| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 950] Názory 951960 z 17337  [Dalších 16377 >>]
Maesta a zlatíčka 15791
3.2.2012 23:28:50
AdriM - děti mám 4(3kluky a teď mimčo holčičku) a zanedbala jsem to, že jsem toho našeho dubňáčka Víťu - ten je 3. strašně dlouho měla za miminko - kojila jsem ho do loňského září - to určitě pro něj bylo +,ale stále byl ten nejmladší, pro klid v rodině mu ustupovala - protože jinak šíleňe vřískal, aby docílil své.., nechtěl-li se oblékat - raděj jsem ho rychle pooblékala, prostě strašně málo důslednosti a když něco nechtěl - jako třeba prohlížet si knížku, tak jsme si neprohlíželi...ovšem pokud ho dokážu zaujat, tak by si ji i prohlížel, ale na to nemám kolikrát sílu, navíc teď jsem ho strašně moc nechávala u Tv -
Emo - my ji neměli sptravenou rok a něco -
napřed jsem zuřila - manža ji prostě spravit nechtěl - byla jsem zvyklá, že právě u Kouzelné školky jsem si žehlila - hoši byli v klidu u TV a ja se nebála, že mi ji převrhnou a pod., ale pak jsem byla vděčná za klid a za to, že se nečekalo na večerníček a pod. - tehdy jsme měli totiž jen ČT1, a když se mělo narodit mimčo, tak teda manža konečně TV spravil, abych kluky mohla, když budu potřebovat, uklidit k TV - no a protože už teď je digitalizace , tak chytneme i barandov, kde teda je na můj vkus strašlivě dlouhý Animáček, teď i to Kavčí hnízdo na ČT je dlouhé - naštestí se teda překrývají - tak to není aspoň dvojí čas a tak vlastně ráno se 2 hodiny díval na Barandov a Školku a odpoledne na ČT a Barandov - to bylo skoro 4 h - takže skoro 6 hodin pasivního dívání denně kdybych mu to aspoň komentovala...- on se právě dívával nejdéle z kluků - zase já se mohla učit s nestarším, cvičit na housle s nejstarším a prostředním synem - Víťa teda taky hraje, ale to máme hned hotové, to je jen takové si hraní s nástrojem...., pro mne to bylo strašně jednoduché, ovšem až jsem zjistila, jak negativní vliv na ně mají takoví bakugani a podobné příšerky, jak stále jen používají ty strašně obraty z TV k boji, tak mne to zalarmovalo...no prostě je toho strašně moc k zamyšlení a ke zlepšení - toto bylo jen jedno téma.....i tak tu píšu román....

Leni - kresba super - vyspělá - postavičky mají skoro vše, co se posuzuje u školní zralosti, jen pro srovnání, co by vše měla postavička mít: hlava - uši, vlasy,oči, nos, pusu, krk, ruce, prsty,nohy - boty a Lenička má i náznak oblečení - holčičí, klučičí a podpis zrcadlově - to může znmenat jen expediment, nebo tu lateralitu nebo velké nadání - vem ukázat k pedagogicko psychologickému vyšetření - u nás se běžně dá dělat ke školní zralosti v 5 letech, dřív né - jen na doporučení lékaře - toto vyšetření bych dala povinné všem dětem - nám moc pomohlo u obou starších, věděla jsem přesně , na co se ten rok před šklolou zaměřit, v čem jsou dobří a kde musíme přidat.
Lenka, Lenča 4/07+Vašík 8/12 92027
3.2.2012 20:59:51
tak teď mě celkem dostala jedna zakladatelka s tématem o odkládání věcí v hypermarketu, takových víc a jsem bez práce~o~
3.2.2012 20:27:36
Podepisovala se celkem brzo, protože to viděla ve školce ale poslední dobou takhle experimentuje ale taky se dost zajímá o písmenka,ale psát umí jen to jedno slovo na víc způsobů~t~
3.2.2012 20:24:40
tak tady jeden z posledních rychloobrázků a popletený podpis
Ema + 2 56937
3.2.2012 19:39:39
Adri a ta tvoje neteř byla na praxi tady u nás?

