práce může být super, já sama chodila do hudebky už od první třídy a chodila jsem celou základku a hudba mě baví dodnes. Chtěla bych aby i děti měly vztah k hudbě, už jsem s něma hrála několikrát na klávesy, ale zatím je to moc nebere, zatím je spíš lákají ty tlačítka co spouštějí doprovod a tak různě... snad se to časem třeba změní - nechci je do ničeho nutit.

Adri, taky přemýšlím o nějaké sportovní aktivitě pro Páju od září a zatím v tom nemám moc jasno. Tak uvidíme co nakonec vymyslíme ~z~

Jinak jsem dnes doma s obouma dětma, přes noc jsem se tak rozkašlala že i manža mi říkal ať se netahám s dětmi do školky že by mi to na zdraví nepřidalo...
[<<Předchozích 890] Názory 891900 z 17337  [Dalších 16437 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.