| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 940] Názory 941950 z 17337  [Dalších 16387 >>]
Ema + 2 56937
4.2.2012 20:27:43
Medunko, mám za sebou 3 semestry, zbývá poslední, měla bych pracovat na závěrečné práci, ale jde to ztuha a musím se hodně přemlouvat, abych k tomu večer ještě sedla. Ale od příštího týdne už fakt musím :-)
Medunka_ 16389
4.2.2012 18:04:14
Emi, jak škola? Myslím tvoje?
Medunka_ 16389
4.2.2012 18:03:29
Emi, já chápu, jak jsi to myslela a dost často to slýcham od kamarádek, které jsou na rd s druhým dítětem. Srovnavají tu první mateřskou (s jedním dítětem) s tou druhou mateřskou (s dvěma dětmi). Já jsem si dokonce u L. zapisovala váhu a výšku do percentilových tabulek ~t~~t~ a to opravdu už nedělám ~t~~t~.

Adri, to máš pravdu, že s prací není ještě čas ani síla o to víc.

A se školou, my vozíme L. do školky a teda pro školu jsme rozhodnuti pro spádovou. Určitě se to zvládnout dá, ale je dost naročné. Už do toho nechci jít...
Ema + 2 56937
4.2.2012 17:39:11
Maesto, já musím s TV taky opatrně, z Animáčka jsme vždy koukali jen na šmouly a mrňousky, ta pohádka předtím mi příjde otřesná (z pár momentů co jsem zahlédla), to bych jim nepustila. Míša se pohádkami hodně nechá ovlivňovat, ty nejhorší výrazy si hned pamatuje a rád pak využívá, je útočný, pořád chce bojovat atd. Sestřenice ho zasvětily do Scooby Doo, některé díly jsou hezké, ale některé dost strašidelné a agresivní. Tak už mu to nepouštím, ale samozřejmě to pořád chce. ~8~
Ema + 2 56937
4.2.2012 17:31:53
Leni, bez teplé vody a ještě v takové zimě, to musí být něco ~Rv Snad z toho neonemocníte...

Míša je taky ve školce jiný než doma, ale ten rozdíl není až zas takový extrém, jen že tam je hodný a poslouchá bez odmlouvání ~t~ A taky tam všechno jí, doma si dost vybírá. Vždy mi hlásí, že měli třeba zelí, červenou řepu, nějaký salát atd. a že mu chutnalo, ale když ho udělám, tak ani neochutná a hlásí, že tohle jí jenom ve školce ~j~
Ema + 2 56937
4.2.2012 17:26:01
Adri, já se školou ještě uvidím, poptám se jiných rodičů atd., je jasné, že tady by to bylo ideální pokud jde o vzdálenost, to by se pomalu Míša nemusel přezouvat :-). Ale zas je to typicka městská škola i se všemi negativy... naštěstí máme ještě čas porozmýšlet a zjistit, co nejvíc info.

A s těmi více dětmi, já jsem to nemyslela tak, že když je dětí více, nemůže se jim člověk tolik věnovat, protože má na ně méně času; to je jasné, že já osobně ikdyž mám dvě, mám na ně více času než ten, kdo má jedno a pracuje... ale myslela jsem to tak, že ta pozornost už nikdy není na jednom dítěti, zvlášť u těch mladších se už to všechno tak nesleduje a neřeší, jako u toho prvního, aspoň já to u sebe tak pozoruju. Tím, že Míša nechodí moc do školky, nemám čas v průběhu dne jen na Danečka, a je to u nás tak, že většina denních aktivit, způsob hraní, tvoření atd. je uzpůsobeno většinou Míšovi, Daneček se toho všeho účastní a přizpůsobuje se. U nás je to dané i povahou kluků. Daneček je nenáročný a zabaví se u čehokoli, často si hraje i sám, s Míšou je to horší. Tak se můžu stát, že to člověk u toho mladšího neuhlídá, něčeho si nevšimne včas, nedojde mu to atd.
Lenka, Lenča 4/07+Vašík 8/12 92027
4.2.2012 15:44:17
Adri mám to stejně, Lenča se taky chová různě s různými lidmi...ale co mě zaujalo, že jsem ve školce řešila stejný problém s tím čůráním, po o se jí nechce spát a jak se nudí, tak prostě potřebuje a jedna z uč. nechtěla pouštět a Lenča tam pak nechtěla spát, tak jsem jí poprosila ať jí aspoň jednou pustí ale samozřejmě Lenče taky domluvila... dovedu si představit, že když takto courá víc dětí,tak ruší ostatní~;)
adriM+M+N 55217
4.2.2012 15:00:13
Jinak holky chápu, že s více prckama to musí být náročné a určitě nejde věnovat stejnou pozornost všem, ale já mám na malého taky hodně málo času.
A zdaleka s ním nezvládám dělat vše co bych chtěla, i když mě spousta těch věcí, tvoření i vcelku baví, ale často chybí právě ten čas a síla..

