| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 42217  [Dalších 42027 >>]
Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 55475

Re: dotázek

13.9.2008 23:23:56
Brabenec, jaké je cvičení na lezení :-). Ten náš se jenom plazí a dá mu to moc práce. Díky
brabenec+Adélka 72965

Re: dotázek

13.9.2008 20:41:05
Ahojky,
tak Adélka byla taky trochu pozadu s pohybem,v 8 měsících prakticky jen ležela a po pár cvikách,co nám ukázali na rehabilitaci a po pár zpocených tričkách(u mě) a trochu pláče a vzteku(Adélka) dneska už sedí,couvá a včera začala lízt po kolínkách dopředu.Tedy to sezení a lezení zvládla během pár dní,tak si myslím že teď to už pojede samo.
Nejlepší je,že ve čtvrtek jsme byly na rehabilitaci a tam nám ukázali cvik právě na to lezení dopředu a stačila jsem to s ní zacvičit jednou a odpoledne už lezla.Takže už asi cvičení ani nepotřebuje,ale tak pro formu budeme trénovat:-)
Takže taky jsem z toho byla smutná a chodila jsem sem se vyplakat a holky mi tady vždycky dodali energii a pozitivní náladu a hups a už ji taky nemůžu spustit z očí;)
No a po své zkušenosti bych zkusila tu rehabilitaci nebo aspoň poradit se s dr.Někdy je zbytečné čekat a je potřeba mimísku pomoct.Ale to mluvím fakt za sebe a každý si to musí rozhodnout sám.
Zatím se mějte kráááááásně:-D
Gabi+Tomášek 20.11.07 62672

Znakovka

13.9.2008 15:58:09
Ahojky...
Včelko taky jsem to viděla v Sama Doma,ale moc mě to zaujalo,tak jsem hledala hned na netu.
My slyšíme dobře,o tom to není,to je o brzké domluvě s dítětem,dřív než začne mluvit.:-D Tak znakuje ručičkama.;)
Jinak ty recepty jsou super!!!!!!!R^R^ Hned něco vyberu..moc se mi tam líbí rýžový nákyp.:-D
Malý mi ted vytuhnul,mam chvili jdu žehlit.Pááá
Radka,David10/05+Gabča11/07 38638

navečer

12.9.2008 22:46:01
Hezký večer,
jen nakukuju a zase běžím...do hajan, byli jsme na dva dny pod stanem, tak jdu dospávat :-)
Žabka to zvládla dobře, David si to pochvaloval, my si s manželem taky užili. Super, akorát bylo trochu dost kosa, tak jsme všeci byli jak panáčkové mišelinové.
Jak se dorvu k fotkám, tak tu něco nahodím.

Diblík už taky dostal boty, jsou kožené, měkoučké, s papučovou podrážkou. Ona trajdá kolem nábytku, občas, když se zapomene a pustí se, tak zůstane sama stát. Včera jsem zkusila za ručičky a šlapala jak o závod, ale holka má smůlu, za ruce ji vodit nebudu, k chození se musí dopracovat sama...kde jen je to ležící miminko.

Holky, buďte v klidu, každé dítko má své tempo, někdo dříve, někdo později, ale všeci dojdou stejným dovednostem.
Je to stejné jako s maturitou, nikdo se vás neptá, za kolik ji máte, ale že ji máte.....

Gabi, proč se chceš učit znakovou řeč?
Já jsme hluchá jak poleno (skoro), tak nějak se k tomu chystám, že bych třeba pak s podobně postiženýma lidma pracovala nebo s dětma. Ale nějak si to pořád nechci připouště a dělám, že slyším OK (na jednom uchu mám zbytkový sluch cca 5% na druhém 40% + prognoza do budoucna - sluch půjde k šípku). Ale dá se s tím vyjít, ale najde se dost lidí, se kterýma prostě vyjít nedokážu :-(( To, že člověk neslyší, není vidět a v tom je největší průser (pardon, ale je to tak).

