Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
7.2.2012 8:50:51
Ahojky,
Maesto ja bych urcite dala az od peti let a to od zari, coz uz bude mit skoro pet a pul. Ale zvazovala jsem od tech peti let i nejaky sport, kamaradka treba dala deti do krasobrusleni (kluky), ale prave ne aby delali tento sport, ale aby se naucili bruslit dobre, oni tam berou ty male deti i jen pro tohle, nezacinaji hned od pocatku vylozene kras. a pak muzou bud prejit na hokej anebo prestat uplne. Ale jeste jsem vubec nerozhodovala na co presne, jen jsem chtela jednu pohyb. aktivitu pro nej, tim ze je to kluk a on to potrebuje. Jen vim, ze ho nechci dat do nejakeho karate apod coz je ted taky moderni...Treba kdyz jsme chodivali na to plavco pravidelne byl i mnohem zdravejsi a moc ho to bavilo. Jenze nam ten bazen zrusili, resp. delaji na nem uz rok rozsahle opravy.. Tak budu zvazovat v zari na co ho dat jestli ta vytvarka nebo pohyb, nechci aby toho mel zas moc hned od pocatku. Pro ty mensi deti je lepsi bych rekla vytvarka treba i s rodici, takhle jsem s nim semtam chodila do MC, ale tvorili jsme spolu, nekdy snad vic i ja nez on, ale to byl jeste maly ![]() Leni my sli k ocnimu s nekolikamesicnim jecnym zrnem, uz mu hrozil operacni zakrok na odstraneni a pritom ocni dr. poznacila, ze mu malilinko utika ocko, tak ze mame prijit na kontrolu. Tehdy jsme taky rozkapavali a pri kontrole toho zase rekla, ze to pidi silhani ji az tak nevadi, ale ze tam ma i nejake ty dioptrie, jenze byl tehdy jeste maly, myslim 2 roky a ze v tomto veku jsou zase ty hodnoty jeste normalne, ze to maji vsechny malinke deti. Pak jsme byli neco po tretim roce a rikala, ze to je jeste v norme jakz takz ale musi byt kontrolovany, takze musime jit zase. Tak jsme k tomu pristli jak slepi k houslim, nase dr by nas tam urcite neposlala. Taky pisu v rychlosti, takze zmatene ![]() |
| Medunka_ | 16389 |
|
|
6.2.2012 22:01:56
Maesto, děláš v ZUŠ? Vidíš, to jsem ani nevěděla, že na děti mladší 5 let nejsou dotace...
|
| Maesta a zlatíčka | 15791 |
|
|
6.2.2012 21:40:15
Jejda - píšu ve spěchu a teda zas je to rébus, omluva!
|
| Maesta a zlatíčka | 15791 |
|
|
6.2.2012 21:38:23
Leni pokud je vada v rodině, určit bys na oční měla jít, hl. teď při potížích - zjisti si jen, zda potřebiješ žádanku u svého dětského Dr.
My máme brýle od září - sledovaní jsme na očním od malinka, prošel si taky mimo jiné n¨kanálky - naštěstí potahování jen 1x a protože to bylo nějak moc, tak nás od nás poslala paní prim. k Dr. Červinkovi o Otrokovic, je to jen o pár km dál a ten propaguje neproplachování kanálků u miminek a řešení až po půl roce, většinou se to cvičením - masáží, samo uvaolní a když ní, tak je se musí na nějakou opreci či co, to nás naštěstí nepotkalo, jen jsme tam chytli takovou virozu oční, že nám tekla krev z očí - fakt hrozné to bylo - nejhorší to měl Víťa jako mimo a já, ale přešlo nás to všechny...no a po tom 4 letém sledování se nám najednou dostal na pr. oku na 5 dioptriíí - skoro na to oko neviděl, levé jen 2 - no a tak nocsíme OKLUZOR - bylo to utrpení, takže já říkám JEN BRÝLE - TO JE SUPER! Prostřední synek má okluzor taktéž a tam už to tento rok snad dotáhnem - na 00 ne každém oku! - Takže na oční se dá chodit už s mimčem - oči se rozkapávají a přístrojem se určí dioptrie - takže není nutné, chodit až už jsou schopni spolupracovat. Čím dřív se jde, tím líp. Jde to vidět i u toho naše prostředního - tupozrakost je navíc záludná, protože dítě vidí vlastně dobře, ale jen jedním