| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 42217  [Dalších 42047 >>]
brabenec+Adélka 72965

Tu sme:-)

18.9.2008 15:34:36
Ahojky,
tak máme za sebou taky 10měsíční prohlídku.Adélka má 78cm a váží 9,35kg.Tak se mi zdá trochu hubená,ale je fakt,že je velká a nechci do ní jídlo tlačit za každou cenu.No a na rehabilitaci nám dr. řekla,že jsme už všechno co se pohybu týče dohnali,jen má ještě volnější šíjový svaly a docvičíme nožičky a jsme v pohodě.Tak se mi tak nějak ulevilo.
Jak jsem tu psala,že se jí asi klubou trojky,tak jsem měla asi vlčí mlhu,protože dr. tam nic neviděla,jen že se jí každou chvíli začnou prořezávat horní jedničky,takže se upírek nekoná.
Jinak prďola byla včera nastydlá,teklo jí z očíček a z nosu,ale dneska už je čiperka.Tedy abych byla přesná-ještě chce zvýšenou pozornost-ale žádná teplota.
No a začíná zkoušet,co si nechám líbit:-)
Když jdeme ven,tak u dveří se začne automaticky natahovat pro moje klíče,tak jí je dám do tý doby,než je strčí do pusy a jakmile jí je vemu,tak spouští sirénu:-)A to dělá u všeho,co se jí nelíbí.Ale zatím se dá ještě po chvíli ukecat na něco jiného-když vidí,že nebude po jejím.Tak snad jí to dlouho nevydrží.Je přece chytrá a rozumná holčička;)
Jdu dopít kávu,než otevře oči:-D
Lucie+Ondrášek19.11.2007 69595

Re: Ahojky

18.9.2008 14:46:42
Tak dneska jsme byli na 10měsíční prohlídce a šok! Doktor se díval Ondráškovi do pusinky a já mu u toho povídám, že má teprve 2 zuby a pan doktor se usmál a povídá: No já bych řekl, že už má zuby 4 a opravdu. Prořezali se mu dvojky nahoře. Říkal, že i když první rostou jedničky, tak toto se taky objevuje často:-)

Jinak měří 74cm a váží 9,73kg...prý v normě.

A asi půjdeme do té vakcíny prevenar. Pojišťovna nám hradí 1200,- tak bych toho ráda využila.

No tak to je asi tak všechno, co jsem chtěla napsat.

Kde všichni jste, že tu píšu jen já:-)

17.9.2008 11:46:52
Jo a zapomněla jsem tu napsat, že měl Ondrášek i kalhoty:-D

17.9.2008 11:44:16
Teď jsme se vrátili z procházky. Je tam slušná zima, ale není se čemu divit, když na horách už je sníh. Dala jsem Ondráškovi bodíčko, punčošky, tenký svetřík, bundu a na nožky teplé ponožky. Zabalila jsem ho do deky+nánožník na to. Venku jsme nasadili čepici a řeknu vám, že já jsem měla studené ruce a Ondrášek teploučké. Dokonce mi i vytuhl na tom čersvém vzduchu. Docela se už na zimu těším.
Leňa + Dave a Kačka 32846

Piráti

17.9.2008 10:09:08
Leňa + Dave a Kačka 32846

Ahojky

17.9.2008 10:01:58
Tak jsem si Vás dočetla a můžu tedy k tomu něco napsat.

Školka: První rok jsem hodně probrečela. Kolikrát jsem viděla Davču jak si hraje sám. Někdy byl úplně mokrý. Nos mu nikdo neutřel. Nepřevlečený na zahradě ve věcech do školky. Bez čepičky …. Letos to snad bude lepší, je samostatnější a hlavně už není nejmladší, tak si má s kým hrát. Hraje si převážně s mladšíma dětma. V pondělí mě ho bylo taky líto. Ptala jsem se ho jestli paní učitelce povykládal jak bylo na dovolené a on na to že jo, ale ona ho neposlouchala.

Jsme nachlazení, ale to jsme chytli už tam. Kluci (tatínci) pouštěli klimatizaci. Za 2 dny jsme smrkali všichni.

Vlhčené ubrousky kupuju intersparovské nebo ty z kauflandu a taky slouží i na úklid.

Ven nechodíme. Jenom pro Davču do školky a to Kačka zůstává s mamou doma. Je tam tak hnusně. Taky nevím co bych malá oblekla, ještě nemá zimní bundu a ani pořádnou čepici. Je to strašný šok, z plavek do fusaku.

Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 55475

Re: Ahojte holky už jsme doma

16.9.2008 23:19:59
Jo ale tady je úplně úžasně nafocenej :-). Dokonce v naší barvě.
http://detsky-bazar.hyperinzerce.cz/kocarky/inzerat/1607407-prodam-kocarek-chicco-ponee-xs-nabidka-plzen-jih/

16.9.2008 23:15:38
Mi Radko bereš nápady. Taky jsem chtěla sem vložit kočárek-sporťáček, jak jsem psala, že se nám tam nevejde fusak, tak pak jsem si říkala, že jsem ho sem mohla dát. Ale není vůbec prostorný a v lese se s ním nedá jezdit. Je to takovej kotrhálek, ale jsem za něj ráda. Váží 5,5kg a má košík a nánožní a boudu a slídu, tak je to fajn. V nouzi uveze oba, i když max. zátěž je do 20kg. Tak já ho sem hodím.
Jinak cvíčo jsem přežila, ale kdyby jste někdo šel někdy na aerobik na trampolínách, tak si vemte vložky na inkontinenci, neb mi pěkně utíkala moč, jak jsme tam hopsali, až jsem toho musela po dvaceti minutách nechat. Kalhoty úplně durch. Tak mi řekli tam maminy, že je to normální, že to měly taky, než se jim spevnilo svalstvo. No příště tam jdu s těma kalhotka Tina ladies, protože vložka by mi ze začátku určo nestačila. Tak jsem zase o něco chytřejší. Ta holčina, co předcvičovala, tak říkala, že jí jednou vypadl tampon, že by mohla dělat reklamu na O.B. :-). Tak jsme se nasmály. Tak jen tak pro zajímavost, kdyby jste někdo na to šel.
Tady je ten náš sporťáček mrňavej:
http://www.eshopbaby.cz/katalog/ct-0-3-ponee-xs-sportovni-kocarek-chicco-p2749/
Radka,David10/05+Gabča11/07 38638

16.9.2008 21:35:40
Jéé, fotečky supééér, správně načasované, jsem u toho roztála ;) Hned bych si 35°C nechala líbit, mno, snad příští rok, ale kdoví jestli. S manželem se shodujem v tom, že není třeba jezdit kus světa, že i u nás za "humny" je krásně.

Ubrousky kupuju obyč tesco za 29 (72 ks v balíčku, bez poevného otvírání, jen nálepka), službu udělají, Žabčina prdelka je snese. Jeden čas jsme ubrousky kupovala v makru zn Linteo, vyšlo to tuším 25 za balík a byly fajn...a ne jen na prdelky, ubrouskama uklízím celý byt :-D je vidět, že je v tom nějaký fujtajbl, protože s tím jdou otřít věci, které obyčejnou hadrou dolů nejdou :( (pastelky, fifixy, rtěnka...)

Na Gabuli je poznat, že mám na ní víc času, zase mi poskočila dopředu, je s ní legrace. Jsem tak šťastná že ji mám. A toho prvního samo taky. Motoricky to jsou dvojčata, ale Žabule bude jiná nátura. Co si nejvíc užívám, tak to její tulení a mazlení. Dělá to strašně často a i přesto mě leckdy dojme a rozpláče..jsem měkota

Kočárky taky střídám, podle potřeby. Vždycky mám kočár + šátek. Lecky je to i tak, že malá chrupká v kočárku a Davida mám v šátku na zádech. Taky jsem už oprášila i lehké golfky (nepolohovatelné), které beru, když vím, že bobule nebude spát, mají jen 4,5 kg, tak je to s nima pohodička.

tak si dovolím malou reklamu:
patron maars, jsou nepolovatelné, dobře vyztužené (pohodlé sezení - pevná záda+sedák), mají větší gumová kolečka s aretací, nehrkají, pětiboďák, lehce složitelné, a hlavně prostorné, tak se tam vleze i velké dítě (v pohodě tam sedí i tem můj tříleťák, občas ho vozím, když někam potřebuju doběhnout). Vydrží fest, s kočárem jsme jezdila i v terénu (les, pole, kamenité cesty) a vydržel....

a letos to je i se stříškou a zimní a letní potah....

Tak konec slohového cvičení a jdu něco dělat...si zacvičit

16.9.2008 13:27:47
Leni, paráda fotky :-). Koukám, že taky ještě střídáte kočár podle potřeby dětí :-). Takže jste měli taky akční dovču, jak jsi mi jednou psala, že by jsi taky takovou akční chtěla mít :-D.
Gabi, jak jsi se ptala, co oblíkáme. Tak včera měl malej dupačky s trikem, teplejší kalhoty, mikinu, svetřík, teplákovou bundičku, teplý ponožky, čepičku, deku a nánožník na kočárek :-) a měl studený ručičky. Dneska mu dám už takovej pytel s rukávama. Je to jako bunda zimní, ale je to komplet schovaný celý tělíčko a dole to nemá nohavice, ale prostě pytel. Na zip. No a vydrbu hlubokej kočár a vyndám pomalu fusak a začnu vozit v hlubokým, protože máme malej sporťáček a tam se nám fusak nevejde.
No a Luci, jak se ptáš na to, jestli chodíme ven, tak já jo, protože déšť miluju. Zatím jsme to zvládali jenom s kapucema, ale zítra jdu koupit sobě a Lukajdovi pláštěnku, protože myslím, že je teď budeme hodně potřebovat a hurááá ven. Už se těším :-).
Jo a jaký kupujete vlhčený ubrousky? Taťka teď přivezl z Kaufu Wickies-to je taková Kauflanďácká značka a stojej 37,90Kč a je jich tam 80 a jsou fakt dobrý R^. Snad i vydrží celou dobu to zavírání, že se brzy neošoupe a nepůjde to zavírat, že by vyschly. Ale je tam pod tím umělým zavíráním ještě to lepící, tak snad to vydrží. No za ty prachy paráda.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 42217  [Dalších 42047 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.