Jinak Maesto, jak píše Adri, je to víc o tom, co má dítě v sobě, ale chápu i to, co píšeš, při více dětech je to asi "kombinace", prostě ta pozornost není na jednom dítěti a tak to člověk nestíhá tolik sledovat a přemýšlet o tom, zvlášť u těch mladších.Vidím to u sebe a našeho mladšího chlapečka, stejně starý syn kamarádky umí barvy, počítá, mě nějak vůbec nenapadlo ho to učit, on si hodně vyhraje s Míšou nebo si hrajeme všichni společně, čteme si, ale jaké dovednosti by měl v jeho věku zvládat, nebo co bych ho mohla učit, to jsem zapomněla sledovat :-) Takže ti rozumím. Ale se snahou to určitě doženete..
adriM+M+N 55217
3.2.2012 19:23:44
Jé Emi díky za tipy, určitě na to mrknu ~x~
adriM+M+N 55217
3.2.2012 19:21:54
Maesto tomu nevěřím, že je to tvoje chyba. Určitě se spousta věcí dá vypilovat, ale stejně si myslím, že ten základ prostě mají děti v sobě. Tak jak píšeš, že máš děti tři a každé je prostě jiné...
A navíc je spousta dětí, které nejsou všestranné, dost věcí jim nejde, ale nadchne je třeba jedna věc, učivo a pro tu mají hodně velký talent. Myslím, že to právě bývá často i u těch které mají třeba i nějaké dysfunkce.
U Míši si myslím, že je docela přelétavý, co se týče zájmů, takže to že ho to baví teď neznamená že ho to bude bavit za rok, ale uvidíme.
Ema + 2 56937
3.2.2012 18:50:02
Ahojky,
asi po dvou měsících máme zase funkční televizi, tak jsme právě zjistili, že večer hraje kouzelná školka, nějak to přehodili, že? Kluci koukají a maminka má čas na internet ~z~

Adri, tak to je Míša šikula, hlavně to psaní, Míša ve slově pár písmenek rozezná, ale že by všechna a ještě po řadě, to ani náhodou. To je dobrý, že už to slyší. Míšu jednu dobu písmenka bavily hrozně, pořád se ptal, jak se co píše, jak se co čte,právě jsem tehdy řeešila, jestli ho to nějak učit, jestli to není brzo. Ale jak to tak bývá, jsou to vždy taková "senzitivní období" na něco, dřív než jsem to vyřešila, přešlo ho to, teď už ho to tolik nebere.

Teď má hrozně hravé období, momentálně ho fascinují piráti, takže pořád stavíme lodě, hraje si různé scénky, námořní bitvy atd. a na nic jiného nemá čas :-)Je v tom i hrozně tvrdohlavý, nemůžu navrhnout něco jiného, pořád chce to svoje.

Jsem sama hodně zvědavá, jak to Míšovi ve škole půjde, ale to člověk dopředu asi nikdy úplně neodhadne, vždy se může projevit nějaká porucha učení nebo něco...plus tak strašně záleží na učitelce! No necháme se překvapit, i školky jsem se bála a první měsíc vždy chodila s nejistotou, kdy mě učitelka pošle do poradny a nakonec ho jen chválili, tak třeba to půjde i ve škole.

Ty nároky, co dneska na prvňáčky mají mi příjdou úplně ujeté~o~ Ještě angličtina~8~ Asi to chce dobře vybrat školu.

Jinak Adri téměr nekonečnou zásubu pracovních listů najdeš na www.predskolaci.cz, nebo take tisknu z www.detskestranky.cz, pokud neznáš.
Maesta a zlatíčka 15791
3.2.2012 16:37:44
Leni - přesně, jak psala Ema - bylo to z výsledků krve, měli jsme štěstí. Na plodovku bych nešla - mám za sebou zamklé těhotenství a i tak jsem prožívala hrozný strach, dlouho jsem těhotenství tajila před světem , kluky i rodinou. Tak ještě a´t i na UZ je vše OK.
Jak obráceně píše písmenka ?- jako vzhůru nohama nebo bříška na opačnou str.?1.je OK - někdo tak i kreslí - vetšinou s lidi - děti s vysokou inteligencí..., 2. by mohla být skřížená lateralita a tu jde cvikem eliminovat, ale je nutné cvičiT v předškolním věku - u 1. syna jsme to tak měli - dominance levého oka a ruce 50 na 50, takže to šlo celkem hladce, ale pozor si musí dávat stále.Hl.cvičit a vycvičit do nástupu na ZŠ.