okem atd. Za odkaz na stránky moc děkuju! Medunko - to se diví, že vás vzali, obecně se bere od 5 let - jinak se nedostávají na mladší dítě dotace, museli jste být fkt mooooc šikovní, což je vidět. JINAK DO ZUŠ SE BERE OD 5 LET(VĚK K 1.ZÁŘÍ NÁSLEDUJÍCÍHO ŠKOLNÍHO ROKU), PŘEDCHÁZÍ TALENTOVÉ ZKOUŠKY ČI POHOVOR U VŠECH OBORŮ - HUDEBNÍ, TANEČNÍ, DRAMATICKÝ, VÝTVARNÝ - POŽADAVKY V JEDNOTLIVÝCH OBORECH RŮZNÉ - VŠE BY MĚLO BÝT UVEDENO NA STR. PŘÍSLUŠNÉ ZUŠ - VĚTŠINOU AŽ OD BŘEZNA, DUBNA, SPÍŠ KVĚTEN, ALE TENDENCE JE TERMÍNY POSOUVAT, PROSTĚ JE TO POZDĚJI NEŽ ZÁPISY DO ZŠ, TAKŽE JEŠTĚ ČAS JE. VZDĚLÁVÁNÍ - NE JEN VÝTVARNÁ - RÚZNÁ VOLNOČASOVÁ CENTRA PRO DĚTI, DOMY DĚTÍ POD NĚCO I POD PEDAGOGICKOPSYCH. PORADNAMI - ALE TO JE SPÍŠ GRAFOMOTORIKA A PŘÍPRAVA PŘEDŠKOLÁKŮ. Obecně mám předškoláky v ZUŠ moc ráda - ne jen jako učitelka - ale i jako máma jsem si to vyzkoušela a děti si opravdu osvojí určitý druh povinností .- i když je to spíš v tomto věku ještě také o hraní si, ale již cíleným - teda tak by to mělo být a celkově se něco dělá a dítě se rozvíjí..... |
| Zuza30 | 45972 |
|
|
6.2.2012 19:38:37
Ahoj Leni, první příznaky jsou bolest hlavy a mhouření očí. Teda aspoň u krátkozrakosti. Jinak jestli zná nějaké písmenko, ať Ti něco venku přečte - třeba nápis nebo obrázek jestli pozná na dálku - měla by vidět to, co vidíš Ty. Držím palce, aby viděla dobře!
|
| Medunka_ | 16389 |
|
|
6.2.2012 18:46:50
Adri, no L chodila do ZUŠ asi měsíc. Oni ji přijali, byla se ukázat, jak kreslí. Ale nezvládla ten výukový proces - nebavilo ji. Ona to má jako zábavu a tam se kreslilo na téma. Doma mi brečela, tak jsme to zrušili.
|
| Lenka, Lenča 4/07+Vašík 8/12 | 92027 |
|
|
6.2.2012 17:45:55
Zuzi,adri a ost...jak jste přišli na to,že vaše děti možná špatně vidí? Lenča si stěžuje často na bolest hlavy, k televizi se přibližuje podle toho jak jí to baví, čím blíž, tím je spokojenější, ale za normálního provozu se mi zdá v poho
Manžel má nějakou specifickou vadu, takže taky dispozice v rodině...jak se to vyšetření u takto malých dětí provádí? |
| Zuza30 | 45972 |
|
|
6.2.2012 14:19:38
Adri, no ja vcera prave Ondrovi helmu taky nedala ze stejneho duvodu...ze na teplou cepici nelze narvat. Den predtim mel lyzarskou kuklu (pujcenou) a to je pod helmu uplne super, maji chraneny krk i pusu... Priste zkusim dat slabsi cepici, kdyz chodime na kryty stadion, ma jen helmu bez cepice a je zpoceny. On uz prave jezdi docela rychle... Kristynka ta zatim po ledu jen chodi, byla teprve podruhe...
Mne ty ocka mrzi hlavne kvuli nemu, ja jako mala jsem to spatne snasela, i kdyz driv znamenalo nosit bryle neco jineho nez dneska...dneska je ma mnohem vic lidi, ramecky jsou moc hezke a je vyber... Ja jako mala mela vzdycky z kontroly na ocnim trauma... Ale on to bere zatim statecne, myslim, ze se mu ulevilo, hezky ted vidi na televizi a ve skole na tabuli... jen na ten sport to bude neprakticke, tak snad bude sikovny a az bude pak mit vic dipotrii, nauci se nandavat cocky, myslim treba tak kolem 13 ... Ted je mu 8,5. Na sedmilete prohlidce u pediatra precetl jeste uplne vsechno... Tak drzim palce, at vam to na ocnim dopadne dobre... |
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
6.2.2012 12:47:24
Zuzi s ockama me to mrzi... Na ocni musime taky jit, meli jsme jit spravne uz loni, ale nejak jsme to nezvladli s temi vsechny dr
Ale na jare nas objednam. Mam taky tu vadu, ktera se jen zhorsuje, tak se bojim stejne... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.