| Lucie+Ondrášek19.11.2007 | 69595 |
|
|
ahojte2.9.2008 12:58:27
Mirečko to je škoda, že ti sem nejde nahrát ta fotka, moc ráda bych se podívala
![]() Chci napsat vám maminkám, co už máte děti dvě, že jste pro nás prvomaminky velkým přínosem, ráda si čtu vaše zkušennosti a zážitky ![]() Chci se na něco zeptat. Když dávám malému pít čajík z hrnečku s ušima, kouše do toho pítka a nepije, polévá se a bere to jako hru. Když mu chci zkusit vyčistit ty jeho dva pidizoubky, tak opět kouše do kartáčku a zase si myslí, že si s ním jdu hrát. Taky vám to prcci dělají???? |
| Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 | 55475 |
|
|
Re: Spinkání1.9.2008 22:42:46
Ahojky, tak mně první syn usínal taky do toho roka a třičtvrtě 2xdenně, pak také chodil kolem jedenácté a pak už po obědě. Přesně jak u Radky, no..
Já zatím Lukajdu do školky nedala, chci až příští rok. Přijde mi, že bychom o sebe tak jako přišli. Ale příští rok už cítím, že to bude dobrý. Hlavně když byly zápisy, tak mi přišel ještě malinkej a teď už nějak vyrostl . Ale jsem ráda, že jsme zatím spolu, je to fajn, že se můžem ráno válet a pak někam jít všichni tři. Jsem tak spokojená. Tak jsem chtěla vložit fotku s odrážedlem, co dostal Luky k 1.narozkám a nejde mi to nějak nahrát si to na net. Tak snad jindy. |
| Gabi+Tomášek 20.11.07 | 62672 |
|
|
Spinkání1.9.2008 17:35:13
Ahojky holky.
Náš malý spává 3xdenně a nějak to neřeším,doktorka mi taky říkala že je to často na 9měsíců,ale když to tak chce,tak to tak má a je hlavně pak v pohodě.Spí mi ráno od 8do 10hod,pak od 12.30 do 13.30 zhruba a pak od 15.30 do 16.30hod a večer ted usíná tak kolem půl deváté. Přemýšlím že mu koupím toho pejska jak má popsané to tělíčko co co je a mluví.Odrážedlo koupí určitě babička.Pá jdu jest a pak odpočívat chlapy jdou ven.Jo a klube se nám 2zub. ![]() |
| Radka,David10/05+Gabča11/07 | 38638 |
|
|
Re: Pozdraveníčko1.9.2008 13:33:52
Tak mám dítko ze školky, dnes byl jen na dopoledne, zítra už i se spinkáním. Ráno mi vlepil pusu a řekl"mamko čau" a šel, tak jsme šla taky...
Ad spaní, co dítko tak indviduál. David mi spal 2x denně téměř do 1 3/4 roka, a pak bylo období, kdy nevydržel do odpoledne, tak chodil spát před jedenáctou, někdy už v 10:30 a po druhém roce začal chodit spát po obědě... |
|
|
Re: Pozdraveníčko1.9.2008 11:31:39
Danuš, asi taky ještě chvíli vydržím a pak to budu zkoušet vždy po obědě a uvidím, třeba si zvykne...
Ty prázdniny tak rychle utekly a už tu máme nový školní rok a za chvíli podzim a zimu ![]() K těm 1.narozeninám chci koupit prckovi odrážedlo, jen nevím jaké...poraďte maminky co už máte větší děti, na čem oni začínali. |
| daniela Králová | 82794 |
|
|
Re: Pozdraveníčko1.9.2008 10:25:45
ahoj.
Lucinko,taky jsem si říkala,že jedno spaní by stačilo,ale malej někdy dopoledne usne a jindy zase neni ospalej vubec.tak asi teď to nechám na něm a počkám pár týdnu a pak ho zkusím dávat spát jen jednou.po O.ono totiž to odpolední spaní je jen tak do15h-15.30 a pak jde až večer. jinak těm kdo dneska šli poprvé do školky přeju ať se jim tam líbí .Dáda chodí už 3tím rokem a už je to v poho.první rok co chodil,tak první měsíc utíkal ze školky,museli tam před ním zamykat a uklízet klíče.pak to bylo lepší,loni ještě lepší,tak teď už to bude nejlepší .a příští rok už bude předškolák.tak zatím hoj. |
|
|
Re: Pozdraveníčko1.9.2008 9:53:09
Ahojky, zdavím Radko...dlouho jsi tu nebyla...