A ještě je zvláštní jak se chová jinak ve školce a doma. Se mnou doma je to tak napůl, někdy zlobí dost, ale to spíš tak, že se hodně vzteká a vynucuje si věci. Ale někdy už je fajn. S dětma je často k neudržení, naposled jsme byly s kamarádkou v solné jeskyni a to fakt vůbec neposlouchal, řádili jak černá ruka. A ve školce je prý hodný až moc, ředitelka mi doslova řekla, že je to až na škodu někdy.
Řešila jsem s ní to, že už mi párkrát řekl, že učitelka dětem před spaním řekla ať se jdou všechny vyčůrat, že nechce vidět že pak budou chodit jak mají spát. A on mi doma řekl, že nemohl spinkat, že se mu chtělo hrozně čůrat, že se musel vrtět, ale když tohle slyšel od učitelky tak si nedovolil zeptat se a jít. Jednou se kvůli toho i počůral ale to už je tak půl roku zpět.
Ředitelka říkala, že děti si normálně zvednou ruku a jdou a on je prostě takové jelítko v tomhle, že si nikdy o nic neřekne, s ničím za nima nepřijde, max. někdy vyšle svoji kamarádku ~d~ Takže tomu fakt nerozumím, když vím jaký byl a je se mnou.
adriM+M+N 55217
4.2.2012 11:00:34
Ahojky,
Leni teda brr je mi zima i za vás ~e~ Fakt se u vás nedá přitopit?
Leni super obrázek ~R^
Emi původně učila tam u nás, ale přešla na Hrubínku, protože tam přešla ta učitelka co s ní učila, takže tam kde jsme chodili na plavčo.
Takže u nás na zápisech nebyla. Já Míšu asi právě tam k vám na školu dám, moc se mi nelíbí představa někam ho každý den ráno vozit autem, popř. aby mi pak po čase chodil takový kus sám. Já tam taky chodila.
Lenka+Pája04/07+Janička09/09 50222
3.2.2012 23:39:31
Ahoj holky, všechny zdravím! já teď byla na pár dní s dětma u rodičů, Pavlíka jsem ze školky odhlásila kvůli těm mrazům, protože jak psala Emča, tahat se s dvěma dětma do školky v mínus 15 je o zdraví... jinak s tím vracením školkovného jste mě holky překvapily ~d~ u nás se nic nevrací, ikdyž chybí dítě celý měsíc v kuse... ~q~

Leni, doufám že už ti bude brzo líp a nevolnosti brzy přejdou ~;(( každé těhotenství je hold jiné...
Adri, překvapila jsi mě co už všechno Míšá zvládá ~R^ my abecedu zatím neřešíme, malování jakžtakž jde, grafomot. cvičení budeme muset taky vyzkoušet ať si trošku zvykáme... Pavlíka hodně baví různé spojovačky v časopise Sluníčko - ale je tam toho docela málo, hned to má hotové ~j~

Jinak doma nám už třetí den neteče teplá voda, manža se to snaží opravit, tak snad už to zítra půjde.. máme totiž bojler na půdě, která je nezateplená a tak v těch mrazech voda zamrzá... chjo... aspoň že v kuchyni máme průtokový ohřívač pod dřezem, tak aspoň tam teče teplá... v baráku máme jinak 18st. takže se taky moc neohřejem... už aby se oteplilo!!!
[<<Předchozích 940] Názory 941950 z 17337  [Dalších 16387 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.