AdriM - tak to máš štěstí a vypadá to na studijní typ - nebrań mu a naopak rozvíjej i v počítání, je spousta publikací, co Ti v tom pomohou, hl. že chce a baví ho to. Nejstarší syn byl taky zvídavý - od malička, početní úkony zvládal do 20, sám i násobil. Měla jsem strach, co 1. tř. a že se bude nudit a zlobit a vůbec - krásně a chtivě se učí ve škole i doma, te´d má teda štěstí, že ač je ve 2. tř., tak jsou spojeni se 3.tř a tak se nenudí vůbec, protože zvládá učivo obou tříd a p. uč. mu ještě dává pracovní listy navíc......ovšem ten náš třetí dubńáček, tak to bude asi hodně jiné než nejstarší syn, prostřední syn je šikovný pohybově, ale tenhle asi na nic....každopádně se mu musím prostě víc věnovat a dohnat zanedbané.....je to hl. moje chyba.
adriM+M+N 55217
3.2.2012 7:49:47
Ahojik holky,
Leni to me moc mrzi, ze ti je tak spatne, na to si taky jeste pamatuji. Ale je zvlastni, ze u Lenicky to takove nebylo, aspon jde videt ze kazde tehu muze byt jine. Mne to :-© prestalo na konci ctvrteho mesice tusim. A pak uz to bylo fajn az do konce. A pomahalo mi rano nez jsem jeste vubec vstala z postele dat si neco, manzel mi nosil piskoty do postele :-) Ale je fakt, ze to mozna pomahalo az ke konci tech nevolnosti, do te doby se mi chtelo i v poledne i vecer, kdykoliv ~:(
Tak at je brzy lepe ~;((
Ja si odklad u maleho zatim nedokazu predstavit, i kdyz to ted slysim ze vsech stran, mam kamaradky co ted byly na zapisech, ale myslim ze my odklad mit nebudem. I kdyz nikdy clovek nevi co bude. Ja jsem cervencova a odklad jsem nemela, takze jsem byvala ve skole nejmladsi.
Misu presne bavi takove ty ukoly co psala Ema. Hrozne ho bavi hrat si na skolu, prijdu z prace a uz si bere batoh a pasuje me na roli ucitelky. Tak mu musim davat ruzne ukoly, delame si i hudebku, vytvarku, psani, prave jsem mu vcera vytiskla nejake ty grafomot. cviceni, protoze uz mi dochazi inspirace ~t~
Vlastne uz umi vsechna pismenka a i napise spoustu slov, kdyz mu nekdo rekne. Jak to slysi, tak to pise a vetsinou to je spravne.
Bavi ho ty knizky s ukoly, kde jsou spojovacky, doplnovacky, akorat omalovat uz moc nechce.
Uz chce at ho ucim i pocitat, myslim treba 2+1 apod, videl to v nejake knizce s ukolama, porad se pta co to je a jak se to dela, ale to jeste fakt odmitam mu ukazovat. Takze ted ho to bavi silene, ale jak to bude ve skole opravdu a povinne, myslim ze se to rychle zmeni ~t~
Neter se ted ucastnila zapisu, uci v ramci praxe a rikala, ze by Misa mohl jit z fleku uz ted. A taky jsem byla prekvapena, jak uz dnes berou treba automaticky tu anglictinu, na zapise uz se normalne ptali a zkouseli i z anglictiny ~8~ Ale treba to tak neni vsude.
A kresleni ho taky bavi, taky se porad chce ucit malovat neco noveho co jeste neumi, s tim zase chodi za manzelem, ten ho uci ruzne obrazky. A docela i ma v tom maly fantazii, rekla bych ze kresli i dost slozite obrazky. Vcera treba nakreslil letajici talir, planety, robota a celkove ten obrazek mel i nejaky dej. Nebo nas kresli jak jsme na horach, jdeme na lanovky, stojime radu na listky apod~:-D
Tak to jsem rada, ze ho to bavi, mam pocit, ze ja na to kresleni moc nebyla. Ale zase on si vzdy malo hral s hrackama docela, tak aspon neco.
[<<Předchozích 950] Názory 951960 z 17337  [Dalších 16377 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.