k tomu spaní: jestli jsem tu teď někdy psala o tom, jak se nám vrátil starý spací režim, tak jsem to zakřikla. Spinkal mi asi 2 dny po sobě krááásně, ale je to fuč a už to máme opět rozházené (myslím spaní přes den). Chci se zeptat jestli si myslíte že 9m děti by měli spát 2 krát denně nebo jestli by jim už nestačilo jen 1 krát. Ondrášek mi totiž občas dopledne neusne, ale zato po obědě spí i 2,5 hodiny a pak celou noc. Jinak spává dopo 0,5-1 hodinu a odpo tak tu hoďku. Moc ráda bych mu to nějak ustálila, ale jak na to? Když on někdy ten dopolední spánek vyžaduje a jindy ne a tak ho dávám spát jak si řekne. Jenže je to pokaždé jinak, no a doma pak nic neudělám...děs;( |
| Radka,David10/05+Gabča11/07 | 38638 |
|
|
Pozdraveníčko31.8.2008 23:28:06
Ahoj holky,
jste to tady rozjely, já nějak nestačím. Máme pořád napilno, někde lítáme, já doma pracuju. Takže pořád je co dělat. Zítra jde David poprvé do školky, tak jsem z toho dost naměkko, nějak mi to mé miminko vyrostlo. Vidím, že probíráte usínání, tak u nás je to odvislé od toho, že dítka spí v jednom pokoji a jsem na ně večer sama. Takže prcky společně umyju, obleču. David si zaleze do postele s knížkou, já si k němu přisednu, nakojím Žabku, pak jí dám do postýlky. Položím ji na záda a rukou přidržuju, aby sebou nemrskala. Obvykle usíná do 3-5 minut celkem v klidu, a pokud má hravou náladu, tak ji nechám řádit, přečtu Davidovi pohádku a pak ji položím a držím tak dlouho, dokud neusne. Někdy si u toho dot pořve, ale nejde jinak, protože by asi v té posteli stála do rána a David by nespal taky, protože vždycky čeká na mne, až jí uspím, protože si pak k němu vlezu pod peřinu a usínám s ním. A do pokojíčku zalézáme tak kolem sedmé, většinou tak kolem osmé mám padla, někdy se zadaří že stačím ještě zprávy....A budíček máme tak v plus mínus v šest (vstávají tak oba). Jinak je malá poděs, vyleze všude - na postel, na gauč, ale už umí slízat (nohama napřed), šikulka jedna. Chodí kolem nábytku, "tancuje". Ráno zákeřně stojí v postýlce, natahuje ke mě ruce a pokřikuje mama mama. Je to zlatíčko. |
| Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 | 55475 |
|
|
Re: Jak se dobít???????31.8.2008 23:16:30
Ahoj Mamulky.
Už jsem zase utahaná jako kotě. Ještě napíšu sem a mizím. My se spánkem dobrý. Malej vypije flašku mlíka a většinou u ní vytuhne. Dávám ho do postýlky tak nějak spícího. No a většinou už se nebudí. A když, tak mu dám dudu, pohladím a spíme dál.Buď se nevzbudí vůbec nebo jednou-dvakrát. Ráno vstává v půl sedmý, tak mu dám do postýlky hračky a tak do těch půl osmý nás ještě s Lukajdou nechá spát .Tak já běžím, jsem hotová . Ahojky |
| Leňa + Dave a Kačka | 32846 |
|
|
Hezký víkend30.8.2008 16:16:57
Ahojky.
Dany jak ty dětičky naše přitahují počítače, že. Kačka jak vidí, že otevírám notebook, přiletí a zavírá ho. A mám šmitec. U nás spinkání je dopoledne málo kdy. Odpoledne usíná u prsa a večer se musí uspávat na rukách nebo na balóně. Večer uspává tatínek. ![]() Dneska si malá vyzkoušela své taneční vystoupení před publikem. A nejlepší na tom je, že ji k tomu hrály dechovky z celé Evropy a tančily mažoretky. Ve Zlíně se uzavřela hlavní silnice a šel tama průvod jak na 1. máje. Škoda, že jsme neměli foťák. Fakt to stálo za to. ![]() ![]() Jak jsem viděla ty malé mažoretky, hned jsem si mezi nima představovala Káču. ![]() ![]() ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.