No nic, nechci si stěžovat, mám kolem sebe fajn lidi a jsem šťastná ;)

Tak dobrou, jdu dospávat
mamka, dcera+syn
  • 

Re: prohlídka

12.9.2008 10:28:18
A kdyby chtěl někdo inspiraci na jídla pro miminka, našla jsem tohle: http://www.recepty-online.cz/jidla-pro-kojence/
Krásnej den!!!
mamka, dcera + syn
  • 

12.9.2008 10:26:10
Holky, děkuju moc za povzbuzení! Možná budu vzpomínat na doby, kdy ležel na jednom místě a nemusela jsem ho nikde honit.
Taky jsem vařila Kubovi koprovku a rajskou, koprovku ze sunaru zahuštěnou kukuřičnou moukou a okyselenou citronem a rajskou prodávají u nás v Rossmannu bio rajčatovou šťávu, jsou to vlastně namačkaný bio rajčata. Jo a tu koprovku nemusíte moc hustit, když do ní namixujete bramboru. A je to mňam!
Lucie+Ondrášek19.11.2007 69595

12.9.2008 8:36:20
Ahojky holky,
tak prohlídka nás čeká ve čtvrtek, takže v pátek tu napíšu kolik vážíme, měříme, atd...

Mirečko, chápu tě jak ti asi je, když jsi teď přestala kojit, je to určitě velká změna. Já ještě pořád kojím a říkala jsem si, že kojit budu tak do roku a pak se uvidí. Na jednu stranu se už docela těším na to, až prcka odstavím, dám ho k babičce na noc a vyrazím si někam po dlooouuuuhé době:-D

Maminko s dcerou a synken, všechny děti se vyvíjí jinak, některé jsou rychlejší a jiné pomalejší. Můj malý začal lézt po čtyřech v 9měsíci a kamarádce malá teprve teď a to bude mít za týden už rok, ale malá je šikovná zase na jiné věci.

Maminko co bys ráda vařila omáčky, já to zatím nezkoušela takto. Když jsem vařila prckovi rajskou tak jsem mu ji zahustila rýžovou kaší.

Re: doplnění

11.9.2008 22:24:25
No jinak mě samozřejmě mrzí, že nekojím. Tentokrát sem chtěla až tak do dvou let. Poprvý jsem o kojení nevěděla vůbec nic, tak jak malej nepřibíral, tak jsem dala hned flaštičku-přitom byl takovej saveček-no co můžu dělat, zpátky už to nejde vzít. Ale ten tahal jako blázen, ale dr. mi doporučila Nutrilon, že nepřibíral během prvních tří týdnů. A já ze strachu, že moje děťátko má hlad nebo žízeň jsem radši dala flaštičku a mlíčko se ztratilo postupně. No u druhýho jsem všechno prostudovala, všechno věděla, všechno vím :-). Opravdu zeptejte se mě na cokoli :-D :-D a přesto mi to bylo prd platný. Od pátého týdne se začal od prsa odtrhávat a neudělala jsem s tím NIC. Prostě NIC s ním nešlo dělat. Denně jsem si psala třikrát až pětkrát s laktační poradkyní Jiřinkou Mrázkovou a stejně jsem na pořádné kojení nenajela skoro nikdy. Psaly jsme si takové tři měsíce denně a pak už přišly příkrmy. Před měsícem jsem přestala kojit úplně, protože prckovi narostly zoubka a začal kousat-potvora jeden :-). Asi už mi tím fakt chtěl dát najevo, že opravdu nemá o MM zájem :-). Dneska jsem našla třetí zub a vypadá to, že tak zítra nebo pozítří se mu prořízne čtvrtej :-).

Re: doplnění

11.9.2008 21:53:44
Mamko, dcera+syn, je rozdíl, jestli nesedí, ani když ho posadíš a jestli nedokáže si sednout sám. Ten náš si taky nedokáže sednout sám.
Včelko a Ty jsi někde vzadu si stěžovala, že Ti přijde, že nejsi až tak dobrá maminka, že jsi měla mimi brzy :-D. No neřekla bych. Jak jsi tu jednou dávala tu písničku, tak je hezká. Ale na mě je moc moderní :-). Já jsem spíš na ty Kabáty, Elány, Helču Vondráčkovou a tak :-). Já mám ráda např. tyhle:
http://www.youtube.com/watch?v=Bhh8vd0k6WE
nebo tuhle :-)
http://www.youtube.com/watch?v=gDodV8tHwA0
Dneska jsem si holkíííí dala víno. Vozí nám ho kamarád z Moravy a je moc dobrý. Už je fajn, jak nekojím, že si můžu dát i dvě skleničky :-). No je fakt, že jsem si takhle víc dala poprvý od porodu, ale je moooooc dobrý :-).
maminka1 86059

11.9.2008 16:51:43
ahoj holky potrebuju radu prosim poradte mam deviti mesicniho syna a chtela bych mu delat omacky s mleka myslite ze by mohl koprovku rajskou a zahustene maslo+mouku jako jisku prosim poradte jestli uz jste vasim detem varili dekuji moc:-D
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 42217  [Dalších 42027 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.